Dyrkningsvejledning til cannabis af Royal Queen Seeds

Komplet guide til cannabisplantens blomstringsfase

Flowering

Ahhh, blomstringsfasen. Efter ugers pleje af dine planter, beskæring og træning af dem for at fremme så meget vegetativvækst som muligt, er det tid til at fokusere på at hjælpe dem med at blomstre. I denne artikel viser vi dig nøjagtigt, hvordan du gør det.


PÅBEGYNDELSE AF BLOMSTRINGSFASEN

Præcis hvornår dine planter er klar til at blomstre, afhænger af en række faktorer. Hvis du dyrker dem udendørs vil dine hunplanter begynde at blomstre mod slutningen af sommeren, når dagene bliver kortere. Hvis du dyrker dem indendørs, vil du have meget mere kontrol over dine planters blomstringsfase. De fleste cannabisavlere vil få deres planter i blomstring efter cirka fire ugers vegetativ vækst, men du kan teknisk holde dem i denne fase på ubestemt tid.

Når først dine planter får mindre lys, begynder de automatisk at fokusere deres energi på at producere topskud snarere end blade. For at få den bedst mulige høst, skal du hjælpe dem videre med de rigtige næringsstoffer, belysning og miljøforhold.

Nedenfor finder du en detaljeret oversigt over en almindelig otte ugers blomstringsperiode. Mens nogle sorter har kortere og eller længere blomstringstid, hjælper denne guide dig med at forstå, hvad du kan forvente, når dine planter nærmer sig høst, og hvad du kan gøre for at maksimere kvaliteten af de topskud, de producerer, i denne vitale fase.

 

Blomstrende fase (Uge 1)
Blomstrende fase (Uge 2)
Blomstrende fase (Uge 3)
Blomstrende fase (Uge 4)
Blomstrende fase (Uge 5)
Blomstrende fase (Uge 6)
Blomstrende fase (Uge 7)
Blomstrende fase (Uge 8)

UGE 1–3

Hvad du kan forvente: Blomstring og øgning af højden, hvide hår (støvfangere), og mærkbare aromaer.

Mange avlere tror, at så snart de får deres planter i blomstring, så vil de holde op med at vokse og begynde at udvikle topskud. Men det er langt fra sandheden.

I løbet af den første uge med blomstring vil planterne faktisk opleve en periode med accelereret vækst og øget højde. Denne "blomstrende øgning af højden" er helt normal, da de prøver at vokse op over omkringliggende vegetation for at få mest mulig sol og sikre større reproduktionschancer — plus længere afstand imellem topskuddene — hvilket betyder mere plads til blomsterklynger og bedre lysindtrængning. Hvor meget vækst du kan forvente at se i løbet af denne første uge, vil variere afhængigt af, hvilken sort du dyrker, men nogle sorter kan næsten fordoble deres i højde i dette tidsrum.

Uge to med blomstring er normalt tidspunktet, hvor du med sikkerhed kan kønsbestemme dine planter. Hunplanter vil vokse i højden og få lange hvide støvdangere ved deres små knopper eller begyndende topskud. Hanplanter vil udvikle runde pollensække. Hvis du dyrker fra almindelige frø, skal du sørge for at kønsbestemme dine planter tidligt og adskille dine han- og hunplanter hurtigt, for at undgå bestøvning (medmindre du avler, selvfølgelig).

I uge tre vil dine planter gradvist holde op med at vokse i højden og virkelig fokusere på at udvikle deres topskud. Mens knopperne stadig er små, vil du bemærke større blomsterblade og udviklingen af nogle trichomer.

Video id: 484384420

BEDSTE PRAKSIS

Næringsstoffer: En cannabisplantes næringsstofbehov vil ændre sig dramatisk, når den begynder at blomstre. I denne tidlige fase vil dine planter reagere godt på næringsopløsninger med højere koncentrationer af fosfor og kalium. Hvilken nøjagtig NPK-formel du bruger, er op til dig — vær blot opmærksom på ikke at gå for hårdt til værks i denne indledende fase for at undgå at brænde dine planter. På hvilket trin du beslutter at øge dine næringsstoffer er også op til dig, men vi anbefaler at gøre det i uge to.

Overfodring/mangler: At skifte korrekt fra næringsstoffer i den vegetative fase til næringsstoffer i blomstringsfasen kan være vanskeligt, især hvis du er en nybegynder. Sørg for at holde øje med dine planter og kig efter tegn på mangler eller overfodning (døde, brændte eller gule blade).

LST: Lav-stress træning kan være en fantastisk måde at manipulere dine planter på og håndtere den ekstra øgning af højden i den tidlige blomstringsfase. LST hjælper dig også med at skabe en jævn baldakin og sikre, at dine planters nederste topskud får nok lys.

Temperatur: Cannabis reagerer godt på køligere temperaturer i blomstringsstadiet. Hver plante vil være lidt anderledes, og hver cannabisdyrker har deres egne råd om at finde den perfekte temperatur til blomstring. Vi anbefaler dog at holde dagtemperaturer på omkring 26°C og nattemperaturer på omkring 16-18°C. At holde din nattemperatur relativ lavt er super vigtigt for bedre udvikling af topskud.

NÆRINGSSTOFFER, TEMPERATUR, BELYSNING OG FUGTIGHED

NPK

5-7-10 ca.

EC
1,2–1,5
LUFTFUGTIGHED
50–60% RF
TEMPERATUR (Dag/Nat)
26°C / 16–18°C

Fodring: Som dine planter udvikler større topskud, har de brug for flere næringsstoffer. Igen er den nøjagtige næringsopløsning, du bruger i denne blomstringsfase, op til dig, men sørg for at være nøje opmærksom på, hvordan dine planter reagerer på ændringer i fodringen. En almindelig NPK-formel, der bruges under midtblomstring, er 6-10-15.

Fugtighed og luftcirkulation: Det er virkelig vigtigt at holde øje med fugtighed og luftcirkulationen. Stagnerende, fugtig luft skaber grobund for skimmel og bakterier og tiltrækker desuden skadedyr. For at være på den sikre side anbefaler vi, at du holder din luftfugtighed på 40-50% og bruger ventilatorer eller ventilation for at holde luften cirkulerende, hvis du dyrker indendørs.

NÆRINGSSTOFFER, TEMPERATUR, BELYSNING OG FUGTIGHED

NPK

 6-10-15 approx.

EC
1.5 approx.
LUFTFUGTIGHED
50% RH
TEMPERATUR (Dag/Nat)
24–26°C / 16–17°C

UGE 4–6

Hvad du kan forvente: Blomstring for fuld gas og store, tætte topskud. Aromaen nærmer sig sit højdepunkt.

I uge 5 og 6 vil dine planter være i god blomstring. Deres topskud skal være store, tykke og fyldt med hvide støvfangere. De vil også udvikle et tykt lag trichomer, som skulle afgive en dejlig, skarp aroma. Hvis du ikke har investeret i en udsuger og et luftfilter på nuværende tidspunkt, så vil dette være et godt tidspunkt at gøre det på.

Hvis du ser nærmere på dine topskud, skulle du se nogle temmelig drastiske ændringer fra, hvordan de så ud for et par uger siden. Blomsterbladene skal især være større, og topskuddene skal føles og se tættere og tungere ud. Nogle hurtigt blomstrende sorter nærmer sig allerede høsttiden, i hvilket tilfælde knopperne skal se endnu mere modne ud (med flere trichomer og mørkere farvede støvfangere).

BEDSTE PRAKSIS

Fodring: Denne periode (uge 5 og 6) betragtes som blomstringsfasens højsæson for de fleste cannabissorter. Sørg for at holde dine planter under tæt opsyn og hold øje med tegn på overfodring eller mangel på næringsstoffer. Afhængig af størrelsen på dine topskud kan det være en god idé at sætte mængden af dine næringsstoffer op igen for at hjælpe planterne med at producere den bedst mulige høst. Husk, at dine planter på dette tidspunkt ikke har brug for meget kvælstof, hvilket er vigtigere for vegetativ vækst snarere end for blomstring. Udover fosfor og kalium har blomstrende planter et større behov for calcium.

Stress: Uanset hvad du gør, skal du undgå at stresse dine planter i dette fase for at forhindre, at deres topskud holder op med at vokse eller, endnu værre, udløser hermafroditisme. Stress kan få blomstrende hunner til at producere pollen og selvbestøve i et sidste forsøg på at formere sig, før de dør.

Support: Du vil blive overrasket over, hvor tunge friske cannabisblomster kan være. Hvis dine planter kæmper for at understøtte vægten af deres blomster, kan du overveje at bruge bambusstave og snor eller planteklemmer for at holde dine planter lodrette og forhindre dem i at vælte.

Luftfugtighed og temperatur: Hold luftfugtigheden på ca. 30-40% resten af tiden for at undgå problemer med skimmel eller skadedyr. Hold også dagtemperaturerne på maks 25°C og nattemperaturen mellem 16 og 17°C.

NÆRINGSSTOFFER, TEMPERATUR, BELYSNING OG FUGTIGHED

NPK

5-9-12 approx.

EC
1.5–1.6
LUFTFUGTIGHED
30–40% RH
TEMPERATUR (Dag/Nat)
24–26°C / 16–17°C

UGE 6–8

Hvad du kan forvente: Sidste stadier af blomstring og høst

Uge 6, 7 og 8 udgør de sidste faser af blomstringen for de fleste sorter. På dette trin skal topskuddene på dine planter være tætte, faste og overtrukket med et tykt lag af trichomer. Trichomerne skal forvandle sig fra helt klare til mælkehvide med nogle få undtagelser, der bliver ravfarvede. Dette er et tydeligt tegn på, at høsten står for døren. Du kan bekræfte dette ved at "zoome ind" på dem ved hjælp af et forstørrelsesglas. Støvfangerne vil fortsætte med at blive mørkere i løbet af disse sidste uger — hvilket er endnu et tegn på, at dine planter næsten er klar til at blive høstet.

I disse sidste uger er fosfor, kalium og calcium stadig dine vigtigste næringsstoffer. To uger før høst skal du imidlertid skylle dine planter med almindeligt, pH-afbalanceret vand. Dette tilskynder dem til at optage alle resterende næringsstoffer og hjælper med at bevare dine topskuds naturlige smag.

I løbet af denne sidste skylning udvikler dine planter nogle gule blade, da de spiser alle de resterende næringsstoffer, der er ophobet i deres blade.

Dine topskud vil være klar til at blive høstet, når størstedelen af trichomerne er blevet mælkehvide. Planter, der er høstet tidligere, har en tendens til at have mere en opløftende, euforisk virkning. På den anden side har pot, der høstes senere, en tendens til at producere en mere afslappende, søvnig virkning. Selvom det ikke er blevet omfattende verificeret, menes det, at cannabisplanter producerer mere CBN (en nedbrudt form af THC) og myrzen mod slutningen af deres livscyklus.

BEDSTE PRAKSIS

Udskylning af næringsstoffer: Husk altid at skylle dine planter med pH-afbalanceret vand to uger før du høster.

Fugtighed: Hold luftfugtigheden på maks mellem 30-40% for at undgå problemer med mug eller skadedyr.

Dine topskuds modenhed: Hold øje med dine planter under din to-ugers udskylning af næringsstoffer. Du vil vide, at dine topskud er klar til at blive høstet ved hjælp af trichom-metoden beskrevet ovenfor.

48–72 timers mørke: For at prøve at øge virkningen af dit pot, skal du overveje at lade dine planter være i fuldstændigt mørke i hele 48–72 timer, før du høster. Nogle avlere sværger til dette trick og hævder, at det hjælper planterne med at producere flere trichomer, hvilket resulterer i stærkere tobak.

NÆRINGSSTOFFER, TEMPERATUR, BELYSNING OG FUGTIGHED

NPK

4-7-10 approx.

EC
1.7–1.8
LUFTFUGTIGHED
30–40% RH
TEMPERATUR (Dag/Nat)
24–26°C / 16–17°C

HAV IKKE TRAVLT MED AT HØSTE

Dyrkere af cannabisplanter kan blive lidt ængstelige i de sidste uger af blomstringen. Forsøg imidlertid at holde dig selv i skindet og undgå at høste dine planter for tidligt. Selv om en uge kan virke som en ubetydelig periode, kan den gøre en enorm forskel for smagen, kvaliteten og styrken af din høst. Sørg for at holde nøje øje med dine planter gennem deres blomstringscyklus, vær tålmodig, og du vil helt sikkert blive belønnet med nogle supergode topskud. Hvis du er ivrig efter at lære mere om de sidste ugers blomstring, inklusiv hvordan du administrerer blomstringsforstærkere, hvordan du holder støj nede, hvordan du beregner din blomstringsfase baseret på vækstpottens størrelse og mere, tjek det næste indlæg i vores serie!


Part. 1: The Germinating Phase. Give your seeds the best possible start in life by reading our definitive guide to germination.

Part. 2: The Vegetative Phase. The germinated seeds peak out above ground and immediately spring up.

Part. 4: The last weeks of flowering stage. After weeks of mounting excitement the long-awaited moment the harvest is finally within arm's reach.

Part. 5: Harvest Time. Learn every step of the cannabis harvest and post-harvest process.

Er du fyldt 18 år?

Indholdet på RoyaQueenSeeds.com er kun egnet til voksne og er forbeholdt myndige personer.

Sørg for, at du kender loven i dit land.

Når du klikker på ENTER, bekræfter
du, at
du er fyldt 18 år.

Emnefinder

Kategorier
eKomi silver seal
4.7 ud af 5
ud af 37803 bedømmelser