By Luke Sumpter

Der findes ikke mange indicasorter, som har opnået så stor berømmelse og anerkendelse som Northern Lights. Måske lige med undtagelse af den legendariske G-13. Northern Lights anses for at være en grundlæggende sort blandt indendørs cannabisavlere. Den har sat sit præg på mange af nutidens cannabisgenetik og er stadig meget populær blandt cannabisavlere og -rygere. Hvis du er fan af cannabis, har du højst sandsynligt prøvet Northern Lights eller en af varianterne på et eller andet tidspunkt.

Lige siden Northern Lights kom på banen i midten af 80'erne, har den vundet utallige cannabispriser verden over. Sortens ekstraordinære egenskaber har givet den ry for at være en af de mest anerkendte cannabissorter nogensinde. Northern Lights’ genetik har skabt grundlag for mange af nutidens populære indica-dominerende sorter som fx White Widow, Chronic, Haze, Special Kush og mange flere. Lad os se nærmere på denne berømte og legendariske indica-klassiker.

NORTHERN LIGHTS’ HISTORIE OG OPRINDELSE

Som det ofte er tilfældet, når man kigger på de legendariske sorters historie, er oprindelsen af Northern Lights indhyllet i mystik. Det siges, at sorten først blev dyrket af en person kendt som The Indian et eller andet sted på en ø nær Seattle, Washington i USA. Nogle mener, at den mystiske indianer fik planten fra vestkysten, muligvis fra Californien eller Oregon.

Det siges, at The indian avlede 11 planter, muligvis fra afghanske sorter, som han kaldte Northern Lights nr. 1-11. Han sammenlignede omhyggeligt sine planters udbytte, virkninger og andre egenskaber. Til sidst stod han tilbage med to planter, der skilte sig ud på grund af deres store knopper, gode udbytter og fremragende harpiksproduktion: Northern Lights nr. 5 og nr. 1.

Det kunne meget vel være, at ingen nogensinde ville have hørt om Northern Lights, hvis det ikke var for "King of Cannabis" Nevil Schoenmakers, som er grundlægger af den allerførste frøbank i Holland.

Nogle mener, at det var det ham, der opdagede sorten under en af hans ture til USA i begyndelsen af 1980'erne. Det siges, at han bragte hunkloner af planten med sig hjem til Holland, hvor han eksperimenterede med cannabisgenetik fra hele verden.

I 1985 introducerede han den første variation af den nyopdagede sort i sin ”The Seed Bank of Holland”. Han markedsførte Northern Lights nr. 1, som en ren afghansk indavlet indicasort, og den blev revet ned af hylderne og blev hurtigt en bestseller. Han krydsede nogle af de andre sorter af Northern Lights med en thailandsk sativa. Det er årsagen til, at mange sorter af Northern Lights i dag sælges som en krydsning mellem afghanske indica- og thailandske sativasorter.

Efter Northern Lights kom på markedet, gik der ikke længe, før sorten begyndte at vinde den ene pris efter den anden verden over.

Northern Light

Northern Light
23_genetic background_1 Northern Light S1
33_Yield indoors_1 500 - 550 gr/m2
31_plant height outdoor_1 100 - 160 cm
25_flowering time_1 8 - 9 uger
29_THC_1 THC: 18%
28_Type Blend_1 Sativa 0% Indica 100%
34_yield outdoor_1 575 - 625 gr/plant
32_plant height outdoors_1 180 - 220 cm
27_harvest period_1 Sen september
22_Effect_1 Balanceret, Klar, Stenet

Køb Northern Light

DYRKNING AF EN LEGENDE: GRUNDEN TIL AT CANNABISDYRKERE ELSKER NORTHERN LIGHTS

Der er flere grunde til, at Northern Lights anses for at være en grundlæggende indicaplante, når det kommer til indendørs cannabisdyrkning. Avlere elsker planten, fordi den er nem at dyrke og afslutter sin blomstringsfase på kun 8 uger. Med hydroponisk dyrkning er den endnu hurtigere og ventetiden kortes hel ned til omkring 6 uger. På denne måde kan avlere altid se frem til en pålidelig høst med denne sort.

Northern Lights bliver en praktisk og kompakt busket plante med knopper, der er faste og nemme at trimme på grund af den gode plads mellem knudepunkterne. Nogle fænotyper af sorten, som bl.a. den oprindelige NL #1 pheno, udvikler muligvis kun en stor hovedklase. Det resulterer i en høj og langstilket plante, der ligner en cannabis-slikkepind. Det er dog mere almindeligt, at sorten ligner et lille stedsegrønt juletræ med en stor central stamme omgivet af fire eller fem sidegrene, der ligner den originale Northern Lights nr. 2.

Selvom knopperne på denne sort er store og tætsiddende, sidder de ikke tæt nok til, at skimmelsvamp kan blive et problem. Derfor er Northern Lights en rigtig god sort at dyrke selv i et fugtigt klima. Når plantens mørkegrønne knopper modner, bliver de dækket af et tykt lag trichomer.

Når du køber Northern Lights-frø fra Royal Queen Seeds, er alle frø feminiserede. På denne måde er du sikker på, at du kun får hunplanter, og det gør det endnu nemmere at dyrke sorten.

Northern Lights skal gro i cirka 7-8 uger, før den er klar til høst. Det kan tage lidt længere tid alt afhængigt af faktorer som temperatur, lys og næringsstoffer.

Da Northern Lights har afghanske gener, er det nok ikke så overraskende, at planten elsker masser af sol. Planten er meget modstandsdygtig i tørre klimaer og klarer sig også usædvanligt godt som en udendørs plante under hårdere vejrforhold. Dyrkes den i kvalitetsrig jord med ganske lidt næring og vand, kan den opnå en pæn højde. Sammenlignet med andre sorter er Northern Lights meget hårdfør og robust, og derfor er den nem at dyrke i mange forskellige miljøer.

Selvom der findes mange forskellige varianter af Northern Lights i dag, når planten typisk en højde på 100-160 cm under normale indendørs forhold. Den praktiske højde gør planten nem at håndtere, og til trods for plantes lille størrelse forkæler den dig stadig med fremragende udbytter. I gennemsnit kan du forvente helt op til 550gram pr. m². Hvis du planter dit frø udendørs, kan den nå helt op på 180-220 cm i højden med udbytter på op til 625 gram pr. plante i slutningen af september.

Northern Light Indica

NORTHERN LIGHTS: VIRKNING OG SMAG AF EN CANNABIS-LEGENDE

Northern Lights ville aldrig have opnået sin legendariske status, hvis det ikke var for dens utrolige virkning på krop og sind, takket være sortens afghanske indica-rødder. Med et THC-indhold på 18% er den ikke overvældende potent, men kraftig nok til at få dig til at slappe af fra top til tå. Ikke nok med at den har en virkelig afslappende virkning, men den giver dig også en dejlig dosis eufori, og derfor er det en god sort til lindring af stress. Det er ikke så sært, at den stadig er en favorit blandt indica-elskere overalt i verden!

Derudover er den afbalancerede virkning også en god terapeutisk fordel for medicinske brugere. Northern Lights kan hjælpe med smertelindring, ømme muskler og søvnløshed. På grund af den afslappende, opløftende virkning er det også en fremragende sort til at afhjælpe angst og andre lignende psykiske lidelser.

Det er ikke ene og alene sortens fremragende indica-virkning, der gør Northern Lights til en fantastisk rygeoplevelse. Smag er mindst lige så fantastisk og vil helt sikker ikke skuffe selv de mest forkælede cannabiskendere. Northern Lights har en jordagtig smag blandet med undertoner af fyr og lækker sødme. Det er en fantastisk klassisk smag, som i de gode gamle dage, man sjældent finder nu om dage.

NORTHERN LIGHTS: EN SAND KLASSIKER, DER STADIG ER BERIGENDE

Nogle findes en del berømte cannabissorter, men det kræver lidt mere for en sort at blive til en legende som Northern Lights. Det, der gør en cannabissort til en ægte klassiker, er dens evne til at være lige så imponerende den dag i dag, som da den debuterede. Northern Lights kan allerede nu se tilbage på over tre årtier med succes, og alligevel er den stadig ligeså sjov og givende, som den altid har været.

AUTOMATISK BLOMSTRENDE VERSION AF NORTHERN LIGHTS

Avlere krydsede succesfuldt Northern Lights med en robust ruderalis-sort for at skabe Northern Light Automatic - en lille sort, der er nem at dyrke. Den giver stadig et fantastisk udbytte og indeholder mange af de imponerende karaktertræk fra dens verdensberømte forgængere.

Derudover har NLA et par unikke fordele. Med hjælp fra dens automatisk blomstrende genetik blomstrer den uden ændring i lyscyklussen. Samtidig er den yderst modstandsdygtig over for svingende temperaturer, skadelige insekter og svampepatogener - perfekt til begyndere, som er på udkig efter en smag af Northern Lights eller erfarne dyrkere, der vil have en hurtig og nem høst.

De fleste autoer kan ikke helt hamle op med deres fotoperiodiske kolleger, når det gælder udbytte. Det kan man dog ikke sige om Northern Light Automatic. Den giver et fantastisk udbytte af en så lille plante at være.

Northern Lights Auto

Er du fyldt 18 år?

Indholdet på RoyaQueenSeeds.com er kun egnet til voksne og er forbeholdt myndige personer.

Sørg for, at du kender loven i dit land.

Når du klikker på ENTER, bekræfter
du, at
du er fyldt 18 år.