Power Flower-dyrkningsrapport

X

Nedenunder beskrives en dyrkningsdagbog for Power Flower fra RQS, en Sativa med en frugtagtig terpenprofil og imponerende egenskaber. Min opsætning er beskeden, men som du ser kan selv mindre dyrkningsområder og begrænset udstyr give gode resultater.

Jeg har beskrevet detaljerne ved hvert aspekt i processen, fra frø til høst, men før vi går i gang, så lad os hurtigt gå igennem nogle af detaljerne i min udvalgte sort og dyrkningsopsætning.

Power Flowers-genetik og -egenskaber

Som en stort set ren sativa (88%) er Power Flower RQS' genskabelse af den ikoniske Power Plant, og den indeholder genetik fra sydafrikanske sativaer. Jeg blev tiltrukket af denne sort på grund af dens imponerende udbyttepotentiale (500-550 gram/m² indendørs eller 500-550 gram pr. plante udendørs) samt dens søde, citrusagtige smage.

Power Flowers mest tillokkende egenskab er dog muligvis den forholdsvis korte blomstringsperiode (8 uger), hvilket for en sativa er overraskende. På papiret giver Power Flower løfter om at være en sort med et stort potentiale, en forholdsvis afslappet natur og evnen til at håndtere træning.

Opsætning

  • 1m² boks
  • 2 x 250W LED-lys
  • 4 x potter på 18 l
  • 4 x potter på 0,5 l
  • Wi-fi-lyskontakt
  • 320m³/time udsugningsblæser
  • Luftfugtigheds- og temperatursensorer

Opsætningen er rimelig lige til, men perfekt til et lille dyrkningstelt. Der er dog et stykke udstyr, som jeg ikke kunne leve uden, og det er wi-fi-lyskontakten. Den lader mig få fuld kontrol over LED-lysene fra min telefon og sætte et bestemt skema for den vegetative fase og blomstringsfasen.

For at få det meste ud af pladsen og planternes potentielle udbytte brugte jeg til sidst topning og træningsteknikker, så snart de første knudepunkter blev etableret.

Spiring og kimplantefasen

Jeg begyndte med fire frø, som alle blev spiret med potter på 0,5 l og et almindeligt pottemiks (som jeg havde lagt i blød på forhånd). Jeg trykkede et lille hul i hver beholders jord med en skruetrækker og dækkede frøene løst.

Jeg puttede alle fire potter på en RQS-rullebakke og positionerede dem forsigtigt i mit gennemluftet skab. Der er temperaturen og luftfugtighed perfekt til spirende frø, og jeg skulle ikke bekymre mig om lys fra omgivelserne.

To frø sprang efter 48 timer, tæt efterfulgt af de to andre. Så snart kimplanterne stak deres hoved over jorden, flyttede jeg dem over til dyrkningsboksen og puttede dem på et 18/6-lysskema.

Mine kimplanter havde ikke brug for meget andet på dette tidspunkt, da de fandt sig til rette og begyndte med at udvikle deres første sæt af ægte blade.

Power Flower

Vegetativ fase

Med de første sæt blade tilstede var det tid til at flytte mine planter til deres endelige potter på 18 l. Jeg tilsatte noget perlit til substratblandingen (ca. 15%) for at forbedre dræningen og for at få ilt til rødderne. Og for at give et lille ekstra boost brugte jeg rodjuice (4 ml/l).

Jeg sørgede også for at omplante ved slutningen på deres lysskema, så mine planter fik seks fulde timers mørke til at komme sig, og rødderne kunne vænne sig til deres nye omgivelser.

Power Flower

Uge 1-2

De første to uger handlede om få mine planter ind i deres nye omgivelser og få opsat en rutine med lys, vanding og næringsstoffer.

Begge LED-paneler var positioneret omkring 30 cm væk fra planterne. Ved denne afstand var de stadig tætte nok til at give dem rigeligt med lys, men ikke tætte nok til at forårsage stress fra varmen.

Power Flower
Uge 1

Jeg burde også tilføje, at mine LED-paneler har forskellige kontakter til den vegetative fase og blomstringsfasen. Blomstringsfunktionen har et anderledes lysspektrum skabt til at forbedre udbyttet. Men indtil videre var de hvide lys i dyrkningsopsætningen rigeligt.

Hver Power Flower fik omkring to liter vand hver 48 timer med temperatur og luftfugtighed på et stabilt hhv. 26°C and 65%. Heldigvis var min dyrkningsboks med passende ventilation og milde temperaturer i omgivelserne naturligt dette rette miljø til, at mine planter kunne trives.

Power Flower
Uge 2

Uge 3-4

Tre uger gået, og mine planter havde nået den dejlige højde på 25 cm. Selvom der ikke var meget at kigge på, var det tid til at starte med at rode lidt ved dem. Lysposition, skema, temperatur og luftfugtighed forblev det samme som de første par ugers vegetativ fase, men med flere knudepunkter etableret var det tid til at toppe og træne.

Power Flower
Uge 3

Pladsen i min boks er ret sparsom, især med fire planter, så jeg vidste, at jeg skulle prøve main-lining for at få mest muligt ud af deres potentiale. Jeg toppede hver plante lige efter det femte knudepunkt og brugte snor til at binde hver gren ned. Der var brug for justeringer i takt med plantens vækst, men med hver gren bundet til pottens kant blev der skabt en manifold-struktur med flere grene snarere end én hovedstamme. Denne metode fremmer også udviklingen af flere topskud snarere end en enkelt central formation.

Nu, hvor mine planter skulle arbejde lidt hårdere og håndtere stressen fra topning, besluttede jeg at tilsætte en mere varieret næringsblanding. Denne gang brugte jeg Alg-A-Mic, Bio-Heaven, Bio-Grow og Fish-Mix (2ml/l af hver).

Med scenen sat havde mine planter alt, hvad de skulle bruge, og det var bare et spørgsmål om at lade dem komme sig i en uge før et skifte til blomstring.

Power Flower
Uge 4

Blomstringsfasen

Sikke en forskel en uge gør! Takket være de ekstra næringsstoffer, jeg tilsatte i uge fire, var alle planter sprunget ud. I begyndelsen af blomstringen er de næsten dobbelt så store som uge 2 med adskillige sæt af vifteblade.

Jeg gjorde også det altafgørende skifte til et 12/12 lysskema og aktiverede blomstringsindstillingen på mine lamper. Det ekstra røde LED-lysspektrum understøtter produktion af blomster og hjælper planterne med overgangen til blomstring.

Uge 5-6

Normalt er der ikke meget at rapportere på dette tidspunkt, men katastrofen ramte! Tidligere i dyrkningen flyttede jeg alle fire planter ud af deres telt (for at tage billeder af dem og tjekke op på dem), og i forløbet må de have opsamlet sig nogle ondskabsfulde spindemider!

Power Flower
Uge 5

Skadedyrsangrebet har allerede gjort nok af skade, så jeg flyttede mine planter tilbage udenfor, mens jeg gjorde indersiden af min dyrkningsboks ren. Og du ved aldrig - der kunne være nogle sultne mariehøner, som giver mig en hjælpende hånd.

Selv med spindemider, der gør deres bedste for at ødelægge mit hårde arbejde, tilsatte jeg Bio-Bloom (2 ml/l) og Top-Max (1 ml/l) til min næringsrutine. Begge arbejder for at forbedre størrelsen, tætheden og smagen af blomsterne.

Power Flower
Uge 6

Uge 7-8

Med en lille indsats kom angrebet fra spindemiderne under kontrol. og planterne var støt og roligt ved at komme sig. Jeg udnyttede muligheden for at hæve begge LED-lamper omkring 35 cm over planteområdet, og hver plante fik stadig 2 liter vand hver anden dag.

Power Flower
Uge 7
Power Flower
Uge 8

Uge 9-10

Alle fire planter er godt i gang med blomstringen med formationen af nogle saftige topskud. Sukkerbladene er tykke med harpiks, og lugten inde i boksen er guddommelig. Heldigvis gør udsugningen og carbonfilteret arbejdet, da der er næsten ingen lækage af lugt udenfor. Med afslutningen i syne øgede jeg fodringsrutinen, som i bund og grund fordoblede blandingen fra uge tre og fire - jeg startede med at tilsætte 5 ml/l af Alg-A-Mic og Bio-Heaven, mens de andre produkter blev øget til 4 ml/l.

Power Flower
Uge 9

For at hjælpe planterne med at fokusere al deres opmærksomhed på blomsterne var det på tide, at jeg gav dem en klipning. Jeg fjernede størstedelen af de store vifteblade og efterlod nogle mindre nogle og selvfølgelig alle sukkerbladene.

Jeg prøver altid at skære til tæt på afslutningen af lysskemaet, så planterne har tid til at tilpasse sig henover natten. For meget beskæring kan bremse udviklingen (dog midlertidigt), men alle fire Power Flower-planter lod ikke til at være påvirkede.

Power Flower
Uge 10

Uge 11-12

Så tæt på afslutningen, og alt, hvad jeg vil, er at høste og nyde blomsterne! De første to planter, der spirede, ser ud som om, at de er næsten klar, mens de andre to ser ud til at halte efter. Strålende orange støvfang er nu synlige, og bladene er begyndt at miste deres farve, da alle tilgængelige næringsstoffer videresendes til blomsterne.

Power Flower
Uge 11

For at afslutte den otteugers blomstringsfase giver jeg alle fire planter to fulde dage i fuldstændig mørke. Da jeg har prøvet dette før, bemærkede jeg, at det hjælper med at øge harpiksproduktionen samtidig med at forbedre smagen og aromaen. Det er et spørgsmål om smag og behag, men teknikken er så enkel, at den kan prøves.

Power Flower
Uge 12

Høsten

De ekstra næringsstoffer i de sidste uger af blomstringen og de to dage med mørke har givet pote. Blomsterne er utrolig klistrede, og jeg kan slet ikke komme i nærheden af dem uden at få harpiks på mig. Men med nogle havesakse, pudderfrie handsker og fast beslutsomhed klarede jeg mig. Min nylige trimmede blomster skal nu bruge den næste uge på at tørre inde i dyrkningsboksen.

Efter at have flyttet blomsterne til opbevaringsglas (med en lille Humidipak i hver) lod jeg dem være i yderligere nogle uger for at modne. Hver anden eller tredje dag åbnede jeg glassene for at rehydrere dem, men hovedsageligt så jeg kunne pirre mig selv med deres utrolige aroma.

Resultater af høsten

Efter 12 uger var den høstede vådvægt på omkring 465 gram. Efter fire ugers fermentering blev den endelige tørvægt fra alle fire planter omtrent 204 gram. Det er i mine øjne ikke et dårligt resultat oven på wattforbruget af mine LED-lys og skadedyrsangrebet fra spindemiderne.

Rygerapport

Efter at være skiftet over til en vaporizer for nogle år siden har jeg ikke set mig tilbage. Jeg synes, at det er den bedste måde at nyde mine blomsters smag og aroma på. Og efter at have købt en Mighty til en fornuftig pris har det være min go-to, så snart jeg sætter mig ned for at ryge - eller vape - men du forstår tanken.

Smag

Det første, som jeg bemærkede med Power Flower, var et forfriskende skud af citrus og frugt. Smagen fortsatte med at bygge sig op, jo mere jeg vapede, inden den langsomt blev lettere sur. Der er også undertoner af fyr, men jeg bemærkede det kun efter nogle hvæs - en velkommen forandring for at skabe balance i sortens overordnede sødme.

Virkning

Jeg er glad over at kunne rapportere, at følelsen af at være høj er som forventet i Power Flowers Sativa-genetik - særdeles energisk og euforisk. Jeg mærkede intet andet end glæde og tog mig selv i at blive optaget af arbejde takket være en boost til kreativiteten.

Der var nogle få gange, hvor jeg nød Power Flower så meget, at jeg gik forbi min egne selvpålagte bløde grænse, men følelsen af at være høj blev aldrig for overvældende. Jeg oplevede tørre øjne og en tør mund, men det er at forvente med enhver sort.

Power Flower: Sidste tanker

Samlet set kunne dette meget muligt være min nye yndlingssort. Power Flower er den perfekte fordeling af sød og sur med en high, som er velafbalanceret og opløftende i samme grad. Og fra en dyrkers perspektiv havde hun brug for lidt opmærksomhed (bortset fra spindemideangrebet).

Mine beskedne forhold taget i betragtning præsterede hun virkelig godt. Jeg ville elske at se, hvordan hun præsterer med et stærkere LED-lys og et større område til at strække sig - mit gæt er fantastisk!

Er du fyldt 18 år?

Indholdet på RoyaQueenSeeds.com er kun egnet til voksne og er forbeholdt myndige personer.

Sørg for, at du kender loven i dit land.

Når du klikker på ENTER, bekræfter
du, at
du er fyldt 18 år.