Dyrkning af cannabis: Indica, Sativa og hybrider 

Cover

Cannabisplanten er alsidig, hårdfør og kan - i modsætning til mange forskellige planter - overleve i næsten ethvert klima i verden. Takket være evolutionen (og senere selektiv avl) har arten imidlertid tilpasset sig de landskaber, den dyrkes i, og derfor er en enorm variation mellem forskellige cannabisplanter normen i dag.

FORSTÅ CANNABISSENS UNDERSORTER

Der findes i tusindvis af unikke cannabissorter, og hver har forskellige egenskaber, der påvirker vækst, produktionspotentiale, smag, aroma og fysiologiske virkninger på mennesker. Alligevel kan alle disse sorter grupperes i en af tre undersorter af cannabis: Cannabis sativa, Cannabis indica og Cannabis ruderalis.

Langt de fleste sorter, der initierer blomstring baseret på en ændring i lysperioden, indeholder forskellige mængder af både indica og sativa-genetik. Ruderalis er på den anden side en type autoflowering cannabis, der blomster baseret på alder (automatisk blomstring), og anses ofte for at være knap så god som lysperiodeafhængig cannabis rent morfologisk. Selvom der er mere at sige i denne henseende, vil vi i resten af denne artikel fokusere hovedsageligt på de forskellige egenskaber ved indica og sativa, så den gennemsnitlige producent kan få en bedre idé om, hvad de kan forvente.

CANNABIS INDICA

Cannabis indica kommer oprindeligt fra regioner i Indien, Pakistan, Tyrkiet og Afghanistan. Disse brede, robuste buske, der har sin oprindelse i de barske og varierede miljøer i Hindu Kush-bjergene, udvikler brede, mørkegrønne blade for at opsuge alt tilgængeligt sollys, blomstre hurtigt og producere en overflod af tætte topskud.

INFORMATION OM DYRKNING

Takket være den korte vækstcyklus, som indica-planterne tilbyder, for ikke at nævne deres korte højde, kan de være ganske praktiske for hjemmeavlere uden masser af tid, plads eller ressourcer ved hånden. Overvej det lige engang - en kompakt busk, der hurtigt er færdigdyrket, er lettere at passe (især indendørs) end et højt, tyndt omend majestætisk træ. Selv udendørs er indicaplanterne modstandsdygtige på trods af svingende temperaturer - bare husk på, hvor de kom fra. Desuden betyder indicaplanternes hurtige blomstringstid, at udendørsbrugere kan høste før den første frost kommer.

DYRKNINGSTIPS

Selvom indica-planter normalt udvikler sig til en juletræslignende form, kan denne vækst tæmmes og manipuleres for at udjævne baldakinen og lede mere lys til alle tilgængelige spiresteder. Teknikker som topping og grundlæggende LST (lav stress træning) kan bruges til at give din plante den ideelle form for robust sundhed og enormt udbytte. Når du er tilfreds med, hvordan planten ser ud, kan du sende den til blomstringsfasen ved at reducere lysperioden indenfor til 12 timer tændt og 12 timer slukket.

INDICA

En af de største "ulemper", du skal passe på med i forbindelse med indica, er også en af dens største styrker: tætte topskud. Når topskud vokser i størrelse og tager på i vægt, har de faktisk meget større chance for at udvikle skimmelsvamp, især i fugtige regioner med temperaturer, der fremmer skadedyr og patogener. Undgå dette problem ved omhyggeligt at kontrollere miljøforholdene inde eller ved at oprette nødvendigt husly udenfor (i tilfælde af regn, vodsom fugtighed osv.). At have et lille drivhus eller skur, hvor du kan skjule dine planter i dårligt vejr, kan være et godt sikkerhedsnet.

TYPISKE EGENSKABER VED CANNABIS INDICA

• Kort, busket statur
• Brede, mørkegrønne blade
• Tætte topskud
• Kort blomstringstid
• Modstandsdygtig over for temperatursvingninger
• Modtagelig for skimmel og skadedyr

Virker det som om, Indica er din type sort? Fantastisk! Tjek vores top 10 indica-sorter for at få gang i dine planter!

Northern Light
Northern Light S1
500 - 550 gr/m2
100 - 160 cm
8 - 9 uger
THC: 18%
Sativa 0% Indica 100%
575 - 625 gr/plant
180 - 220 cm
Sen september
Balanceret, Klar, Stenet

Køb Northern Light

CANNABIS SATIVA

Cannabis sativa findes hovedsageligt i det varme, tørre klima i Afrika, Asien og Mellemamerika. Disse stammer vokser til høje, slanke planter med lange, tynde blade. Da de kan blive over 3 meter i højden, og Cannabis sativa tager typisk meget længere tid om at modne end indica.

INFORMATION OM DYRKNING

Sativa-planter kræver meget lys og højere temperaturer for at trives - bare tænk på deres naturlige levesteder, der ligger relativt tæt på ækvator. Disse planter kræver også en stor mængde plads, har meget luftigere topskud og forbliver i blomstringsfasen i flere uger længere end de fleste indica-planter. Til deres fordel kræver disse planter normalt mindre gødning og fodring end indica-planter. Takket være deres luftige topskuds struktur er blomsterne mindre modtagelige for skimmel og overskydende fugt.

SATIVA

DYRKNINGSTIPS

Sativa-planter kan være delikate og har mindre klorofyl end indica-planter på grund af deres tynde blade. Dette betyder også, at du skal give dine sativaplanter tilstrækkeligt med lys, varme og fugtighed. Mens du måske er bange for at dyrke dine indica-planter i troperne, så vil dine sativaplanter føle sig hjemme i det varme, klæbrige vejr.

For dig, der har lidt erfaring med dyrkning: Du kan tæmme højden på dine sativasorter ved hjælp af "the screen of green"-teknik - også kendt som ScrOG. Ved at placere en skærm over din plante og væve ny vækst gennem nettet, skaber du en flad baldakin af topskud, der optimerer ledig plads samt udbyttet. Ligesom indica kræver sativasorter en ændring i lysperioden for at begynde at blomstre. Husk, at planter kan fortsætte med at vokse i højden i de første par uger af blomstringsfasen, så sørg for, at du har plads til at rumme denne vækstspurt.

TYPISKE EGENSKABER VED CANNABIS SATIVA

• Høj, ranglet statur
• Tynde, lysegrønne blade
• Luftige topskud
• Længere blomstringstid
• Kræver højere temperatur og fugtighed
• Mindre modtagelig for skimmel

For dem med en forkærlighed for sativa, tjek vores top 10 sativa-sorter, der passer til din smag!

Shining Silver Haze
Haze x (Skunk x Northern Light)
600 - 650 gr/m2
80 - 120 cm
9 - 11 uger
THC: 21%
Sativa 75% Indica 25%
600 - 650 gr/plant
180 - 220 cm
Sen oktober
Tung

Køb Shining Silver Haze

HYBRIDER

Mens du kan finde 100% indica- eller sativa-sorter, indeholder de fleste planter på markedet i dag forskellige niveauer af begges genetik. Som et resultat kan disse "hybrid"-sorter være indica-dominant, sativa-dominant eller opdelt 50/50. Denne alsidighed giver dyrkere mulighed for at skabe nye sorter, der udnytter de bedste egenskaber ved både sativa og indica, mens de mindre fordelagtige egenskaber fjernes.
For eksempel vil en veludviklet hybrid have den tætte topskuds struktur og den korte blomstringsfase fra en indica kombineret med de bedste træk ved en given sativa for at tilbyde det bedste fra begge verdener.

Kan du huske ruderalis-underarten, som vi nævnte tidligere? Hybrider kan også indeholde dennes genetik, selvom ruderalis som nævnt først og fremmest tilsættes for at reducere blomstringstid, da dens andre kvaliteter ses som underordnede. Nogle cannabissorter, der er afhængig af en ændring af lysperioden for at blomstre kan indeholde en lille mængde ruderalis, men dens genetik lever for det meste i sorter med automatisk blomstring.

Typisk vil hybrider arve indica-planternes lette dyrkning sammen med de stærkt efterspurgte effekter, som sativap-lanter tilbyder. På den måde er hybrider blevet populære for både hjemmedykere samt kommercielle avlere og kultivatorer.

TYPISKE EGENSKABER VED HYBRID CANNABIS

• Tager morfologi fra både indica og sativa
• Generel kort blomstringstid
• Stort udbytte
• Robust og modstandsdygtig vækst

Tror du en hybrid er den rigtige sort for dig? Se vores top 5 Skunk-hybrider for noget seriøst lugtende robust cannabis. Du kan simpelthen ikke gå galt i byen med Skunk. For en stærk tobak, der sender dig ud i det ydre rum, og en smagsprofil, der udnytter det bedste fra begge sorter, kan du ikke ignorere vores top 5 OG Kush-hybrider.

Er du fyldt 18 år?

Indholdet på RoyaQueenSeeds.com er kun egnet til voksne og er forbeholdt myndige personer.

Sørg for, at du kender loven i dit land.

Når du klikker på ENTER, bekræfter
du, at
du er fyldt 18 år.