Høst din cannabis

Høst din cannabis

Lær hvert trin i cannabishøsten og den efterfølgende proces at kende.


Høsttiden kan føles som afslutningen på en lang rejse. Dine topskud er modnet, og nu er det tid til at ryge, ikk'? Desværre bliver du nødt til at beherske dig et stykke tid endnu. Der er stadig masser af arbejde, der skal gøres. Du bliver nødt til at trimme, tørre og behandle dine topskud, så du sikrer dig en silkeblød rygeoplevelse. Alt det arbejde, du lægger i det nu, giver dig mulighed for at eliminere en barsk smag og opbevare din høst i lange perioder.

Høsttiden er bestemt ikke så enkel som at plukke knopper og lægge dem til at tørre. Der er mange nuancer involveret- og jo mere præcis du er med din timing, jo bedre. Alt efter, hvornår du høster dine knopper, resulterer det i forskellige THC-niveauer, og hvis de tørres ved den helt rigtige fugtighed, kan det have en stor indflydelse på skimmelresistens

Denne guide hjælper dig gennem hvert trin i høstprocessen for at sikre en sund og kraftfuld afgrøde.

Video id: 540076385

HVORNÅR ER DET RETTE TIDSPUNKT AT HØSTE?

Det første trin i høstprocessen involverer at fjerne blomster og grene fra dine planter. Men hvornår er det egentlig det rigtige tidspunkt at gøre det? Det afhænger af flere ting. Høst på forskellige tidspunkter ændrer drastisk egenskaberne af dine topskud. Alt fra smag til psykoaktiv effekt kan moduleres afhængigt af, hvor tidligt eller sent du vælger at høste.

Generelt har hver sort sin egen estimerede blomstringstid. Denne statistik kan være nyttig til forberedelse for høsten, men den er ikke altid nøjagtig. Miljøfaktorer kan forlænge eller forkorte blomstringsfasen. Indica-sorter modnes hurtigere og blomstrer i 6-8 uger, hvorimod sativa-sorten typisk tager 8-12 uger.

Der er en anden måde at registrere, hvornår høsten står for døren. Lidt grundlæggende viden om planteanatomi kan hjælpe producenterne med at få øje på disse skift. Visse dele af cannabisplanten begynder at ændre udseende, når de modnes. I stedet for kun at gætte kan du bruge disse botaniske vartegn som indikatorer. Først må du blive bekendt med visse væv, kirtler og organer, så du ved, hvad du skal holde øje med.

BÆREBLADENE VIL BEGYNDE AT GULNE

Gule blade er normalt et tegn på ernæringsmangel eller tilstedeværelsen af et patogen. De er dog helt normale ved afslutningen af blomstringen. Bæreblade er de store, brede blade, der dukker op i den vegetative fase. Disse organiske solpaneler arbejder på at omdanne lys til sukker, som kræves til energi. Disse strukturer begynder at gulne og kan endda falde af, når høsttiden nærmer sig. Bliv ikke skræmt. Dette sker, fordi planter ser bort fra dette væv for at lede så meget energi som muligt mod topskuddene.

BÆREBLADENE VIL BEGYNDE AT GULNE

TRICHOMERNE BEGYNDER AT ÆNDRE UDSEENDE

Trichomer er de små, svampeformede kirtler, der kan ses funkle på sukkerblade og topskud. Disse små kemiske fabrikker producerer cannabinoider og terpener i form af en tyktflydende harpiks. I naturen beskytter disse stoffer planter mod varme, rovdyr og skadedyr, men for avlere er denne harpiks den primære årsag til at dyrke pot.

Overvågning af trichomer er en nøjagtig måde at registrere, hvor tæt dine topskud er på at blive helt modne. Dette giver også producenterne frihed til at høste topskuddene på et tidspunkt, der passer til deres individuelle præference.

Trichomer kan ses med det blotte øje, men du bliver nødt til at bruge et forstørrelsesglas for rigtigt at analysere dem. Et billigt forstørrelsesglas er tildtrækkeligt, og det er det værktøj, de fleste budgetproducenter vælger. Fotografer med grønne fingre kan tage et øjebliksbillede med en makrolinse. Dette giver dem også mulighed for at spore farveændringer over tid. Kommercielle avlere og dem med flere penge til rådighed kan gå efter et mikroskop. Disse enheder i laboratoriekvalitet giver en ekstremt detaljeret oversigt over trichomers struktur og farve.

Trichomer forekommer klare og gennemsigtige i den tidlige fase af blomstringen. Dette indikerer, at de stadig er unge og kun producerer lave niveauer af cannabinoider. Topskuddene vil også være fysisk mindre - et tydeligt tegn på, at det endnu ikke er tid til at høste.

Senere i forløbet begynder disse kirtler at blive mere uklare eller mælkeagtige i farven. Denne ændring i farve signalerer en øget cannabinoidproduktion. Hold godt øje med disse strukturer, når denne mælkeagtige farve begynder at dominere. Trichomer når deres maksimale THC-produktion, når over halvdelen af kirtlerne er blevet uklare. Topskud, der høstes i løbet af denne periode, vil give en potent rygeoplevelse, der kan defineres ved eufori og øget energi.

Hvis du foretrækker en mere mild og beroligende oplevelse, når du ryger, skal du vente til trichomerne bliver ravfarvede. Dette indikerer nedsatte niveauer af THC og øgede mængder af CBN - en cannabinoid der produceres, når THC nedbrydes.

TRICHOMERNE BEGYNDER AT ÆNDRE UDSEENDE

BLOMSTERBÆGRENE BLIVER BUTTEDE

Den første del af en cannabis blomst, der dukker frem fra knoppen, er et blomsterbæger. Denne struktur starter livet som et bundt af små blade og udfolder sig til sidst til fuldt dannede blomster. De forbliver ved bunden af hvert topskud og huser reproduktionsorganerne. Blomsterbægre er de mest harpiksrige dele af en cannabisblomst, og deres rolle er at yde strukturel støtte, og det sikrer, at topskud ikke blæses væk af kraftig blæst eller rives bort af rovfugles vinger.

Blomsterbægre begynder at svulme, når topskud nærmer sig modning. Dette skyldes, at de forbereder sig på at bevare frø, hvis de med succes bestøves af en mandlig plante. Hold rutinemæssigt dit forstørrelsesglas op foran blomsterbægrene for at holde øje med deres størrelse.

BLOMSTERBÆGRENE BLIVER BUTTEDE

STØVFANGERE UDVIKLER EN MØRKERE FARVE

Støvfangere, eller stigma, er de antennelignende kønsorganer, der stikker ud af blomsterbægrene. Disse strukturer har til opgave at fange pollen frigivet fra mandlige planter. De er porten til befrugtning, og hunnerne vil begynde at producere frø, når deres mission er fuldført.

De fleste avlere bestræber sig på at undgå befrugtning for at producere blomster af høj kvalitet. Støvfangere er dog stadig nyttige som en markør for modenhed. Unge blomster har lyse hvide støvfangere, der langsomt mørkner med alderen, og derefter fremviser en orangebrun farve. THC-produktionen er normalt på sit højeste, når ca. 70% af støvfangerne har skiftet farve. Når ca. 90% er blevet mørke, falder THC-niveauet, og CBN-niveauet stiger. Husk dog, at disse tal kun er et skøn.

STØVFANGERE UDVIKLER EN MØRKERE FARVE

PRØV EN PROGRESSIV HØST, NÅR DE LAVERE PLACEREDE TOPSKUD IKKE ER HELT MODNE

Hvis blomsterne nær toppen har et betydeligt antal uklare og ravfarvede trichomer, der indikerer at de er modne og klar til høst, men krystallerne på de nederste topskud stadig er helt klare og langt fra modne, så kan du bruge en teknik kaldet progressiv høstning for at sikre, at hver eneste topskud, du høster, er modnet perfekt.

Det er også til tider kaldt en delvis høst eller en forskudt høst. Denne metode er så enkel, at du vil blive overrasket over, at du ikke tænkte på den selv. Klip de individuelle topskud af, der er klar. Klip de resterende grene og blade tilbage efter behov for at udsætte mindre modne blomster for mere lys, og hold så øje med tegn på, at de er klar til at blive plukket.

De fleste indendørs planter kræver kun to cyklusser af progressiv høst, ca. to uger fra hinanden, men større planter kan have brug for flere.

Bemærk, at de fleste planter modnes ovenfra og nedefter, fordi toppen får mest lys, og mere lys resulterer normalt i hurtigere modning. Hver plante er imidlertid unik, og du kan muligvis finde en ejendommelig fænotype, der modnes nedefra og op. Og nogle planter modnes jævnt fra top til bund, så de er ikke kandidater for en progressiv høst.

TRY A PROGRESSIVE HARVEST WHEN LOWER BUDS AREN'T FULLY RIPE

DET ER PÅ TIDE AT TRIMME DINE TOPSKUD

Trimning, eller tilklipning, er det næste trin. Det er en nødvendig proces for at rydde op i dine topskud og for at forhindre sukkerbladene i at fylde dine marihuanakrukker. Alt, hvad du behøver til denne opgave, er en bordplade, en bakke, et par latexhandsker og en saks. Der er to måder at trimme din høst på: våd trimning og tør trimning.

Vådtrimning refererer til at give dine blomster en trimning umiddelbart efter høsten, når fugtighedsindholdet stadig er højt. Dette mindsker risikoen for skimmeldannelse, da alle sukkerblade fjernes før tørring: Det forhindrer, at fugten bliver fanget. Ulempen er, at det er en meget klæbrig proces. Handsker er et must. Men der er en den fordel, at du kan lave en saks af hash ud af harpiksen, der limer sig selv til dit trimningsværktøj.

Tørtrimning involverer trimning af dine blomster, efter at de er blevet tørret. Denne metode er bedst, når du har at gøre med et miljø med lav luftfugtighed og mindre risiko for skimmel. Tørtrimning resulterer også i, at topskuddene er mere stramme og kompakte, en æstetik, som mange avlere værdsætter.

Uanset hvilken metode du vælger, er opgaven stadig den samme. Du kan vælge at trimme sukkerblade væk, mens topskuddene stadig sidder fast på grene, eller du kan fjerne individuelle topskud og rense dem separat. Gem dine sukkerblade, da de kan bruges til at fremstille hash og andre ekstrakter.

IT’S TIME TO TRIM YOUR FLOWERS

TØR DINE TOPSKUD

Den næste opgave er at få din skat ind i tørrerummet. Tørring af cannabis er vigtig for at fjerne fugt fra topskuddene udvendige del og forhindre dannelse af skimmel. Desuden er det ikke behageligt at ryge vådt pot. Før du begynder at tørre, skal du dedikere en plads til tørringen. Dette kan være et ekstra rum eller endda det telt, du brugte til at dyrke planterne i. Hvis du har efterladt dine topskud på grenene, skal du sætte en tørresnor op til at hænge dem på. Ellers skal du bare placere dine topskud på et tørrestativ.

For optimale resultater bør cannabis tørres langsomt. Det kan synes lettere at varme dine topskud i ovnen, men dette vil kun reducere smagen. Terpener, kemikalierne, der giver cannabis sin smag, er flygtige og nedbrydes ved høje temperaturer. For at starte tørring skal du opnå en stuetemperatur på cirka 21°C og en relativ fugtighed på 50%. Placer et hygrometer i dit tørrerum for at måle begge disse faktorer. Hvis dine målinger er for høje, skal du bruge faner, aircondition og en affugter. Hvis de er for lave, skal du installere et varmeapparat og en luftfugter.

Tørring tager normalt mellem 2-7 dage. Overvåg dine topskud nøje hver dag og rør ved dem for at bedømme fugtighedsniveauet. Til sidst skal stængler og blomster knække under pres - i stedet for at bøjes. Når dette sker, er det tid til det næste trin.

Video id: 484380359

BEHANDL DIN CANNABIS TIL AT GIVE EN BLØD, AFRUNDET RØG

Har du nogensinde røget marihuana, der så underligt ud, for at finde ud af, at det kradser i halsen? Dette er resultatet af ubehandlet cannabis. Behandling tilføjer betydelig tid til afslutningen af vækstprocessen, men det tilføjer en meget høj værdi til en høst. Det er en langvarig tørringsproces, der fjerner fugten fra topskuddenes indre - noget, som tørring alene ikke kan opnå.

Behandling forbedrer smagen af din høst og belønner den med en blød, behagelig røg. Dette sker ved at nedbryde molekyler som klorofyll, der irriterer luftvejene.

Behandling øger også styrken af din høst. Før topskud opvarmes under rygning, dampning og madlavning, findes THC som THCA. Denne cannabinoidsyre nedbrydes (dekarboxyleret) i THC under høje temperaturer eller med tiden. Behandling tilskynder denne proces og øger langsomt THC-niveauet.

Det er stort set en sæt-og-glem proces. Alt, hvad du behøver, er et par glaskrukker med lufttætte låg - nok til at indeholde hele høsten.

Video id: 509743497

Fyld hver krukke løst op til ca. 75% af kapaciteten, luk dem tæt og opbevar dem et køligt, mørkt sted. Først vil den resterende fugtighed flytte sig ud af topskuddenes indre, og få din høst til at se ud til at være rehydreret. Ved at åbne glassene et par minutter flere gange om dagen - en proces, der kaldes "burping" på engelsk, frigiver du denne fugtighed og giver mulighed for frisk luftudveksling. Gentag denne proces i løbet af den første uge.

I løbet af uge to og tre skal du kun åbne dine krukker en gang dagligt i et par minutter, da fugtighedsindholdet falder. Efter tre uger er dine topskud tilstrækkeligt behandlet og giver en blød rygeoplevelse. Nogle avlere med stor tålmodighed vælger at øge behandlingsperioden i op til otte uger, da de vil maksimere smag og styrke. Hvis du planlægger langtidslagring, skal du vide, at du kan behandle din cannabis i over seks måneder, uden at skade dit lager.


Part. 1: Del: Den spirende fase. Giv dine frø den bedst mulige start i livet ved at læse vores endelige guide til spiring.

Part. 2: Del: Den vegetative fase. De spirede frø kommer op over jorden og vokser straks op.

Part. 3: Del: Cannabis-blomstringsfasen. Kun endnu et par måneder med blomstring, så er vi klar til at få vores saks ud af skabet.

Part. 4: Del: De sidste uger af blomstringsstadiet. Efter uger med stigende forventning er det længe ventede øjeblik - høsten - endelig inden for rækkevidde.

ER DU FYLDT 18 ÅR?

Indholdet på RoyaQueenSeeds.com er kun egnet til voksne og er forbeholdt myndige personer.

Sørg for, at du kender loven i dit land.

Når du klikker på ENTER, bekræfter
du, at
du er fyldt 18 år.