Dyrkningsvejledning til cannabis af Royal Queen Seeds


By Steven Voser

Når lyscyklussen giver dine cannabisplanter flere timer med uafbrudt mørke, går de ind i blomstringsfasen. Dine planter stopper med at gro og i stedet lægger de al deres energi i at producere knopper (blomster). Udendørs sker dette normalt, når dagene bliver kortere hen mod slutningen af sommeren. Når du dyrker indendørs, begynder blomstringen, når du skifter lysskema til 10-12 timers mørke.

For de fleste cannabissorter varer blomstringsperioden omkring 7-9 uger, selvom nogle sativa-planter har brug for endnu længere tid, før deres knopper modnes.

Hvad der sker under blomstring, og hvornår det helt nøjagtigt sker, kan variere lidt afhængigt af den sort, du dyrker. Du skal derfor ikke forvente, at dine planter følger denne tidsplan til punkt og prikke. Du skal nærmere se det mere som en generel retningslinje, som du kan orientere dig efter. Lad os tage et kig på blomstringsfasen af cannabis uge for uge.

Video id: 484384420

DE FØRSTE UGER I BLOMSTRINGSFASEN (UGE 1, 2 OG 3)

Når blomstringsfasen starter, sker der ikke en pludselig ændring i dine planters vækstadfærd. Cannabis stopper ikke bare med at gro og begynde at blomstre med det samme. I de første uger af blomstringen kan mange cannabissorter faktisk begynde at strække sig gevaldigt. Det er vigtigt at vide, når det kommer til korrekt fodring af dine planter, men også så du kan give dem tilstrækkelig med plads at vokse på.

UGE 1 (OVERGANGSFASEN OG STRÆKNING)

I de allerførste uger af blomstringen er dine cannabisplanter i overgangsfasen. Din plante tror, at vinteren snart er på vej, og at den er nødt til at producere en stor mængde knopper. Derfor begynder din plante højst sandsynligt at vokse hurtigere. Nogle sorter kan blive næsten dobbelt så høje i løbet af denne tid. På grund af den hurtige vækst, som din plante gennemgår nu, er denne tidlige blomstringsfase også kendt som strækningsfasen.

Da din plante arbejder ekstra hårdt for at blive større og højere, udvikler den også nye blade, som for det meste viser sig omkring de store klaser i toppen af planten. Din cannabisplante har travlt med at udvikle grønt som blade og stilke, så den kan blive stærkere og mere robust.

Værd at vide om den tidlige blomstringsfase.

Selvom din plante officielt er gået over i blomstringsfasen, har den nu et større behov for næringsstoffer til vækst. Du skal ikke ændre din næringsstofplan pludseligt og begynde at give den næringsstoffer til blomstring fra den ene dag til den anden. Normalt anbefales det, at du fortsætter med at give næringsstoffer til vækst i mindst en uge mere, efter blomstringen starter.

Da cannabisplanten strækker sig i den tidlige blomstringsfase, kan du overveje at bruge træningsteknikker som fx træning med lav stress (LST). Det går ud på at bøje og binde stilkene nedad og væk fra midten af planten. På den måde får du en mere jævn baldakin og kan få mere ud af dit vækstlys. Det kan hjælpe dig med at opnå en betydelig bedre høst senere.


(UGE 1)

UGE 2

I den anden uge af blomstringsfasen kan du muligvis allerede begynde at se de første hvide pistiller på dine hunplanter. Disse fine og skrøbelige hvide hår udvikler sig på de steder, hvor de store vifteblade møder hovedstammen. Det er disse fine hår, der senere bliver til knopper.

Hvis din cannabisplante er en hanplante, udvikler den ikke pistiller, men i stedet danner den små pollensække. Hvis du dyrker almindelige ikke-feminiserede planter, hvor du ikke kender planternes køn, er det nu, du skal bestemme kønnet af dine planter, så du kan adskille hanplanterne fra hunplanterne. Hanplanter producerer ikke knopper, og de ender også med at bestøve dine hunplanter, så de begynder at danne frø. Det vil du helst undgå.

For at give dine planter den rigtige næring, når de begynder at blomstre og udvikle de første tegn på knopper, skal du tjekke tidsplanen fra den producent, hvor du køber dine næringsstoffer fra. Det er normalt omkring uge 2, at du skal begynde at øge mængden af næringsstoffer til blomstring for at hjælpe dine planter med at nå deres fulde udbyttepotentiale.


(UGE 2)

UGE 3

Dine cannabisplanter er stadig ikke helt stoppet med at gro, og de vil nu være omkring 50% større, end de var for kun 3 uger siden. Selvom de stadig vokser lidt, aftager strækningen nu gradvist for snart at stoppe helt.

De steder på planten, hvor du tidligere så små pistiller, ser du nu de første tegn på rigtige knopper. Der er stadig ikke så mange harpikskirtler og trichomer på dine planter, og derfor er duften heller ikke særlig tydelig endnu.

I denne del af blomstringsfase begynder dine planter at bruge mere energi på at producere blomster, og derfor er det en særlig afgørende periode. Sørg for, at du giver dine planter de rigtige næringsstoffer, og læs på etiketterne for finde de anbefalede doser.

Dine planter bliver mere kræsen, og det er derfor vigtigt, at du holder øje med symptomer på mulige mangler, som kan vise sig på forskellige måder. Det kan fx være misfarvede, gullige blade, eller at bladene helt falder af. Samtidig skal du også undersøge dine planter for tegn på mulig overfodring (næringsstofforbrænding), der også kan begynde at dukke op omkring dette tidspunkt. Næringsstofforbrænding kan normalt ses på bladspidserne, som bliver misfarvede. Hvis det sker, skal du skære ned på fodring.


(UGE 3)

UGE 4

I den fjerde uge af blomstringsfasen stopper dine cannabisplanter sandsynligvis helt med at vokse og bruger nu al deres energi på at producere knopper. Du kan stadig se hvide pistiller, som stikker ud af knopperne, men selve knopperne bliver større og federe for hver dag, der går. Da der kommer flere knopper, og de vokser sig større, producerer dine planter nu også flere trichomer. Derfor bliver lugten også meget mere påfaldende på dette tidspunkt.

Da din cannabisplante er stoppet med at vokse, behøver du ikke længere koncentrere dig om plantetræning. Før bøjede du grenene nedad, men nu skal du muligvis til at tænke på, hvordan du kan støtte grenene og holde dem oppe.


(UGE 4)

UGE 5

I den femte uge af blomstringsfasen bliver knopperne på hele din planten federe. Der dukker også nye knopper op andre steder fx langs hovedklasen. Med alle disse knopper bliver dine cannabisplanter større dag for dag. Dette er et sikkert tegn på, at dine planter nu er i fuld blomstring. Dine planter har nu en meget intens lugt. Sørg for, at du har et godt ventilationssystem, hvis du dyrker indendørs eller i et område, hvor det ikke er helt lovligt at dyrke cannabis.

Nogle af de før hvide pistiller på dine cannabisplanter begynder at skifte til en mørkere og mere brunlig eller gul farve. Samtidig kan du se, at trichomerne på dine planter begynder at blive mere uigennemsigtige. De mælkehvide trichomer og mørkere psistiller er tegn på, at der ikke er længe til høsttid.


(UGE 5)

UGE 6, 7 OG 8 (DEN SENE BLOMSTERINGSFASE, LIGE FØR HØST)

Ikke alle cannabissorter bruger lige lang tid i blomsterfasen, men de fleste sorter bliver klar til høst i løbet af de sidste tre uger. Der er dog ikke mange sorter, der bliver klar inden uge 8.


(UGE 6)

Skylning af dine cannabisplanter

Blomstringstiden for de forskellige sorter kan variere, men det er normalt tid til at skylle dine cannabisplante to uger før høst. Når du skyller dine planter, skal du stoppe med at fodre planterne med næringsstoffer og kun vande dem med almindeligt, pH-afbalanceret vand i disse sidste uger. På den måde skyller du salte og mineraler ud af jorden, og det giver bedre og mere velsmagende knopper. Ellers kan du opleve en mere krads røg med en ubehagelig, kemisk smag.


(UGE 7)

Tjek dine planter for at se, hvornår de er klar til høst

For at finde ud af, hvornår det er tid til at høste dine planter, kan du bruge en lup eller et lille mikroskop til regelmæssigt at undersøge trichomerne. På den måde kan du se, når trichomerne skifter fra at være klare til at være mælkehvide i farven. Hvis mange af trichomerne stadig er klare og gennemsigtige, er det tegn på, at det er for tidligt at høste. Når størstedelen af trichomerne har en gullig farve og ikke længe er gennemsigtige, er det tegn på at THC-indholdet i knopperne er på sit højeste, og at planten er klar til høst.


(UGE 8)

PRO-TIPS TIL EN BEDRE HØST

Det kan virke skræmmende at guide sine cannabisplanter gennem deres blomstringsfase, især hvis du er ny avler. Følg disse enkle tip for at sikre, at du altid får en god høst:

Video id: 484384984

BESTEM KØNNET AF DINE PLANTER

De fleste avlere bestemmer kønnet på deres planter i den sidste uge af den vegetative fase eller i de første uger af blomstringsfasen. Husk, at hanplanter udvikler pollensække, der ligner små bolde, og disse planter skal enten fjernes eller adskilles fra dine hunplanter, hvis du vil undgå, at de bliver bestøvet.

Du skal også holde øje med dine hunplanter for at fange hermafroditter under blomstringsfasen. Selvom det ikke er så almindeligt, kan det dog ske, at nogle cannabisplanter udvikle både hun- og hanblomster, mens andre kan udvikle støvdrager, i et sidste forsøg på at producere frø som et stressrespons.

LØS PROBLEMER FØR BLOMSTRING

Hvis du dyrker indendørs, har du den fordel, at du selv kan kontrollere, hvornår dine planter begynder at blomstre. Sørg for, at du udnytter den fordel og kun sætter dine planter i gang med blomstring, når de er 100% sunde. Det er ikke en god idé at rette op på fejlernæring eller bekæmpe skadedyr og sygdomme, mens dine planter blomstrer.

Hvis du dyrker udendørs, har du mindre kontrol over, hvornår dine planter begynder at blomstre. I stedet skal du holde øje med kalenderen og løse eventuelle problemer, inden sommeren er forbi.

GØR OVERGANGEN TIL BLOMSTRINGSFASEN, SÅ LET SOM MULIG

Blomstrende planter har brug for forskellige fugtighedsniveauer og temperaturer end planter i den vegetative fase. I stedet for at ændre temperaturen, luftfugtigheden og lyscyklussen på én gang, anbefaler vi, at du gradvist ændrer temperaturen og fugtigheden over to dage. Lad dine planter vænne sig til ændringerne ved at holde dem i den vegetative fase i et par dage ekstra, før du ændrer på lysskemaet.

INDSTIL LYSET KORREKT

Cannabisplanter kan godt lide de røde og orange bølgelængder under blomstring (mellem 580-700 nm). Det stimulerer modningen af knopperne. Brug et dyrkningslys med dette spektrum i blomstringsfasen for at opnå de bedste resultater.

OMPLANT IKKE LIGE FØR BLOMSTRING

Omplantning er en chokerende oplevelse for dine cannabisplanter. Du skal altid undgå at omplante lige før eller under blomstringsfasen for at undgå at ødelægge dit udbyttepotentiale.

TRIM OVERFLØDIGE BLADE

Før blomstring skal du sørge for at træne og trimme dine cannabisplanter lidt, så stederne, hvor knopperne dannes, får så meget lys som muligt. Hver avler har vær sin tilgang til beskæring, men vi kan godt lide Kyle Kushmans anbefaling: "Hvis toppen af en gren ikke kan bøjes til mindst 50% af plantens højde, skal den væk". Idéen er at hjælpe din plante med at bruge al sin energi på de knopsteder, som producerer det bedste produkt.

Husk også altid at trimme gule eller døde blade væk under blomstringen. Selvom dine planter gerne skal være frodige og grønne frem til omkring uge fire, er der dog nogle af bladene, der må lade livet, når planten begynder at bruge mere energi på at producere knopper. Det er helt normalt, og du kan uden problemer fjerne de blade, der bliver gule eller tørrer helt ud.

Video id: 484384984

HOLD LUFTFUGTIGHEDEN PÅ 45%

Råd i knopperne er et alvorligt problem, der kan ødelægge en hel høst. For at beskytte dine planter og optimere deres vækst skal du holde den relative luftfugtighed i dit dyrkningsrum på 45%.

HOLD GODT ØJE MED TEMPERATUREN

Blomstrende cannabisplanter elsker en dagtemperatur på 20-23 grader og en nattetemperaturer på omkring 15-18 grader. Sørg for at holde øje med pludselige temperatursvingninger, når du tænder/slukker dine lys. Pludselige fald i temperaturen kan chokere dine planter, og pludselige stigninger kan danne kondens på overfladerne af dine knopper og få dem til at rådne.

BRUG ET UDLUFTNINGSSYSTEM MED KULFILTER

Tilskud af CO₂ under blomstringsfasen kan forbedre vækst og udbytte. Hvis du kan, skal du prøve at holde CO₂-niveauer på 1.000-1.200 ppm under blomstring.

UNDGÅ NÆRINGSSTOFFORBRÆNDING

Du kan ikke kompensere for næringsstofforbrænding under blomstringsfasen. Sørg for at følge en strengt fodringsplan og husk at stoppe fodring to uger før høst, og skyl dine planter.

STØT TUNGE BLOMSTER

Det er ikke ualmindeligt, at blomstrende planter kollapser på grund af vægten af deres knopper. Brug bambusstænger og snore til at støtte tungt belastede grene, og sørg for, at de får så meget lys som muligt.

UNDGÅ AT FORBRÆNDING FRA LYS

Ligesom med næringsstofforbrænding kan du ikke kompensere for forbrænding under blomstringsfasen. Husk at holde dine lys et godt stykke fra toppen af din baldakin. Let forbrænding skader ikke kun sunde blade, men det kan også forårsage calciummangel i den tidlige blomstringsfase. Hvis toppen af dine planter begynder at blegne under blomstringen, er du højst sandsynligt nødt til at hæve dine lamper!

BRUG FULVUSSYRE LIGE FØR BLOMSTRINGSFASEN

Brug af fulvussyre lige før blomstringsfasen begynder, kan hjælpe med at øge størrelsen på dine knopper tidligt. Husk også at give dine planter mere calcium under blomstring, både hvis du dyrker hydroponisk og i jord.

GLAD BUDDING!

Dyrkning af cannabis kan virke kompliceret og udfordrende. Når alt kommer til alt, er cannabisplanter følsomme, og én lille fejl under blomstringsfasen kan påvirke størrelsen og kvaliteten af dit udbytte markant. For at være sikker på, at du får en god høst hver gang, skal du huske at gemme denne guide om blomstringsfasen og læse den igennem, inden du ændrer lysskema for dine næste planter!

Er du fyldt 18 år?

Indholdet på RoyaQueenSeeds.com er kun egnet til voksne og er forbeholdt myndige personer.

Sørg for, at du kender loven i dit land.

Når du klikker på ENTER, bekræfter
du, at
du er fyldt 18 år.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 ud af 5
ud af 37835 bedømmelser