By Max Sargent

Hvis du regelmæssigt ryger cannabis, er der stor sandsynlighed for, at magien på et tidspunkt begynder at fortage sig. Når det sker, længes man ofte efter de første dage, hvor det var en utrolig spændende oplevelse med intense virkninger. Selvom du desværre aldrig vil få helt den samme intense oplevelse, som dengang hvor det var helt nyt for dig, kan du få et nyt forhold til cannabis, der er mindst lige så tilfredsstillende.

Nedenfor finder du 8 forskellige måder, du kan forbedre oplevelsen med cannabis på. Heldigvis findes der flere muligheder, du kan vælge i mellem, lige fra at vælge en anden sort til at tage en pause. Lær meget mere nedenfor.


1. Vælg din cannabissort med omhu

Leder du efter en måde, der får dig til at føle dig mere stenet? En af de nemmeste måder er at vælge den rigtige sort. Hvis du selv dyrker cannabisplanter, skal du vælge en sort, der producerer høje mængder THC (eller THCA), når den er modne. Men det er ikke nok, for der er naturligvis ingen garanti for, at planten når maksimal styrke. Du skal også sørge for, at du skaber de optimale vækstbetingelser for planten. I teorien kan en sort med en lavere THC-indhold faktisk være mere potent end en sort, der indeholder mere THC, hvis førstnævnte dyrkes under optimale forhold og sidstnævnte under dårlige forhold.

Choose strains wisely

THC er dog ikke den eneste faktor, der spiller ind, når det gælder styrken af cannabis. Visse terpener har også en unik indvirkning på virkningerne, hvilket skaber en række forskellige oplevelser. Hvis du fx ved, at du vil have mere energiske virkninger, kan du overveje sorter, der indeholder flere stimulerende terpener, som limonen. Hvis du derimod foretrækker mere beroligende og afslappende virkninger, skal du vælge sorter, der indeholder høje mængder myrcen og andre terpener med stenede virkninger.

Har du brug for hjælp til at vælge den rigtige sort? Du kan bruge vores Seedfinder! Dette praktiske værktøj kan pege dig i den rigtige retning og spare dig for timers søgning. Hvis du vil have hjælp til at maksimere terpen- og THC-indholdet i de cannabissorter, du dyrker, kan du finde masser af tips og information i vores dybdegående dyrkningsvejledninger.

2. Opbevar cannabis korrekt

Selv cannabis af højeste kvalitet vil miste styrke, hvis det opbevares forkert. Hvis du selv har dyrket det, er det især vigtigt, at du tørrer, hærder og opbevarer det korrekt. På den måde kan du bevare mest muligt THC og terpener.

Lufttætte glaskrukker eller stålbeholdere er som regel den bedste løsning til opbevaring af cannabis. Lufttæthed er ikke en luksus – det er nødvendigt! Når en beholder er lufttæt, undgår du, at der konstant kommer nyt luft ind i beholderen, så dine dyrebare cannabisknopper tørrer for meget ud. Det forhindrer også, at der kommer yderligere fugt i beholderen, så de mugner. For at få hjælp til at opretholde den optimale balance mellem fugt og tørhed kan du bruge fugtregulerende pakker (58-62 % RF). Hvis det ikke er muligt, så sørg for, at du åbner dine beholdere regelmæssigt, så fugten kan slippe ud og frisk luft kan komme ind.

Du bør også opbevare dine knopper et mørkt sted, da lys nedbryde THC ret hurtigt, hvilket betyder at virkningerne reduceres. Sidst men ikke mindst skal du sørge for at opbevare dine knopper under køligere temperaturer, da varme også kan nedbryde THC. Du burde ikke få problemer, så længe du sørger for, at temperaturen ikke overstiger stuetemperatur.

Ekstra tip: Hvis du vil forbedre smagen af dine knopper, kan du opbevare dem sammen med skræller fra forskellige frugter (appelsin og citron er bedst), da terpenerne fra skrællerne giver smag til dine cannabisknopper.

3. Bryd Rutinen

Måske har du et godt produkt, som du tager god hånd om. Men hvorfor følelses det så stadig som om, at virkningen ikke længere er den sammen? Per definition er for meget af noget aldrig godt. Hvis du ryger for meget cannabis, kan det ødelægge nydelsen af det. Hvis du vænner din krop til flere cannabinoider, opbygger du en højere tolerance over for cannabis.

Tænk over, hvordan du kan ændre dit sædvanlige cannabisbrug lidt. Er du vant til at ryge tidligt om morgenen? Prøv at udskyde din rygning indtil aftenstid eller i det mindste indtil kl. 16:20. Hvis du normalt ryger mere om aftenen, så prøv at ryg tidligere på dagen i stedet. Ryg ikke efter hvert måltid. Prøv at bliv opmærksom på, hvornår du ryger, og se, om du kan overraske din hjerne ved at ændre tidsplanen lidt.

4. Prøv en anden indtagelsesmetode

En anden ting, du kan ændre, er din indtagelsesmetode. Nogle mennesker elsker at ryge, men får en anden oplevelse, hvis de bruger andre metoder. Måske foretrækker du følelsen af at blive høj fra vaping eller en bong. Eller måske bryder du dig slet ikke om den metode. Det kan være meget forskelligt fra person til person.

Du kan også spare dine lunger helt ved at eksperimentere med spiselige fødevarer. Generelt anses de spiselige produkter og dabs som to af de mest potente cannabisprodukter. Forsøg dig frem, men gør det stille og roligt

Du kan også opleve mere intense virkninger ved at bruge koncentrater eller spiselige produkter i stedet for rygning. Koncentrater kan indeholde mere end 80 % THC, mens spiselige produkter har mere potente og længerevarende virkninger sammenlignet med inhaleret THC. Men husk, at selvom begge muligheder giver væsentligt stærkere virkninger, får de samtidig oplevelsen af røget cannabis til at virke mildere og endnu mindre intens end før.

Når du vælger at bruge spiselige produkter eller ekstrakter, skal du altid starte med lave doser, indtil du ved, hvordan det påvirker dig.

Change your methods

5. Spis De Rigtige Fødevarer

Der findes en række dejlige fødevarer, som kan hjælpe med at øge marihuanas potente virkning. En almindelig kop sort eller grøn te indeholder catechin, som er en antioxidant, der binder sig til CB1-receptorerne i hjernen. Det kan hjælpe de beroligende virkninger af cannabinoider med at blive mere effektive.

Mørk chokolade har en lignende virkning, så længe kakaoindholdet er på 72% eller derover. Ikke nok med at mørk chokolade fungerer som en antioxidant, men det bremser også nedbrydningen af anandamid, som er et kemisk stof i hjernen opkaldt efter et sanskrit ord for lyksalighed. Dette får virkningen af cannabis til at vare længere.

Fødevarer med et højt indhold af omega-3-fedtsyrer syntetiserer også effektivt endocannabinoider og cannabinoidreceptorer. Kig også efter fødevarer, som indeholder terpener, som THC-boostende myrcen eller intensiverende pinen. Pinen findes i salvie, timian og andre urter, og myrcen findes i mango, broccoli og nødder. Hvis alt andet fejler, så prøv med multivitaminer. De er i forvejen gode for dig, og de forbedrer cellulær optagelse og kredsløbssystemet. Det er nyttigt for strømmen af THC.

6. Motion

Du bør se på, hvor sunde dine vaner generelt er. Du kan tilpasse din kost for at forbedre kvaliteten af virkningen. Meget af det THC, du indtager, absorberes og lagres i dit kropsfedt. Nogle gange er det længere om at blive frigivet, og det kan påvirke kvaliteten af cannabisvirkningen. Derfor anbefales det, at du spiser sund kost og motionerer, så du reducerer din samlede mængde kropsfedt.

Det kan betyde, at du skal skifte isen ud med mørk chokolade, som vi nævnte tidligere. Motion er også meget relevant. Ikke nok med at motion godt for dit helbred generelt, men undersøgelser peger på, at motion påvirker hjernen på samme måde som cannabis. Det løfter ikke bare humøret, men det kan faktisk udløse frigivelsen af THC, som ligger lagret i kropsfedt. En undersøgelse fra Drug and Alcohol Dependence tilbage i 2013 viste, at konditionstræning øgede THC-niveauet i blodet med 15%.

Exercise

7. Tag en Pause

Hvis du har prøvet alt, og du stadig ikke føler, at du bliver høj, kan vi sagtens forstå, hvis du føler dig frustreret. Du har gjort alt, hvad du kunne og lavet ændringer for at intensivere virkningen - og lige meget har det hjulpet. Du bør begynde at tænke over, hvorfor du stræber efter følelsen af at være høj. Cannabis kan hjælpe os med at forbedre vores liv på mange måder, men det løser ikke et dybtliggende følelsesmæssigt problem. Vær ærlig over for dig selv om dit forbrug. Hvis der er tale om et overforbrug, kan det høje cannabisforbrug være skyld i nedsat virkning.

Det er helt okay at tage en pause fra cannabis og dermed bringe din tolerance ned igen. Se, om du kan gå en måned eller længere uden cannabis. Jo længere en pause du holder, jo stærkere bliver virkningen næste gang, du bliver høj. Man mener, at det tager cirka en måned, før alle cannabinoider er fuldstændig ude af kroppen. Hvis du synes, at en pause lyder ubehageligt, kan du finde support, der kan hjælpe dig med at komme igennem det. Prøv at se, hvordan dit liv er uden cannabis. Hvis det stadig passer ansvarligt ind i dit liv, kan du bringe det på banen igen og opleve en mere intens virkning end før.

8. Naturlige måder at booste virkningerne på

Ja, du kan faktisk bruge omgivelserne omkring dig til at forbedre virkningerne. Nogle gange er problemet ikke, at du ikke er høj nok, men derimod at du ikke er stimuleret på den rigtige måde. I stedet for at bruge endnu mere, kan du prøve at kombinere det med en af følgende aktiviteter. Du opdager muligvis, at du ikke har brug for noget ekstra.

  • Havearbejde eller brug tid ude i naturen: Du har sikkert hørt det før eller oplevet det selv. Når man er ude i naturen, får man det som regel bare bedre, og det er faktisk også en god måde at forbedre din cannabisoplevelse på. Gå ud i haven, eller gå en tur i skoven. Du opdager hurtigt, at dine sanser forstærkes, og at verden virker endnu smukkere.
  • Åndedrætsøvelser og yoga: Der findes mange former for åndedrætsøvelser og yoga at vælge i mellem – nogle virker beroligende og andre giver dig energi. Uanset hvad, kan du prøve disse øvelser, mens du indtager cannabis. Det kan tage virkningerne og din oplevelse op på et helt nyt niveau og virkelig løfte dit sind og berolige din krop.
  • Lyt til musik: Næste gang du er høj, så prøv at lytte til musik i stedet for at se noget på tv. Når vi ser film eller serier, har vi en tendens til at lukke lidt ned og føle mindre. Når vi lytter til musik, kan det derimod være en meget mere aktiv oplevelse. Kombineret med cannabis kan det give en meget kraftfuld oplevelse, hvor både musikken og virkningerne af cannabis forstærkes.
Incorporate natural highs

Forbedring af virkningerne: Der er uendelig mange muligheder

Hvis du opdager, at cannabis ikke helt har de samme virkninger på dig, som det plejede at have, findes der masser af ting, du kan gøre. Før du forsøger at blive mere høj, anbefaler vi altid, at du tager en såkaldt tolerancepause. Det kan gavne dit helbred, og desuden kan det være, at brugen af cannabis bare er blevet lidt trivielt og ensformigt for dig. Så hold en pause i et par uger.

Efter en lille pause, kan du eksperimentere med ovenstående metoder og se, hvad der fungerer bedst for dig. Husk, at det måske ikke er selve virkningerne, der er problemet, men snarere det, du laver, når du er højt. Hvis du bare dovner den på sofaen og forventer, at en joint på magisk vis kan forvandle din aften til en helt særlig oplevelse, er det ikke så sært, at det ikke virker særlig spændende længere. Prøv noget nyt, og få en helt ny oplevelse igen.

Ansvarlig cannabisbrugRoyal Queen Seeds lægger stor vægt på ansvarlig cannabisbrug.

Selvom mange mennesker hyppigt nyder cannabis uden problemer, kan nogle personer være mere tilbøjelige til at udvikle negative adfærdsmønstre. Vi mener, at cannabis bør berige vores liv – ikke hæmme det.

Ansvarlig cannabisbrug indebærer, at det udelukkende bruges af voksne, at man under ingen omstændigheder kører bil eller betjener maskiner under påvirkning, og at man undgår overforbrug og misbrug.

Stay Cultivated.

Er du fyldt 18 år?

Indholdet på RoyaQueenSeeds.com er kun egnet til voksne og er forbeholdt myndige personer.

Sørg for, at du kender loven i dit land.

Når du klikker på ENTER, bekræfter
du, at
du er fyldt 18 år.