By Luke Sholl


Joints har længe været en ikonisk del af marihuanakulturen. Mange mennesker elsker dem, fordi de er simple, praktiske og for deres smag. Der kan dog opstå situationer, hvor du ikke har rullepapir tilgængelig. Derudover er der nogle mennesker, som ikke lide at ryge joints, fordi de ikke vil ryge papir. Andre foretrækker simpelthen at indtage marihuana ved hjælp af andre metoder, der måske er sjovere eller mere behagelige for dem. Uanset, hvad årsagen er, findes der en bred vifte af alternative metoder, du kan bruge til at blive høj. Her er en liste over nogle af de mest kendte alternativer til rullepapir.

VAPORIZERE

Vaporizere er blevet en af de mest almindelige måder at indtage marihuanaprodukter på. Tørrede knopper, olier, voks, destillater og andre koncentrater som shatter eller budder kan alle omdannes til damp og indåndes.

Udover at vaporizere er mere fleksible at anvende, er de også et betydeligt sundere alternativ til rygning. Det skyldes, at marihuanadamp indeholder langt færre toksiner og kræftfremkaldende stoffer end marihuanarøg.

Vaporizere blev først opfundet som en sundere metode at bruge tobak på, men har udviklet sig til at være en af de sikreste, mest praktiske og mest behagelige måder at indtage marihuana på.

Vaporizere fungerer bedst i temperaturintervallet 140-205 grader. Hvis du vaper ved temperaturer uden for dette interval, risikerer at efterlade cannabinoider eller brænde dem af. Sørg for, at du kværner dit marihuana, før du vaper for at sikre, at det bliver helt og jævnt fordampet.

Vaporizers from Royal Queen Seeds

Vaporizere findes i mange forskellige varianter. Uanset, om du vaper derhjemme, eller når du er på farten, findes der en bred vifte af muligheder og prisklasser at vælge imellem. Nogle typer vaporizere, som fx vaporizerpenne, er blevet meget populære og derfor meget dyre.

Det er dog ikke alle vaporizere, der er bygget til at holde. Vaporizerpenne til engangsbrug eller patroner kan nu købet hos cannabisforhandlere overalt i Nordamerika. Disse vaporizere bruger simple, små og billige batterier i stedet for komplekse varmeenheder. De sælges typisk som en pakke med en eller anden form for koncentrat som fx olie eller THC-destillat. Så snart det medfølgende koncentrat slipper op, smides pennen ud.

PIBER

Piber findes i alle former og størrelser. De fremstilles også af en lang række forskelligt materiale, som fx glas, metal, træ og ler. De forskellige materialer giver røgen lidt forskellige smage, så de fleste mennesker har præferencer, når det kommer til piber. Piber er meget praktiske, da de typisk er meget nemme at bære rundt på og bruge.

For at din marihuana kan brænde jævnt i en pibe, skal de være kværnet på forhånd. Hvis piben er udstyret med et lille hul på siden, skal du sørge for at tildække hullet, mens du tænder op, og åbne det op, når du inhalerer.

Hvis du har de rigtige materialer, kan du endda fremstille din egen pibe derhjemme, hvis det bliver nødvendigt. Læs videre for at finde ud af, hvordan du kan lave piber af ting som æbler, majsblade og vandflasker.

PIBER


BONGER

Mange mennesker foretrækker at ryge marihuana i en bong, fordi du kan blive meget høj, meget hurtigt. Ikke nok med at du kan blive meget mere høj fra en bong, end du kan fra en joint, men de er også meget mere praktiske, da du sparer tid på ikke at skulle rulle. Den eneste egentlige ulempe med bonger er, at de har brug for vand for at kunne fungere ordentligt. Det kan være et problem, hvis vand ikke er let tilgængeligt, eller hvis du spilder vandet fra bongen.

Bonger laves af alle slags materialer som fx glas, metal, plast, keramik og endda visse træsorter som bambus. De kan også fås i mange forskellige designs, bl.a. karburator-bonger, perkolator-bonger, bonger med flere kamre, cylinder-bonger, kolbe-bonger og tyngdekraftsbonger.

BONGER

TYNGDEKRAFTSBONG

Tyngdekraftsbonger er opkaldt efter den teknik, de bruger til at producere røg. De kaldes også nogle gange for vandbonger, selvom det stort set er det samme. Tyngdekraftsbonger kan laves af en bred vifte af tilgængelige materialer som fx vandmeloner, græskar, mælkedunke og malingsspande. For at lave en vandbong skal du i bund og grund bruge en beholder, der kan holde vand, og en plastflaske, der kan rumme røg.

Følg disse trin for at fremstille og bruge en tyngdekraftsbong:

 1. Skær plastflasken midt over.
 2. Dæk mundhullet med stanniol. Form det som en lille skål.
 3. Prik lufthuller i stanniolen.
 4. Fyld beholderen med vand.
 5. Anbring flasken i beholderen med mundstykket over vandlinjen.
 6. Læg din marihuana på stanniolen og tænd op.
 7. Træk flasken opad, mens du tænder op så den fyldes med røg.
 8. Pres flasken ned i vandet, mens du inhalerer for at tvinge røgen ned i lungerne.

BUBBLER

En bubbler-bong er en blanding mellem en pibe og en bong. På en måde får du det bedste fra begge verdener. Den er lille nok til at være praktisk at håndtere som en pibe, men bygget til at gøre dig ligeså høj som en bong. Bobbler-bonger er typisk lavet af glas og har et rundt kammer enten i bunden eller på siden. Kammeret fyldes med vand, og marihuanaen placeres i skålen. Hvis du har lyst til at prøve noget andet, eller hvis du leder efter en bong, der er nemmere at bære rundt på, så prøv en bubbler-bong.

BUBBLER

ALTERNATIVE RULLELØSNINGER

Hvis du ikke har rullepapir, skal du huske, at du kan bruge andre papirbaserede materialer som erstatninger. Du kan bruge ting som cigaretpapir, tyggegummipapir og endda de gule sider som erstatning for almindeligt rullepapir. Papiret, som bruges i telefonbøger, er meget tyndt og minder meget om almindeligt rullepapir. Da papiret er tyndt, er det også nemmere at forsegle med spyt, ligesom du ville gøre med almindeligt rullepapir. Cigaretpapir er typisk lidt tykkere, mens tyggegummipapir er tyndere og mere skrøbeligt.

Når du bruger alternative papirer, skal du bare sørge for at håndtere dem med forsigtighed, så du undgår at papiret går i stykker. Derudover skal du også være forsigtig, når du indsætter filtret, da du ved et uheld kan komme til at rive papiret i stykker.

SOLARHIT

Denne metode er perfekt til cannabisrygende MacGyver-entusiaster. Du kan udnytte solens kraft til at blive høj, og det er relativt nemt. Metoden kræver selvfølgelig at du har adgang til sollys, men hvis du en eftermiddag befinder dig på et solrigt sted og har lyst til et hiv uden at skulle bruge en lighter, er dette muligvis lige noget for dig.

Der findes et par forskellige måder at gøre det på. Den ene metode går ud på at bruge et forstørrelsesglas til at tænde din bong med. Uden butan fra en lighter eller en direkte flamme er resultatet ren cannabis.

Hvis du har lyst til at lave din egen solrygeenhed, kan du lægge en cannabisklump eller to i en glasflaske og forsegle den med en prop. Placer flasken i direkte sollys. Nogle vælger endda at placere flasken på opvarmede overflader som fx en gammel tv-parabol. Hvis du ønsker en mere kontrolleret varmekilde, kan du dog vælge at bruge forstørrelsesglasset. Det tager kun omkring 1 minuts tid, før flasken er fyldt med røg. Fjern proppen og inhaler. Supernemt!

SOLAR HIT

VANDPIBER (HOOKAH)

Udtrykket vandpibe kommer fra urdu-ordet huqqa, som betyder pibe. Disse typer rygeapparater stammer fra det indiske subkontinent og spredte sig hurtigt over det osmanniske imperium. De blev en meget populær metode til tobaksrygning, og disse enheder spredte sig derfor til Europa og Asien. Det kan virke kompliceret at ryge marihuana fra en vandpibe, men det er det slet ikke.

Du skal bruge en vandpibe, kul, stanniol, en tang, vand og shishatobak, hvis du vel og mærke vil bruge det. Hvis du beslutter dig for at blande din marihuana med shishatobak eller almindelig tobak, skal du placere tobakken i bunden og din cannabis ovenpå. Det giver lidt fugt til din marihuana, så det ikke tørrer ud under rygning.

Vandpibe metoden er også meget effektiv med hash. Bare husk, at være forsigtig med kullet og sørg for, at du ikke trækker i mundstykket, så piben vælter.

VANDPIBER (HOOKAH)

DAB-RIGGGE

Dab-rigge giver dig mulighed for at bruge ekstremt potente cannabisekstrakter som fx shatter, honeycomb, og budder. Dab-rigge bruger i bund og grund en metode kaldet flashfordampning til at behandle koncentrater. For at opnå dette skal du bruge en gasbrænder i stedet for en lighter. Fordelen ved at bruge dab-rigge er selvfølgelig, at du kan blive temmelig høj. Da ekstrakterne, som du bruger i en dab-rig, er ekstremt potente, bliver du uden tvivl højere end med nogen anden metode på denne side.

Mange mennesker tror, at dabbing er en sundere metode til at indtage marihuana end rygning, da det normalt ikke involverer afbrænding. Det gør dampen renere end almindelig cannabisrøg.

DAB-RIGGGE

ÆBLER

Æblepiber er en sjov og praktisk måde at ryge cannabis på. Æbler er en af de mest populære og tilgængelige frugter i verden og kan meget nemt omdannes til en rygeenhed. Alt, hvad du skal bruge for at lave en æblepibe, er et æble, en kuglepen og måske noget stanniol.

Før du begynder, skal du sørge for at vælge et friskt æble, der ikke falder fra hinanden. Æblet skal kunne holde til, at du borer huller i det. Som alternativ til kuglepennen kan du bruge en hætte til en pen, blyanter eller kraftige sugerør, men det anbefales ikke.

Følg disse trin for at lave og bruge en æblepibe:

 1. Pres kuglepennen ind i æblet, så du skaber en tunnel fra toppen (stilken) til midten/kærnehuset.
 2. Brug din kuglepen til at lave endnu en tunnel ind i æblets side. Denne tunnel skal forbinde til den, du lavede først, og give uhindret luftstrøm.
 3. Placer stanniolen på toppen af æblet, hvor stilken stak op, og brug æblets naturlige form til at forme en lille skål.
 4. Prik huller i stanniolen, så der kan strømme luft igennem.
 5. Placer din marihuana oven på stanniolen, tænd op, og sug gennem sidehullet.
 6. Nogle mennesker foretrækker at bore en tredje tunnel på den modsatte side af æblet, der skal fungere som et lufthul. Det er en mulighed, men ikke nødvendigt.
ÆBLER

MAJSBLADE

Majsblade er blevet meget populære blandt sundhedsbevidste rygere. I Jamaica og Californien bruger man ofte majsblade som alternativer til rullepapir eller andet udstyr. Da bladene er helt naturlige, betragtes denne metode som en af de sundeste måder at ryge cannabis på.

Når majsbladene er tørrede, er de nemme at rulle. Derudover er de fibrøse, og derfor kan de lukke tæt og holde marihuanaen inde, samtidig med at brænder langsomt som papir. Hvis du leder efter en sjov, sund og kreativ måde at ryge marihuana på, skal du prøve tørrede majsblade.

CORN HUSK

VARME KNIVE

Metoden med en varm kniv er en af de ældste kendte måder at ryge cannabis eller hash på. Alt, hvad du skal bruge, er en eller to knive og et varmeelement. Hvis du bruger et komfur, skal du indstille det på middel varme og placere stålknivene på kogepladen. På den måde bliver de opvarmede og gør, at dit marihuana kan sidde fast. Når knivene er varme nok, skal du placere lidt marihuana på den ene kniv og presse ned ovenpå med den anden. Inhaler herefter røgen, der begynder sive ud fra din marihuanaen.

Når du bruger varme knive, skal du passe på ikke at brænde dig selv på knivhåndtagene. Så snart knivene kommer i kontakt med din marihuana, produceres der røg med det samme, så vær klar til at inhalere.

Hvis du har lyst, kan du ændre lidt på metoden. Nogle mennesker foretrækker at skære en plastflaske midt over og bruge den til at samle røgen med. Du kan også bruge en tom køkkenrulle. Derudover er der nogle, som vælger helt at udelade knivene og placere deres marihuana direkte på kogepladen på stanniol. Denne metode fungerer lige så godt, men giver lidt mindre kontrol over, hvilken retning røgen bevæger sig i (for ikke at nævne risikoen for at komme til at brænde dig i ansigtet). Derfor er en tom køkkenrulle eller en halveret plastflaske et must.

VARME KNIVE

PLASTIKLUNGE

En plastlunge er ikke bare nem at lave, men du kan også blive ekstrem høj af den. Lunger bruger den samme luftstrømningsfunktion som bonger. For at fremstille en plastiklunge skal du bruge en plastikflaske (2 liters flaske), saks, stanniol, tape og en plastikpose. En 2 liters flaske fungere meget godt, men du kan også bruge en 4 liters beholder, hvis du vil.

Følg disse trin for at lave og bruge en plastiklunge:

 1. Skær plastikflasken over på midten.
 2. Brug tapen til at fastgøre og forsegle plastikposen i bunden af beholderen.
 3. Anbring stanniolen på mundstykket af flasken, og form en lille skål.
 4. Prik huller i stanniolen.
 5. Placer marihuana oven på stanniolen.
 6. Træk i posen, mens du tænder op for din marihuana. Det suger røgen ned i flasken.
 7. Når posen er fyldt, skal du tage stanniolen af og indånde.

Når du laver en plastiklunge, afhænger beholderens kapacitet af størrelsen på den pose, du bruger. Jo større posen er, desto mere røg kan plastiklungen indeholde, og jo større virkning får du.

PLASTIKLUNGE

SODAVANDSDÅSE

Ryg marihuana fra en sodavandsdåse. Så kan det vist ikke blive meget mere ungdommeligt. Det er en hjemmelavet favorit blandt nye rygere, og du kan hurtigt og nemt omdanne en sodavandsdåse til et rygeapparat. Du skal bare klemme midt på dåsen til, at du får en fordybning, prik nogle huller hvor fordybningen er og lav et lufthul i siden. Læg dit ukrudt ned i fordybningen, tænd op og inhalér gennem mundstykket.

Selvom sodavandsdåser fungerer fint som et ringeapparat, er der mange, som er bekymrede over de potentielle skadelige sundhedsvirkninger. Dåserne er lavet af aluminium, og det er muligvis ikke lige så sikkert at ryge fra som stanniol. Derudover kan blækket på dåsen frigive kemikalier, når det opvarmes. Selvom metoden fungerer fint, skal den bruges sparsomt.

Alligevel er der nogle mennesker, som faktisk foretrækker at ryge fra en sodavandsdåse. Tilhængere hævder, at virkningen forstærkes af de resterende sukker- og koffeinmolekyler i dåsen. Det er nok ikke så overraskende, at der ikke findes undersøgelser, som bekræfter disse påstande.

SODAVANDSDÅSE

VANDFLASKE

På samme måde som dåser og 2 liter beholdere kan plastikflasker omdannes til et rygeapparat. Du skal bare lave et hul i siden af flasken, lægge stanniol på mundstykket (formet som en lille skål), prikke nogle huller i stanniolen, og værs'go! Du har nu en vandflaskepibe. Nogle foretrækker at lave hullet i bunden af flasken, men begge dele virker lige godt. Vandflaskepiber kan være lidt frustrerende at bruge, fordi du er nødt til at holde dem i en lidt underlig vinkel under brug. Så vær forsigtig med ikke at komme til at vippe din marihuana ud af skålen, når du tænder op.

VANDFLASKE

ROSENJOINT

Det er ikke så tit, man hører rosenjoint blive nævnt, når man taler om alternative rygemetoder. Alligevel er der mange som hævder, at de er lige så effektive som enhver anden indtagelsesmetode af cannabis. For at forberede en rosenjoint skal du kun bruge 3 rosenblade og en ovn.

Forvarm ovnen og læg 3 rosenblade til side til din joint. Når ovnen er varm nok, lægger du rosenbladene på en bageplade og sætter dem i ovnen i ca. 10 sekunder. Tag pladen ud, slik på rosenbladene, og sæt dem sammen i forlængelse af hinanden, så du danner et stykke rosenpapir. Sæt dem tilbage i ovnen i yderligere 10 sekunder. Sørg for, at de ikke bliver for tørre eller sprøde, da det gør det problematisk at rulle med dem. Tag dem ud af ovnen, lad dem køle af et øjeblik og rul dig en rosenjoint.

ROSENJOINT

Er du fyldt 18 år?

Indholdet på RoyaQueenSeeds.com er kun egnet til voksne og er forbeholdt myndige personer.

Sørg for, at du kender loven i dit land.

Når du klikker på ENTER, bekræfter
du, at
du er fyldt 18 år.