Dyrkningsvejledning til cannabis af Royal Queen Seeds

By Max Sargent

Høst af cannabis: Find det rigtige tidspunkt

Harvest Time


For at få mest muligt ud af din afgrøde er det vigtigt at vide, hvordan du høster cannabis korrekt. Efter flere måneders dyrkning, hvor du har givet dine planter masser af omhyggelig pleje, opmærksomhed og dedikation, fortjener både du og dine planter at høsten, som er en af de sidste faser af processen, bliver gjort rigtigt. Når det bliver høsttid kan man fristes til at tro, at alt er gjort, men der er stadig meget, der skal gøres, og meget der stadig kan nå at gå galt.

Video id: 540076385

Hvornår skal du høste cannabis?

Det første, du skal mestre, når det kommer til korrekt høst af cannabis, er at vide, hvornår du skal høste. Hvis du høster for tidligt, vil THC ikke være fuldt udviklet. Hvis du høster for sent, er det allerede begyndt at blive omdannet til CBN. For at få den maksimale mængde THC og de mest potente virkninger skal du høste på det helt rigtige tidspunkt!

De følgende afsnit beskriver de forskellige måder, du kan se, om dine knopper er klar til høst.

Datablad for frøene

For det første bør der medfølge oplysninger om, hvornår planterne er klar til høst, når du køber dine cannabisfrø. For indendørs planter er det oftest beskrevet i enten dage eller uger (f.eks. 55-60 dage eller 8-9 uger), og for udendørs planter står der som regel en specifik måned eller et bestemt tidspunkt på måneden (f.eks. i slutningen af september).

Disse oplysninger fortæller dig ikke det helt nøjagtige høsttidspunkt, så de bør kun ses som generelle retningslinjer. Du skal ikke bare gå i gang med at høste 9 uger efter blomstringen starter, bare fordi det står på frøemballagen. Nogle planter har brug for længere tid, mens andre er hurtigere. Disse oplysninger kan dog hjælpe dig med at afgøre, om alt forløber, som det skal.

Bladene bliver gule

Yellow Leaf

Vifteblade bliver gule under hele væksten. Men når en plantes livscyklus nærmer sig sin naturlige afslutning, vil flere og flere af blade begynde at blive gule, da planten holder op med at producere klorofyl og i sidste ende forbereder sig på at dø.

Denne egenskab alene kan ikke fortælle dig præcis, hvornår du skal høste, men du kan tage det som et tegn på, at høsttiden nærmer sig (eller er passeret).

Pistiller

Pistils

Pistillerne er en mere pålidelig indikator for om din plante er moden til høst. Disse små pollenfangende hår er hvide og nærmest gennemsigtige i starten. Efterhånden som de modnes, bliver de mindre gennemsigtige og får en mørk rødbrun farve. Generelt set er planten klar til høst, når ca. 90 % af pistillerne har fået denne farve.

I mangel af bedre er det er en god måde at finde ud af, hvornår du skal høste, men det er ikke den bedste metode. Der findes andre faktorer, som kan gøre, at planter konstant producerer umodne pistiller, selvom resten af planten er moden, hvilket kan få avlere til at tro, at den ikke er klar.

Trichomer

Trichomes

Trichomerne er den bedste indikator for, hvornår du skal høste cannabis. Det er trods alt i trichomerne, at THC produceres. Du kan bruge et billigt lommemikroskop for at se dem tydeligt.

Det ideelle forhold til høst er:

 • 70 % hvide
 • 15 % ravfarvede
 • 15 % gennemsigtige

Denne metode er fejlsikker, da trichomerne aldrig lyver.

Hvis du vil vide mere, kan du tjekke vores dedikerede artikel om det korrekte tidspunkt at høste cannabis.

Forberedelse til Cannabishøst

Det er en god idé for så vidt muligt at omdanne dit dyrkningsrum til et høst-/efterhøstrum. Gå efter en rumtemperatur på omkring 20 grader og en luftfugtighed på ca. 50 %.

Det bedste tidspunkt at starte selve høstprocessen på er tidligt på dagen, og helst på en tør dag. Hvis du dyrker udendørs, har du mindre kontrol over miljøvariabler, så tjek vejrudsigten, og vælg det bedst egnede tidspunkt.

Gør de nødvendige redskaber klar, som du skal bruge til høst af marihuana

Du har ikke brug for ret meget udstyr for at høste cannabis. Der er dog et par vigtige redskaber, du får brug for, hvis du vil sikre dig at det hele går så glat som muligt:

 • Forstørrelsesglas: For at undersøge trichomerne kan du bruge et lommemikroskop, forstørrelsesglas eller smartphone-kamera.
 • Trimmesaks: Modne planter er seje og træagtige, så du skal bruge en skarp og robust beskæringssaks til at klippe dem.
 • Handsker: Havehandsker kan være en god hjælp, når du skal håndtere de harpiksholdige grene.
 • Opsamlingsbakke: Når du klipper grenene, har du brug for et sted, du kan lægge dem. Det kunne f.eks. være en bakke eller en stor kasse.
 • Arbejdsbord/-område: En ren og overskuelig arbejdsflade er en stor hjælp under alle høststadierne.
 • Blæser: En simpel oscillerende blæser hjælper med at få luften til at cirkulere under tørringsprocessen.
 • Bøjler: Du kan hænge cannabisgrenene på bøjler, så de tørrer bedst muligt.
 • Tørringsnet (valgfrit): Du kan bruge et tørringsnet til at tørre dine cannabisknopper i stedet for at hænge grenene op.
 • Opbevaringsglas: Du får brug for lufttætte gasbeholdere (f.eks. syltetøjsglas), for at kunne hærde din høst korrekt.

Sådan høster du marihuana: Trin for trin

I det næste afsnit gennemgår præcis, hvordan du høster din cannabisplante. Afhængigt af størrelsen og mængden af planter, du har, kan det være en temmelig omfattende proces, så du skal være forberedt på at lægge noget arbejde i.

1. Klip grenene

Cut the branches

Klip hver gren tæt på knudepunkterne (der, hvor grenen møder hovedstammen). Der er ingen grund til at klippe de grene, der ikke har knopper på. Læg forsigtigt grene i opsamlingsbakken, så du ikke beskadiger knopperne.

Eller klip hele planten

Afhængigt af størrelsen på din plante kan du enten klippe grenene eller kappe hele planten ned først. Hvis planterne er små, kan det være praktisk at klippe hele planten først og derefter trimme grenene.

Hvis du har en meget stor plante, er det dog meget nemmere at klippe grenene, mens planten stadig står.

For at klippe en hel plante skal du kappe stammen ca. 12 cm over jordoverfladen i en 45 graders vinkel.

2. Trim viftebladene

Trim Fan Leaves

Viftebladene er de store blade, der vokser over hele planten. Skær dem af og gem dem sammen med alt det andet overskydende plantemateriale, og brug dem til at lave te eller cannabissmør.

3. Trim sukkerbladene

Trim Sugar Leaves

Før du hænger plante eller grenene til tørre, skal du trimme sukkerbladene for at mindske risikoen for, at knopperne rådner og spolerer hele din høst. Sukkerblade er fyldte med trichomer, så sørg for, at du bruger dem til noget!

Skær sukkerbladene tæt på knoppen, men pas, at du ikke kommer til at skære i selve knoppen. Trimning er lidt af en kunst i sig selv. Det er med til at påvirke den måde, knopperne tørrer og hærder på, og det er afgørende for den endelige kvalitet. Derudover kan en god trimning også få knopperne til at se superflotte ud. Nogle dyrkere går meget op i udseendet, mens andre er mere eller mindre ligeglade, så det er lidt af en smagssag.

4. Hæng grenene op

Hang your branches

Til sidst skal du hænge dine grene. Hæng dem på hovedet med tilstrækkelig plads mellem hver gren. Sigt efter en rumtemperatur på omkring 20 grader, en relativ luftfugtighed på ca. 50 %, og sørg for, at der er mørkt i rummet, da lys kan påvirke THC. Brug den oscillerende blæser til at holde luftstrømmen kørende i rummet, da det mindsker risikoen for skimmelsvamp.

Sørg for at holdet rummet rent og fri for skadedyr.

5. Gem resterne

Uanset om du lægger grenene på bakker eller et bord, vil der højst sandsynligt være rester af trichomer. Saml dem og brug dem til at lave cannabissmør med, eller bland dem i en eksisterende samling af kief. Lad aldrig noget gå til spilde!

Høst af forskellige sorter

Hvis du dyrker cannabis, er det vigtigt at lære, hvornår planterne er klar til høst. Alle sorter modnes med forskellige hastigheder, så du kan ikke tage alle over én kam eller gætte dig frem. De hurtigste automatisk blomstrende planter kan for eksempel være klar til høst allerede 7 uger efter spiring, hvorimod de langsomste sativa-sorter kan tage helt op til 15 uger, efter de er begyndt at blomstre. Det er et absolut must at forstå dine individuelle planter og deres signaler, hvis du vil have succes med dine dyrkningsprojekter.

Prøv En Progressiv Høst, Når De Lavere Placerede Topskud Ikke Er Helt Modne

Hvis blomsterne nær toppen har et betydeligt antal uklare og ravfarvede trichomer, der indikerer at de er modne og klar til høst, men krystallerne på de nederste topskud stadig er helt klare og langt fra modne, så kan du bruge en teknik kaldet progressiv høstning for at sikre, at hver eneste topskud, du høster, er modnet perfekt.

Det er også til tider kaldt en delvis høst eller en forskudt høst. Denne metode er så enkel, at du vil blive overrasket over, at du ikke tænkte på den selv. Klip de individuelle topskud af, der er klar. Klip de resterende grene og blade tilbage efter behov for at udsætte mindre modne blomster for mere lys, og hold så øje med tegn på, at de er klar til at blive plukket.

De fleste indendørs planter kræver kun to cyklusser af progressiv høst, ca. to uger fra hinanden, men større planter kan have brug for flere.

Bemærk, at de fleste planter modnes ovenfra og nedefter, fordi toppen får mest lys, og mere lys resulterer normalt i hurtigere modning. Hver plante er imidlertid unik, og du kan muligvis finde en ejendommelig fænotype, der modnes nedefra og op. Og nogle planter modnes jævnt fra top til bund, så de er ikke kandidater for en progressiv høst.

Høst din cannabis

Det Er På Tide At Trimme Dine Topskud

Trimning, eller tilklipning, er det næste trin. Det er en nødvendig proces for at rydde op i dine topskud og for at forhindre sukkerbladene i at fylde dine marihuanakrukker. Alt, hvad du behøver til denne opgave, er en bordplade, en bakke, et par latexhandsker og en saks. Der er to måder at trimme din høst på: våd trimning og tør trimning.

Vådtrimning refererer til at give dine blomster en trimning umiddelbart efter høsten, når fugtighedsindholdet stadig er højt. Dette mindsker risikoen for skimmeldannelse, da alle sukkerblade fjernes før tørring: Det forhindrer, at fugten bliver fanget. Ulempen er, at det er en meget klæbrig proces. Handsker er et must. Men der er en den fordel, at du kan lave en saks af hash ud af harpiksen, der limer sig selv til dit trimningsværktøj.

Tørtrimning involverer trimning af dine blomster, efter at de er blevet tørret. Denne metode er bedst, når du har at gøre med et miljø med lav luftfugtighed og mindre risiko for skimmel. Tørtrimning resulterer også i, at topskuddene er mere stramme og kompakte, en æstetik, som mange avlere værdsætter.

Uanset hvilken metode du vælger, er opgaven stadig den samme. Du kan vælge at trimme sukkerblade væk, mens topskuddene stadig sidder fast på grene, eller du kan fjerne individuelle topskud og rense dem separat. Gem dine sukkerblade, da de kan bruges til at fremstille hash og andre ekstrakter.

Høst din cannabis

Tør Dine Topskud

Den næste opgave er at få din skat ind i tørrerummet. Tørring af cannabis er vigtig for at fjerne fugt fra topskuddene udvendige del og forhindre dannelse af skimmel. Desuden er det ikke behageligt at ryge vådt pot. Før du begynder at tørre, skal du dedikere en plads til tørringen. Dette kan være et ekstra rum eller endda det telt, du brugte til at dyrke planterne i. Hvis du har efterladt dine topskud på grenene, skal du sætte en tørresnor op til at hænge dem på. Ellers skal du bare placere dine topskud på et tørrestativ.

For optimale resultater bør cannabis tørres langsomt. Det kan synes lettere at varme dine topskud i ovnen, men dette vil kun reducere smagen. Terpener, kemikalierne, der giver cannabis sin smag, er flygtige og nedbrydes ved høje temperaturer. For at starte tørring skal du opnå en stuetemperatur på cirka 21°C og en relativ fugtighed på 50%. Placer et hygrometer i dit tørrerum for at måle begge disse faktorer. Hvis dine målinger er for høje, skal du bruge faner, aircondition og en affugter. Hvis de er for lave, skal du installere et varmeapparat og en luftfugter.

Tørring tager normalt mellem 2-7 dage. Overvåg dine topskud nøje hver dag og rør ved dem for at bedømme fugtighedsniveauet. Til sidst skal stængler og blomster knække under pres - i stedet for at bøjes. Når dette sker, er det tid til det næste trin.

Video id: 484380359

Behandl Din Cannabis Til At Give En Blød, Afrundet Røg

Har du nogensinde røget marihuana, der så underligt ud, for at finde ud af, at det kradser i halsen? Dette er resultatet af ubehandlet cannabis. Behandling tilføjer betydelig tid til afslutningen af vækstprocessen, men det tilføjer en meget høj værdi til en høst. Det er en langvarig tørringsproces, der fjerner fugten fra topskuddenes indre - noget, som tørring alene ikke kan opnå.

Behandling forbedrer smagen af din høst og belønner den med en blød, behagelig røg. Dette sker ved at nedbryde molekyler som klorofyll, der irriterer luftvejene.

Behandling øger også styrken af din høst. Før topskud opvarmes under rygning, dampning og madlavning, findes THC som THCA. Denne cannabinoidsyre nedbrydes (dekarboxyleret) i THC under høje temperaturer eller med tiden. Behandling tilskynder denne proces og øger langsomt THC-niveauet.

Det er stort set en sæt-og-glem proces. Alt, hvad du behøver, er et par glaskrukker med lufttætte låg - nok til at indeholde hele høsten.

Video id: 509743497

Fyld hver krukke løst op til ca. 75% af kapaciteten, luk dem tæt og opbevar dem et køligt, mørkt sted. Først vil den resterende fugtighed flytte sig ud af topskuddenes indre, og få din høst til at se ud til at være rehydreret. Ved at åbne glassene et par minutter flere gange om dagen - en proces, der kaldes "burping" på engelsk, frigiver du denne fugtighed og giver mulighed for frisk luftudveksling. Gentag denne proces i løbet af den første uge.

I løbet af uge to og tre skal du kun åbne dine krukker en gang dagligt i et par minutter, da fugtighedsindholdet falder. Efter tre uger er dine topskud tilstrækkeligt behandlet og giver en blød rygeoplevelse. Nogle avlere med stor tålmodighed vælger at øge behandlingsperioden i op til otte uger, da de vil maksimere smag og styrke. Hvis du planlægger langtidslagring, skal du vide, at du kan behandle din cannabis i over seks måneder, uden at skade dit lager.

Over and under-watering

Høst din cannabis
Høst din cannabis
Høst din cannabis
Høst din cannabis

Er du fyldt 18 år?

Indholdet på RoyaQueenSeeds.com er kun egnet til voksne og er forbeholdt myndige personer.

Sørg for, at du kender loven i dit land.

Når du klikker på ENTER, bekræfter
du, at
du er fyldt 18 år.

Grow Guide Topic Finder

Kategorier
eKomi silver seal
4.7 ud af 5
ud af 37835 bedømmelser