Dyrkningsvejledning til cannabis af Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter

Få svar på de 9 hyppigst stillede spørgsmål om tørring og hærdning af cannabis.


Ah, høsttid. Efter at have set dine planter vokse og blomstre er det endelig tid til at høste din fortjeneste. Men inden du fuldt ud kan nyde dine hjemmeavlede knopper, skal de først tørres og hærdes. Nedenfor deler vi vores svar på nogle af de oftest stillede spørgsmål om tørrings- og hærdningsprocessen, så du kan maksimere smag og virkning af din forsyning.

Hvad er forskellen mellem tørring og hærdning?

Tørring indebærer, som ordet antyder, at de friske knopper tørres, så de indeholder mindre fugt og kan ryges eller vapes. Hærdning derimod går ud på at opbevare dine knopper i lukkede beholdere i mindst to uger. Denne proces hjælper med at udvikle dine knoppers smag og aroma, når de modnes.

Hvorfor skal jeg tørre og hærde mit cannabis?

Tørring af dine cannabisknopper har flere vigtige funktioner, der i sidste ende øger slutproduktets kvalitet og holdbarhed.

Friskhøstede cannabisknopper indeholder en betydelig mængde fugt, som skal fjernes inden rygning. Hvorfor? For det første er røgen fra friske knopper krads og har meget lidt smag - hvis du overhovedet er i stand til at få ild i knopperne. Når fugten fjernes hjælper det med at nedtone kradsheden og få terpenprofilen frem. For det andet trives svampe under mørke og fugtige forhold. Ved at tørre dine knopper rigtigt reducerer du risikoen for skimmelsvamp i din forsyning.

Ved at placere knopperne individuelt i et tørringsnet - eller hænge hele grene op i et tørrerum - reducerer du vandindholdet i dine knopper med 10-15%. Denne proces fjerner fugten fra de ydre lag af hver knop, men du bliver nødt til at hærde dem bagefter for at fjerne fugten inde i knopperne.

Hærdning er supervigtigt, da det hjælper med at bevare din marihuana, så du kan opbevare den i længere tid - samtidig med at den stadig bevarer sin unikke smag og maksimerer styrken. Når du høster dine knopper, indeholder de overskydende sukker og stivelse, som angribes af luftbårne bakterier og enzymer. Ved at hærde dine knopper hjælper du dem med at nedbryde disse næringsstoffer, og det resulterer i en blødere og mere velsmagende røg.

Video id: 706464699

Hvad er den bedste måde til at trimme min marihuana på?

Der findes to primære metoder du kan bruge til at trimme dine knopper efter høst. Vådtrimning går ud på at trimme dine knopper lige efter høst. Tørtrimning derimod går ud på at trimme dine knopper efter tørring og før hærdning. Ideelt set anbefaler vi at trimme, mens knopperne stadig er fugtige. Det er nemmere, mere præcist, og på den måde går der ikke så meget harpiks til spilde, som når du håndterer tørre knopper. Når det er sagt, kan tørtrimning give et usædvanligt flot slutprodukt, der fortjener en plads på den øverste hylde alene på grund af det flotte syn.

Hvordan tører jeg bedste mine knopper efter høst og trimning?

For at dine knopper kan tørre jævnt, skal du sørge for, at luften kan bevæge sig frit omkring dem og komme i kontakt med knopperne på alle sider. Den bedste måde at gøre det på er ved at hænge dine afskårne og trimmede grene op eller bruge tørringsnet, hvis du har at gøre med individuelle knopper eller mindre grene. Hvis du vælger at bruge tørringsnet, skal du huske, at vende dine knopper regelmæssigt for at sikre, at de ikke bliver flade på den ene side.

Hvilken luftfuktighed skal du sigte efter til tørring af cannabis?

For at få det bedste resultat skal du hænge eller på anden måde placere dine trimmede knopper i et mørkt rum med god luftcirkulation og en relativ luftfugtighed på ca. 45-55%.

Idéer til tørring af marihuana: Sådan tørrer du dine knopper

Tørring af cannabis i papkasser er en af de nemmeste løsninger. Alt, hvad du skal gøre, er at putte dine trimmede knopper i papkasser og placere dem i et dyrkningstelt eller tørrerum. Læg et hygrometer ned i hver kasse, så du kan holde øje med temperatur og luftfugtighed.

En anden god og billig metode, du kan bruge, er at hænge dine knopper til tørre i et dyrkningstelt eller skab. Fjern hele grene fra dine planter, trim sukkerbladene, og hæng grenene med hovedet nedad. I et større tørrerum kan du bruge en ventilator til at sørge for, at der er god luftcirkulation.

Reoler fungerer også godt, når du skal tørre store mængder knopper. Klip dine knopper til, fordel dem i et jævnt lag, og placer et hygrometer på hver hylde.

RQS Tørringsnet er fantastisk til tørring af cannabis. Det eneste, du skal gøre, er at hænge det op og fylde det med dine trimmede knopper, så de er jævnt fordelt. Du kan opbevare tørringsnettet i dit tørrerum eller et andet passende rum.

Hvor lang tid tager det for cannabis at tørre ordentligt?

Der er mange faktorer, der påvirker, hvor lang tid det tager for cannabis at tørre.

Størrelsen på dine knopper påvirker naturligvis tørretiden, da større og tættere knopper er længere tid om at tørre end mindre knopper. Det kommer også an på måden, som du vælger at trimme dine planter. Husk, at grenene på dine planter indeholder den største mængde vand, så hvis du hænger store grene, er de længere tid om at tørre end mindre grene eller individuelle knopper. Sidst, men ikke mindst har temperaturen, luftfugtigheden og luftstrømmen i dit tørrerum også stor indflydelse på, hvor lang tid det tager for din marihuana at tørre.

Generelt tager det ca. 7-12 dage afhængigt af ovenstående faktorer. I løbet af den periode mister dine knopper en masse vand, og det betyder, at de krymper i størrelse og reduceres i vægt.

Video id: 484380359

Hvordan ved jeg, om mine knopper er ordentligt tørrede og klar til hærdning?

Der findes en simpel test, du kan bruge for at finde ud af, om dine knopper er tørre: Tag en lille gren og prøv at bøje den. Hvis den knækker, er dine knopper tørre, og du er klar til at gå videre til hærdningsprocessen. Hvis den bøjer, har dine knopper brug for lidt længere tørringstid.

Hvordan hærder jeg mine knopper?

Hvis du vådtrimmede dine knopper, er du klar til at gå videre til hærdningsprocessen, så snart dine knopper er tørre. Hvis du derimod valgte tørtrimning, skal du gøre det nu, før du går videre til hærdning.

Når dine knopper er tørre og trimmede, skal du placere dem i store beholdere med en bred åbning (mason- eller syltetøjsglas er en god løsning). Fyld krukkerne ca. ¾ op, så der er plads til ekstra luft. På de måde mindsker du risikoen for, at mug eller skimmelsvamp ødelægger din høst. Når du har fyldt dine krukker op, skal du opbevare dem på et tørt, mørkt sted (fx i et køkkenskab) og tjekke til knopperne mindst én gang om dagen i de næste 2 uger.

De bedste tips til tørring og hærdning af cannabisknopper

Hver gang du kigger til knopperne, skal du holde dine krukker åbne, så luften kan blive skiftet ud. Undersøg hver knop nøje for skimmelsvamp. Hvis du finder en knop med skimmelsvamp, skal du fjerne den fra krukken med det samme for at undgå, at svampen spreder sig.

Processen med regelmæssigt at kigge til dine knopper sikrer, at overskydende fugt kan komme ud af krukkerne, og at frisk luft kan komme ind. Efter ca. 2 uger kan du endelig begynde at nyde din høstede marihuana, men jo længere du venter, jo bedre bliver den.

Hvad er den bedste luftfuktighed til hæring af cannabis?

Du skal sigte efter en luftfugtighed på omkring 62%, når du hærder dine knopper. Denne stigning i fugtindhold genfugter dine blomster lidt, forbedrer deres smag og blødhed samt forhindrer stadig dannelse af skimmelsvamp.

Video id: 509743497

Hvor lang tid tager hærdningsprocessen?

De fleste avlere hærder deres marihuana i omkring en måned, men hvis du vil have mest muligt ud smagen og aromaen af dine knopper, skal du hærde dem i 4-8 uger.

Hvad er den bedste måde at opbevare mine tørrede og hærdede knopper på?

Når du er færdig med hærdning, kan du opbevare din knopper i de samme beholdere på et køligt, mørkt og tørt sted. Du behøver ikke længere tjekke til dine knopper så tit, så sørg for at holde krukkerne tæt lukkede for at forhindre, at dine blomster tørrer for meget ud. Hvis du har mange knopper, skal du overveje at investere i fugtigregulerende pakker eller lignende, så du kan holde dine knopper friske i længere tid.

Er du fyldt 18 år?

Indholdet på RoyaQueenSeeds.com er kun egnet til voksne og er forbeholdt myndige personer.

Sørg for, at du kender loven i dit land.

Når du klikker på ENTER, bekræfter
du, at
du er fyldt 18 år.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 ud af 5
ud af 37826 bedømmelser