By Luke Sumpter

Epsilon F1: Dyrkningsrapport uge for uge

Overvejer du at dyrke Epsilon F1? Se min dyrkningsrapport, hvor jeg gennemgår processen uge for uge, og viser dig, hvordan jeg opnåede fantastiske resultater! Læs videre,, og se mine Lys-, nærings- og vandingsstrategier for denne sort.


Epsilon F1 grow report week 0

Dyrkningsrapport for Epsilon F1: Udstyr

 • Dyrkningstelt: Secret Jardin DS120W 120 × 60 × 178
 • Lys: MIGRO 200+
 • Ventilation: TT Silent-M 100
 • Filter: Primaklima Filter PK 100/125
 • Ventilator: 2 oscillerende Koala-blæsere
 • Luftfugter: Beurer LB 45
 • Jord: BioBizz Light Mix
 • Potte: 11 liters Air-Pot
 • Frø: Royal Queen Seeds
 • Næringsstoffer: RQS Økologisk Næring

Dyrkningsrapport for Epsilon F1: Kimplantefasen (uge 1)

Først og fremmest skal vi sikre kimplantefasen! Selvom det virker ubetydeligt for nogle dyrkere, kan det, der sker i løbet af denne tid, have afgørende betydning for resten af vækstcyklussen. Derfor satte jeg fokus på at sammensætte en potteblanding af høj kvalitet og på at opsætte mine lys, på den mest optimale måde. Her kan du se, hvad jeg gjorde for at skabe et ideelt vækstmiljø til min Epsilon F1-plante.

 • Vækstmedium: Jeg besluttede mig for at skabe et vækstmedium, der kunne give min plante tilstrækkelige mængder næringsstoffer til den første vækstfase, og som indeholdt gavnlige mikroorganismer for at fremme rodvækst, hjælpe med næringsoptagelse og forsvare mod sygdomme. Jeg startede med at tilføje 5 liter BioBizz Light Mix i min 11 liters Air-Pot. Dernæst tilføjede jeg følgende næringsstoffer:

- RQS Easy Boost Økologisk næring: 50 g
- RQS Rhizobacter
- RQS Mycorrhiza Mix: 5 g
- Tang: 10 g
- Bat Guano: 70 g

Jeg sørgede for at blande alle ingredienserne grundigt sammen, før jeg tilføjede yderligere 5 liter BioBizz Light Mix til potten. Herefter blandede jeg det hele igen en sidste gang. Jeg afsluttede processen med at vande vækstmediet, indtil der løb vand ud af bunden af potten.

 • Spiring: Da jeg havde forberedt mit vækstmedium, placere jeg mit frø i dets nye hjem. Jeg lavede et lille hul i midten af jorden, der var ca. 2 cm dybt. Jeg placerede mit frø i hullet, tilføjede yderligere 1 g Mycorrhiza Mix for at sikre hurtig podning og dækkede hullet let med jord. Til sidst fugtede jeg jorden grundigt.
 • Lys: Jeg valgte at bruge MIGRO 200+ riggen til at sætte skub i væksten af min Epsilon F1-plante. Lamperne er forholdsvis billige, energivenlige og nemme at sætte op, så det var ikke et svært valg. For at opnå en jævn fordeling af lyset i mit dyrkningstelt startede jeg med at placere begge lamper 35 cm fra midten af teltet. Derefter brugte jeg stropper til at hænge dem 35 cm over toppen af min Air-Pot. Jeg brugte en timer og startede med at holde lamperne tændt i 18 timer hver dag, så snart min plante spirede op af jorden.
 • Plantestatus: En uge efter jeg havde sået mit frø, stod min kimplante i en højde på ca. 4 cm. Den havde udviklet sine første ægte blade og havde en tyk og robust stilk uden tegn på strækning.
Epsilon F1 grow report week 1

Dyrkningsrapport for Epsilon F1: Den vegetative fase (uge 2-4)

Velkommen til den vegetative fase i min Epsilon F1 dyrkningsrapport! Efter spiringen og kimplantefasen var veloverstået, begyndte min plante hurtigt at blive større. Se, hvordan jeg holdt den i tip-top form, mens den bevægede sig mod blomstringsfasen.

Uge 2

 • Lys: Jeg fortsatte med at holde mine lamper tændt i 18 timer hver dagen og flyttede dem, så de hang 35 cm fra toppen af min plante.
 • Næringsstoffer: Jeg brugte ingen næringsstoffer i denne uge, da min plante havde rigeligt med næringsstoffer i den potteblanding, jeg havde lavet på forhånd. I stedet nøjedes jeg med at vande planten med 1 liter vand med en pH-værdi på 6,0 på dag 2 og dag 6 i ugen.
 • Miljø: I denne uge lå gennemsnitstemperaturen på 28 grader, og luftfugtigheden på 55 %.
 • Plantestatus: Min plante så sund og stærk ud i slutningen af ugen. Den havde udviklet flere nye ægte blade, og der var ingen tegn på sygdom eller mangler. Den stod i en højde af 8 cm og havde en lækker mørkegrøn farve.
Epsilon F1 grow report week 2

Uge 3

 • Lys: Jeg fortsatte med at holde lysene tændt i 18 timer hver dagen og sørgede for, at de hang 35 cm fra toppen af min plante.
 • Næringsstoffer: Min plante så sund ud og fortsatte med at klare sig fint med de næringsstoffer, jeg havde puttet i potteblandingen. For at undgå for mange næringsstoffer i vækstmediet besluttede jeg mig for heller ikke at fodre min plante i denne uge. Jeg vandede den med 1,5 liter rent vand på dag 2 og dag 6 i ugen.
 • Miljø: Gennemsnitstemperaturen lå på 29 grader, og luftfugtigheden lå på 55 %.
 • Plantestatus: I slutningen af uge 3 var min plante blevet 25 cm høj. Plantekronen blev mere og mere buskagtig hver dag, og den havde udviklet masser af modne og kraftige ægte blade. Der var ingen tegn på skadedyr, sygdom eller mangler takket være de modstandsdygtige gener i F1-hybrider.
Epsilon F1 grow report week 3

Uge 4

 • Lys: Jeg fortsatte som før med at holde mine lys tændt i 18 timer hver dagen. I starten af ugen justerede jeg lamperne igen, så de var placeret 35 cm fra toppen af plantekronen.
 • Næringsstoffer: Min plante fortsatte med at trives med de næringsstoffer, der allerede var i potteblandingen. Jeg besluttede mig dog for at implementere SuperVit i den sidste uge af den vegetative fase for at give min plante vigtige vitaminer og aminosyrer for optimal blomsterudvikling. Jeg tilføjede 1 dråbe SuperVit i 1,5 liter vand og brugte blandingen på dag 2 og dag 6 i ugen.
 • Miljø: Gennemsnitstemperaturen lå på 28 grader, og luftfugtigheden lå på 55 % i hele uge 4.
 • Plantestatus: Før jeg fik set mig om, var min plante allerede færdig med den sidste uge af den vegetative fase, og den var nu blevet 53 cm høj! Jeg var enormt overrasket over min plantes væksthastighed og generelle kraft. I slutningen af ugen var min Epsilon F1-plante allerede i blomst. De første blomster havde forvandlet sig til unge knopper fyldt med pistiller og små sukkerblade.
Epsilon F1 grow report week 4

Dyrkningsrapport for Epsilon F1: blomstringsfasen (uge 5-8)

Velkommen til blomstringsfasen i min Epsilon F1-dyrkningsrapport! Min plante spurtede gennem den vegetative fase uden problemer, og det hele fortsatte med at gå perfekt gennem hele blomstringen.

Uge 5

 • Lys: Jeg holdt stadig mine lamper kørende i 18 timer hver dag og flyttede dem, så de hang 35 cm over toppen af min plante.
 • Næringsstoffer: Da planten begyndte at danne knopper over hele plantekronen, besluttede jeg mig for at starte den blomstrende fodringsplan ved at give min plante en god dosis kalium og fosfor. Jeg opløste en Easy Bloom Booster-tablet i 5 liter vand og vandede min plante med 2 liter af blandingen på dag 2 i ugen. Jeg gav den yderligere 2 liter af blandingen på dag 6.
 • Miljø: Gennemsnitstemperaturen lå på 28 grader. Det lykkedes det mig at reducere den gennemsnitlige luftfugtighed til 45 % ved at bruge mine blæsere.
 • Plantestatus: Min plante reagerede godt på dens første foder i vækstcyklussen. Den var blevet 60 cm høj, så sund og rask ud og var begyndt at udskille en mild duft. I slutningen af uge 5 var pistillerne på knopperne allerede ved at blive ravfarvede!
Epsilon F1 grow report week 5

Uge 6

 • Lys: Mine lys var stadig tændt i 18 timer hver dagen, og de hang fortsat i en afstand på 35 cm fra toppen af min plante.
 • Næringsstoffer: Jeg begyndte at fodre min plante med de 3 formler i Bio Flowering Booster-pakken. Jeg tilføjede følgende ingredienser i 2,5 liter vand, som jeg fodrede planten med på dag 2 og dag 6 i ugen:

- 1 dråbe SuperVit
- 1,2 ml Thicker Flowers
- 1,6 ml Bigger Flowers
- 0,8 ml Sweeter Flowers

 • Miljø: Gennemsnitstemperaturen lå på 27 grader, og luftfugtigheden lå på 45 %.
 • Plantestatus: Min plante begyndte at udsende en kraftfuld duft, og dens knopper begyndte at svulme op og udvikle et tykt lag af trichomer. I slutningen af uge 6 stod min plante i sin endelige højde på 62 cm.
Epsilon F1 grow report week 6

Uge 7 og 8

 • Lys: Jeg fortsatte med den samme lyscyklus som før, og holdt mine lamper kørende i 18 timer hver dag. Jeg behøvede ikke at justere højden på lamperne, da min plante var holdt op med at strække sig.
 • Næringsstoffer: Jeg stoppede alle næringsstoffer for at tvinge min Epsilon F1-plante til at opbruge dens lagrede næringsstoffer. Jeg vandede min plante med 2,5 liter vand på dag 2 og dag 6 i begge uger.
 • Miljø: Gennemsnitstemperaturen lå på 27 grader, og luftfugtigheden lå på 40 %.
 • Plantestatus: Efter udskylningen var min plantes krone fyldt med glitrende hvide knopper. Gule blade, mælkehvide trichomer og ravfarvede pistiller vare sikre tegn på, at det var blevet tid til høst.
Epsilon F1 grow report week 7-8

Dyrkningsrapport for Epsilon F1: Høst

I slutningen af uge 8 kappede jeg min plante i bunden og hængte den på hovedet i toppen af mit dyrkningstelt. Jeg slukkede lyset, men holdt mine blæsere og ventilationssystem kørende. Knopperne var helt tørre efter 15 dage. Jeg fjernede knopperne og tørtrimmede dem, før jeg vejede mit udbytte. Jeg havde opnået 62 g. Jeg placerede derefter knopperne i krukker for at perfektionere deres smag.

Epsilon F1 grow report harvest

Genetiske egenskaber af Epsilon F1

Epsilon F1 tilhører den første bølge af ægte F1-cannabishybrider. Avlere hos Royal Queen Seeds skabte denne skønhed ved at udnytte meget rene indavlede linjer af Blue Dream, Blueberry, Amnesia Lemon Haze og Black Domina. Efter at havde krydset disse linjer havde de skabt en kraftfuld hybrid med en hurtig væksthastighed, fantastisk produktivitet og enorme mængder THC.

Vækstegenskaber af Epsilon F1

Epsilon F1 går fra spiring til høst i løbet af kun 60 dage, hvilket gør den perfekt egnet til dyrkere, der gerne vil høste deres udbytte så hurtigt som muligt. Sorten har robuste og modstandsdygtige hybridgener, som betyder, at den kan håndtere flere forskellige vækstbetingelser og trives god i områder med korte udendørs dyrkningssæsoner. Den bliver op til 50-70 cm høj og er derfor også en god mulighed for dyrkere med begrænset plads.

Virkninger, aroma og smag af Epsilon F1

Epsilon F1 indeholder en høj koncentration af THC og stenende terpener, der giver længerevarende, fysisk afslappende virkninger, som beroliger kroppen og samtidig holder dig klar i sindet. De høje mængder af terpenerne caryophyllene, farnesene, myrcene og pinene serverer smag af blåbær, citrus, urter, lavendel og lime.

Er du fyldt 18 år?

Indholdet på RoyaQueenSeeds.com er kun egnet til voksne og er forbeholdt myndige personer.

Sørg for, at du kender loven i dit land.

Når du klikker på ENTER, bekræfter
du, at
du er fyldt 18 år.