By Adam Parsons Reviewed by: Mr José

Dyrkningsrapport: Critical (feminiseret) fra Royal Queen Seeds

Dyrkningsrapport: Critical (feminiseret) fra Royal Queen Seeds

Der er mange karaktertræk, som avlere kan fokusere på, når de skal beslutte, hvilken cannabissort de skal dyrke. Faktorer, som hvor nem en sort er at dyrke, dens udbytte, styrke, smag og virkning, varierer fra sort til sort. Critical er en cannabissort, der fuldt ud optimerer hver af disse egenskaber, og derfor er sorten blevet en integreret del af det globale dyrkningssamfund. I denne dyrkningsrapport følger vi vækstcyklussen af RQS' Critical (feminiseret) fra frø og kloner helt frem til høst! Læs videre for at finde ud af, hvordan man dyrker denne fantastiske sort.

OPSÆTNING

Så snart vi modtog frøene med posten, lagde vi dem i Root Riot-blokkene til kloner og frø og placerede dem i en propagatorboks med opvarmning i bunden. Vi brugte en 400W MH-lampe til belysning, som vi indstillede til 18 timers lys og 6 timers mørke i en afstand af ca. 60 cm. Vores kabinet var 1 × 1 × 2,1 m, og for at holde det afkølet brugte vi en 45 cm høj ioniserende tårnformet blæser samt to 15 cm-blæsere.

Vores jordblanding bestod af B'Cuzz Kilomix fra Atami, hvor vi tilføjede ca. 10-15% ekstra perlit. Denne jordblanding brugte vi til både frø og kloner. Idéen bag dette er, at en ekstra luftig jordblanding til rødderne passer rigtig godt til Criticals frodige vækst.

DYRKNING AF CRITICAL FRA FRØ

Vi fokuserer først på dyrkningsprocessen af Critical-planter fra frø. Derefter kigger vi på processen med kloner.

VEGETATIVE FASE

Som alle Royal Queen Seeds frø spirede de hurtigt. Efter tre dage havde de alle spiret, så vi åbnede ventilationsåbningerne på propagatorboksene. Den næste dag slukkede vi for opvarmningen i bunden. På dag 5 plantede vi kimplanterne i potter på 8,5 cm i den tilberedte jordblanding og placerede dem lidt tættere på lampen (ca. 45 cm). I løbet af de næste par dage flyttede vi dem gradvist tættere på lampen. På dag 8 placerede vi dem direkte under lampen i en afstand af 22-25 cm.

Alt gik godt. På dag 15 ompottede vi dem i potter på 15 cm. En bemærkning om pottestørrelse: Hvis du forsøger at dyrke mange planter på et begrænset dyrkningsareal, skal du holde dig til mindre potter og kun ompotte, når det er allerhøjst nødvendigt.

Til dette dyrkningsprojekt besluttede vi, at vi ikke ville beskære eller bruge træningsteknikker. I stedet valgte vi at lade planterne vokse på deres egen naturlige måde. De blev ikke hindret på nogen måde og voksede på dette tidspunkt meget hurtigt. Det varede ikke længe, før vi var nødt til at ompotte igen. På dag 25 plantede vi dem i de potter, de skulle være i under blomstringsfasen. Fire af de seks planter kom i potter på 25 cm, som er lidt dybere end almindelige blomsterpotter.

BLOMSTRINGSFASEN

I blomstringsfasen brugte vi Canna Terra Vega (fra dag 8: halv koncentration, fra dag 20: fuld koncentration eller 10 ml pr. liter). Vi så ingen tegn på, at væksten blev langsommere, efter vi havde ompottet - sandsynligvis på grund af sortens kraftfulde vækstegenskaber. På dag 28 anbragte vi potterne i blomstringsrummet, som var et kabinet på 2 × 1 × 2 m. Her satte vi 2 x 400 W HPS-lamper op sammen med to store blæsere på 45 cm.

Planterne spildte ikke deres tid. Efter kun seks dage med en lyscyklus på 12 timers lys og 12 timers mørke begyndte de fire planter at blomstre. To af dem begyndte også at strække sig betydeligt. Herefter begyndte vi at give dem en fuld dosis af Canna Terra Flores, hver gang vi vandede dem. På dette tidspunkt tog vi også fire stiklinger fra de to smukkeste planter.

dag 22 med 12 timers lys og 12 timers mørke blomstrede planterne som gale, og harpiksproduktionen var allerede godt i gang. Vi fordoblede mængden af gødning ved hver vanding (20 ml pr. liter) og skyllede med rent vand ved hver femte vanding. Det var muligvis lidt for tidligt, men da de blomstrede så voldsomt, gav vi dem også fire doser af PK 13/14 i fire dage. På dag 31 var det helt tydeligt, at to af de fire planter ville give et godt udbytte. Heldigvis var det tilfældigvis også de to planter, som vi tog stiklinger fra.

DE SIDSTE DAGE FØR HØST

I løbet af de næste ti dage tog alle planterne på i vægt. På dag 38 reducerede vi mængden af gødning til normal dosis, og på dag 42 stoppede vi fuldstændig med at gøde planterne. Fra den dag blev de kun skyllet igennem med vand.

dag 47 så kunne vi se, at nogle af pistillerne på blomsterne begyndte at blive brunlige. På dag 51 i blomstringsfasen undersøgte vi planterne nærmere med et 8x forstørrelsesglas og kunne se, at harpikskirtlerne på to af planterne (de to laveste) begyndte at blive mælkeagtige. Vi formodede, at de to højere planter ikke var langt bagefter.

DE SIDSTE DAGE FØR HØST

TØRRING OG HÆRDNING

Den samme aften blev planterne høstet, trimmet og hængt til tørring. Vi bemærkede, at der var forskel på planternes vækststruktur og deres knopper: De to højeste planter havde udviklet hårde knopper med større plads mellem hvert knudepunkterne. De to lavere planter havde en blødere, men tættere blomsterstruktur med en god og kort afstand mellem knudepunkterne.

Vi bemærkede ikke nogen forskel på planternes duft. De havde alle en jordagtig og krydret aroma under blomstringen. Set i bakspejlet er det muligt, at de større planter lugtede mere af hash og skunk, men det er svært at sige med sikkerhed, da begge varianter havde en ret kraftig duft.

Knopperne hang til tørre i et mørkt skab i ca. 10 dage og hærdede i glaskrukker i 20 til 30 dage for at opnå deres fulde potentiale. Vi kommer nærmere ind på udbytte og røg, når vi har kigget lidt nærmere på kunsten af at klone Critical.

KLONING AF CRITICAL: EN GOD SORT TIL AT FINPUDSE DINE KLONINGSFÆRDIGHEDER MED

Det er ikke alle cannabissorter, der er nemme at klone, men det er ikke uden grund, at Critical er blevet en favorit blandt indendørs cannabisdyrkere. Samtidig med at denne sort er nem at dyrke fra frø, er den også ret nem at klone, og derfor er det en god sort at bruge til at finpudse dine færdigheder med.

Der er ingen grund til bekymring, hvis du aldrig har prøvet at klone cannabis før. Kloning er nemlig ikke nogen større videnskab, specielt hvis du bruger en nem plante som Critical. Efter vores erfaring får du det bedste resultat med kloning, hvis du har en afslappet holdning til tingene. Måske lykkes det, måske lykkes det ikke!

FORBEREDELSER TIL KLONING

Anskaf dig et nyt, skarpt knivblad til din hobbykniv, en kloningsopløsning, nogle planteblokke til kloning og frø, som fx Root Riot eller lignende, og en lille, opvarmet propagatorboks. Hvis du vil, kan du også få fat på Nitrozyme økologisk vækststimulator, men det er ikke en nødvendighed.

Vi ventede, indtil planterne lige var begyndt at blomstre, før vi tog stiklingerne fra Critical. Hvis du ikke har erfaring med cannabiskloning, eller hvis du har prøvet det før, men det ikke gik så godt, kan det være bedre at tage dine stiklinger i den vegetative fase, hvor planten udsættes for 18 timers lys og 6 timers mørke. Den frodige vækst af Critical i denne periode hjælper nemlig stiklingerne med hurtigere at slå rod.

Vi lavede et rent område på køkkenbordet med de forberedte kloningsblokke, som vi havde gennemblødt med lunkent vand. Da hullerne i disse planteblokke ikke altid er gode nok, kan du bruge en tandstik eller en lille syl til at lave et passende hul. Du må aldrig tvinge en stikling ned i et hul i planteblokken! Du skal også bruge et stort glas lunkent vand, som du kan placere dine friske stiklinger i.

En af hovedårsagerne til, at cannabiskloning mislykkes, er, at dit arbejdsområde og dine redskaber ikke er rene. Brug kogende vand og rengøringsmiddel til at rengøre overfladerne af dit arbejdsområde, og sørg for, at du bruger sterile knive, som du desinficerer med rensesprit, hver gang du har skåret en stikling. Varm propagatorboksen op et par timer, inden du begynder kloningsprocessen!

Kig efter levedygtige stiklinger til kloning i den øverste tredjedel af planten. Takket være Criticals kraftige vækst behøver du nok ikke lede længe, da du højst sandsynligt kan finde en masse potentielle stiklinger at vælge imellem! Tag din kniv, og bevæg dig ca. 10 cm (3-4 knudepunkter) ned fra stilkens yderste spids. Fjern alle blade på stiklingen undtagen spidsen og de næste par blade lige nedenunder. Skær bladene af så tæt på stilken som muligt uden at beskadige stilken.

FORBEREDELSER TIL KLONING

SKÆRING

Lav nu et skarpt snit 3-5 cm under dit valgte knudepunkt, og sæt med det samme stiklingen ned i glasset med det lunkne vand med den afskårne ende nedad.

Vi lavede et rent snit i en 45 graders vinkel lige under det laveste knudepunkt, mens stiklingen var delvist nedsænket i vandet (tag aldrig den nye stikling op af vandet, mens du gør dette!). Pyha! Så er den mest risikable del overstået. Man kan snildt efterlade stiklingerne i vandet i nogle dage, og stadig få dem til at slå rod. Vi efterlod stiklinger i vandet i to minutter. Det forhindrer dem i at dø, da det giver dem mulighed for at trække vand og ikke lufte op i stilken ovenpå den chokkende oplevelse af at være blevet skåret af planten.

Vi var klar med vores kloningsopløsning og en planteblok med et fint lille hul i. Vi tog hurtigt stiklingen op af glasset med vand og dyppede den i kloningsopløsningen (vi dypper normalt mindst to tredjedele af stiklingen i ca. 20 sekunder). Derefter stak vi forsigtigt stiklingen ned i planteblokken og klemte blidt på blokken fra alle sider for at sikre, at stiklingen sad godt og trygt. Vi behøver vel ikke at nævne, at alt dette skal gøres så blidt som mulig. Sørg for at du ikke bøjer ikke eller klemmer stiklingen, da det reducerer chancerne for, at den slår rod.

SKÆRING

PLACER KLONERNE I PROPAGATORBOKSEN

Vi satte blokkene med stiklinger i en bakke og placerede den direkte i propagatorboksen med ventilationsåbningerne lukkede. Da alle stiklinger var taget og kommet i propagatorboksen, sprøjtede vi nitrozyme vækstforstærker på alle stiklinger med en vandforstøver. På denne måde giver du dine stiklinger et forspring med et boostende enzymfoder. Propagatorboksen har brug for godt med lys, men - og dette er vigtigt - den må ikke få for meget ekstra varme. I dette tilfælde med Critical placerede vi propagatorboksen ca. 45 cm fra 400 W-lampen og havde en blæser rettet mod toppen af enheden, bare for at være på den sikre side. Efter fire dage sprøjtede vi igen stiklingerne med nitrozyme.

PLACER KLONERNE I PROPAGATORBOKSEN

STIKLINGERNE BEGYNDER AT DANNE ROD

Efter syv dage åbnede vi ventilationsåbningerne på propagatorboksen. Efter ni dage havde alle fire stiklinger slået fine rødder i blokkene, og vi plantede dem i potter på 8,5 cm, som vi placerede ca. 45 cm fra lampen. Vi brugte den samme jordblanding, som vi brugte, da vi dyrkede med frø. Vi holdt godt øje med stiklingerne i løbet af de næste 24 timer. På deres første natcyklus gav vi dem endnu en dosis nitrozyme. Den næste dag nappede vi alle spidserne af stiklingerne og flyttede dem tættere på lampen (30-35 cm).

STIKLINGERNE BEGYNDER AT DANNE ROD

OMPOTNING AF KLONERNE

Efter 14 dages i de små potter (23 dage fra at stiklingerne blev taget) ompottede vi klonerne i potter på 25 cm og gav dem straks en halv dosis Canna Terra Vega. Den aften sprøjtede vi dem endnu en gang med vækstfremmer og vandede dem med 2 ml vækstfremmer blandet med 1 liter vand.

KLONERNE BEGYNDER AT BLOMSTE

I de næste syv dage bragede stiklingerne derudaf og voksede utrolig hurtigt. 21 dage efter, de var blevet plantet i potterne, tog vi to af planterne og placerede dem på det bedste sted i blomsterrummet, hvor vi gav dem en fuld dosis af Canna Terra Flores. Begge kloner begyndte at blomstre efter 7 dage med 12 timers lys og 12 timers mørke. På dag 15 blohvor vi gav demmstrede de helt vild og havde godt gang i harpiksproduktionen. Ud over den dobbelte dosis af plantenæring (Terra Flores) ved hver vanding besluttede vi også at give dem en fuld dosis af PK 13/14 blanding (5 ml pr. liter vand) fra dag 17-20.

På dag 30 så de to planter virkelig flotte ud. Den ene var lavere end den anden og gjorde nøjagtigt som moderplanten: den dannede blomster stort set hele vejen op af sine fire stilke kort afstand mellem knudepunkterne og en tæt, fin blomsterstruktur. Dens højere søster gjorde også præcis som sin moder: den producerede pænt adskilte, faste, bugnede knopper.

Fra dag 31 gav vi dem m ml PK 13/14 booster pr. liter vand i yderligere 3 dage. Da vi havde nippet og brugt vækstforstærkere tidligt havde begge planter på dag 35 i blomstringsfasen med 12 timers lys og 12 timers mørke, langt overhalet deres mødre med hensyn til blomsterproduktion. Den højeste af de to planter havde udviklet så faste og tunge knopper, at vi var nødt til at støtte grenene med blomsterpinde. Fra den dag reducerede vi plantenæringen til en enkelt dosis ved hver vanding.

KNOPPERNE BLIVER FEDERE

dag 42 var knopperne færdige med deres blomstereksplosion og begyndte nu at svulme op. Harpiksproduktionen på begge planter havde nu nået toppen. Fra den dag blev begge planter kun vandet med rent vand frem til høst. På dag 46 var begge planter nu fyldte med tunge, glitrende, bugnede knopper. Nogle pistiller på den lavere plante var faktisk allerede blevet brunlige. Det skal lige siges, at i dette tilfælde, havde det sandsynligvis været bedre at ompotte planterne i potter på 35-40 cm i stedet for de potter på 25 cm som vi brugte. Critical er en rigtig grovæder af næringsstoffer og dens sult ligger i rodsystemet. Så sørg for, at du ikke bruger for små potter til denne sort!

TID TIL HØST

dag 48 i blomstringsfasen begyndte begge planter at blive mere brune, men harpikskirtlerne var stadig klare. To dage senere var flere af planternes pistiller blevet brunlige, og da vi undersøgte planterne nærmere ved hjælp et 8x forstørrelsesglas, bemærkede vi, at trichomerne på den lavere plante var begyndt at blive mælkeagtige. Det var blevet tid til høst!

AFSKÆRING, TRIMMING OG TØRRING AF CRITICAL-KLONER

Efter at have skåret, trimmet og hængt knopperne til tørring, var det åbenlyst: De to planter havde et højere udbytte pr. plante.

Til sammenligning producerede de fire Critical-planter dyrket fra frø henholdsvis 37, 43, 47 og 49 g tørrede knopper, altså i alt 176 g på 79 dage. Med klonerne fik vi 63 g fra den høje plante og 75 g fra den lave plante, altså i alt 138 g tørrede knopper fra kun TO kloner 71 dage efter stiklerne havde dannet rod (80 dage efter afskæring af stiklerne)!

Et vigtigt tip: Da Critical-knopperne er så tætte, er der større risiko for at de udvikler skimmelsvamp. Sørg for, at du er særligt opmærksom på luftstrømning og luftfugtighed, især i de sidste par uger af blomstringsfasen.

RYGNING AF CRITICAL: AROMA, SMAG, VIRKNING

Når Critical er tørret og uberørt, lugter den ikke af meget. Men så snart du åbner en af knopperne, udsender den en tydelig jordagtig duft, som nærmest lugter af brændte mandler, krydderier og et let strejf af brændstof. Denne duft fortager sig lidt, når den hærder, men den forsvinder ikke helt, og den påvirker på ingen måde den dejlige smag, når du ryger den. Udfordringen med denne sort, var ikke selve dyrkningen, men derimod håndtering af de store harpiksholdige (og derfor klæbrige) knopper.

Og sidst men ikke mindst, Hvad angår rygning af Critical, gav begge varianter en lignende oplevelse: Smagen er overraskende hashagtig og meget fyldig. De tættere knopper smager måske lidt mere skunkagtige. Den har en behagelig virkning - en kraftig (men ikke for kraftig) stenet virkning på kroppen ledsaget af en bølge af opløftende eufori. Du sidder muligvis og tænker, at du nok smelter helt sammen med sofaen efter et par hiv - men det gør du ikke. Faktisk opdager du, at du kan udrette temmelig meget - men selvfølgelig med et bredt fjollet smil i hele ansigtet. Vi oplevede, at virkningen kom en smule snigende, og du kan nemt ryge to eller tre piner, før den første virkelig rammer dig. Den har ikke den længstvarende virkning, men det betyder, at du kan ryge hele aftenen og stadig stå op næste morgen med et klart hoved!

KONKLUSION: CRITICAL HAR DET HELE

Samlet set synes vi, at Critical stort set har det hele. Det kan ikke blive meget nemmere at dyrke eller klone, og den leverer fremragende udbytter på overraskende kort tid. Og vigtigst af alt er, at den leverer røg i topklasse. Det er endnu et eksempel på, hvordan Royal Queen Seeds leverer cannabisgenetik af højeste kvalitet, som altid gør avlere og rygere glade! Og hvis du altid godt har kunne tænke dig at prøve at klone en cannabisplante, er Critical en fantastisk sort at starte med!

Er du fyldt 18 år?

Indholdet på RoyaQueenSeeds.com er kun egnet til voksne og er forbeholdt myndige personer.

Sørg for, at du kender loven i dit land.

Når du klikker på ENTER, bekræfter
du, at
du er fyldt 18 år.