By Luke Sumpter Reviewed by: Silvia Maroto


Hvad er trichomer?

Ordet trichome stammer fra det græske ord "Tríchōma", som betyder noget i retning af "hårvækst". Da de er mikrosmå, skal du virkelig zoome godt ind på det frostagtige tæppe af harpiks, der dækker cannabisknopper af høj klasse for at kunne se de små marker af trichomer, som ligner en masser små stilke med svampelignende hatte.

Du skal dog være opmærksom på, at selvom der er mange trichomer, er det ikke ensbetydende med, at knopperne er potente. Merriam-Webster-ordbogen definerer en trichome som: ”en trådformet udvækst; især: En filamenter hårstruktur på en plante”.

Botaniske sammenligninger af trichomer med hår kan føre til forveksling med pistillerne, som kan ses med det blotte øje. Pistillerne er hårlignende tråde, som stikker ud fra blomsterbægerne af blomstrende marihuana-hunplanter.

Cannabis trichomerne fortjener en mere specifik og brugervenlig definition og forklaring af deres funktioner og deres overordnede betydning.

Vi vil forsøge at gøre det hele mere overskueligt. Efter vores mening er det bedst at se trichomer som små biologiske cannabinoide fabrikker, der primært findes på cannabisblomster og -sukkerblade. Det er ganske enkelt de THC-rige trichomer, der gør dig høj, og de CBD-rige trichomer, der producerer den bedste medicin.

Forskerne har identificeret tre kategorier af trichomer, som findes på cannabisplanter:

 1. Bulbøse trichomer
 2. Sessile kirteltrichomer
 3. Kapitulære kirteltrichomer

Det er den tredje, den kapitulære sort, der er særlig interessant for marihuanaelskere. Det er de største med en bredde på 50-100 µm, og de producerer de fedtede medicinske/rekreative godbidder.

WHAT ARE TRICHOMES?

Hvad trichomernes formål?

Det antages, at trichomerne spiller nogle vigtige og endda vitale roller for cannabisplanter ude i naturen. Den klæbrige harpiks, som dækker overfladen, forsvarer planten mod svampe, insekter og sultne planteædere.

Nogle fluer og visse svampe kan ikke trænge igennem barrieren af trichomer, mens terpener ødelægger den grønne salat for de lodne, firbenede væsener.

Derudover kan trichomer også spille en vigtig rolle for cannabisdyrkning under vanskelige klimatiske forhold. Laget af harpiks beskytter de vildtvoksende planter mod vindskader fra ørkenens sirocco til den sibiriske snestorm.

Trichomerne fungerer endda som økologisk solcreme for marihuanaplanter og beskytter dem mod UV-strålerne fra solen. Vi kigger nærmere på forholdet mellem UV og trichomer lidt senere.

Hvorfor er trichomer vigtige for cannabisavlere?

Trichomer er en vigtig del af cannabisplanten. Hvis du lærer mere om dem, kan det forbedre dine færdigheder som avler markant og dermed forbedre kvaliteten af din høst. Uden trichomer ville vi ikke have THC, CBD, terpener og de andre fytokemikalier fra cannabis, som vi kender og elsker.

Udover at lære om deres botaniske funktion er det en fordel at kende til vigtigheden af trichomer og deres skiftende udseende og udvikling. Det kan hjælpe dig med at høste dine blomster på det helt rigtige tidspunkt.

 • De producerer cannabinoider og terpener

Alle avlere bør være taknemmelige for trichomer. Når du først er blevet klar over, at disse svampeformede kirtler er ansvarlige for produktionen af cannabinoider og terpener, ved du, at du skal være ekstra forsigtig, når du beskærer, høster og trimmer dine planter.

 • De fortæller, når det er tid til at høste

Trichomer fungerer som en kommunikationsbro mellem avlere og planten. Bare ved at observere deres farve gennem hele blomstringsfasen kan du få en nogenlunde idé om deres kemiske sammensætning. Dygtige dyrkere ved lige præcis, hvornår de skal høste deres knopper for at sikre maksimale cannabinoidniveauer og optimale virkninger.

 • Gennemsigtige trichomer

Når din plante bevæger sig ind i blomstringsfasen, kan du begynde at syne de første trichomer. Unge og umodne trichomer har et klart, gennemsigtigt udseende. Sådan ser de ud under hele den første del af blomstringsfasen, indtil deres kemiske sammensætning for første gang ændres markant.

CLEAR TRICHOMES

- KAN JEG HØSTE, MENS TRICHOMERNE ER GENNEMSIGTIGE?

Nej. Gennemsigtige trichomer er et tegn på, at dine planter stadig har brug for tid til at blive helt modne. Vær tålmodig og høst ikke dine planter, når trichomerne er gennemsigtige, da det indikerer, at de ikke er potente nok endnu.

 • Uklare trichomer

Uklare trichomer har et mælkeagtigt og uigennemsigtigt udseende. Denne udvikling betyder, at de nu indeholder højere mængder af THC og terpener, som bidrager til en mere energisk og cerebral virkning. Hvis du foretrækker cannabis, der får dig til at føle dig vågen, livlig og kreativ, skal du snart til at tænke på at høste dine blomster.

CLOUDY TRICHOMES

- HVOR LÆNGE ER TRICHOMERNE UKLARE?

Trichomerne har et uklart udseende i cirka to uger. Mod slutningen af denne fase begynder de at ændre udseende igen, som indikerer yderligere udvikling af deres fytokemiske sammensætning.

 • Ravgule trichomer

Hen mod slutningen af blomstringsfasen bliver trichomerne ravgule i farven. I løbet af denne tid indeholder de lidt mindre THC og højere mængder af cannabinol (CBN). THC nedbrydes til CBN med tiden, og når det udsættes for elementerne. Dette molekyle har en tendens til at give en mere stenet virkning, så hvis du foretrækker en dvask fysisk virkning, skal du høste dine blomster i denne fase.

AMBER TRICHOMES
 • Blandede trichomer

Mellem den uklare og ravgule fase er der en periode, hvor dine blomster har en blanding af begge nuancer. Det er muligvis det bedste tidspunkt at høste dine blomster på, da de vil give en virkning på både krop og sind. Knopperne indeholder høje mængder af THC, men med et strejf af CBN.

MIXED TRICHOMES
 • Lyset bestemmer produktionen af trichomer

Nu, hvor du er klar over vigtigheden af trichomernes udseende, skal du også vide, hvordan lys påvirker produktionen af trichomer. Cannabisplanter har udviklet sig frit ude i naturen i millioner af år, så det giver sig selv, at naturligt sollys opfylder plantens behov for fotoner og medfører en højere produktion af trichomer.

Mens solen gør et fantastisk stykke arbejde for udendørsavlere, efterligner moderne lysdioder denne naturlige lyskilde indendørs. Disse enheder efterligner lysspektret fra solens stråler og hjælper derved med at optimere mængden af trichomer.

HOW TO INSPECT YOUR TRICHOMES

Sådan tjekker du dine trichomer

Når du ser nærmere på dine cannabisblomster, kan du se et skinnende harpikslag på overfladen af knopperne. Det kræver dog mere end det blotte øje at komme tæt nok på for at kunne se disse vitale kirtler ordentligt. Heldigvis har cannabisavlere fundet de allerbedste værktøjer til at klare opgaven.

 • Juvelerlup

Disse enheder bruges af juvelerer til at vurdere kvaliteten af ædelsten, og de er fantastiske til at zoome ind på trichomerne med. Mange juvelerluppe har også et indbygget lys, der hjælper med at forbedre billedet. Du kan også bruge disse værktøjer sammen med kameraet på din mobiltelefon til at tage billeder af dine trichomer og følge deres fremskridt gennem hele blomstringsfasen.

 • Mikroskoper

Digitale mikroskoper kan tilsluttes din bærbare computere ved hjælp af et USB-kabel for at give klare, forstørrede billeder af trichomerne. Brug disse fede enheder til at udforske dine planter på en helt ny måde. Tag skærmbilleder undervejs for at zoome endnu mere ind.

Håndholdte mikroskoper er et nyttigt værktøj til at se nærmere på dine planter, når du slentrer rundt i dit dyrkningsrum eller din have. De har ikke brug for strøm, så du kan have det med dig overalt i tilfælde af, at du falder over noget interessant. Carson Microbrite Plus lommemikroskop fungerer utroligt godt, når det kommer til at holde øje med, om dine trichomer er modne eller ej. Det kan forstørre op til 120 gange og er udstyret med en LED-lys der kan oplyse de glinsende kirtler. Du skal bare juster zoom og fokus, indtil du får den perfekte visning af motivet.

 • Makrolinse

Makrolinser forstærker zoomfunktionen af indbyggede kameraer på smartphones. Fastgør linsen til din telefon - placeret den over bagkameraet - og tag nærbilleder af dine blomster og trichomer. Makrolinser har den fordel, at du straks kan tage billeder. Brug din telefon til at zoome yderligere ind på et billede.

Sjove ting, du kan lave med dine trichomer

Hvis du gætter på, at der er en sammenhæng mellem trichomer og ekstrakter, har du gættet rigtigt. Vi ved altså, at et sundt harpikslag er ansvarlig for cannabis’ finere egenskaber.

Trichomer er byggestenene til alle mulige lækre og potente koncentrater og hash. Alt, lige fra håndrullet Charras fra det indiske subkontinent til Colorados CBD-medicin er fremstillet fra denne harpiks.

Ekstraktionsmetoderne kan variere lige fra den marokkanske måde at sigte og presse plantematerialet til butanekstraktion af hasholie, der kan laves til budder under lav varme. Råmaterialet er altid trichomer, og de er nemme at adskille fra det grønne plantemateriale.

Nogle gange sker det endda alt for nemt og ikke med vilje, så husk at håndtere dine knopper og klaser forsigtigt, da harpikskirtlerne nemt kan knække af, og tørrede knopper nemt kan nedbrydes hurtigt, hvis de opbevares forkert. Koncentrater har den ekstra store fordel, at de har ubegrænset holdbarhed.

Trichomerne er ikke alt, når det kommer til cannabis, men de er uden tvivl det vigtigste ingrediens. Dabbing er blevet mere og mere populært blandt millenial-brugere, og den internationale legalisering af medicinske CBD-produkter betyder, at trichomer aldrig har været vigtigere for cannabiskulturen, end de er nu.

Den grønne revolution er ikke længere begrænset til rygning af klæbrigt marihuana. Forståelsen af trichomer åbner dørene til cannabiskøkkenet, fantastiske koncentrater, tinkturer, en overflod af medicin og nye fantastiske ting, der bare venter på at blive opdaget.

Teknikker til at øge produktionen af trichomer

For at øge styrken af dine trichomekreationer kan du anvende flere afprøvede teknikker til at øge produktionen af trichomer under blomstringsfasen. Jo flere trichomer, der er på dine knopper, jo mere materiale har du til hash, koncentrater og kief.

Vi kan gælde dig med at fortælle dig, at de fleste af disse teknikker er superenkle. De bedste metoder involverer valg af sort, belysning, tidspunktet du høster på og miljømæssige faktorer.

Trichomer: kilden til cannabisoplevelsen

Nu, hvor du kender trichomernes store betydning, opfordrer vi dig til at gå ind i din dyrkningsrum eller ud i din have med et helt nyt syn på disse strukturer. Køb en lup eller et mikroskop, og undersøg dine trichomer på et meget højere plan. Mens du venter på, at din næste afgrøde modner, kan du bruge disse enkle færdigheder til at øge antallet af trichomer på dine knopper.

Er du fyldt 18 år?

Indholdet på RoyaQueenSeeds.com er kun egnet til voksne og er forbeholdt myndige personer.

Sørg for, at du kender loven i dit land.

Når du klikker på ENTER, bekræfter
du, at
du er fyldt 18 år.