By Ryan Najjar

Hvis du er opvokset et sted med konservative syn på stoffer, har du sandsynligvis hørt lange taler om de påståede farer ved marihuana. Under disse snakke har din lærer eller dine forældre højst sandsynligt nævnt den potentielle fare for overdosis. Så snart den diskussion om marihuana dukker op i dag, kastes argumenterne frem og tilbage som under en madkamp i en skolekantine på film.

Men sådan behøver det ikke at være. Der er klare svar om dette emne, men først skal vi være opmærksomme på, hvordan vi bruger udtrykket overdosis. Når det er afklaret, er vi stadig nødt til at finde ud af, hvornår noget er for meget at det gode.


Kan Du Få en Overdosis Af Cannabis?

Selvom du muligvis kun forbinder overdosering med stoffer, kan man overdosere med stort set alt. Har du nogensinde drukket for meget kaffe? Du kan overdosere. Har du drukket for meget vand? For meget vand kan faktisk også være farligt. Men bare fordi du kan overdosere noget, betyder det ikke, at overdosis er livsfarlig. For at sige det helt enkelt: Som med ethvert andet stof, kan du også få for meget cannabis. Så på den måde er det muligt at overdosere, men det er meget svært at nå en dødelig dosis - hvis det overhovedet kan lade sig gøre.

Hvad Er en Dødelig Dosis Af Cannabis?

Sidder du og tænker, hvor svært det er at opnå? For at komme op til himmerriget, skal du ryge ca. 680 kg[1] cannabis på 15 minutter. Du behøver ikke sidde og regne på, hvor mange joint det er. Virkningerne fra røgen og rygningen dræber dig længe før THC.

Du kan indtage mere THC med spiselige fødevarer, da der ikke er nogen røg, men der er stadig meget at overveje. Du skal spise 50 gram ren THC[2], før der er 50% chance for, at en voksen mand dør af det. Selv hvis du spiste de mest potente spiselige fødevarer, der findes, er det mere sandsynligt, at du dør af for meget sukker og salt.

Cannabis Buds

Sådan Finder Du Ud Af, Om Du Er Blevet for Høj

Så nej, du dør ikke af det. Du er dog ikke helt uden for fare endnu. Som mange førsteårs studerende på universitetet kan fortælle, kan der helt sikkert ske mange dårlige ting, når du ryger for meget. Men selv hvis det ikke slår dig ihjel, kan det gøre dig meget dårlig tilpas. Der er også visse ubehagelige ting du skal passe på - hvoraf nogle er mere åbenlyse end andre.

  • 😟 Angst
  • 🤢 Kvalme
  • 😵 Svimmelhed
  • 😨 Panik
  • 😧 Paranoia
  • 😕 Forvirring
  • 🥵 Overdreven sved

Hvis du kender til virkningerne af marihuana, er træthed højst sandsynligt et af de første symptomer, du forventer. Der er naturligvis forskel på at smelte sammen med sofaen og at stå op og sove. Hvis du føler, at du er tættere på sidstnævnte, er det nok bedst, at du siger nej til fristelsen og sover den ud. Uanset hvor meget du ryger, dvæler virkningerne heldigvis kun allerhøjst i et par timer. Og hvem har noget imod en lille lur på 4-12 timer af og til?

Nu hvor vi taler om forudsigelige symptomer, bør vi også nævne nedsat motorisk funktion. Selvom det ikke er nær så slemt som med andre stoffer, kan du stadig falde og snuble rundt. Glem alt om at køre bil. Bare det at gå på en lige linje er udfordrende nok. Du kan også mærke, at dit hjerte kommer til at banke hurtigere og hurtigere, og at dit blodtryk falder.

Sidst, men ikke mindst er der stor chance for, at du oplever angst og paranoia, hvis du bliver for høj, og det er nok den mest ubehagelige af alle symptomerne. Vores hjerner fungerer selvfølgelig forskelligt, men det har vist sig, at THC[3] kan fremkalde disse følelser hos nogle mennesker, og det bliver bare endnu mere intenst, jo mere du indtager.

Sådan Klarer Du Dig Igennem Det, Hvis Du Er Blevet for Høj

Som vi nævnte tidligere, varer disse effekter ikke så længe, og du kan også bekæmpe dem. Hvis du har tid og mulighed, er søvn den mest idiotsikre måde at komme dig, efter du er blevet for høj. Hvis det ikke er muligt, findes der et par andre strategier. Du kan få det bedre og gøre virkningerne lidt mere tålelige med mad og drikke.

Hvad gør du, hvis du ikke har mad og drikke lige ved hånden? Desværre er der ikke andet at gøre end at vente til det er ovre. Hvis du føler dig for paranoid og ængstelig omkring andre mennesker, skal du bare trække dig tilbage og finde et sted, hvor du kan føle dig bedre tilpas. Derefter skal du bare tage hjem, hvis du ikke allerede er hjemme, men du skal under ingen omstændigheder køre selv. Find nogle tæpper og træk vejret dybt. Lyt til noget beroligende musik, hvis du kan, og prøv at få sovet lidt.

Og frem for alt skal du huske, at det kun er midlertidigt. Det er helt sikkert ubehageligt, men det varer ikke for evigt, og dagen efter har du det fint igen.

How Long Does a Cannabis High Last?
How Long Does a Cannabis High Last?

Det Er Ikke Livsfarligt at Ryge for Meget Marihuana, Men Det Har Bivirkninger

Som med mange andre ting her i livet, kan det også blive for meget af det gode. Bare fordi du ikke kan dø af cannabis, er det ikke ensbetydende med, at det ikke kan føre noget dårligt med sig. Der er ingen, som har lyst til at føle sig udmattet og paranoid, og vi er sikre på, at du har det på samme måde. Med det i tankerne skal du bare sørge for, at du nyder din elskede marihuana som med alt andet - nemlig med måde.

Et par sidste tips: Hvis du bor et sted, hvor det er lovligt at købe cannabis, skal du tale med din cannabisforhandler. De har hørt al ris og ros om deres produkter. Hvis du vil vide, om et par hiv af en bestemt sort får dig til at krølle dig sammen i et hjørne, så spørg dem! Ud fra dine rygevaner og behov kan de anbefale dig det perfekte THC-indhold. Hvis du ikke køber fra en forhandler og ikke kender THC-indholdet, skal du bare ryge meget lidt af det til at starte med. Hvis det går fint, kan du tage endnu et par hiv mere og mærke efter. Det er ganske simpelt. Stol på din krop, stol på dine instinkter, så kan det aldrig gå helt galt.

External Resources:
  1. Here's how much marijuana it would take to kill you | The Independent | The Independent https://www.independent.co.uk
  2. Can You Overdose on Weed? https://gizmodo.com
  3. Cannabinoid-related agents in the treatment of anxiety disorders: current knowledge and future perspectives - PMC https://www.ncbi.nlm.nih.gov
Ansvarsfraskrivelse:
Denne artikel er skrevet udelukkende som informativt indhold og er baseret på forskning offentliggjort af andre eksterne kilder.

Er du fyldt 18 år?

Indholdet på RoyaQueenSeeds.com er kun egnet til voksne og er forbeholdt myndige personer.

Sørg for, at du kender loven i dit land.

Når du klikker på ENTER, bekræfter
du, at
du er fyldt 18 år.