Gratis produkter inkluderet
Derfor er decarboxylering af din cannabis vigtig
Decarboxylering lyder måske kompliceret, men du har temmelig sikkert allerede prøvet det. Kort sagt sagt går det ud på at opvarme din cannabis, og det er den eneste måde, du kan sikre dig, at du får mest muligt ud af dine spiselige fødevarer.
Indhold:
De fytokemikalier, der findes i rå cannabis, er meget forskellige fra dem, der findes i røgen fra dine knopper, når du ryger dem. Hvis vi fortæller dig, at du slet ikke bliver høj af at spise en hel pose rå cannabisknopper, ville du så tro os?
Sandheden er, at rå cannabis ikke indeholder psykoaktive molekyler. Eller rettere, det indeholder ekstremt små mængder af dem. I stedet er disse friske og klæbrige knopper fyldt med kemikalier, der er på forstadiet og kaldes cannabinoidsyrer.
Det kræver en opvarmet molekylær reaktion - kaldet decarboxylering - for at omdanne de ikke-psykoaktive cannabinoidsyrer til de cannabinoider, vi kender og elsker.
Læs videre, og lær alt om decarboxylering. Her finder du, hvad den helt nøjagtige proces går ud på, hvordan du decarboxylerer dine egne blomster, og hvorfor du også skal decarboxylere sorter, der er rige på CBD.
Hvad er decarboxylering?
Ordet decarboxylering lyder som noget meget kompleks, som du har glemt fra kemitimerne i skolen. Selvom ordet antyder noget andet, er det faktisk en meget simpel kemisk proces, der gør det muligt at opleve virkningerne af cannabis.
Mange rygere og avlere får ofte en kærlighed til videnskab, når de forelsker sig i cannabis. Udnyt din lidenskab for cannabis, og gør dig klar til at lære helt nøjagtigt, hvad der sker, når du tænder op under dine hjemmeavlede knopper.
-
Hvad er cannabinoidsyre?
Hvis du kigger nærmere på dine knopper, kan du se et lag af små, krystalagtige strukturer. Disse kirtler - også kaldet trichomer - arbejder flittigt på at pumpe harpiks ud, som er fyldt med cannabinoidsyrer som THCA og CBDA.
Efterhånden som cannabisforskningen skrider frem, har forskere fundet ud af, at disse molekyler har deres helt egne unikke virkninger. THCA har dog ingen psykoaktive virkninger og er ikke til meget nytte for dem, der gerne vil være høje.
Når du tænder din joint, eller trykker på knappen på din vaporizer, udsætter du disse molekyler for høje temperaturer. Ved opvarmning fraspaltes en carboxylgruppe, og denne simple proces kaldes decarboxylering. Processen omdanner THCA, CBDA og andre cannabinoidsyrer til de respektive cannabinoider (fx THC, CBD og andre), som har de virkninger, vi kender.
-
Under hvilke temperaturer finder decarboxylering sted?
Decarboxylering af både CBDA og THCA finder sted under samme temperaturer. Når de udsættes for en konstant temperatur på 110 grader i 30-45 minutter, omdannes de til henholdsvis CBD og THC. Denne temperatur er samtidig lav nok til at holde de aromatiske terpener og andre fytokemikalier intakte.
-
Fordelene ved decarboxylering
Decarboxylering har mange fordele. Selvom THCA også omdannes til THC, så snart du ryger det, er der også fordele ved at decarboxylere din cannabis, inden du ryger den.
Aktivering af cannabinoid
Decarboxylering aktiverer de psykoaktive elementer i cannabis (THC) såvel som de holistiske elementer (CBD osv.). Decarboxylering sker helt af sig selv under rygning og vaping, men det kræver lidt mere omfattende forberedelser for at gøre de spiselige produkter effektive.
Undgå patogener
Decarboxylering har også en beskyttende virkning. Selvom cannabisblomster generelt er mindre sårbare i slutningen af vækstcyklussen, kan knopperne stadig udsættes for patogener under opbevaring. Decarboxylering hjælper med at fjerne fugt fra cannabisblomsterne og minimerer risikoen for, at mikrobielle patogener ødelægger dine afgrøder.
-
Derfor skal du decarboxylere CBD-sorter
På samme måde som du har brug for at decarboxylere dine THC-sorter for at få en virkning, er det også en fordel at gøre det samme med dine CBD-knopper. Under decarboxyleringsprocessen omdannes CBDA til CBD. Selvom CBDA har nogle interessante virkninger, har CBD meget mere velkendte fordele. Inden du laver madvarer, tinkturer eller olier af dine CBD-knopper, skal du sørge for at decarboxylere dem for at få de bedst mulige resultater.
Decarboxyleringstemperatur for THC og CBD
Decarboxyleringstemperaturen er stort set den samme for de fleste store cannabinoider. Som vi nævnte tidligere kan det gøres med en konstant temperatur på 110 grader 30-45 minutter.
Kogepunkter for cannabinoider, terpener og flavonoider
Mange cannabisrygere forveksler decarboxylering med fordampning (kogepunkt). Selvom decarboxylering sker helt automatisk under fordampning, kan kogepunktet for mange cannabinoider, terpener og flavonoider variere betydeligt afhængigt af de pågældende fytokemikaliers flygtighed.
Hvis du har lyst til at vape din cannabis, kan du se de anbefalede temperaturer nedenfor.
-
Cannabinoider
Cannabinoider fordamper ved forskellige temperaturer. Det betyder, at vaporizere kan målrette bestemte cannabinoider med specifikke temperaturindstillinger. Skift temperaturen afhængigt af, hvilken sort du ryger - du finder ud af, at nogle temperaturindstillinger fungerer bedst for knopper med højt THC-indhold og andre for dem med højt CBD-indhold.
THC | 157°C | |||
CBD | 160–180°C |
THC | 157°C |
CBD | 160–180°C |
-
Terpener
Terpener står for hver cannabissorts lækre og unikke smag. Derudover samarbejder disse molekyler med cannabinoiderne for at forstærke deres virkning.
Caryophyllene | 119°C | Limonene | 177°C | |
Myrcene | 160–180°C | Linalool | 198°C | |
Cineole | 176°C | Terpineol | 218°C |
Caryophyllene | 119°C |
Myrcene | 166–168°C |
Cineole | 176°C |
Limonene | 177°C |
Linalool | 198°C |
Terpineol | 218°C |
-
Flavonoider
Flavonoider bidrager også til cannabis’ komplekse fytokemi. Disse molekyler er blandt andet forbundet med antioxiderende virkninger. Nogle af dem findes overalt i planteriget, mens andre kun findes i cannabis.
Apigenin | 178°C | |||
Cannflavin A | 182°C | |||
Quercetin | 250°C |
Apigenin | 178°C |
Cannflavin A | 182°C |
Quercetin | 250°C |
Decarboxylering af kief og koncentrater
Kief- og cannabiskoncentrater har en mere potent virkning end knopperne alene. Dyrere indsamler normalt kief ved hjælp af kværne eller sigter, og på den måde udsættes trichomerne ikke for høje temperaturer. Derudover er det ikke al koncentratgenvinding, der når at blive decarboxyleret.
For at sikre maksimal styrke anbefaler vi, at du bruger fremgangsmetoden beskrevet ovenfor til at decarboxylere dine cannabisknopper/-kief, før du fremstiller disse produkter.
Sådan decarboxyleres cannabis
For dem, der ryger og vaper, sker decarboxylering naturligt under forbrændings- eller fordampningsprocessen. Selvom det ikke er ligeså raffineret som nedenstående metoder, decarboxyleres cannabinoiderne og terpenerne, så snart du sætter ild til din joint, så du hurtigt kan indhalere og drage fordel af virkningerne. Den høje temperatur, der bruges til denne metode, er dog kendt for at dræbe nogle af de flygtige molekyler. Vaping er lidt mere kontrolleret. THC og andre cannabinoider og terpener aktiveres ved, at vaporizeren opvarmes til lige omkring deres kogepunkter. På den måde kan du få en næsten fuld dosis af hver forbindelse.
-
Ovnmetoden
Den mest almindelige metode til decarboxylering af cannabis, især til fremstilling af spiselige produkter, er simpelthen at bage den i ovnen. Denne metode har et par trin, du skal følge:
- Kværn din cannabis, indtil den har en ensartet konsistens, som kan spredes jævnt ud i et tyndt lag.
- Læg et stykke bagepapir eller pergamentpapir på en bageplade.
- Hæld din formalede cannabis ud på papiret, og sørg for at sprede det jævnt.
- Forvarm ovnen til 115 grader og sæt bagepladen i ovnen i ca. 45 minutter. Sørg for at blande lidt rundt i din cannabis, når halvdelen af tiden er gået.
Det er vigtigt at være opmærksom på ovnens temperatur under denne proces. Man kan fristes til at tro at en højere temperatur klarer opgaven hurtigere, men det ødelægger højst sandsynligt bare cannabinoiderne og terpenerne. Hvis det sker, er knopperne ubrugelige bagefter. Generelt er den sikreste og mest effektive metode til decarboxylering af cannabis at bage dem ved en lavere temperatur i lidt længere tid.
Selvom dette er den mest anvendte metode (og mange siger, at det er den nemmeste), findes der andre måder at decarboxylere marihuana på.
-
Mikrobølgeonvsmetoden
Hvis du ikke har tid til at vente 45 minutter på at bage dit marihuana i ovnen, er denne metode perfekt til dig. Selvom du skal være lidt mere varsom med denne metode, kan du bruge din gode gamle mikrobølgeovn til at decarboxylere din cannabis på få minutter. Sådan gør du:
- På samme måde som i den foregående metode, skal du kværne din cannabis, til den har en jævn konsistens. Læg den i en skål eller på en bakke, der kan tåle mikrobølgeovn.
- Bag det i mikrobølgeovn i ca. 90 sekunder på HØJ effekt.
- Tag din cannabis ud og lugt til det. Det skal lugte skarpt, men ikke brændt. Hvis den ikke helt er der endnu, skal du røre lidt rundt i det og sætte det tilbage i mikrobølgeovnen i yderligere 60-90 sekunder.
Decarboxylering af cannabis i mikrobølgeovnen er lidt vanskeligere end i almindelig ovn, da du ikke har nogen kontrol over temperaturen. Derudover kan der være stor forskel på mikrobølgeovne, så alt efter hvad mærke og model du har, er du nødt til at prøve dig lidt frem.
Hvis du er bekymret for, om du kommer til at brænde dit marihuana ved hjælp af denne metode, kan du overveje at bruge en lavere effekt og bage dine knopper i lidt længere tid.
Hold altid øje med dine knopper, så du er sikker på, at de ikke brænder, og lugt dig frem til om de er decarboxyleret korrekt.
Uanset, hvilken metode du vælger til decarboxylering af dit cannabis, skal du huske at gøre det ved lave temperaturer og langsomt. Hvis du bruger høje temperaturer til hurtig opvarmning af din cannabis, risikerer du at brænde både cannabinoider og terpener, og dermed ødelægge styrken og aromaen af dit marihuana. Hold dig til lavere temperaturer, og tag dig god tid. På den måde får du den mest perfekt decarboxylerede cannabis, som er klar til brug i dine yndlingsopskrifter.
-
Sous vide-metoden
Næstefter ovnmetoden er denne metode uden tvivl vores anden yndlingsmetode til decarboxylering af cannabis. Da vand koger ved 100 grader, er det bogstaveligt talt umuligt at brænde din cannabis ved hjælp af denne metode. Og da du bruger et termometer til denne metode, har du også virkelig god kontrol over temperaturen. På den måde sikrer du, at du aktiverer alle cannabinoider i dine knopper.
Sådan bruger du Sous vide-metoden til at decarboxylere din cannabis:
- Kværn dine knopper til de har en jævn konsistens. Put dem i en sous vide-pose og vakuumforsegl den.
- Hvis du har en sous vide-maskine, skal du indstille den til madlavning ved 95 grader. Tilbered din pose i ca. 1 time. Hvis du ikke har en sous vide-maskine, skal du fylde en gryde med vand og koge vandet ved høj varme.
- Når vandet koger, skal du skrue ned for varmen og bruge et termometer til at holde din vandtemperatur på 95-100 grader.
- Læg din vakuumforseglede pose med cannabis ned i vandet og kog den i ca. 1 time.
Når du bruger sous vide-metoden, er tålmodighed det vigtigste. Denne metode tager noget længere tid end de andre på vores liste, men resultaterne er virkelig konsistente.
-
Den naturlig metode
Det er værd at vide, at cannabis decarboxylerer helt af sig selv med tiden. THCA omdannes gradvist til THC og herefter til CBN-cannabinoid, når det udsættes for elementerne. Denne proces er dog utrolig langtrukken, så for at fremskynde processen er det næsten helt sikkert nødvendigt, at du opvarmer den. Uanset, hvilken metode du vælger, er decarboxylering afgørende for at frigive den psykoaktive kraft af vores berømte THC.