Dyrkningsvejledning til cannabis af Royal Queen Seeds

En guide til de sidste uger af blomstringsfasen for cannabis

Dine Cannabisplanter Er Næsten Parate Til Høst

Efter flere ugers stigende begejstring er det længeventede øjeblik for høsten endeligt inden for rækkevidde. Planterne har bevæget sig hurtigt gennem den første 3-ugers blomstring og gennemgået en sand transformation. Hvide blomsterhuler har udviklet sig og skabt fundamentet for blomsterne, som du har savlet over af ren og skær spænding.

Efter blomstring på omkring fem uger findes der nu faste cannabinoid-dryppende blomster på dine planter, som stadig vokser og udvider sig - men den største del af deres udvikling er allerede bag dem. Dine blomstrende planter bør fortsat være skønne og grønne, mens dine piger fyrer op for deres THC-produktion på alle cylindre. Bladene omkring blomsterne er også ved at blive mere klistrede, og de mange THC-rige trichomer produceret på dem kommer senere til at blive brugt på en dejlig klump hash.

Da høsten er lige rundt om hjørnet, er det en god idé at beholde alle de vifteblade, som du skærer fra dine planter, eftersom de også indeholder THC og senere kan bruges til at lave hash eller kief. Læs mere om det i vores sektion om høst.

Anvendelse Af Blomstringsgødning

Så længe du har plejet dine planter ordentligt, vandet dem godt og ikke givet dem for mange næringsstoffer, burde bare synet af din have få din mund til at løbe i vand. Uanset, om du dyrker indendørs under et dyrkningslys eller udenfor i solen, funkler de mange harpikskirtler over hele din plante, mens de danser i lyset.

At blomstre cannabisplanter stiler yderligere krav til optagelse af fosfor og kalium, så det er værd at give dem PK 13/14 som ekstra stimulering for blomsternes udvikling. Disse stoffer findes i en enhvert basal næringsblanding, men i mindre mængder. Med noget yderligere PK 13/14 kan du få tykkere og mere kompakte blomster. Hvis du er en nybegynder, kan det være bedst at begynde med basale cannabisnæringsstoffer som NPK (brint, fosfor og kalium) plus et PK 13/14-tilskud til blomstring og rodstimulering.

Med disse basale produkter er du i stand til at dyrke dig selv frem til en god høst. Hvis planten er rask, kan du tilsætte en række yderligere produkter som blomstringsstimulator og/eller gødning og enzymer. Hvis planten har det svært, giver det dog ikke mening at tilsætte disse produkter, der ofte er dyrere, da de kun hjælper, så længe alt andet forløber gnidningsfrit. Da nybegyndere har det med at lave fejl, bliver det med stor sandsynlighed i overkanten med disse produkter, hvorfor de ikke er nødvendige.

Enzymer tager hånd om at reducere akkumuleringen af salt i jordbunden, som kan komme fra fodring med yderligere næringsstoffer. Efter at bruge den samme flaske med næringsstoffer gennem længere tid, bemærker du nogle gange en hvid, krystalagtig opsamling på toppen. Dette er de samme salte, som akkumulerer i din beholder over tid. Ved at dyrke med organiske næringsstoffer kan du reducere akkumuleringen af disse salter, da de indeholder markant lavere niveauer af mineralnæringsstoffer.

Blomstringsgødning: Fordele Og Ulemper

Fordele

• Kan gavne blomstens udvikling
• Kan maksimere udbyttet
• Kan gavne styrke og smag

En guide til de sidste uger af blomstringsfasen for cannabis

Ulemper

• Ikke særlig nyttig for nye cannabisdyrkere
• Unødvendigt, hvis du har allerede bruger gode basale cannabisnæringsstoffer
• Kan øge muligheden for overfodring
• Yderligere omkostninger

En guide til de sidste uger af blomstringsfasen for cannabis

Beregning Af Blomstringsperiode Med Pottestørrelse

Den ideelle pottestørrelse afhænger af, hvor mange planter, som du dyrker og antallet af dage/uger i vegetativ fase, som du giver dem. Disse to faktorer er også forbundet med hinanden: Hvis du har et større antal planter i et lille rum, så får du brug for mindre potter og bør give dem mindre tid til vækst. Hvis du fx har 16 planter på en kvadratmeter og giver dem en vegetativ periode på mellem 5 og 9 dage, bliver planten glad for potter på 5 liter.

Hvis du reducerer det tal til 10 planter og giver dem en noget længere vækstperiode på 10-14 dage, så får planterne brug for potter på 7-11 liter. Jo færre planter, du dyrker, jo større potter, du kan bruge, og desto længere, du kan give dem vækstmæssigt. I sidste ende bliver udbytterne mere eller mindre de samme, uanset hvilken metode, som du bruger. Den eneste forskel ligger i mængden af tid, som der kræves for at nå frem til høst.

En person med 16 planter med en almindelig blomstringstid på 8 uger får brug for omkring 2 måneder og 5 dage fra start til slut.

Hvis du har 10 planter, så kommer det til at tage dig omkring to måneder og to uger. I bund og grund tager det dig længere tid at opnå det samme udbytte. Især kommercielle dyrkere har fokus på at nå frem til høst på så kortest tid som muligt. Dette er grunden til, at de ofte presser 20 planter ind på en kvadratmeter og kun giver dem 1-3 dage i vegetativ fase afhængig af det medie, som de bruger. På denne måde kan de høste hver anden måned, hvis de bruger en sort, der leverer varen på 8 uger. Planter, som er mere Sativa-prægede, er længere tid om at blomstre end dem, som domineres af Indica-gener.

Dit valg af cannabisfrø kan guides af deres påkrævede blomstringstid samt andre faktorer som smag og virkning. Hvis du foretrækker en mere livlig fornennemsle i din high, snarere end en tung stenet oplevelse i kroppen, er du formentlig ude efter et Sativa-domineret kryds, som er lidt længere tid om at blomstre, typisk mellem 8 og 12 uger. Under alle omstændigheder, må du ikke glemme, at hver plante er unik. Der findes altid individer i din cannabishave, som blomstrer tidligt, mellemlangt eller sent, selv fra den samme sort og de samme frø.

Hvis du læser et sted, at bestemte varianter er meget ensartede, betyder dette, at der er en lille forskel i høsttiden blandt det samme parti af sorter. I dette tilfælde kan du forvente, at 80% af planterne ender med at afslutte blomstringen omkring det samme tidspunkt. Der er dog sorter med en mindre grad af ensartethed og større forskelle i blomstridstiderne. Du skal tage dette i betragtning, når du udvælger en bestemt cannabissort.

Klimastyring

Blomstring af cannabisplanter kræver bestemte klimaforhold for at trives. Uanset hvilken vækstfase, der er tale om, har cannabis brug for god ventilation for at sikre sig at blive robuste og sunde. I forhold til luftfugtighed har blomstrende planter brug for markant mindre fugt i luften end frøplanter eller planter, der går tidligt i gang med den vegetative fase.

Ideel Luftfugtighed

Til blomstringsfasen bør du sigte efter en relativ luftfugtighed på omkring 40-55%. Den nemmeste måde at opnå dette på, uden anskaffelse af en luftfugter, er at forbinde en lysdæmper til din udsugningsventilator. Med en lysdæmper kan du variere hastigheden på luftudsugningen og derigennem påvirke klimaet i dit dyrkningsrum. Derudover kører udsugningen ved fuld hastighed uden en lysdæmper, selv når der ikke er behov for det. Dette er ikke blot spild af elforbrug, men medfører også mere støj end nødvendigt.

Med en simpel lysdæmper kan du opsætte din udsugning til at suge mindre fugt ud i løbet af de første få uger i den vegetative vækst, så dine unge planter udvikler sig hurtigere. Så snart planterne bliver større kan du lade udsugningen gøre lidt mere arbejde i takt med, at de producerer mere fugt. Så snart dine planter er i fuld flor omkring blomstringens fjerde uge, bør du faktisk sikre, at dine planter ikke kommer over 50-55%-grænsen for relativ luftfugtighed.

En guide til de sidste uger af blomstringsfasen for cannabis

Kontrol Af Skimmelsvamp

For høj luftfugtighed i vækstfasens sidste få uger kan medføre skimmelsvamp og mug på dine blomster. Dette er fordi fugten holdes fast indefra, hvilket skaber et ideelt ynglested for en vært af patogener. Det er værd at bemærke, at sorter, der udvikler særligt hårde blomster, har en større risiko for at udvikle skimmelsvamp end dem med en luftigere struktur.

Så snart du lægger mærke til skimmelsvamp på en blomst, må du anse den som tabt, da skimmelsvampen længe har skabt ødelæggelse indeni, før det blev synligt på ydresiden. Hvis du har en veludviklet blomst, og du ser et mærkeligt, gulfarvet sukkerblad, som stikker ud i midten, er du bedst tjent med nænsomt at trække det ud. Hvis bladet løsner sig nemt, er blomsten sandsynligvis inficeret. Så det er bare med at være sikker på, at du har god luftcirkulation omkring dine planter i blomstringens sidste uger. Hvis du er i tvivl, så invester i en affugter.

Ventilation

Udover niveauet for luftfugtighed gør det generelt en stor forskel i dine planters helbred at skabe bevægelse i luften. Udsugning eller en opretstående ventilator sikrer ikke kun, at varm og fugtig luft fjernes, men at frisk CO₂-rig luft suges ind i området. Planterne får brug for frisk luft til at blive ved med at vokse og blomstre ved en optimal hastighed. Hvis du dyrker i et skab eller et lignende område, har du måske slet ikke plads til en blæser, men du kan i det mindste holde døren på klem for at tillade noget frisk luftudskiftning.

Med udsugningen forbundet til en lysdæmper kan du mestre miljøet i dit dyrkningsrum langt bedre i jagten på større udbytter og en høst af højeste kvalitet.

Tips Til At Holde Støjniveauet Nede

Hvis du dyrker indendørs, kan støj fra udsugningen være et problem. Ingen grund til bekymring, der er nemlig flere måder, hvorpå du kan reducere støjen. Som vi allerede har nævnt er det første, du kan gøre, at få fat i en lysdæmper til at styre hastigheden (og dermed støjen) for dine blæsere. Helt enkelt kan en sænkning af dem til 75-80% gøre en stor forskel.

Dette betyder også, at det altid er bedre at gå efter udsugning, som har en noget højere kapacitet end én med for lav kapacitet. Hvis du har brug for en stor udsugning kan du bare dæmpe den til halvdelen af hastigheden, så den ikke laver meget støj. Hvis dette ikke hjælper, kan du prøve at placere dine blæsere i en isoleret kasse. Når du forbinder en rørlængde til blæseren, kan dette gøre en stor forskel, da lyden ikke udsendes direkte, men først løber langs røret.

Hvis alle disse ting fortsat ikke hjælper med at holde støjniveauet nede, kan du også tilslutte lysdæmperen til din blæser. De ligner et kulfilter med en metaltube, som du sætter fast til din blæser. Du kan derefter bare forbinde en normal rørledning til lysdæmperen, hvorefter du endeligt bør kunne nyde et markant lavere støjniveau.

Blomstringens Sidste 2 Uger

Hvis du dyrker sorter med en gennemsnitsblomstringstid sker størstedelen af blomstens udvikling frem til den sjette uge af blomstringen. I de sidste to uger har blomsterne mest travlt med at modnes og vokser ikke rigtig meget mere i størrelsen. Ved dette punkt bliver de tidligere hvide blomsterhuler på blomsterne nu langsomt ravbrune. Afhængig af sorten, som du dyrker, såvel som miljømæssige faktorer kan modningen af blomsterne variere i, hvor lang tid, de er om at afslutte blomstringen.

Kontrol Af Blomsterhuler Og Trikomer

En måde at finde frem til, hvornår der skal høstes, er ved at inspicere blomsterhulerne. Når omkring 80% er skiftet fra hvide til brune, er det sandsynligt, at din cannabis er klar til at blive høstet. Men glem ikke, at andre faktorer kan påvirke bruningen af blomsterhulerne, så hvis du ønsker mere præcision, kan du overveje trichomtesten. At kontrollere trichomerne er nemlig den sikreste måde at vide, hvornår der skal høstes.

Trichomer er små, klistrede, krystalagtige udvoksninger på blomsterne og bladene, som producerer de gode sager i cannabis som cannabinoider og terpener. Trichomer er små, så du får brug for en lup eller et mikroskop til at se dem. De ligner minisvampe med et lille boblehoved på en stilk.

Mens din cannabis blomstrer, ændrer disse Trichomer farve med et skift fra krystalklar til mælkehvid, og så endeligt til en ravfarve. Hvis alle de små "svampe"-hoveder stadig er krystalklare, er der stadig noget vej endnu. Når de fleste trichomer er skiftet til en mælkehvid farve, burde din cannabis være ved at være klar. Men du skal være klar over, at hvornår du vælger at høste kan også påvirke den high, du får ud af det. Høster du, mens trichomerne for det meste er mælkehvide med bare nogle få ravfarvede hoveder, medfører det normalt en mere "øvre high". Venter du på, at flere ravfarvede hoveder dukker op, bliver virkningen mere beroligende. Mange dyrkere vælge af høste, når omkring 15% af trichomerne er skiftet til ravgule og resten er mælkehvide.

Cannabis-Bud-Ready-for-Harvest

Afslutning Af Næringscyklus / Flushing

Ved afslutning af blomstringen er der stadig rigeligt med næringsstoffer i vækstmediet og bladene. For at forhindre, at en bitter smag og uspiselige kemiske stoffer finder vejen til dit lager, kan du helt enkelt stoppe med at fodre dem næringsstoffer i de sidste 1,5-2 uger af blomstringen. Hvis du dyrker hydroponisk, bør du ikke stoppe med fodringen frem til de sidste fem dage, da de kun dyrkes i vand. Men når du dyrker i potter med jord eller kokosjord, kan der være mange næringsstoffer tilbage, som vi ønsker at planten skal bruge færdigt.

Så snart du stopper fodringen optager dine cannabisplanter de næringsstoffer, der nu måtte være tilbage i vækstmediet. Derefter begynder de med at suge deres blade tørre for også at hive næringsstoffer ud af dem. Dette er grunden til, at din cannabisplante bliver gul i den sene blomstring. Der er en ekstra fordel ved ikke at skulle fodre din plante i de sidste par uger - du sparer penge på udgifter til næringsprodukter.

I denne 2-ugers periode kan du periodisk "flush"-vande dit medie med ren, pH-balanceret vand for at komme af mineraldepoter, som hænger ved i jorden. Sørg for at dræne jorden til fuld kapacitet, så den får fat i næringsstofferne. Dræn derefter igen, og lad det hele dræne ud i bunden i nogle minutter. Men sørg nu for ikke at vande for ofte, da du ikke ønsker at skade din plante lige ved målstregen for høsten.

Cannabis-Plant-Ready-for-Flushing

Trimning

Når bladene bliver gule i den sene blomstring, skal du ikke være bekymret for, at noget er galt, da dette er helt normalt. Det er faktisk et godt tegn, da det viser, at dine planter bruger de overskydende næringsstoffer.

Nogle dyrkere trimmer planterne langsomt i løbet af de sidste uger eller dage før høst, hvor nogle af de større blade fjernes for at give plads til mere lys for at nå de lavere blomster. Da gule blade normalt visner og falder af af sig selv, kan dette spare dig for noget trimning. I denne sene fase i blomstringen kan du ellers godt føle dig fri til at trimme eventuelle gule blade, da de har udført deres opgave. Dette gør også planten nemmere at høste.

Held og lykke med dyrkningen!


Wait It Out
Wait It Out
Wait It Out
Wait It Out

Er du fyldt 18 år?

Indholdet på RoyaQueenSeeds.com er kun egnet til voksne og er forbeholdt myndige personer.

Sørg for, at du kender loven i dit land.

Når du klikker på ENTER, bekræfter
du, at
du er fyldt 18 år.

Grow Guide Topic Finder

Kategorier
eKomi silver seal
4.7 ud af 5
ud af 37835 bedømmelser