Alt, du behøver at vide, om feminiserede cannabisfrø

Everything You Need To Know About Feminized Cannabis Seeds

Hvis du shopper efter cannabisfrø, kan du støde på alle mulige mærkelige fraser og udtryk. Du læser måske om feminiserede cannabisfrø, fotoperiodiske planter, automatisk blomstrende, autoer, hanner, hunner, hybrider, hermafroditter og meget mere. Hvis du lige er gået i gang med at dyrke cannabis, så er det helt naturligt, at det virker ret forvirrende.

Men ingen grund til bekymring! Disse koncepter kan virke skræmmende, men de er nemme at forstå, så snart du får en forklaring. Vi ville gerne forklare det hele med det samme, men vi tager én ting ad gangen og fokuserer på de feminiserede frø i dag.


Hvad Er Feminiserede Frø?

Indtil for ikke lang tid siden var der ved dyrkning af cannabis fra frøstadiet altid en 50% sandsynlighed for, at hver plante ville være en han. Det er imidlertid kun hunplanter, som vokser blomster rige på cannabinoider som THC og CBD.

Hanplanter producerer frøbælger, og hvis de holder sig til længe nok, bestøver de hunplanten og reducerer deres udbytte markant. På grund af dette skulle dem, som dyrkede almindelige frø, identificere kønnet på deres planter så hurtigt som muligt for at plukke hanplanterne.

Skabelsen af feminiserede cannabisfrø i 1990'erne revolutioniserede dog cannabisdyrkningen. Feminiserede cannabisfrø er genetisk udviklet til kun at blive hunplanter, og de bliver det næsten (99,9%) altid. Dette fremskridt gav dyrkere de bedste odds og gjorde dyrkningen meget nemmere samt mere økonomisk.

Feminiserede frø har en tendens til at blive designet til at producere fotoperiodiske planter. Fotoperiodisk cannabis blomstrer afhængig af antallet af timers lys og mørke. Ude i naturen begynder cannabis med at blomstre ved slutningen af sommeren, hvor dagene bliver kortere. Indendørs holdes fotoperiodisk cannabis i den vegetative fase, indtil dyrkeren er klar til sætte gang i blomstringen ved at reducere lystimerne.

Et Hurtig Kig På Feminiserede Cannabisfrø

• Høje mængder af cannabinoider i forhold til hancannabisplanter. Sorter avles ofte ud fra maksimal styrke og aroma.
• Frø er 99,9% feminiserede, så planterne næsten altid udvikler sig til hunplanter.
• Ingen grund til se efter kønnet på planten, og intet behov for at kassere hanplanterne.
• Feminiserede sorter er normalt fotoperiodiske sorter, hvilket betyder, at de er afhængige af lyscyklussen.

Hos Royal Queen Seeds er alle feminiserede frø mærket og kategoriseret som feminiserede, så der er ingen grund til forvirring, når du foretager et køb.

Hvem Bruger Feminiserede Frø Og Hvorfor?

Feminiserede frø af høj kvalitet på markedet nu om dage producerer ofte planter rige på THC. THC er den primære psykotropiske komponent i cannabis, og alle typer af cannabisbrugere nyder cannabinoiden for dens kraftfulde følelse af at være høj, som den sætter i gang.

  1. Nydelsesmæssige brugere nyder den stenede, afslappende, euforiske og opløftende high, som skabes af feminiserede sorter. Med baggrund i de utallige valgmuligheder på markedet kan brugere vælge at chille om aftenen eller nyde en energisk fornemmelse i dagstimerne - det kommer helt an på, hvad de leder efter. Da mange sorter indeholder forskellige forhold af cannabinoider, terpener og Sativa-/Indica-genetik, kan du eksperimentere med forskellige feminiserede sorter for at finde helt det rigtige punkt med hensyn til virkningen.
  2. Dem, som bruger cannabis til holistiske formål, vælger feminiserede sorter for deres klare virkning. De oplever måske, at THC løfter deres humør og hjælper dem med at falde til jorden i anspændte situationer, eller at det ganske enkelt fjerner det værste af de symptomer, som de nu er ramt af. Brugere rapporterer også, at THC hjælper dem med at få en god nats søvn sammen med andre gavnlige virkninger.

WHO USES FEMINIZED STRAINS AND WHY?

Sativa, Indica, Hybrid Og Ruderalis-sorter

Der er nogle få forskellige typer eller underarter af cannabis. De to hovedkategorier er Sativa og Indica, men der skal også tages højde for hybrid- og Ruderalis-sorter.

Tidligere mente man, at virkningen af cannabis var afhængig af, hvilken familie, som sorten tilhørte - om den er mere Indica eller Sativa. Indicaer blev betragtet som en tung "stenet" følelse, hvorimod Sativaer blev opfattet som en energisk følelse af at være høj, som egnede sig bedre til dagstimerne. På det seneste er der imidlertid stigende tegn på, at en bestemt sorts virkning i højere grad skyldes sortens terpenprofil - ikke underarten, som den tilhører.

Med andre ord kan nogle Indicaer godt have en opløftende virkning, og nogle Sativaer kan være afslappende, hvilket betyder, at tingene ikke er så ligetil, som man engang troede. For at finde frem til en sorts bestemte virkning anbefales det at læse sortens beskrivelse, inden der foretages et køb.

Der, hvor man ser de mest klare forskelle mellem underarterne, er imidlertid i deres vækst og morfologi.

Indicaer bliver korte og buskede med brede blade. De er ofte ret robuste og vokser i mange forskellige omgivelser.

Sativaer bliver højere, tyndere og med tynde, aflange blade. Disse planter elsker solens lys og gør sig ofte bedst i et varmt klima. Blomstringstiden er ofte længere i forhold til Indicaer.

Nu om dage er de fleste cannabissorter ikke rene Indicaer eller Sativaer. Derimod er de hybrider med en kombination af egenskaber fra Indica og Sativa, hvorfor deres vækstmønster varierer.

Der er endnu en underart, som ofte ikke nævnes og hedder Cannabis Ruderalis. Ruderalis-sorter minder om cannabis og vokser vildt i nordlige områder som Siberien. Dét, som er interessant, er dog, at Ruderalis er naturligt automatisk blomstrende. Derfor kan avlere bruge Ruderalis-genetikken til at lave automatisk blomstrende sorter af klassiske fotoperiodiske sorter.

IS RUDERALIS THE SAME AS HEMP?

Hurtigt Blomstrende Cannabis

Mange cannabissorter kræver mindst 60-70 dage for at modne deres blomster, og nogle kræver endda længere tid. Dette kan være et problem for dyrkere i regioner med en kort sommer og et regnfuldt efterår. Hvis planterne skal holdes udenfor helt frem til oktober, kan blomsterne ikke undgå at blive våd og mugne.

Hurtigt blomstrende sorter er blevet avlet for at hjælpe med dette problem. De kan være klar til høst efter bare 6-7 ugers blomstring, hvilket betyder, at dyrkere kan tage dem ind i midten af eller sidst i september med lav risiko for, at regnen ødelægger deres høst.

For det meste avles hurtigt blomstrende sorter ved at krydse en fotoperiodisk sort med en Ruderalis-/automatisk blomstrende sort. Hurtigt blomstrende sorter er dog anderledes end automatisk blomstrende sorter, idet sidstnævnte blomstrer ud fra sin alder i stedet for lyscyklus.

Vigtigheden Af Terpener I Cannabis

Som nævnt indikerer den seneste forskning, at den bestemte virkning af cannabis ikke bare skyldes cannabinoider, men formentlig også påvirkes af aromatiske stoffer kendt som terpener. Der er behov for yderligere forskning på dette område, men det ville forklare, hvorfor nogle sorter har forskellige virkninger på trods af et ens THC:CBD-forhold.

Dét, som vi ved er dog, at terpener (limonen, myrcen, pinen osv.) giver cannabissorter deres specielle smag og aroma. De er årsagen til, hvorfor én cannabissort dufter af frugt, mens en anden dufter surt eller af citrus, blomster og træ.

THE IMPORTANCE OF TERPENES IN CANNABIS

Hvordan Dyrkes Feminiserede Frø

Vi har allerede nævnte, hvordan feminiserede frø er nemmere at dyrke end almindelige frø. Det er måske nok til, at du tager den helt med ro, men du skal stadig være forsigtig. På samme vis som med fotoperiodiske planter er der bestemte udfordringer i dyrkningen af feminiseret cannabis.

1. Indendørs Kontra Udendørs

Ved dyrkning indendørs er det nødvendigt med manuel tilpasning af et skema for lys/mørke, som der er behov for. Dyrkere gør normalt dette, når planterne har nået en passende højde (omkring halvdelen af den ønskede sluthøjde). Ganske enkelt skyldes dette, at planterne ofte strækker sig tidligt i deres blomstringsfase, og derfor har de brug for plads til at vokse tilstrækkeligt.

For at sætte gang i blomstringen af feminiserede cannabisfrø indendørs skifter dyrkeren over til et lysskema med 12 timers lys og 12 timers mørke. Den længere mørkeperiode efterligner efterårsforhold og får planterne til at begynde med at blomstre.

Udendørs er det afgørende at plante din feminiserede cannabis i et optimalt klima og i løbet af den rigtige sæson. Hvorfor? Fordi soltimer ændrer sig afhængig af sæsonen, og dine planter har brug for et bestemt skema for at trives. For at imødekomme dette behov skal du normalt plante dem i foråret (når der ikke er nogen frostgrader) og høste i efteråret.

2. Hvor Lang Tid Skal Jeg Bruge for at Dyrke Feminiseret Cannabis?

Om du dyrker indendørs eller udendørs er tidspunktet altid afhængig af sorten. Nogle varianter som Indicaer vokser forholdsvis hurtigt med en kort blomstringstid på 6-7 uger. Andre sorter som Haze tager dobbelt så lang tid for at blomstre.

Hvis du gerne vil høste så hurtigt som muligt, skal du plante hurtigt blomstrende sorter eller feminiserede automatisk blomstrende sorter. Nogle af disse er klar allerede 60 dage efter spiringen.

3. Kan Du Dyrke Forskellige Feminiserede Sorter I Det Samme Dyrkningsrum?

Det er muligt at dyrke forskellige sorter i ét dyrkningsrum, men der er en vis indlæringskurve.

Der er flere grunde til dette. Forskellige sorter kan vokse til forskellige højder, have forskellige næringsbehov og være klar på forskellige tidspunkter. Du får måske også brug for at anvende træningsteknikker (beskæring, bøjning osv.) for at holde et ensartet planteområde under dit dyrkningslys.

4. Optimal Temperatur Og Luftfugtighed for at Dyrke Feminiseret Cannabis

Generelt set kan feminiseret cannabis lide moderate temperaturer (omkring 21°C) til sund vækst. Enhver ekstrem temperatur kan føre til svækket vækst og andre problemer. Hvis du ikke bor i et optimalt klima, skal du dyrke i et miljø, hvor du kan styre temperaturen, for at opnå de bedste resultater. Hvis nødvendigt, brug et varmeapparat og/eller et kølesystem.

Det optimale luftfugtighedsniveau for dine cannabisplanter afhænger af den fase i deres livscyklus, som de befinder sig i. Som regel foretrækker frøplanter og planter i den vegetative fase et mere fugtigt miljø. Reducer den relative luftfugtighed til 40-50%, når planterne blomstrer, for at reducere risikoen for mug.

HVILKEN JORD BØR DU BRUGE TIL FEMINISEREDE FRØ?

5. Hvilken Jord Bør Du Bruge Til Feminiserede Frø?

Cannabis gør det bedst, når den dyrkes i næringsrig, gennemluftet og veldrænet jord. Det meste jord, som kan købes i butikker, er allerede optimeret til cannabisdyrkning. Hvis du bruger naturlig jord, kan du ændre den med perlit, kokos, vermiculit, kompost eller regnormeekskrementer, så den passer bedre til cannabis.

6. Hvilke Næringsstoffer Bør Du Bruge Til Feminiserede Cannabisplanter?

Til sund vækst får dine feminiserede cannabisplanter brug for forskellige næringsstoffer. Til at begynde med får du brug for kvælstof, fosfor og kalium, de tre primære "makronæringsstoffer". Den får også brug for mikronæringsstoffer, heriblandt calcium, jern, magnesium, kobber og flere andre.

Kommercielle næringsprodukter til cannabis indeholder normalt alle de nødvendige makro- og mikronæringsstoffer, men sørg for, at du fodrer dem ifølge de anbefalede doser (eller lidt mindre).

Bemærk, at cannabis har forskellige næringskrav i løbet af den vegetative fase og blomstringsfasen. På grund af dette findes ofte gødningsstoffer til cannabis i to varianter: én til vækst, én til blomstring.

7. Hvilket Form for Vand Har Feminiserede Cannabisplanter Brug for?

Når cannabis dyrket i jord vandes, er det vigtigt, at din vand/næringsstof-opløsning har den optimale pH-værdi på omkring 6-7. Ellers er dine planter ikke i stand til at optage næringsstoffer, selv hvis de er til stede. Heldigvis kan du justere dit postevand til den rette pH-værdi med nogle få dråber af pH-plus eller pH-minus.

8. Plantetræning - Hvad Er Det, Og Hvorfor Skal Du Gøre Det?

Plantetræning er, hvordan dyrkere holder deres cannabis i den rette størrelse og form. Det omfatter forskellige teknikker, bl.a. topning, beskæring, bøjning, klemning og/eller afløvning af dine planter. Formålet med alle disse teknikker er på den ene eller anden måde at optimere dit dyrkningsområde og lyseksponeringen for at opnå et bedre udbytte.

Plantetræning kan stresse din cannabis og midlertidigt bremse væksten. Det er netop derfor, at de fleste træningsteknikker ikke egner sig til feminiserede automatisk blomstrende sorter som følge af deres korte levetid. Feminiseret fotoperiodisk cannabis har dog ikke denne begrænsning og kan nemt komme sig.

Plant Training

Andre Essentielle Termer Og Koncepter

Vi ved godt, at der er en masse forskellige termer forbundet med cannabis, og det er nemt at blande dem sammen. For at få styr på tingene har vi besluttet at afslutte denne artikel med en gennemgang af essentielle termer og koncepter vedrørende cannabis.

Hvordan Laves Cannabinoider I Cannabis

Cannabinoider som THC, CBD og de utallige andre opstår ikke bare ud af ingenting, mens planten vokser. Faktisk er der meget indre kemi involveret i deres skabelse.

Det første trin i processen er produktionen af et kemisk stof, som hedder geranylpyrofosfat, indeni planten. Dette stof interagerer med olivetolsyre for at skabe cannabigerolsyre eller CBGA.

Dette stof er byggestenen for den primære cannabinoid, men processen er ikke færdig endnu. CBGA skal først slå sig sammen med bestemte enzymer og gennem biosyntese omdanne sig til syreformerne for cannabinoiderne, som vi kender. Tilbage er THCA, CBDA og CBCA, og vi er næsten ved rejsens ende.

Der er kun brug for et trin til for at omdanne disse cannabinoidsyrer til hhv. THC, CBD og CBC: decarboxylering. Termen henviser ganske enkelt til processen, hvor cannabinoider opvarmes for at gøre dem "aktive". Det sker naturligvis automatisk, når du ryger eller vaper.

HVORDAN LAVES CANNABINOIDER I CANNABIS

Sådan Påvirker Thc Det Endocannabinoide System

Så, hvordan virker cannabinoiderne overhovedet, når de kommer ind i dit system?

De to mest almindelige cannabinoider er THC og CBD. THC står bag den velkendte følelse af at være høj fra cannabis, mens CBD, som angiveligt har flere gavnlige virkninger, ikke medfører denne følelse af at være høj.

Disse cannabinoider sammen med over hundrede andre i cannabis interagerer direkte eller indirekte med den menneskelige krops endocannabinoide system. Det endocannabinoide system, som hovedsageligt består af cannabinoidreceptorer, tilvejebringer mange fysiologiske funktioner, som fx humør, søvn, immunrespons og mere. Endocannabinoider (som vi laver i vores egne kroppe) sammen med cannabinoider fra planter kan binde sig til disse receptorer for at give flere virkninger.

En af de primære endocannabinoider er anandamid, også kendt som "lykkemolekylen". Den fungerer som en neurotransmiter, der sender beskeder mellem nervecellerne. Disse interaktioner påvirker nydelse, hukommelse, tankegang, koncentration, sanser, tidsopfattelse og mere.

Det viser sig, at THC har en meget lignende kemisk struktur i forhold til anandamid. Og ligesom den binder den sig til cannabinoidreceptorerne, særskilt CB1-receptorerne. Takket være disse passageveje kan indtagelse af cannabis påvirke os på adskillige gennemgribende måder.

Hvorfor Producerer Cannabis Terpener?

Cannabis producerer ligesom andre planter og frugter disse aromatiske stoffer som et naturligt forsvar mod skadedyr og for at tiltrække bestøvere. Dette bekræftes også af cannabisens tendens til at udvikle mere intense aromatiske stoffer, når den har med skadedyrsangreb at gøre.

Hvad Er Sinsemilla?

Sinsemilla er et spansk ord, som betyder "uden frø". Ordet stammer fra gamle dage, hvor en masse cannabis på det sorte marked var af ringe kvalitet og fyldt med frø. Dengang var "sinsemilla"-cannabis virkelig noget specielt, og det var synonymt for et produkt af den højeste kvalitet.

I disse tider med moderne genetik og fremkomsten af feminiserede cannabisfrø er blomster med frø heldigvis blevet en sjældenhed. Nu er stort set al cannabis sinsemilla, så ordet har mistet sin oprindelige betydning. Det er dog godt at huske det, da det nogle gange godt kan bruges for at beskrive kvalitetscannabis.

Hvad Er Hermafroditter?

Bortset fra de to typiske køn for cannabisplanter, kan dine plante også være en hermafrodit. Skulle dette ske, udviser din plante både hun- og hantræk. Som planten modner udvikler den nemlig både knopper og pollensække. Derfor kan du ende med et svagt udbytte af cannabis af ringe kvalitet fyldt med frø.

Den mest almindelig årsag bag dette er stress for planten. Det kunne være som følge af en afbrydelse af en mørkeperiode i løbet af blomstringen, som sætter gang i en vegetativ fase på ny, eller det kunne være andre stressfaktorer i omgivelserne, heriblandt skadedyr, ekstreme temperaturer og skift i luftfugtigheden.

At dyrke cannabis i et kontrolleret miljø er den bedste måde at forhindre dette på. Hold plantens stressniveau så lavt som muligt, og du minimerer sandsynligheden for hermafroditter markant.

Hvad Er Landracer?

Landracer er typer af cannabis, som udviklede sig i deres naturlige miljø. Man kunne sige, at disse er rene, originale cannabissorter. Nogle landracer har oprindelse i Hindu Kush-regionen i Afghanistan og Pakistan, men de kan også findes i Afrika, Jamaica, Asien, Sydamerika og Rusland.

HVAD ER HERMAFRODITTER?

Bedste Feminiserede Cannabissortfamilier

Der er hundredevis af feminiserede hybrider derude, men de stammer næsten alle fra en håndfuld af hovedfamilier. Ligesom menneskelige familier har hver familie gennemgående træk, som fortæller dig, hvor den kommer fra.

🍁 Kush

Cannabissorter med Kush-genetik har en fugtig aroma og - da de ofte er Indica - har en tendens til at tilbyde en dybt afslappende virkning, der limer dig til sofaen. Afhængig af sorten indeholder den også terpener med aromaer af jord, træ, fyr og citrus.

🌫️ Haze

Haze-sorter er til fans af Sativa, som påskønner en cerebral fornemmelse i hovedet og nydelse i dagstimerne. Deres terpenprofil indeholder mange smage fra sød og citronagtig til kaffe og chokolade.

🔮 Afghan

Cannabis med Afghan-genetik har sædvanligvis en krydret, jordet og frisk smag. De fleste sorter læner sig mod Indica, så de giver dig en afslappende, glad følelse af at være høj, der limer dig til sofaen og egner sig perfekt til at blive nydt om natten.

🍦 Gelato

Sorter lavet med Gelato, et glimrende eksempel på den bedste cannabis fra Californien, stråler ofte med en frugtagtig, dessertlignende aroma. Mange af dem er hybrider eller føles i hvert fald sådan, så du kan forvente både en euforisk følelse af at være høj i hovedet og en afslappende fornemmelse.

🍪 Cookies

Cookies-sorter blander euforisk og social virkning med et touch af fysisk afslapning. Forvent jordagtige og søde aromaer med den velkendte smag af småkager, som blandes sammen og får din mund til at løbe i vand.

🍇 Blueberry

Sorter, som nedstammer fra Blueberry, indeholder også en terpenprofil, som leverer rige, søde og frugtagtige noter af bær. Med genetik fra den amerikanske vestkyst er Blueberry-sorter berygtede for deres dybt afslappende og beroligende virkning.

💜 Purple

Cannabissorter skabt med Purple-genetik viser rødlige/lilla farver, som er mere livlige med kølige nattemperaturer i løbet af sen blomstring. Terpenprofilen kombinerer fugtige hash-aromaer med dufte af jord, citron og fyr. Da de fleste Purple-sorter er Indicaer, er deres virkning ofte narkotisk og afslappende.

🍌 Banana

Den originale Banana er Indica-domineret (70% Indica) og kendt for dens rige terpenprofil, som udstiller aromaer og smage af sød banan. Sorten er yderst stærk (25% THC) og leverer en kraftfuld afslappende virkning. Dens efterkommere deler heldigvis disse egenskaber.

🦨 Skunk

Skunk er elsket af mange cannabisfeinschmeckere for dens "skunkede" aroma. Denne sort er også blevet brugt som fundament i mange forskellige sorter på det moderne marked. Sorter, som kan prale af Skunk-genetik, har typisk en søvndyssende virkning med en glad og opløftende note.

🧀 Cheese

Den originale Cheese, en Indica-domineret hybrid skabt af tidligere nævnte Skunk og Afghan, er berømt for dens skarpe modne ostelugt. Sorter, der stammer fra Cheese, fortryller med de klassiske noter af ost til sanserne og en balanceret virkning, der kombinerer euforiske føleser af at være høj med en beroligende stenet virkning.Er du fyldt 18 år?

Indholdet på RoyaQueenSeeds.com er kun egnet til voksne og er forbeholdt myndige personer.

Sørg for, at du kender loven i dit land.

Når du klikker på ENTER, bekræfter
du, at
du er fyldt 18 år.