Dyrkningsvejledning til cannabis af Royal Queen Seeds

Den komplette guide til spiring af cannabisfrø

Før du står med en udbytterig last af fugtige blomster, er der flere stadier i cannabisdyrkningen, som går forud. Hvis ikke du er i stand til spire cannabisfrø med succes, så får du ingen plante til at høste. Giv dine frø den bedst mulige start på livet ved at læse vores ultimative guide til spiring.

Seeds

KUNSTEN AT SPIRE CANNABISFRØ

Ofte overset, det er alt for nemt bare at antage, at den "vegetative og blomstringsfasen i cannabisdyrkning er de mest afgørende dele af plantens livscyklus. Der er dog risiko for fiasko, hvis ikke du ved, hvad du foretager dig, hvorfor dårlig planlægning omkring spiring kan afgøre skæbnen for dit næste dyrkningsprojekt. At give dine cannabisfrø den bedst mulige start på deres rejse mod svulmende blomster er en stensikker måde at understøtte en sund og robust plante.

ODa de er små, skrøbelige og desperate efter en hjælpende hånd, er der flere måder, hvorpå du kan spire dine cannabisfrø. Alle metoder har en forskellig grad af succes med både fordele og ulemper.

Det er vigtigt at bemærke, at selv med avanceret dyrkningsekspertise og topmoderne udstyr kan du stadig godt ende op med mislykkede frø. Dette er en naturlig del af at have med levende organismer at gøre. Hos Royal Queen Seeds tilbyder vi en bred vifte af almindelige og feminiserede cannabisfrø af høj kvalitet. Vi mærker alle vore sorter tydeligt, så du ikke behøver bekymre dig om eventuelle uønskede overraskelser.

Video id: 484382081

HVAD DER SKAL HOLDES ØJE MED I CANNABISFRØ

Uanset hvor du får dine frø fra, er det bedst at give dem en lille (og delikat) inspektion før plantningen. For det meste vil alle frø spire, men frø af ringe kvalitet vil dog producere en svagere plante. Desværre er dette noget, som du ikke finder ud af et godt stykke inde i den vegetative fase og blomstringsfasen.

For at undgå skuffelser skal man være bevidst om, at frø, der har en mørkere farve har en bedre chance for at spire, mens lysegrønne og hvide frø formentlig mislykkes. Selv hvis mørke frø ser lettere beskadiget ud, bør de alligevel plantes. Der er en god chance for, at de alligevel spirer, selv hvis den ydre skal er en smule knust.

SPIRINGSTEMPERATUR SPILLER EN AFGØRENDE ROLLE

Før vi hopper direkte ind i spiringsmetoder, er der et par gyldne regler for spiringen. For de bedste resultater anbefaler vi, at du holder dig inden for disse retningslinier, uanset hvordan du vælger at spire. Når dette er sagt, ud af alle faktorer, der skal tages i betragtning, er temperatur en af de mest afgørende. Frø søger altid hen imod selv den mindste mængde fugt, men de bruger temperatur som et signal på, at de har brug for at gøre det.

 • Den ideélle temperatur er mellem 22° og 25°C (71–77°F)
 • Dit dyrkningsmiljø bør være fugtigt, men aldrig vådt
 • Relativ luftfugtighed bør være mellem 70% og 90%
 • Frø foretrækker lysstoflamper (Cool White code 33)
 • Minimer, hvor meget du håndterer frøene
 • I hydroponisk/rockwool plugs er den ideélle PH-værdi på 5,8-6,2
-15 °C ⚠️ DANGER ZONE
17 °C IDEAL NIGHT TEMPERATURE
23 °C IDEAL DAY TEMPERATURE
+25 °C ⚠️ DANGER ZONE

HVAD ER EN FORVENTET SPIRINGSTID?

Tre fundamentale principper får den første lille stok til at vise sig: varme, fugt og mørke. Med udsigt til fugt tager en enkelt rod form, før den langsomt udvikler sig til den cannabisplante, som vi kender og elsker. Under de rigtige forhold begynder frø at udvikle sig inden for 12-36 timer efter eksponering over for fugt.

Tidsplanen kan variere, da det afhænger af, hvor ideélt dit spiringsmiljø er (se gyldne regler ovenover). Selv den værste dyrker kunne få et frø til at spire, men det tager måske nogle få uger og øger naturligvis risikoen for en svagere plante.

VALG AF SPIRINGSMETODE

 • ET GLAS VAND-METODEN

Glass Of Water Approach

Dette er formentlig en af de mindst effektive metoder, men den er stadig brugbar. Den er utrolig nem at sætte i gang, hvilket også er grunden til, at nystartede dyrkere muligvis vælger at spire deres frø i et glas vand. Fyld et glas eller en skål halvvejs med vand, der er omtrent 22°C (71°F).

Efter 3-5 dage begynder frøene at åbne sig, og du bør se små, hvide toppe dukke op. Når disse rødder når 1-2 cm i længden, så udvis ekstrem forsigtighed ved flytning af dem fra vand til jordpotter gjort klar på forhånd.

Jordpotterne har brug for små huller (omkring 10-15 mm dybe) til at placere de nyspirede frø i. Så snart frøene er placerede, skal du fastsætte et lysstofrør 13-15 cm fra frøene for at sikre væksten. Endelig må dine frø ikke overvandes på dette tidlige stadie. Brug en forstøver for at sikre, at de holder sig lettere våde, men ikke gennemvåd.

 • VÅD KØKKENRULLE-METODE

Wet Kitchen Towel Method

Formenlig en af de mest almindelige spiringsmetoder. Køkkenrulle-metoden findes i forskellige variationer. Nogle dyrkere bruger vatrondeller eller absorberende stykker papir. I denne guide bruger vi køkkenrulle, da den er let tilgængelig og holder på fugten forholdsvis godt.

Placér et stykke fugtigt stykke køkkenrulle på en flad overflade. Fordel frøene nogle få centimeter fra hinanden, før det andet stykke køkkenrulle placeres på toppen. Du skal sørge for, at begge stykker køkkenrulle er fugtige, ikke våde. Endnu engang skal frøene flyttes (forsigtigt) til jordpotter, når den hvide rodtop når 1-2 cm. Brug den samme anbefaling ovenover til planteteknikker.

 • PLANTNING DIREKTE I JORDEN

Planting Directly Into Soil

Plantning direkte i dit dyrkningsmedie gør det unødvendigt at flytte frøene, når de er mest skrøbelige. Den første rodtop er dækket af mikroskopiske tråde, som nemt kan beskadiges. Da både en kop fyldt med vand og fugtig køkkenrulle er mere udsatte over for temperatursvingninger i deres miljø, er plantning i jord et langt mere sikkert valg.

Begynd med at fylde potter med jord af ypperste kvalitet, som er gennemvædet af vand. Mange dyrkere vælger at blande vandet med en rodstimulator. Lav et hul omtrent 10-15 mm dybt. Dette bliver det nye hjem for dit frø. Brug alle frøene fra pakken, og placér dem i deres nygravede huller. Dæk frøene let, men pas på med at presse jorden for meget over frøet. Roden vil få det svært med at komme igennem fast jord, hvilket bremser plantens vækst. Spray let på toppen, hvor du placerede dit frø, så dit dyrkningsmedie forbliver fugtigt.

Hvis du ikke bryder dig om tanken om at gennemvæde din jord på forhånd, kan du bruge en spray til at gøre hullerne fugtige, før du planter hvert frø. Med nok fugtighed omkring dine frø kan du fortsat tilskynde roden til at udvikle sig.

Dine dyrkningspotter skal placeres i et fugtigt klima, der er inden for det temperaturspænd, som blev nævnt i vores gyldne regler. Efter 4-10 dage bør du se spiringen af en ung frøplante, mens rødderne er begyndt at udvikle sig under jorden. Hele planten og dens jord kan nu overføres til en større potte, hvor normale dyrkningsrutiner bør påbegyndes.

 • BRUG STENULDSBLOKKE

Using Stone Wool Blocks

Det er en hårfin sag at fastholde den ideélle temperatur (mellem 22–25°C) og fugtighed til spiring. Det er langt fra ideelt at efterlade frøene i et åbent miljø eller på vindueskarmen; et gør det selv-skab med klimastyring får arbejdet gjort langt bedre. En varmemåtte er perfekt til at fastholde en konstant temperatur, men formår ikke at gøre noget ved fugtproblemerne.

Det bliver nødvendigt for dig at investere i lidt unikt udstyr, men ved at bruge stenuldsblokke kan du skabe den perfekte utopi til spiring af cannabisfrø. Stenuldsblokkene skal gennemvædes af vand på samme måde som med et jordmedie. Uldet bevarer fugten og gør det unødvendigt at vande i de tidlige stadier af spiringen. Efter at stenuldsblokkene er gennemvædet, sættes de i en plastikbakke, som også har et låg. Store kagebakker er ideélle

Plastikbeholderens kuple skaber dine frøs egne mini-tropiske klima. Hvis du derefter placerer alle komponenterne i et skab med temperaturstyring, får du skabt en selvforstærkende forsyning af fugt - ingen grund til at røre frøene igen, indtil de er klar til at blive overført til dit endelige dyrkningsmedie som en ung frøplante. Ved brug af metoden med stenuldsblokke bør dine frø spire efter én til to dage.

To eller tre uger efter spiringen bør dine unge frøplanter være klar til deres nye hjem. På dette tidspunkt har du to valgmuligheder: omplantning af dem til jordpotter eller gå i gang med udfordringen med hydrokultur. Du ved, at dine frøplanter er klar til at blive fjernet, fordi rodsystemet begynder at prikke ud af bunden af stenuldsblokkene. Så længe rødderne ikke er begyndt at opsluge den nederste halvdel af stenuldsblokkene, søger de mod vand og næringsstoffer i deres nye omgivelser og fortsætter med at vokse nedad.

 • RQS Spiringsblokke

RQS Soil Plugs

Spiringsblokke fra RQS er en anden god mulighed, når det kommer til spiring af dine frø. De er nemme at bruge og indeholder en specifik ingrediensformel designet til at hjælpe kimplanter med at trives. De er lavet af tørv og kokosbast af højeste kvalitet og giver en fremragende balance mellem iltning og væskeophobning.

Det betyder, at frøene ikke udtørrer, og samtidig hjælper de med at forhindre svampesygdomme, der forårsager den frygtede mørkpletsyge.

Spiringsblokkene fra RQS indeholder vigtige mikronæringsstoffer, som kimplanter behøver for optimal vækst og udvikling. De tilsatte aktive biologiske stoffer hjælper også med at etablere rodmikrobiomet med gavnlige organismer, der afværger patogener og hjælper med optagelse af næringsstoffer og nedbrydning af naturlige materiale. Derudover sørger den afbalancerede pH-værdi i blokkene for, at cannabisrødderne har nemt ved at optage næringsstoffer uden risiko for den såkaldte lockout af næringsstoffer.

De er super nemme at bruge og gør det meget nemmere at omplante. Når rødderne begynder at dukke op, kan du plante dine kimplanter direkte i jorden eller hydroponiske systemer.

Hvis du vil bruge spiringsblokkene fra RQS, skal du placere et enkelt frø efter eget valg i hver blok. Sæt dine blokke i en plantebakke, og fugt dem let med en vandforstøver - De må ikke være for våde. Brug et gennemsigtigt plastlåg til at holde på fugten, og sørg for, at du holder temperatur- og fugtighedsforhold på de niveauer, som vi nævnte ovenfor. Du kan bruge et lille hygrometer til at holde styr på disse vigtige tal.

 • ROYAL QUEEN SEEDS FEMINISERET BEGYNDERPAKKE

Royal Queen Seeds Feminized Starter Kit

Der er naturligvis en langt enklere måde at spire frø på. Den feminiserede begynderpakkefra Royal Queen Seeds er ideél til begyndere og har alt, som du har brug for til at kickstarte dit næste cannabisprojekt.

Royal Queen Seeds Feminiseret Begynderpakke indeholder:

 • 3x RQS Critical feminiserede frø
 • 20x Easy-Start frøplantepotter 
 • 1x Propagator Pro-drivhus
 • 1x Bacto-pakke
 • 1x perlit
 • 1x lysstofbelysning
 • 1x brugsanvisning
 • 4x AA-batterier
 • 1x Royal Queen Seeds-katalog

*Du får også brug for et målebæger og et røreapparat (ikke inkluderet i pakken).

 1. Fjern forsigtigt folien fra bagsiden af frøpakken, og placér dem forsigtigt i en tør beholder.
 2. Du får brug for en lav beholder, som er stor nok til frøbakken. Fyld beholderen med en liter lunken vand (22–25°C). Hæld pakken med Bacto-enzymer i vandet, og lad den blive opløst, før frøbakken sættes i beholderen for at blive gennemvædet. Frøbakken skal kun i vand i 5-10 sekunder. Smid ikke Bacto-blandingen ud, efter frøpakken er blevet gennemvædet.
 3. Efter fjernelse af frøbakken fra din lave beholder, prikkes et hul på 10-15 mm dybt i jorden i hver potte, og dine frø overføres forsigtigt fra deres tørre beholder til hvert hul. Husk, et frø pr. potte.
 4. Brug det medfølgende propagator-drivhus, drys et lag af perlit på 15 mm i tykkelsen på bunden af bakken..
 5. Placér din frøbakke i drivhuset, tilpas væggene og sæt låget på plads. Låget har en tænd/sluk-knap til de forudinstallerede lys.
 6. Kontrollér vandniveauet i din beholder én gang om dagen. Dit mål er at fastholde et lige niveau. Efter 1-7 dage bør dine frø have spiret med synlige blade. Så snart frøplanten er 3 cm i højden, overføres den til dit endelige dyrkningsmedie.
Video id: 484368580

HVIS DU ER I TVIVL, SÅ TÆNK PÅ FORÅRSFORHOLD

Uanset hvilken metode, du vælger, skal du tænke på, hvilke forhold, der naturligt ville være til stede i foråret. I deres naturlige miljø ville cannabisfrø begynde at spire i løbet af det sæsonmæssige skifte fra vinter til forår. Fugtigheden er fortsat høj, og temperaturer stiger naturligt. Stil altid dig selv spørgsmålet: Svarer min spiringsopsætning til forholdene under foråret? Hvis svaret er ja, er der en god chance for, at spiringen bliver en succes.

GIV DINE FRØ DEN BEDST MULIGE START PÅ LIVET

I de fleste tilfælde skydes spiringen i gang uden problemer. Der er dog nogle fejl og problemer, som vi kan hjælpe med at identificere.

 • BELYSNING

Den første er belysning. Dit frø eller dine unge frøplanter får kun brug for lysstofbelysning eller CFL-dyrkningslys , i hvert fald til at starte med. Mens planter har brug for lys til at trives, kan for meget af det gode også skade cannabis i dens første få uger.

Positionér lysene omkring 15 cm fra frøene. Så snart frøplanten har udviklet dens første ordentlige blade (de har takkede kanter), kan du flytte lysene så tæt som 5 cm. Hvis du er bekymret over at skade din frøplante, skal du placere din hånd mellem bladene og dine lys. Hvis ikke du kan holde din hånd i ro i ti sekunder, før det bliver for varmt, så flyt lysene 2 cm væk. Gentag indtil du er tilfreds med temperaturen.

Da unge frøplanter vokser ret hurtigt, skal du justere lysene løbende for at få de bedste resultater. Efter to uger under lysstofbelysning er det i orden at skifte til højeffekt HPS (High Pressure Sodium) eller MH-type (metalhalogen) dyrkningslys.

Lighting
 • VENDT PÅ HOVEDET FRØ

Gå nu ikke i panik, hvor det er muligt vokser rødder altid nedad. Det er ikke nødvendigt selv at prøve at repositionere frøet. Hvis du forstyrrer frøet på dette afgørende tidspunkt, skader du planten mere, end du gavner den. I de fleste scenarier er det faktisk ikke en rod, som du ser dukke op fra toppen af frøet, men stammen af en cannabisplante.

Hvis du nogensinde er usikker, skal du altid vente nogle få dage, indtil de første blade (kimbladene) viser sig. Så længe frøenes krav er blevet opfyldt, bør frøplanten finde ud af det af sig selv. Den bedste fremgangsmåde er ikke at gå i panik. Bare følg de gyldne regler, og din unge frøplante bliver klar til at blive overført til en større potte i løbet af ingen tid.

Upside-down Seeds

UDOVER SPIRING

HVORNÅR BEGYNDER DU MED FODRINGEN?

Det afhænger af dyrkningsmediet, som du bruger, men i de fleste tilfælde, får du ikke brug for at forsyne planten med næringsstoffer i de første 2-3 uger. Der er rigeligt med "næringsstoffer", og selv kokosjord skal kun tilsættes næringsstoffer efter en uge eller deromkring. Hvis du vælger kokosjord eller hydrokultur, bør næringsstoffer tilsættes ved 0,25 af deres normale styrke. Så snart det første sæt blade viser sig, øg med 0,25 trinvist pr. sæt blade. For begyndere anbefaler vi altid at bruge et jordmedie. Dette giver dig mulighed for at lære finurlighederne ved cannabisdyrkning mere effektivt og straffer dig mindst, hvis du begår fejl.

En nem måde at se, om der er brug for flere næringsstoffer, er at kigge på bladene. De takkede blade begynder at blive lysegrønne, da lageret af næringsstoffer tømmes.

Bladene bliver efterhånden gule, hvis de efterlades længe nok. Dette er et klart tegn på, at der er brug for flere næringsstoffer. Din plante dør ikke, hvis bladene bliver gule, men det er en rettidig påmindelse om at fodre din unge frøplante.

I perioder med høj vækst er kvælstof det mest almindelige næringsstof, der er brug for. Så snart frøplanten er blevet fodret, skifter bladenes farve tilbage til det normale. Afhængig af, hvor lang tid, du ventede, før du gjorde noget ved det, kan dette tage nogle få timer eller en hel dag..

LÆN DIG TILBAGE OG SLAP AF

De første få uger i frøplantens udvikling kræver meget lidt indblanding. Næringsstoffer og belysning får brug for små justeringer som tidligere nævnt. Nu, hvor din frøplante har spiret, har du nogle få ugers ro. Læn dig tilbage, slap af og nyd, at din cannabisplante tager form.

Når disse indledende uger er gået, kan du behandle din frøplante som om, at den er i den vegetative fase og skifte til en fast belysningsrutine og lys med fuld styrke. I løbet af spiringen skal du altid huske de gyldne regler, og hvis du er i tvivl, skal du spørge dig selv, om du har skabt "forårsforhold". Hvis du har tiltro til, at alt kører på skinner, skal du bare kigge med og nyde synet af skabelsen af din helt egen cannabisplante.

Wait It Out
Wait It Out
Wait It Out
Wait It Out

Er du fyldt 18 år?

Indholdet på RoyaQueenSeeds.com er kun egnet til voksne og er forbeholdt myndige personer.

Sørg for, at du kender loven i dit land.

Når du klikker på ENTER, bekræfter
du, at
du er fyldt 18 år.

Grow Guide Topic Finder

Kategorier
eKomi silver seal
4.7 ud af 5
ud af 37835 bedømmelser