Sådan høster du alle dele af din cannabisplante for at lave hash

Du kan høste og hente kief fra cannabisblade for at lave hash med flere forskellige metoder.

Harvest All Parts Of Your Cannabis Plant To Make Hash

AT HØSTE BLOMSTER ER BARE BEGYNDELSEN

Efter flere måneders pleje af dine cannabisplanter har du endelig nogle dejlige blomster opfostret af dine egne bare hænder. Og lad os nu være ærlige, er der noget bedre end at finde havesaksen frem og indsamle hver eneste smukke, harpiksfyldte blomst? Men morskaben stopper jo ikke der! Udover blomsterne kan du høste andre dele af planten for at udvinde cannabinoider og terpener. Ingen grund til at lade noget gå til spilde!

HVAD ER KIEF?

Kief er et fint pulver, som består af harpiksholdige cannabistrichomer. Kief indeholder høje koncentrationer af THC og kan ryges i en joint eller skål eller presses til hash. Det bedste ved det hele: At opsamle kief og lave hash er nemt og effektivt.

HVORNÅR SKAL DER INDSAMLES KIEF

Dine høstede blomster er fint opbevarede til tørring, og de mindste blomster er måske endda tørre nok til at forsøge sig med en smøg. Om to uger kommer dine blomster til at føles tørre på ydresiden, men indvendigt er de ikke helt tørre endnu.

De større blomster har fortsat brug for lidt længere tid. Lad dem alle tørre langsomt i et mørkt rum, der er stort nok (udstyret med en ventilator), så fugten i blomsterne kan forsvinde. Så snart blomstens kviste knækker, kan du indsamle dem til modning. Du behøver ikke bekymre dig, hvis din cannabis stadig lugter lidt grønt i de første par uger; nogle varianter kan nemlig have brug for lidt længere tid til at udvikle den klassiske cannabislugt, som er dens varemærke. Mens dine blomster modner, er det også blevet tid til at indsamle din kief fra bladene til at lave hash!

UDVÆLGELSE AF BLADMATERIALE

Hemmeligheden til at få fat i en masse kief til at lave noget hash er at gemme bladene fra din plante. Du kan gemme bladene og lade dem tørre ud på samme vis som med blomsterne.

Afhængig af sorten kan du ende med den samme mængde af tørre blade som blomster. Så hvis du har 500 gram af tørret blomst fra dine planter, så har du måske også omkring 500 gram i beskæringer. Denne mængde kan naturligvis variere, men noget i den retning. Selvom bladene ikke er så stærke som blomsterne, bliver de markant stærkere, så snart de bliver koncentreret.

HVAD SKAL DU KIGGE EFTER I DINE BLADE

 • Kig efter trichomer

Først og fremmest skal du sørge for at indsamle alle de små sukkerblade. Som navnet antyder, er sukkerblade dækkede af et støvlag af trichomer, og indeholder den største mængde af cannaibinoider efter blomsterne. En god bunke sukkerblade kan således blive til en god mængde hash, så snart det er blevet omsat. Hvis du er interesseret i at se trichomerne endnu tydeligere, så brug en lup for at inspicere sukkerbladene helt tæt på. Her vil du bemærke bittesmå svampeformede kirtler med funklende krystalagtige "bobler". Dette er dine trichomer.

WHAT TO LOOK FOR IN YOUR LEAVES

 • Gem viftebladene for sig selv

Du burde også beholde de store vifteblade. Selvom de indeholder langt færre trichomer end blomsterne og sukkerbladene, har de alligevel et cannabinoidindhold og kan bruges til andre formål end at lave hash. I dette tilfælde skal vi alligevel gemme dem særskilt fra vores bunke af sukkerblade.

Det giver ingen mening at blande blade fra de to bunker, da det blot øger mængden af materiale, som kræves for at opnå stærk hash. De THC-rige sukkerblade har allerede noget mindre THC end blomsterne, og vi ønsker ikke at beskære vores hash endnu mere.

 • Lad bladmaterialet tørre godt ud

Under alle omstændigheder er det vigtigt, at du lader dine beskæringer tørre helt, før du laver hash. Du skal være klar over, at tørring af bladene kan tage længere tid end blomsterne! Bladmaterialet burde være så tørt, at det smuldrer, når du gnider det imellem din tommelfinger og finger.

Jo mere tørt, desto bedre, og jo større udbytte, du kan forvente fra dit bladmateriale. Grunden til dette er, at THC-krystallerne falder af meget lettere, når de er supertørre.

Det guld-gule pulver har en lidt anderledes virkning, når du ryger det rent, og nogle rygere foretrækker den søde high og virkning af hash i forhold til den mere stenede virkning af at ryge blomster.

OPSAML KIEF MED EN KVÆRN I 3 DELE

På den længere bane er den nemmeste måde at opsamle kief på med en kværn i 3 dele. Disse typer af kværne har en speciel afdeling i bunden med en skærm på toppen til at opsamle kief - kief-fangeren. Når du kværner din cannabis, så sikrer du på denne måde, at du ikke spilder, hvad de fleste betragter som den bedste del.

Tip: Mens du kværner din cannabis, ryst og skub lidt til kværnen for at få presset mere ud og få samlet endnu mere kief.

Hvis du ønsker, kan du ryge den opsamlede kief, som den er, fra en joint eller skål. Du kan også drysse noget af kiefen over dine blomster for at give dem et ekstra kick eller blande den med noget tobak.

Men der er endnu flere seje ting, du kan bruge den til: Du kan bruge den til THC-infusioner, til at lave cannabissmør, eller du kan nyde den i en vaporizer. Bare tilsæt lidt kief til vaporizerens kammer, og du kan nyde din vaporizer på et helt nyt niveau. Nu er i blevet advaret. Kief er meget stærk, så du får formentlig kun brug for en meget lille mængde for at blive utroligt høj!

OPSAML KIEF FOR AT LAVE HASH

Men morskaben med kief begynder først for alvor, når du laver hash fra den. Lad os gennemgå tre nemme og potente måder, hvorpå du kan lave hash med opsamlet kief.

COLLECT KIEF TO MAKE HASH

POLLINATOR

En kværn i 3 dele kan få arbejdet gjort færdig, hvis du ønsker at opsamle kief fra en lille mængde af bladmateriale. Men hvis du gerne vil samle langt mere til at lave hash, får du brug for noget mere tungt. Ind i billedet kommer Pollinator. Dette er grundlæggende en stor roterende tromme med en si, som fjerner krystallerne og fanger dem nedenunder.

Her er, hvordan du bruger en Pollinator:

 • Gør bladmaterialet klar

Da bladmaterialet skal være meget tørt, kan det være gavnligt at give det en nat i fryseren først. Dette er især nyttigt, når du gerne vil bruge en Pollinator. Den frysende kulde gør THC-krystallerne skrøbelige og får dem til at falde af nemmere. Sørg for, at du bruger en beholder med tætsluttende segl til din kief i fryseren

På samme vis skal du sørge for at skille det materiale, som du forventer at bruge, fra hinanden. Dette sikrer, at den maksimale mængde af trichomer fra dit materiale kan falde af. Dette øger dit udbytte af hash enormt. Sørg også for, at der ikke er nogle kviste (eller så få som mulige) tilbage, da disse kan skade sien. En si kan koste en god sum penge, så du må ikke beskadige den med kviste eller andre store stykker.

 • Put dit materiale i Pollinatoren

Put dit bladmateriale i trommen, og tænd for den. Herefter begynder en motor at dreje rundt og bearbejde dine blade ved på mekanisk vis at fjerne trichomerne fra materialet. Efter omkring 30-40 minutters rotering kan du slukke for Pollinatoren og skrabe hashpulveret i en bunke.

 • Pres din opsamlede kief til hash

For at lave noget fantastisk hash skal du presse pulveret (det sammenpressede pulver kaldes "skuff"), og opbevar den i mindst ét år for at modne. Grunden til, at vi presser pulveret, er, at den forbedrer smag og lugt. Det gør den også nemmere at håndtere og transportere. Et presset stykke hash er nemmere at dele med nogen end en bunke klistret pulver. Under alle omstændigheder, jo bedre kvaliteten er, desto mindre kraftfuld skal presningen være. Med kief af ringe kvalitet får du brug for en presning, der udøver en større mængde kraft. Dette er, fordi krystallerne har mere plantemateriale blandet ind i sig, hvorfor de ikke klistrer sammen ligeså godt.

Pollinator

Pollinator

Fordele
· Kan kræve en ordentlig mængde bladmateriale
· Opsamler en pæn mængde kief
· Meget nem at bruge

CONS

· Noget dyr
· Kun dét værd, hvis du har nok af materiale
 

BUBBLE HASH

At lave boblehash (vandhash) fungerer ud fra de samme principper som Pollinatoren, men iskoldt vand bruges til at separere krystallerne. At lave boblehash er noget mere krævende arbejdsmæssigt, men kvaliteten, du får ud af det, er noget specielt.

Her er, hvordan du gør det:

 • Få fat i en stor spand og poser med luftbobler

Du får brug for en stor spand med en kapacitet på omkring 20 liter. I spanden putter du specielle boblehash-siposer. Sådan et sæt består af to eller flere netposer med åbninger af forskellige størrelser. En si lader krystallerne komme igennem, og de andre finere siposer fanger og holder krystallerne med større og større renhed. Ved at få fat i et boblehash-sæt med en række filterposer kan du opsamle forskellige niveauer af hash. Posen med den største netåbning indeholder mest plantemateriale, mens det mindste net indeholder den reneste hash.

 • Fyld spanden med isvand

For at få i gang i sagerne skal du fylde spanden med isvand. Jo koldere, jo bedre, da dette får krystallerne til at løsne sig nemmere. Ekstra tip: Før du begynder at lave din boblehash, skal du sætte en masse 1-2 liter flasker med vand ind i din fryser. Men du skal ikke vente til vandet fryser, bare indtil det er iskoldt. Dette er perfekt til at lave vandhash af god kvalitet.

 • Placer poser med luftbobler i spanden

Placer hashposerne med luftbobler i spanden med isvand, og sørg for, at den nederste pose har det fineste net

BUBBLE HASH

 • Put en blender ned i spanden med dit materiale

Put en blender ned i spanden med bladmateriale og se, hvad det bliver til. Mens blenderen er i gang og skærer i vandet, løsner dette for krystallerne. Brug ikke blenderen ved maksimal hastighed, da du ikke ønsker at reducere plantematerialet til mos! Dette vil blot resultere i et slutprodukt af ringere kvalitet. Som med Pollinatoren kan du opnå de bedste resultater, hvis du efterlader dine beskæringer i fryseren natten over, før du starter. Det kan ligeledes være godt at tilsætte isterninger til vandet i spanden.

Den nemmeste måde at lave vandhash på er at have din blender tidsindstillet, så den er tændt i 20 minutter, hvorefter den er slukket i 5 minutter, inden en ny 20-minutters cyklus gentages. Gør dette i omkring 1,5 time.

Vigtigt: Sørg for, at blenderen er sat fast, så den ikke rykker sig fri og ødelægger hele operationen og dine poser. Brug ikke en fastgørelsesanordning med skarpe kanter, da du ikke ønsker at lave marihuanasmoothies! Materialet skal bearbejdes nænsomt i isvandet. Dette bør være tilstrækkeligt for, at THC-krystallerne kan løsne sig.

Når vandet bliver gult/gyldenbrunt i farven, kan du regne med, at det har en god mængde krystaller i sig. Da du bruger vandekstraktion til hashen, er der ingen risiko for forurening af opløsningsmidlet, hvilket booster renheden og kvaliteten. Nu er øjeblikket kommet, hvor du kan trække dine poser ud af spanden. Dræn dem, og ryst dem frem og tilbage før åbning, og der kommer til at ligge gule krystaller i en bunke!

Fordele

 • Virker bedst med tørt materiale, men også frisk
 • Kræver ikke så meget, heller eller ligeså dyr som udstyr som Pollinator
 • Bruger vand som et sikkert opløsningsmiddel
 • Leverer hash af fin kvalitet

Ulemper

 • Ikke den nemmeste måde at lave hash på
 • Tager sin tid
 • Har brug for mere materiale end Pollinator
 • Nogle sorter mister deres smag en anelse med denne metode

BUBBLEATOR

Det samme firma, som laver Pollinator, laver også Bubbleator, en smart maskine, som laver boblehash så nemt som danskvand! Denne maskine ligner lidt en lille vaskemaskine og fjerner alt bøvl med at bruge en spand og blender. Den er super nem at betjene og leverer gode resultater.

Sådan bruger du Bubbleator til at lave fremragende boblehash:

 • Put materialet ind i Bubbleators sipose

Placér materialet i den store sipose, som følger med Bubbleator. Placér posen i Bubbleator, og fyld den op med iskoldt vand. Du kan også tilsætte nogle isterninger.

 • Tænd for Bubbleator

Tryk på kontakten på Bubbleator, og maskinen laver din hash på superhurtige 15 minutter! Bare lad Bubbleator gøre sin ting, og du har din ønskede bunke af krystaller på ingen tid. Det er bekvemmeligt, at du ikke skal lede efter en passende blender, og du skal ikke røre i flere timer for at lave din hash. Bubbleator leveres med filterposer, et termometer og en rensepose.

Bubbleator

Bubbleator

Fordele
· Hurtig
· Bekvemmelig
· Nem at betjene

CONS

· Koster mere
· Skaber ét niveau af hash
  

PROFESSIONELLE TIPS TIL AT LAVE KIEF

Uanset, om du bruger Pollinator, Bubbleator eller laver boblehash på gammeldags manér, kan du i teori nyde din hash lige med det samme. Men de ægte hashfeinschmeckere lader deres lager modne i mindst et år. Dette kan lyde besværligt til at starte med: Hvem gider også vente med at nyde fantastisk hash? Men hvis du dyrker cannabis og laver hash hvert år, har du snart opbygget et uendeligt lager af kvalitetshash!

UDOVER CANNABISBLOMSTER

Saftige cannabisblomster og THC-rige sukkerblade er bare begyndelsen. Ja, det er sandt. Der er endnu mere, du kan lave med dine cannabisplanter, så der slet ikke er noget, der går til spilde! Ja, du kan endda bruge stilke til at lave te eller marihuanaspiritus. Se vores blog Sådan genbruger du cannabisstilke for at finde flere oplysninger! Og der er selvfølgelig mere end rigeligt, du kan bruge de trichomrige sukkerblade til, heriblandt at lave edibles og vape dem med din blomst.

Er du fyldt 18 år?

Indholdet på RoyaQueenSeeds.com er kun egnet til voksne og er forbeholdt myndige personer.

Sørg for, at du kender loven i dit land.

Når du klikker på ENTER, bekræfter
du, at
du er fyldt 18 år.