By Steven Voser

Thai-cannabisgenetik: historie og oprindelse

Thai Genetics


Marihuana blev ikke altid dyrket i nøje kontrollerede miljøer. Igennem det meste af cannabis’ historie har urten vokset vildt ude i naturen eller i nærheden af mennesker, hvor de hver især gradvist har påvirket hinanden. Thai-sorterne danner grundlaget for mange af nutidens førende hybrid-sorter, og derfor er det værd at lære mere om dem, især hvis du interesserer dig for cannabisdyrkning og plantens historie.

Thailandsk cannabis - historie og oprindelse

Thai-landracer er unikke og meget eftertragtede cannabisplanter, der har en 100% sativa-genetisk struktur. ”Landrace” er navnet på dyrkede cannabissorter, der med succes har tilpasset sig et bestemt sted eller miljø, og som ikke er blevet krydset med andre distinkte cannabisvarianter.

Man mener, at cannabis har fundet vej til Thailand og de omkringliggende lande via Indien. Siden da er urten blevet brugt i hundredvis af år til rekreative, kulinariske og holistiske formål af den lokale befolkning, som dyrkede den i vid udstrækning[1].

Selvom de kaldes thailandske sorter, ville det måske være mere passende at kalde dem "sydøstasiatisk landracer", da disse sorter kommer fra flere tropiske områder med høje temperaturer og høj luftfugtighed i denne del af verden. Hvor længe har de vokset der? Det ved vi ikke med sikkerhed - men vi ved, at det er lang tid.

Thai-genetik fandt først vejen vestpå i 1960'erne, da amerikanske tropper bragte dem med sig hjem fra Vietnam. Dengang blev cannabisbundterne kaldt "Thai sticks” (Thai-pinde), og de var langt mere potente end alt andet produceret i USA. Men ikke nok med det. Disse tætte cannabisbundter var også helt uden frø, og det indikerede avancerede dyrkningsteknikker, som man endnu ikke mestrede i Vesten.

Thai-marihuanas egenskaber

Som mange andre landracer i verden blev de thailandske varianter hurtigt populære i Vesten bl.a. på grund af deres unikke dyrkningsmønstre samt smag og virkninger, som bød på noget spændende og værdifuldt for både brugere og avlere.

  • Dyrkningsegenskaber af thailandsk cannabis

Hvad dyrkning angår er de store planter, der nærmere ligner et piletræ end en typisk juletræsformet hybrid. I stedet for lange klaser har knopperne en tendens til at blive mere tætte og koncentrerede. Grenene strækker og bøjer sig. Sativa-sorterne er kendte for at have lange blomstringsperioder, og en blomstringstid på 14-16 uger (i nogle tilfælde helt op til 20 uger) er ikke usædvanligt for de thailandske sorter.

Hvorfor tager det så lang tid? Da de kommer fra tropiske områder, behøver thailandske landracer ikke at kæmpe med mørke dage og køligere temperaturer på samme måde som de mere nordlige eller sydlige sorter. Derfor har de friheden til at tage sig god tid, når de blomstrer.

Det varme og fugtige klima, som de tilpassede sig, kan være svært at efterligne andre steder, men drivhuse er det bedste bud på vellykket dyrkning. For at dyrke rene thailandske planter har du dog brug for masser af tålmodighed og evnen til at holde dem varme.

Thai Cannabis Genetics: History and Origins
  • Virkningerne af thailandsk cannabis

I betragtning af hvor lang tid det tager at dyrke disse planter, kan man måske undre sig over, hvorfor Thai-sorterne blev så populære i Vesten sammenlignet med de hurtige og nemme indica-sorter.

Thailandsk sativa havde potente virkninger, som hidtil ikke fandtes andre steder i verden. Med moderne dyrkningsteknikker kan nutidens sorter nå op på næsten 30% THC, og nogle avlere hævder endda, at de har formået at krydse denne tærskel. Men tilbage i 60'erne mente man, at thailandske sorter havde et THC-indhold på ca. 13%, hvilket på det tidspunkt var en utrolig høj styrke. Kombineret med deres energigivende, klare virkninger er det ikke underligt, at de blev så populære blandt rygere og innovative avlere.

Nogle af de mest almindelige virkninger af thailandsk sativa er:

Euforisk rus Cerebral
Energisk Kreativ
Potent
  • Smag og aromaer af thailandsk cannabis

Thai-landracer har en rig, jordagtig smag. Det er svært at præcisere, hvordan de smager, da de forskellige planter indeholder forskellige terpenprofiler og derfor smager forskelligt. En plante, der vokser på de fugtige sletter i det nordlige Thailand, smager anderledes end en plante, der er dyrket i et drivhus eller under kunstigt lys. De har dog nogle generelle fællestræk:

Jordagtig Træ
Chokolade Citrus
Brændstof

Cannabissorter med thailandsk genetik

Selvom forsyningen af thai-cannabis til USA faldt, da tropperne blev trukket ud af Vietnam, lever arven videre. Du kan i dag finde frø, som hævdes at være rene thailandske landracer, selvom det kan diskuteres, om de så i virkeligheden nu også er det.

Uanset hvad, danner Thai-sorterne grundlaget for mange moderne sorter. Her kan du se nogle af vores favoritter.

Blueberry

Blueberry blev udviklet i 70'erne på den amerikanske vestkyst af opdrætteren DJ Short og betragtes som en hybridefterkommer af Highland Thai, Purple Thai og Afghan. Dens nøjagtige genetiske oprindelse forbliver et mysterium, men én ting vi med sikkerhed kan sige er, at den er fantastisk.

Som navnet antyder, er den frugtagtig og saftig med en dominerende blåbærsmag. Takket være sine indica-gener vokser Blueberry hurtigere end rene thailandske sorter, men bevarer de kompakte klaser og mange af de forfriskende virkninger.

Nedenfor kan du se nogle af de førende sorter, som er afledt af denne slægt.

Blue Mystic

Blue Mystic

Blue Mystic er vores helt eget bud på Blueberry. Selvom den er indica-domineret (i modsætning til klassiske thailandske landracer), kombinerer den de bedste egenskaber af den superafslappende Northern Light med den dynamiske smag og kraftfulde vækst af Blueberry for en drømmeagtig og afslappende oplevelse. Ikke nok med det, men den er kun 7-9 uger om at blomstre. Du kan forvente højt udbytte med store, tætte knopper.

Blue Mystic har arvet terpenerne fra Blueberry, men giver lidt tungere, mere klassisk stenede virkninger. Den er bedst egnet til aftener eller dage, hvor du bare vil slappe helt af.

Blue Mystic
Oregon Blueberry x Northern Light
375 - 425 gr/m2
60 - 100 cm
8 - 9 uger
THC: 18%
Sativa 20% Indica 80%
400 - 450 gr/plant
180 - 220 cm
Oktober
Stenet

Køb Blue Mystic

Royal Bluematic

Royal Bluematic

Hvis du godt kan lide Blueberry men gerne vil have noget, der går hurtigt, og som ikke kræver for meget pleje, skal du smide nogle Royal Bluematic-frø i jorden. Ved at krydse Blueberry med ruderalis har vi skabt en automatisk blomstrende cannabis-superstar, der er robust og generøs.

Planten bliver ikke højere end 60 cm, men giver godt udbytte i betragtning af dens beskedne størrelse. Den har blandede virkninger, som hælder mere mod den afslappende og stenede virkning end den energiske og euforiske. Den samlede livscyklus for denne sort ligger på omkring 12 uger.

Royal Bluematic
Blueberry x Ruderalis
425 - 475 gr/m2
60 - 75 cm
7 - 8 uger
THC: 14%
Sativa 10% Indica 60% Ruderalis 30%
70 - 120 gr/plant
70 - 100 cm
11 - 12 weeks after sprouting
Kraftfuld, Stenet

Køb Royal Bluematic

Fruit Spirit

Fruit Spirit

Fruit Spirit er en cannabissort, der kombinerer Blueberry med White Widow. Resultatet er en utrolig potent variant med kraftfulde, berusende virkninger, der holder dig energisk og engageret. Med hensyn til virkningerne understreger denne plante virkelig sin sativa-oprindelse på trods af sin indica-dominerende natur.

Fruit Spirit kan blive temmelig stor (over 2 meter) og giver derfor masser af knopper. Den har en moderat blomstringstid på 8-10 uger, men den er helt sikkert værd at vente på for dem, der elsker højtydende planter. Din indsats belønnes med rig smag, forfriskende virkninger og masser af harpiks.

Fruit Spirit
Blueberry x White Widow
375 - 425 gr/m2
80 - 120 cm
9 - 10 uger
THC: 18%
Sativa 30% Indica 70%
475 - 525 gr/plant
175 - 220 cm
Tidlig oktober
Klar

Køb Fruit Spirit

Haze

Haze er et andet derivat af thailandsk sativa, blandt andre landracer - nemlig dem fra Colombia, Mexico og Indien. Den har en sensationel sativa-rus og en distinkt smag af krydderier, brændstof og citrus. Haze forskønner enhver rygers dag.

Her er nogle af vores Haze-centrerede sorter, der bygger på denne families thailandske indflydelse.

Haze Berry

Haze Berry

Haze Berry er en lækker blanding af Blueberry og Shining Silver Haze. Det er en kraftfuld sort, der er nem at dyrke - hvad mere kan man ønske sig? Shining Silver Haze er kendt som "kongen af sativas", selvom det måske ville være mere passende at kalde den "dronningen". Takket være sortens thailandske indflydelse, som den har arvet fra Blueberry- og Haze-forældrene, er Haze Berry 80% sativa.

Ikke desto mindre blomstrer sorten relativt hurtigt (9-10 uger) og giver ca. 525-575 gram pr. m² indendørs i slutningen af denne periode. Smagen er en blanding af blåbær, vanilje, krydderier og jordagtige toner, og virkningerne vil blæse dig omkuld. Du får en kraftfuld cerebral virkning blandet med en dyb stenet kropslig virkning, som giver en alsidig og spændende rus.

Haze Berry
Blueberry x Shining Silver Haze
525 - 575 gr/m2
60 - 100 cm
9 - 11 uger
THC: 20%
Sativa 60% Indica 40%
600 - 650 gr/plant
160 - 180 cm
Sen oktober
Fysisk afslappende, Kraftfuld, Langvarig

Køb Haze Berry

Silver Shining Haze

Shining Silver Haze

Haze har en lang og prægtig historie bag sig, og det ville vi gerne være en del af! Men i stedet for bare at skabe endnu en Haze-sort, ville vi tilføje vores eget lille touch og give verden noget helt unikt. Derfor tilsatte vi lidt indica i blandingen. Vi valgte Northern Light, som er en af de bedste indicaer, der findes.

Resultatet blev en sort, der både er energigivende og afslappende. Du får en opkvikkende fornemmelse i hovedet og samtidig en afslappende virkning i kroppen. Det lyder måske som en underlig kontrast, men faktisk komplementerer disse egenskaber hinanden og giver en meget unik virkning.

Shining Silver Haze
Haze x (Skunk x Northern Light)
600 - 650 gr/m2
80 - 120 cm
9 - 11 uger
THC: 21%
Sativa 75% Indica 25%
600 - 650 gr/plant
180 - 220 cm
Sen oktober
Tung

Køb Shining Silver Haze

Amnesia Haze

Amnesia Haze

Amnesia Haze er en af de mest kendte cannabissorter i verden, og det er der en god grund til. Sorten består af 70% sativa-genetik og var en af de første hybrider, der kombinerede fordelene ved sativa med de praktiske egenskaber af indica. For dem, der elsker de opløftende virkninger, er og bliver Amnesia Haze nok en absolut favorit.

Smagen er frugt- og blomsteragtig med den klassiske undertone af citrus. Knopperne er fyldte med harpiks, og derfor er den fantastisk til dem, der elsker ekstrakter, koncentrater eller lækre, klæbrige knopper. Virkningerne er yderst stimulerende, og THC-indholdet kan nå helt op på 22%, hvis den dyrkes korrekt. Det er en sort, der giver masser af glæde, men som samtidig også skal behandles med stor respekt.

Amnesia Haze
Original Amnesia Haze
600 - 650 gr/m2
80 - 140 cm
10 - 11 uger
THC: 22%
Sativa 70% Indica 30%
650 - 700 gr/plant
175 - 210 cm
Sen oktober
Fysisk afslappende, Kraftfuld, Langvarig

Køb Amnesia Haze

Chocolate Haze

Chocolate Haze

Vores helt egen Chocolate Haze er skabt af Cannalope Haze og Chocolate Thai. Vi ville skabe en sort med potent virkning og en sødme, der var svær at slå. Og det lykkedes os!

Denne sort består af hele 95% sativa og virkninger, der matcher. Du kan forvente kraftig stimulation, eufori og fokuseret kreativitet. Det er ikke den bedste at ryge, lige inden du går i seng! Der skal ikke så meget fantasi til at gætte, hvad Chocolate Haze smager af, men du bliver muligvis overrasket over, hvor kraftig en chokoladesmag den rent faktisk har. Du bliver ramt af den ene bølge efter den anden af rig chokoladesmag, og det er helt klart en af de sorter, man ikke kan få nok af.

Chocolate Haze
OG Chocolate Thai x Cannalope Haze
475 - 525 gr/m2
90 - 160 cm
9 - 11 uger
THC: 20%
Sativa 95% Indica 5%
450 - 500 gr/plant
150 - 200 cm
Sen oktober
Tung

Køb Chocolate Haze

AK-47

AK-47-sorten, som ikke må forveksles med den syntetiske cannabinoid af samme navn, er en ikonisk sort, der kombinerer thailandske, mexicanske, colombianske og afghanske egenskaber i én super-sativa-hybrid. Navnet lyder mere skræmmende end dens egentlige virkninger, og du kan nyde en afslappet cerebral rus med følgende AK-afledte stammer:

Royal AK

Royal AK

Mange mener, at AK-sorterne de perfekte hybrider. Royal AK består af 60% sativa- og 40% indica-genetik, og det er tydeligt. Når det gælder dyrkning og virkninger, tilbyder sorten det allerbedste fra begge verdener og er dermed en favorit blandt avlere og rygere verden over.

Du kan forvente en kraftfuld, stenet kropslig virkning kombineret med en lige så potent hovedrus. På grund af styrken kan virkningen blive utrolig potent, hvis du overdriver brugen, så tag den med ro! På trods af det lidt aggressive navn er er Royal AK heldigvis utrolig behageligt. Smagen kan variere, men de mest dominerende toner er frugt og brændstof.

Royal AK
Columbian, Mexican, Thai & Afghan
525 - 575 gr/m2
80 - 140 cm
8 - 9 uger
THC: 19%
Sativa 60% Indica 40%
600 - 650 gr/plant
130 - 170 cm
Tidlig oktober
Balanceret, Klar, Stenet

Køb Royal AK

Royal AK Automatic

Royal AK Auto

Forestil dig alt det, som vi beskrev ovenfor, men at det er pakket ned i et automatisk blomstrende plante med en livscyklus på 12-uger! Vi krydsede Royal AK med ruderalis og skabte en plante, der er nem at dyrke uden at ofre de bedste egenskaber fra AK. Du kan forvente den samme lækre smag og unikke virkning.

Royal AK Auto
AK 47 x Ruderalis
275 gr - 350 gr
60 - 70 cm
6 - 8 uger
THC: 15%
Sativa 35% Indica 40% Ruderalis 25%
110 - 160 gr/plant
70 - 100 cm
11 - 12 weeks after sprouting
Latter, Motiverende

Køb Royal AK Auto

OG Kush

OG Kush

Vores helt egen OG Kush er en blanding af Chemdawg, Lemon Thai og Pakistani Kush - og det kan stort set ikke blive meget bedre end det. Selvom det er en indica-domineret sort med kun 25% sativa-genetik, fortjener den alligevel at blive nævnt, på grund af hvor vidunderlig den er.

En af grundene til at den er så populær, er dens klare stimulerende virkninger på trods af dens indica-dominerede karakter. Derfor kan du forvente en kraftfuld mental rus med en underliggende fysisk virkning, der afbalancerer effekten en smule. Dens unikke fugt- og jordagtige smag er en anden grund til, at den er så lækker - den skal simpelthen bare prøves og nydes!

OG Kush
Chemdawg x Lemon Thai x Pakistani Kush
425 - 475 gr/m2
90 - 160 cm
7 - 9 uger
THC: 19%
Sativa 25% Indica 75%
500 - 550 gr/plant
180 - 220 cm
Oktober
Beroligende, Opløftende

Køb OG Kush

Northern Light

Northern Light

Northern Lights' oprindelse er noget uklar, men man mener, at den stammer fra en thailandsk og en afghansk landrace. Med det sagt er denne hybrid 100% indica - eller i hvert fald utrolig tæt på.

Northern Lights har vundet et utal af priser, og sorten har været dyrket og elsket i årtier. Den er dermed en vigtig milepæl i cannabishistorien og en sort, der helt sikkert er værd at prøve så hurtigt som muligt, hvis du ikke allerede har gjort det.

Vores egen Northern Light-sort er kendt for sine utrolige fysisk afslappende virkninger, samtidig med at den byder på et lille cerebralt kick - usædvanligt for en sort, der er helt igennem indica.

Northern Light
Northern Light S1
500 - 550 gr/m2
100 - 160 cm
8 - 9 uger
THC: 18%
Sativa 0% Indica 100%
575 - 625 gr/plant
180 - 220 cm
Sen september
Balanceret, Klar, Stenet

Køb Northern Light

External Resources:
  1. Thailand’s Legendary Marijuana – The Diplomat https://thediplomat.com
Ansvarsfraskrivelse:
Denne artikel er skrevet udelukkende som informativt indhold og er baseret på forskning offentliggjort af andre eksterne kilder.

Er du fyldt 18 år?

Indholdet på RoyaQueenSeeds.com er kun egnet til voksne og er forbeholdt myndige personer.

Sørg for, at du kender loven i dit land.

Når du klikker på ENTER, bekræfter
du, at
du er fyldt 18 år.