By RQS Editorial Team

Hvor lang tid tager det at dyrke cannabis indendørs? 

How Much Time Is Needed To Grow Cannabis Indoors?

Hvis du spørger de fleste avlere, hvor lang tid det tager at dyrke marihuana, får du sandsynligvis ikke noget helt konkret svar. Grunden til det er, at dyrkningstiden afhænger af mange forskellige faktorer, som bl.a. sortens genetik, anvendte dyrkningsmetoder og visse miljømæssige faktorer. Alt i alt kan det tage lige fra 8 uger til 7 måneder, indtil du rent faktisk kan ryge din afgrøde. Nedenfor giver vi nogle retningslinjer for de forskellige tidsplaner inden for cannabisdyrkning så du kan planlægge din dyrkning herefter og høste den endelige belønning!


Vækstfaserne for Cannabis

I denne vejledning ser vi på de forskellige faser i dyrkning af feminiseret fotoperiodiske cannabissorter indendørs. Da vi gerne vil give dig en idé om, hvad du kan forvente fra det øjeblik, at du beslutter dig for at begynde på dyrkning frem til det tidspunkt, hvor du endelig kan nyde dine hjemmeavlede knopper. Vi inkluderer også forberedelsestid og tørring- og hærdningstid af din marihuana efter høst. Nedenfor kan du se stadierne af en typisk indendørs cannabisdyrkning:

Forberedelsestiden inden dyrkning (0-4 uger) - Den tid, det tager at skaffe dine frø og forsyninger og klargøre dit dyrkningsrum.

Den egentlige dyrkningstid af cannabis (8 uger - 7+ måneder) - Tiden fra spiring af dine frø til høst. Det inkluderer de fire vækstfaser af cannabis:

1. Spiring (1-7 dage) - Når dine frø kommer til live og begynder at spire.

2. Kimplantefasen (10-15 dage) - Babyfasen af din friskspirede cannabisplante.

3. Den vegetative fase (2-8+ uger) - Når vi taler om fotoperiodiske sorter (ikke autoer), er der ikke nogen tidsbegrænsning på vækstfasen. De fleste dyrkere lader deres planter gro i en måned eller to, eller indtil de når en vis størrelse. Større planter betyder større udbytte, men hvor længe du lader dem gro, afhænger af dit dyrkningsareal.

4. Blomstringsfasen (5-16+ uger) - Dette er den reproduktive fase af cannabisplanten, hvor den begynder at producere knopper. Hvor længe din cannabisplante er om at modne, afhænger i høj grad af den sort, du dyrker. Hurtigblomstrende indicasorter kan være klar til høst efter ca. 55-60 dages blomstring, mens nogle sativasorter har brug for et par måneder, før deres knopper er modne.

Høsttid (2-4+ uger) - Når du har høstet dine planter, skal du stadig tørre og hærde dine knopper, før du kan nyde dem.


En Detaljeret Tidslinje for Cannabisdyrkning

Nu, hvor du har en idé om, hvor lang tid det tager at dyrke cannabis indendørs, kan vi begynde at gå mere i dybden, så du kan få mest muligt ud af dit projekt.

Forberedelsestid Før Dyrkning

 Tid: 0-4 uger 

Måske har du allerede et par frø og er klar med dit dyrkningsrum. Super! Hvis det er tilfældet, har du ikke rigtig brug for forberedelsestid, før du kan begynde at dyrke. Ellers tager denne periode højde for, hvor lang tid det tager at bestille og modtage dine frø samt købe alt udstyr som fx potter og jord. Denne periode kan derfor variere alt afhængigt af, hvad du har brug for, hvor du køber fra, forsendelseshastighed osv. Hvis du stadig har brug for noget udstyr, før du kan komme i gang, skal du forvente at forberedelsestiden tager alt fra 0-4 uger.

Den Egentlige Dyrkningstid Af Cannabis

 Tid: 8 uger - 7+ måneder 

Denne periode dækker over hele livscyklussen af cannabisplanten fra spiring og helt frem til høst.

Spiring af dine frø

 Tid: 1-7 dage 

Germination

Det første vigtige trin i at dyrke cannabis er at få dine frø til at spire. Hvis noget går galt under spiringen, som fx frø af dårlig kvalitet eller gamle frø, der ikke popper, er der jo sådan set ikke rigtig noget at dyrke. Hvis du køber dine frø fra RQS, behøver du dog ikke bekymre dig, da vores cannabisfrø er blandt de bedste på markedet med de bedste spirehastigheder.

For at få dine frø til at spire kan du bruge Royal Queen Seeds startpakke med feminiserede frø for at opnå de bedste resultater. Nogle dyrkere bruger også køkkenrullemetoden eller lægger deres frø i et glas vand indtil de begynder at spire. Alternativt kan du også plante dine frø direkte i jorden i en lille beholder eller endda i deres endelige potte. Med gode frø tager  det ikke mere end 2 dage, før dine frø begynder at spire, selvom nogle sativafrø godt kan være lidt længere tid om spire og har brug for op til 4-7 dage. De tid, som det tager for et frø at spire, afhænger også af andre faktorer, som fx temperatur. Det er dog usandsynligt, at frøene tager længere tid end 7 dage om at spire.

Kimplantefasen

 Tid: 10-15 dage 

Seedling

Cannabisplantens kimplantefase begynder, så snart det første sæt kimblade popper ud af frøskallen, og du har plantet dine nyspirede frø. Disse babyplanter er kun få centimeter høje og har kun et eller to sæt små blade. Der går stadig nogle dage, før din kimplante begynder at ligne en rigtig cannabisplante med de karakteristiske savtakkede blade. kimplantefasen varer normalt 10-15 dage, eller indtil din unge cannabisplante har udviklet 3-4 knudepunkter. Det er omkring det tidspunkt, hvor din plante officielt går over i den vegetative vækstfase.

Den vegetative fase

 Tid: 2-8+ uger 

Vegstage

Din cannabisplantes vegetative vækstfase starter omkring på det tidspunkt, hvor den er vokset ud af sin kimplantepotte og er klar til at blive omplantet i en større potte.

Hvis du dyrker fotoperiodiske cannabisplanter under 18 timers lys og under passende forhold, er der intet, der fortæller din plante, hvornår den skal begynde at blomstre.

Du kan altså teoretisk set holde din fotoperiodiske cannabisplante i den vegetative fase, så længe du vil. Det er der også mange dyrkere, som gør for at holde deres moderplanter levedygtige i lang tid. Hvis du ikke dyrker moderplanter, er det normalt at holde planterne i den vegetative fase, indtil de har nået en vis højde og herefter ændre lysskemaet til 12 timers lys og 12 timers mørke, så planterne begynder at blomstre.

Det afgørende for, hvor længe du kan holde din cannabisplante i vækstfasen, er, hvor meget plads og energi (elektricitet) du har til rådighed. Du er selvfølgelig interesseret i, at din plante vokser sig så stor som muligt, så du kan nyde en stor høst, men samtidig må den heller ikke bliver så høj, at den vokser ud af dit dyrkningstelt eller dyrkningsrum. Det er afgørende, at du har en nogenlunde idé om din plantes endelige størrelse, da nogle spinkle sativasorter nemt kan fordoble deres højde, når de strækker sig under blomstringsfasen. Det samme gælder for nogle moderne hybrider og endda nogle indicasorter.

Dyrkningsteknikkerne, du bruger, er også med til at bestemme, hvor høj din plante bliver. hvis du dyrker i en SOG, hvor du dyrker mange små cannabisplanter tæt sammen, er det normalt at starte blomstringen meget tidligere. Bruger du træningsteknikker som bl.a. topning, har planterne brug for tid til at komme sig efter sådan en behandling, da den putter en del stress på din plante. I det tilfælde forlænges den vegetative fase med en uge eller mere.

Hvis du dyrker indica- eller hybridplanter under typiske indendørs forhold, er vækstfasen i gennemsnit 4-6 uger. 

Blomstringsfasen

 Tid: 5-16+ uger 

Flowering

Fotoperiodiske cannabissorter går ind i blomstringsfasen alt efter de lys timer, de udsættes for. Om efteråret signalerer de naturligt kortere dagtimer, at udendørs planter kan begynde at blomstre. Hvis du dyrker indendørs, skal du selv starte blomstringsfasen ved at ændre dit lysskema til en cyklus med 12 timers lys og 12 timers mørke.

Efter en kort præblomstringsfase, hvor nogle planter strækker sig betydeligt i længden, stopper din plantes vegetative vækst og lægger al sin energi i at producere det, der er hele grunden til, at du plantede den for: store, saftige, aromatiske knopper!

Tiden, det tager for dine cannabisknopper at modne, kan variere meget alt afhængigt af plantens genetik. Nogle hurtigvoksende indicasorter kan allerede være klar efter 5-7 ugers blomstring. Den gennemsnitlige blomstringstid for de fleste indicasorter og hybrider ligger dog normalt på 7-10 uger afhængigt af, hvilken sort det er.

Visse sativasorter som fx Amnesia Haze, kan bruge meget længere tid på at blomstre. Disse sorter har brug for 12 uger eller længere, inden du endelig kan høste deres knopper.

Efter Høst

 Tid: 2-4+ uger 

Desværre kan du ikke bare fylde dine krukker med knopper lige efter, du har høstet og ryge dem med det samme. Det tager yderligere et par uger, før dine friske knopper bliver til den lækre forsyning af marihuana, som du så ivrig har glædet dig til.

Nu er det tid til at tørre og hærde dine knopper. Dette sidste trin er specielt vigtigt, da det gør hele forskellen i den endelige kvalitet af din marihuana.

Når du har tørret dine knopper på trådnet (som kan tage 1-2 uger), skal knopperne hærde i en krukke i yderligere 2 uger eller længere. Det er i løbet af denne tid, at din forsyning udvikler sin styrke, duft og smag. Hvis din forsyning ikke hærdes godt nok, kommer den til at smage forfærdeligt og også resultere i en ret ubehagelig virkning.

Hvad Påvirker Marijuanas Væksthastighed?

Hvis du vil tjekke, hvor lang tid det tager at dyrke din marihuana, skal du se på de variable faktorer, der bestemmer varigheden af en vækst.

🧬 Genetik

Den vigtigste faktor heri er cannabisgenetik. Indica-dominerende stammer og hybrider vokser generelt meget hurtigere end sativasorter. Specielt Haze-sorterne kan være meget længere tid om at modne. Til dem, der ikke har så meget tålmodighed, kan vi nævne, at nogle cannabissorter som RQS' Royal Cheese eller Honey Cream er ret hurtige, så dem kan du høste efter kun 6-8 ugers blomstring.

Hvis det stadig ikke er hurtigt nok for dig, kan du altid dyrke automatisk blomstrende cannabissorter. Autoer blomstrer helt af sig selv 2-4 uger efter, du har sået dem, og du kan høste dem efter en superkort periode på 8-9 uger efter spiring.

Når du vælger cannabisfrø og gerne vil vide, hvad du kan forvente, skal du altid købe fra et velrenommeret frøfirma som fx Royal Queen Seeds. Her kan du finde detaljerede oplysninger om hver cannabissort, bl.a. om deres blomstringstider. På den måde har du mulighed for at vælge de rigtige sorter til dit unikke projekt.

🏡 Dyrkningsmiljø

Dyrkningsmiljø inkluderer faktorer som lys, temperatur, luftfugtighed, og det anvendte vækstmedium samt næringsstoffer. Det er den næstvigtigste faktor, der påvirker marihuanaens væksthastighed.

Hvis du for eksempel dyrker dine planter under en kraftig lampe, kan de omdanne mere lys til energi og dermed vokse hurtigere. Hvis de får mindre lys, vokser de langsommere.

Det optimale temperaturinterval for cannabis i det vegetative fase ligger mellem 20-30 ° C og i blomstringsfasen ligger den på omkring 18-25 ° C. Hvis temperaturen er lavere end det, har dine planter brug for meget længere tid til at vokse i. Hvis temperaturen overstiger disse intervaller, er det heller ikke optimalt. Overdreven varme kan sænke og kan endda stoppe væksten af dine cannabisplanter.

Dyrkningsteknikken og det vækstmedium, du bruger, gør også en forskel. Hvis du for eksempel dyrker hydroponisk med dyb vanddyrkning eller ebb & flow, er rødderne på dine planter nedsænket i vand med direkte adgang til næringsstoffer. Det giver planterne mulighed for at bruge mere energi på kraftig vækst med en kortere blomstringsperiode.

✂️ Plantetræning

Erfarne dyrkere anvender ofte træningsmetoder som topning eller fimming for at maksimere udbyttet. Disse teknikker går ud på at beskære eller klemme planternes grene, og det forårsager en vis grad af tilsigtet stress, som udløser plantens forsvar og giver en større vækst. Selvom plantetræningsteknikker er det hele værd i form af et større udbytte, kan stress forsinke deres udvikling i det vegetative fase, og det kan betyde, at de har brug for længere tid til at voksei.


Hvor Lang Tid Tager Det at Dyrke Cannabis - Konklusion

Hvis du planlægger at dyrke cannabis, er det vigtigt, at du planlægger din dyrkning fra start til slut. Ved at kende de faktorer, der påvirker væksthastigheden såvel som den gennemsnitlige tidsplan for hver fase, får du succes, hver gang du dyrker. Og husk, hvis du vil undgå nogle af usikkerhederne og den ekstra tid, der er forbundet med fotoperiodiske sorter, kan du altid dyrke autoer - de kan dyrkes dobbelt så hurtigt.

God fornøjelse!

Er du fyldt 18 år?

Indholdet på RoyaQueenSeeds.com er kun egnet til voksne og er forbeholdt myndige personer.

Sørg for, at du kender loven i dit land.

Når du klikker på ENTER, bekræfter
du, at
du er fyldt 18 år.