Dyrkningsvejledning til cannabis af Royal Queen Seeds

By RQS Editorial Team Reviewed by: Andreu Francés

Sådan opbevarer du cannabisfrø korrekt

Sådan opbevarer du cannabisfrø korrekt

Cannabisfrø synes ret hårdføre med deres hårde ydre skal. Og selvom naturen bestemt har designet dem til at kunne håndtere en lang række forhold, så er cannabisfrø ikke uovervindelige. Hurtige ændringer i temperatur og høj luftfugtighed kan fx nemt ødelægge dine frø. Heldigvis er det også let at passe ordentligt på dine frø. Læs videre for at lære hvordan.

Dine Frø Er Levende

Mange mennesker glemmer dette, men det er sandt - dine cannabisfrø er levende organismer. Før de spirer, befinder de sig imidlertid i en hviletilstand (ligesom nogle dyr, når de er i dvale). Og som alle andre levende ting kan frø også dø. Når du opbevarer dine frø, bør du give dem de mest optimale betingelser for at sikre, at de holder sig, indtil du er klar til at spire og plante dem.

Video id: 747962506

Ideelle Betingelser for Cannabisfrø

Cannabisfrø har fire hovedfjender:
1. Fugt
2. Temperatur
3. Lys
4. Ilt

Ideelt set bør du opbevare dine frø på et køligt, mørkt og tørt sted. Når det er muligt, skal du opbevare dine frø i deres originale emballage. Hos Royal Queen Seeds har vi specielt designet vores emballage til at beskytte vores frø, indtil du er klar til at plante dem.

Hvis dine frø udsættes for lys eller hurtige temperaturændringer, får disse forhold dem til at bruge deres næringsstoflagre, før de nogensinde ser jord, hvilket betyder, at de ikke har de næringsstoffer, der er nødvendige for at spire. På den anden side kan høj luftfugtighed få svampe til at vokse på dine frø.

Ideelle Betingelser for Cannabisfrø

Fugtighed er en af de største trusler mod dine frø. Sådan påvirker forskellige niveauer af fugtighed (% i relativ fugtighed) dine cannabisfrø:

 

NIVEAUER AF FUGTIGHED

FUGTIGHEDS EFFEKT PÅ CANNABISFRØ

80 - 100%  Frøene spirer.
40 - 60% Frøene øger respirationen, og der kan opstå store problemer med svampe under opbevaring.
20 - 30% Korttidsopbevaring.
18 - 20% Mellemlang opbevaring.
12 - 14%  Langtidsopbevaring.
8 - 9% Kortere levetid end frø opbevaret med lidt højere fugtighed.

 

Hvor Og Hvordan Skal Du Opbevare Dine Cannabisfrø

Ved kortvarig opbevaring er et mørkt skab eller skuffe med stabile temperaturer normalt fint. Forsøg at holde dine frø væk fra områder i dit hus, der er modtagelige for de naturlige temperaturændringer i dit lokale miljø.

Hvis du fx bor i et område med meget varme dagtemperaturer og kølige nætter, skal du prøve at beskytte dine frø mod disse ændringer og ikke opbevare dem udenfor i et skur eller i en garage.

Når det gælder langtidsopbevaring, er det bedst at opbevare dine frø i køleskabet i en lufttæt beholder sammen med et tørremiddel som fx silicagel. Husk, at åbning af døren til dit køleskab faktisk kan forårsage nogle temmelig dramatiske temperaturskift. Hvis du tilfældigvis har et andet køleskab, der bliver mindre brugt end det i dit køkken, skal du bruge det til at opbevare dine frø i.

Som sagt skal du opbevare dine frø i deres originale emballage, når det er muligt. Hvis du åbner en pakke frø og har nogle tilovers, skal du putte de overskydende frø direkte ned i en lukket, lufttæt beholder.

Fryseposer er blandt andet gode, fordi du kan fjerne al luften fra dem for at skabe en næsten vakuumforseglet beholder til dine frø. Når først de er vakuumforseglede, skal du putte din pose i en mørk plastpose eller en mørk beholder for at beskytte dine frø mod din køleskabslampe.

Køleskabe uden for meget fugt er det bedste sted at opbevare dine frø. Fugt i køleskabet er et problem, da fugt er den værste fjende for frø (værre end temperatur, lys, ilt...). Derfor er det bedst at opbevare frøene i et NoFrost-køleskab.

Kan Du Opbevare Dine Frø I Fryseren?

Ja, cannabisfrø kan opbevares i fryseren. Jo lavere temperaturen er, jo længere holder de sig. Det er dog normalt ikke nødvendigt at fryse dine frø. Opfyld de betingelser, vi er beskrevet ovenfor, og du vil være i stand til at opbevare dine frø i op til fem år og stadig få en høj spiringsgrad.

Sådan Ved Du, Hvilke Frø Du Skal Så, Og Hvilke Du Bør Opbevare

Når du er klar til at spire dine frø, skal du inspicere dem og spire alle frø med skade på den ydre skal. Den ydre skal på dine frø er designet til at beskytte den flygtige genetik indeni. Frø med revner i den ydre skal er meget mere sårbare og bør ikke opbevares.

Hos Royal Queen Seeds er vi stolte af vores arbejde og ønsker at sikre, at enhver producent kun har den bedste genetik i deres have. Det betyder, at vi inspicerer alle vores frø inden emballering. Hvis du bemærker nogen skade på dine RQS-frø, bør du straks kontakte vores kundeserviceteam.

SÅDAN VED DU, HVILKE FRØ DU SKAL SÅ, OG HVILKE DU BØR OPBEVARE

Tips Til Spiring Af Gamle Cannabisfrø

Vi har alle fundet et underligt frø et eller andet sted i bunden af en gammel skuffe eller skab. Her er et par tip til, hvordan du spirer gamle cannabisfrø:

  • Læg dine frø i blød i beriget kulsyreholdigt vand

Før du spirer dine gamle frø, kan du prøve at blødgøre dem i kulsyreholdigt vand beriget med fulvinsyre, spiringsforstærker, brintperoxid eller gibberellinsyre. For de bedste resultater skal du bruge vand, der har stuetemperatur og iblødlægge frøene i 12 timer på et mørkt sted.

  • Skrab dine frø

Ældre frø har ofte en ekstra hård ydre skal. Når du skraber forsigtigt på denne skal med noget sandpapir, kan det hjælpe fugt og varme med at komme ind i dit frø på spiringstidspunktet. Prøv forsigtigt at skrabe dine gamle cannabisfrø lige før iblødlægning for at hjælpe dem med at spire.

  • Fjern frøryggen

Ryggen er den let forhøjede side af dit frø. Ligesom andre dele af skallen, kan denne ryg blive ekstra hård med tiden. Hvis du fjerner den forsigtigt med en skarp hobbykniv, kan det hjælpe dit frø med at spire.

  • Skær dit frø åben

I et sidste forsøg på at få dit frø til at spire, kan det hjælpe at lave et lille snit i frøens skal. Dette er dog ingen mirakelkur, og du skal være forsigtig for at undgå at beskadige indersiden af dit frø. Hvis frøets kim beskadiges, vil frøet aldrig spire.

Husk, at nogle gamle frø bare ikke vil spire, uanset hvor meget du prøver. Når det er muligt, skal du undgå at købe flere frø, end du planlægger at så, så du undgår problemer med spiringen.

Er du fyldt 18 år?

Indholdet på RoyaQueenSeeds.com er kun egnet til voksne og er forbeholdt myndige personer.

Sørg for, at du kender loven i dit land.

Når du klikker på ENTER, bekræfter
du, at
du er fyldt 18 år.

Emnefinder

Kategorier
eKomi silver seal
4.7 ud af 5
ud af 37803 bedømmelser