Dyrkningsvejledning til cannabis af Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter

Mange tror, at høsten er den sidste fase i dyrkningsprocessen, men det er langt fra sandheden. Når du har høstet frugterne af dit arbejde, er det tid til de vigtigste trin af dem alle: tørring og hærdning.

Tørring er nøjagtig, hvad det lyder til at være: Det går ud på at fjerne størstedelen af fugtindholdet fra dine knopper. Dette gør dem lettere at håndtere, mere modstandsdygtige over for mug og meget mere behagelige at ryge. Nogle avlere ryger med glæde de tørrede knopper, men hvis du vil give din høst meget mere smag og styrke, skal du hærde dem.


Hvorfor Skal Du Hærde Dine Cannabisknopper?

Tålmodighed er en dyd her i livet, og hærdning af cannabis er helt sikkert det hele værd. Hærdning er en langvarig proces, der kan tage flere uger. Det kan virke besværligt til at starte med, men sandheden er, at hærdning forvandler de hårde knopper til knopper, som giver en rund og lækker røg. Årsagen er, at langsom hærdning nedbryder biprodukter produceret under tørringsprocessen som fx sukker. Disse molekyler efterlader en kras og ubehagelig smag i munden. Hærdning fjerner disse forbindelser, hvilket resulterer i en silkeblød røg.

Hærdning bevarer også de ønskede aromaer. Molekylerne, som giver cannabissorter deres intense og unikke smag, kaldes terpener. Disse flygtige forbindelser nedbrydes under høje temperaturer, så skånsom tørring efterfulgt af langsom hærdning er den bedste måde at opnå velsmagende knopper på.

Smag er ikke de eneste, som opnås ved hærdning. Processen kan også forbedre selve virkningen. THC, det psykoaktive stof i cannabis, nedbrydes med tiden og bliver til en cannabinoid kaldet CBN. CBN anses for at have milde psykoaktive virkninger, men virkningerne er anderledes end THC.

Hærdning forbedrer også i høj grad holdbarheden af din høst og yderligere minimere risikoen for mugdannelse. Hvis de hærdes og opbevares korrekt, kan dine knopper holde sig i et år eller længere uden at aftage i smag eller styrke.

Faktorer, Som Påvirker Hærdningsprocessen

Før vi kommer nærmere ind på, hvordan du hærder dine cannabisknopper, tager vi et kig på nogle af de faktorer, som påvirker processen. Dette hjælper dig med at få en klar forståelse af, hvad du skal stile mod, og hvad du skal undgå.

Video id: 592093995

💡 Undgå at Udsætte Dem for Lys

Under hærdningsprocessen skal du opbevare dine knopper et mørkt sted. Lys er en af de faktorer, som kan nedbryde værdifulde molekyler som THC og terpener. Undgå, at lys ødelægger smagen og styrken af dine knopper, ved at opbevare dine krukker i et mørkt skab eller i en kasse. Alternativt kan du opbevare dine knopper i miron-glaskrukker, som er en glastype, der filtrerer alt synligt lys bortset fra UV-lys, og de giver derfor bedre beskyttelse.

🌡️ Beskyt Dine Knopper Mod Varme

Varme er kun et problem, hvis du bor i et klima, hvor det bliver usædvanligt varmt. Varme er en anden faktor, der kan medføre nedbrydning af cannabinoider, hvilket potentielt reducerer styrken af dine knopper. Sørg for at opbevare dine krukker på et køligt sted, så du minimerer skader og mug. En stuetemperatur på omring 21 grader er den ideelle opbevaringstemperatur.

🌫️ Find Det Ideelle Fugtighedsforhold

Hærdning er en forholdsvis nem proces, da du starter med knopper, som allerede er tørre. Hvis dine knopper er for våde inden hærdning, klumper de sammen, og der er stor chance for, at de begynder at mugne. For meget fugt gør også at anaerobiske bakterier kan begynde at nedbryde dine knopper. Et tegn på dette er lugten af ammoniak, når du åbner dine krukker.

Hvis dine knopper derimod er for tørre, ender du med at få knopper som smuldrer og er for hårde, og de er ikke særlig behagelige at ryge. De ideelle fugtighedsforhold i det rum, hvor du tørrer dine cannabisknopper, bør have et fugtighedsniveau, som ligger mellem 45-55%. På den måde får du knopper som er tørre og nemme at smuldres på ydersiden og som samtidig er lidt fugtige indeni. Når det er tid til hærdning, skal du øge fugtighedsniveauet lidt. Det ideelle fugtighedsniveau ligger på omkring 62%.

Den Bedste Måde at Hærde Dine Cannabisknopper På

Nu, hvor vi har gennemgået de afgørende faktorer, er det en god idé at holde dem i baghovedet, når du går i gang med at hærdningsprocessen af dine cannabisknopper. Kort og godt går hærdning simpelthen ud på at åbne og lukke krukkerne på det rigtige tidspunkt. Ved at placere dine tørrede cannabisknopper i lufttætte glaskrukker skaber du det bedst kontrollerede miljø. Disse lukkede beholdere gør, at fugten inde i knopperne kan fugte knopperne på ydersiden, uden de bliver for våde. Det endelige mål er at få knopper, der er lækre at ryge og med den bedste smag.

Video id: 509743497

Trin 1: Trimming Af Dine Knopper

Trimming

For at starte processen skal du først sørge for, at dine knopper er helt klar. Hvis du tørrede dine knopper hver for sig, er du klar til at gå i gang med hærdningsprocessen. Hvis du valgte at tørre dem stilk for stilk, skal du først i gang med at trimme. Adskil knopperne fra hinanden og fjern sukkerbladene.

Trin 2: Opbevaring Af Dine Blomster

Stashing

Herefter skal du lægge dine knopper ned i lufttætte beholdere. Glaskrukker er et godt valg og giver producenterne mulighed for at holde øje med deres knopper under hele processen.

Læg knopperne løst i beholderen til krukken er 75% fyldt. Det er vigtigt at give plads til luft. Det er et godt tidspunkt at teste, om dine knopper er tørre nok til hærdning. Ryst krukkerne forsigtigt. Hvis dine knopper rasler frit rundt inde i glasset, kan du fortsætte til næste trin. Hvis de begynder at klumpe sammen, er det et tegn på, at ydersiden af knopperne stadig er for våde, og du har derfor brug for at tørre dem noget mere.

Trin 3: Hærdning Af Dit Cannabis Under Optimale Fugtighedsforhold

Jars

Læg lågene på dine krukker, og placer dem et køligt og mørkt sted for at beskytte dem mod de ovennævnte trusler. Ideelt set skal du placere dem i et skab eller et andet opbevaringsrum, der opretholder en temperatur på 21 grader og holde et relativt fugtighedsniveau på 60-65% i krukkerne. Den eneste måde at måle dette helt nøjagtigt på er at placere et lille hygrometer (en enhed, der måler luftfugtighed) i hver krukke.

Trin 4: Regulering Af Fugtighedsniveauer

Regulating Humidity

I de første par dage skal du se til dine knopper to gange om dagen. Undersøg dem gennem glasset, og hold øje med mugdannelse. Du bliver også nødt til at åbne lågene i et par minutter, hver gang du tjekker dem, for at give dem lidt frisk luft. Hold øje med dine hygrometre. Hvis aflæsningen viser et fugtighedsniveau på 60-65%, skal du fortsætte som normalt. Hvis forholdene bliver for fugtige, skal du lade krukkerne stå uden låg på i ca. 3 timer så den overskydende fugt kan slippe ud. Hvis luftfugtigheden er for lav, skal du lade krukkerne være lukkede i længere tid uden at ilte dem. Hvis du stadig ikke ser nogen stigning i fugtighedsniveauet, skal du placere en lille fugtighedspakke inde i de pågældende krukker.

Trin 5: Du Er Snart I Mål

Almost There

Fortsæt med at åbne krukkerne én gang om dagen i de næste 2 uger, og sørg for, at du opretholder det optimale fugtighedsniveau. Efter 3 uger er dine knopper godt hærdede og klar til at blive røget. De mest tålmodige rygere får dog den største belønning. Kvaliteten af dine knopper fortsætter nemlig med at stige med op til 6 måneders hærdning.

Er du fyldt 18 år?

Indholdet på RoyaQueenSeeds.com er kun egnet til voksne og er forbeholdt myndige personer.

Sørg for, at du kender loven i dit land.

Når du klikker på ENTER, bekræfter
du, at
du er fyldt 18 år.

Emnefinder

eKomi silver seal
4.7 ud af 5
ud af 37803 bedømmelser