Dyrkningsvejledning til cannabis af Royal Queen Seeds


By Luke Sumpter

Alt, hvad du behøver at vide, om screen of green-metoden (ScrOG).


Ved brug af træningsteknikker på cannabisplanter kan avlere øge udbyttet, reducere patogenrisikoen og forbedre deres afgrødes liv. ScrOG - eller Screen of green - er en træningsteknik, som skaber en jævn og vandret baldakin. Der er utallige fordele ved at skabe denne botaniske struktur.

HVAD ER SCROG-METODEN?

Overladt til sig selv vokser cannabisplanter mere i højden og mindre i bredden. ScrOG-metoden går ud på at bringe de nedre grene op og de øvre grene ned og strække dem over et jævnt fordelt plan. Ved at placere en skærm over vækstmediet kan avlere væve grenene gennem netmaskerne, når planterne vokser og modnes. Ved at omdirigere individuelle grene og føre dem i længderetningen hen over skærmen får avlerne en flad vandret baldakin.

HVAD ER SCROG-METODEN?
HVAD ER SCROG-METODEN?
HVAD ER SCROG-METODEN?

FORDELENE VED AT DYRKE CANNABIS MED SCROG

Men hvorfor overhovedet vælge ScrOG-metoden? Fordi denne metode har en masse af fordele, herunder:

 • Lyseksponering: En ScrOG-baldakin modtager jævn lyseksponering. Ikke-trænede cannabisplanter har en primær blomsterklase, som hæver sig over resten af planten, hvilket betyder, at lyskilden skal holdes over dette område. Når man benytter en ScrOG-opsætning kan lyskilden derimod nå hver en blomst.
 • Udbytte: Da hver knop modtager tilstrækkeligt lys, maksimeres deres fotosyntetiske potentiale, så de vokser sig større og producerer mere harpiks. Denne træningsmetode forvandler også hovedstammen og den primære klase til én samlet masse.
 • Iltning: Den vandrette grønne skærm får en bedre luftstrøm over og under baldakinen. Ved at tilføje en ventilator får man endnu flere fordele, og risikoen for svampeinfektioner reduceres.
 • Udnyt pladsen: Mange avlere formår at opnå et større udbytte fra en enkelt ScrOG-trænet plante i et lille rum end med adskillige mindre utrænede planter. Hjemmeavlere, som holder lav profil, kan maksimere deres produktion ved hjælp af denne metode. Avlere kan endda bruge træningsmetoden på flere planter samtidig og flette dem sammen til én enkelt ScrOG-plante.

HVORNÅR SKAL DU BRUGE SCROG?

Du kan begynde at føre dine planter gennem skærmen, så snart de begynder at komme i kontakt med den. Vi anbefaler, at du placerer skærmen ca. 20 cm over bunden af dine planter, så deres væksthastighed bestemmer, hvornår du helt præcist kan starte med ScrOG.

Du kan påbegynde processen, når toppen af hver plante begynder at vokse gennem skærmen. Vent til, at hver plantetop er vokset 5 cm over skærmen. Fortsæt med at stikke hvert skud ind under skærmen og led dem væk gennem den næste åbning. Denne proces, hvor du putter grenene gennem nettet, er det grundlæggende i ScrOG-processen, så vær opmærksom på hvilken retning, du vil have, at hver gren skal vokse i.

Fortsæt denne proces gennem hele den vegetative fase. Skift til et lysskema med 12 timers lys og 12 timers mørke for at igangsætte blomstringen, når skærmen for det meste er fyldt op.

Fortsæt med at trække hver gren igennem maskerne og væve dem ind i skærmen i de næste 2-3 uger, når dine planter begynder at bredde sig. Denne øgede vækst giver dig mulighed for at udfylde skærmen, før dine planter går ind i det endelige blomstringsstadie, hvor de vokser mindre.

HVORNÅR SKAL DU IKKE BRUGE SCROG?

Undgå at manipulere og væve dine planter for tidligt. Det kan være fristende at gå hurtigt i gang, men det resulterer bare i, at dine planter vokser langt ud over skærmen. Hvis du træner dine planter i skærmen for tidligt - i den tidlige vegetative fase - giver du dig selv ekstra arbejde. Du kan endda ende med at løbe tør for plads i din skærm.

SÅDAN BRUGER DU SCROG: VIGTIGE OVERVEJELSER

Selvom ScrOG-opsætninger kan se komplekse ud, kræver metoden meget lidt arbejde. Selvom du har meget lidt erfaring med at cannabisdyrkning, kan du springe direkte ud i at bruge denne teknik og opnå gode resultater. Sørg for, at du følger vores vejledningen nedenfor, så får du en god høst.

VÆLG DE RIGTIGE SORTER

Hvad enten man bruger træningsteknikker eller ej, skal avlere altid sørge for at vælge sorter, der passer til deres præferencer, hvor meget plads de har til rådighed og deres klima. Nogle sorter er meget mere kompatible med ScrOG-metoden end andre. Se de bedst egnede egenskaber nedenfor.

 • Elastiske sativa-planter: Sativa-dominerende sorter er slanke, høje og naturligt elastiske. Avlere kan let flette disse planters grene og udfylde en ScrOG. Naturligvis kan du også vælge de mindre og mere buskagtige indica-planter - du skal bare bruge flere planter for at maksimere potentialet af dit dyrkningsområde.
 • Stamtilpasning: Tilsvarende sorter: Avlere kan dyrke flere forskellige sorter i samme ScrOG-opsætning og få et godt udvalg af knopper. Prøv at vælge sorter, der opnår nogenlunde den samme gennemsnitshøjde for at lette dit arbejde.
HOW TO SCROG: MAJOR CONSIDERATIONS

VÆLG DE RIGTIGE POTTER

Du bliver nødt til at vælge den rigtige pottestørrelse for at optimere din vækst. Størrelsen afhænger af, hvor mange planter du inkorporerer i din ScrOG-opsætning. Overvej følgende faktorer:

 • Flere planter: Hvis du dyrker mange planter på lidt plads, skal du tænke over afstanden mellem planterne (mere om dette nedenfor). Derfor kræver hver plante en mindre potte. En 11 liters potte udnytter pladsen godt, samtidig med at din plantevækst optimeres.
 • Enkeltstående planter: Du kan øge størrelsen af din potte, hvis du kun bruger en enkelt plante i din ScrOG-opsætning. En 25 liters potte giver din plante nok plads til at etablere et godt rodsystem og en stor baldakin.
 • Stofpotter: ScrOG-metoden forbedrer i høj grad iltningen af baldakinen - ved at bruge stofpotter forbedrer du yderligere iltningen af vækstmediet betydeligt. RQS Stofpotter har proprietære Aqua Breathe-lag, som øger iltniveauet og holder på fugtigheden.

PLACER PLANTERNE RIGTIGT

Når du dyrker flere planter med ScrOG, kan du høste flere af dine yndlingssorter. Du kan dyrke sorter med høj THC og høj CBD sammen og endda matche planter baseret på deres terpenprofiler.

Den rigtige afstand mellem planterne er en af de vigtigste faktorer, når du dyrker flere planter sammen. Det hjælper med at minimere dannelsen af skimmelsvampe og samtidig give dit det bedst mulige udbytte. Målet er at få plads til så mange planter som muligt for at få de bedste resultater, samtidig med at du holder dem langt nok fra hinanden for at øge lyseksponeringen og iltningen.

Du kan godt slippe afsted med at klemme fire små eller mellemstore planter sammen på en kvadratmeter, hvis du bruger 11 liters potter.

SKÆRMEN: HØJDE, STØRRELSE OG MATERIALER

Det er legende let at lave en ScrOG-skærm. Hvis du nogensinde har samlet et saml-selv-møbel eller hængt et billede op på væggen, er du mere end kvalificeret. Sørg for, at du har følgende materialer og udstyr, og så er du stort set klar.

 • Størrelsen: Dette afhænger af, hvor mange planter du dyrker, og hvor store de er. Din baldakin skal være helt jævn, så en for stor skærm giver færre problemer end en skærm, der er for lille. Hvis du ikke er sikker på størrelsen, er det bedre at lave den lidt større. Hvis har begrænset plads, skal du lave en skærm, som passer til den plads, du har.
 • Skærm: Snor eller hampsnor er helt perfekt. Cannabisgrene griber nærmest fast om snorens grove tekstur, og du kan nemt skaffe dig af med materialet bagefter.
 • Rammen: Lav en firkantet (eller rektangulær) ramme af fire stykker træ, der er lidt mindre end dit vækstareal. Lav fire ben, der er lige store, og fastgør dem til toppen af rammen med skruer. Du kan også lave det samme design ved at bruge PVC-rør. Skru kroge i toppen af rammen med 6 centimeters mellemrum. Fastgør snoren til krogene.

SÅDAN BRUGER DU SCROG: PROCEDURE

Efter et par uger som kimplanter går dine planter ind i den vegetative fase. Du skal sørge for at følgende ting er i orden, så du er sikker på at dine planter er helt kompatible med ScrOG-metoden.

 • Topping: Når hver plante har udviklet 5 knudepunkter (det punkt, hvor en gren møder stammen), skal du toppe dine planter ved det højeste knudepunkt. Rengør en skarp saks og klip hovedstammen af lige over knudepunktet. Topping tvinger planterne til at ændre deres vækstmønster og vokse ud i flere hovedstammer i stedet for bare én. Dette fremmer en lateral vækst, som egner sig bedre til ScrOG-metoden.
 • Opsætning: Placer skærmen ca. 20-40 cm (afhængigt af plantetypen du dyrker) over toppen af vækstmediet. Arranger dine lys, således at de giver en jævn lyseksponering over skærmen.
 • Vævning: I modsætning til pralbønner og humle vokser cannabisgrenene ikke som vinstokke. Du bliver nødt til at væve dem manuelt gennem skærmen. Målet er at udfylde hver firkant med en individuel gren for at undgå overbelægning. Gør det forsigtigt, men effektivt. Hvis du mærker, at en gren ikke bevæger sig i en bestemt retning, skal du ikke risikere at knække den. Diriger grene i forskellige retninger for at udfylde skærmen og forhindre, at de skygger for hinanden og sidder for tætte.
HOW TO SCROG: PROCEDURE

Bliv ved med at væve grenene igennem hele den tidlige blomstringsfase, indtil din skærm er fyldt helt ud. Hold grenene på plads ved hjælp af blød plantesnor.

 • Beskæring: Fjern grenene nedenunder det punkt, hvor du toppede din plante. Dette tvinger din plante til at lede al sin energi til baldakinen. De nederste grene kræver næringsstoffer og vand, så fjern dem fra din plante for at frigøre ressourcer.
 • Vedligeholdelse: Cannabisplanterne føler sig ofte stressede under hele ScrOG-processen. Sørg for at vande dem øjeblikkeligt efter hver vævning. Herefter skal du kun vande dine planter, når de øverste 3-4 cm af jorden er helt tør. Hold dine planter godt fodret med gode næringsstoffer for at undgå underernæring.

GØR SCROG ENDNU BEDRE MED ANDRE CANNABIS-TRÆNINGSTEKNIKKER

ScrOG-metoden giver fantastiske resultater, når den bruges alene, men hvis du kombinerer den med andre teknikker, kan dine resultater nå helt nye højder. Her er nogle af de mest effektive metoder.

LST

Træningsmetode med lavt stress-niveau går ud på, at du forsigtigt bøjer og binder cannabisgrenene for at manipulere plantens form. Det lave stress hæmmer ikke væksten, så planterne har ikke brug for så meget tid til at komme sig efter bagefter.

LST kan bruges på flere måder under ScrOG. Ved at binde spidsen af planten og føre hovedstammen parallelt med jorden, tvinger avlerne sidegrenene til at skyde opad for at danne en langt mere produktiv baldakin. Alternativt kan du bruge LST til at binde de fire primære grene efter topping og danne en X-form. Dette tvinger dine planter til at vokse lateralt og udfylde skærmen.

Video id: 569373769

LOLLIPOPPING

Lollipopping er en form for afbladning, der går ud på at fjerne de nederste blade og knopper fra grenene. Det booster iltningen, og energien omdirigeres til større og mere produktive knopper andre steder i baldakinen.

Denne teknik er ideel til ScrOG-metoden, da den gavner knopperne, som vokser på skærmen, og samtidig begrænser du antallet af ringere popcorn-knopper på de nederste dele af grenene. Du slår to fluer med ét smæk! Du skal bruge en ren, skarp saks til at udføre denne teknik med og gøre det i slutningen af den vegetative fase. Du kan kombinere denne teknik med LST og mainlining.

MAIN-LINING

Denne teknik går ud på at toppe og binde dine planter sekventielt for at skabe en baldakin fyldt med knopper i lige store størrelser. Mainlining går hånd i hånd med ScrOG-metoden ved at danne en åben og udspredt baldakin, der gror ind i nettet på din skærm nedefra.

Sådan afslutter du processen:

 1. Top hver plante ved det tredje knudepunkt, så der dannes to hovedstammer. Fjern alle blade og grene under dette punkt for at lede væksthormon og energi mod de resterende stilke.
 2. Anvend blødt havesnor til at binde de to stængler vinkelret med jorden.
 3. Efter din plante har fået lov til at producere ny vækst, skal du toppe alle hovedskuddene igen for at fordoble antallet af hovedstammer.
 4. Bind de nye hovedstammer ned, og fjern al anden ny vækst. Du vil bemærke, at der begynder at danne sig en perfekt symmetrisk baldakin på begge sider af din plante.
 5. Fortsæt med topping i alt fem gange på hver side af planten for at skabe i alt 32 hovedskud, som så er klar til ScrOG-metoden.
ENHANCE SCROG WITH OTHER CANNABIS TRAINING TECHNIQUES

SUPERBESKÆRING

Gør dine grene mere bøjelige og lettere at væve ved hjælp af superbeskæring. Denne metode har et højt stressniveau og går ud på, at du forsigtigt presser og trykker grenene for at bøje dem til det punkt, hvor de er tæt ved at knække. Dette øger ikke kun lysindtrængning, men gør også planterne mere kompatible med ScrOG-metoden.

Hensigten med superbeskæring er at beskadige det indre plantevæv for at gøre stilke lettere at manipulere uden at skabe et åbent sår på ydersiden af grenene. Selvfølgelig er det ikke uden risiko. Udfør teknikken i det vegetative stadium, inden dine planter væves ind på skærmen. Følg denne vejledning for at superbeskære din plante:

 1. Vælg de grene, du vil træne. Vælg en sektion fra et ældre område på planten, hvor vævet føles smidigt og bøjeligt.
 2. Hold grenen mellem tommelfingeren og pegefingeren, og pres forsigtigt. Rul grenen mellem fingrene i ca. 10 sekunder før, at grenen bliver blød.
 3. Bøj grenen i den retning, du vil have den til at vokse. Forbind grenen med tape, hvis du ved et uheld kommer til at beskadige den udvendigt.

I sidste ende giver superbeskæring dig mulighed for at begynde at forme din plante og gøre den klar til at blive vævet ind i skærmen senere i processen.

SORTER DER EGNER SIG TIL SCROG-METODEN

GREEN GELATO

Green Gelato er en af favoritsorterne blandt cannabisdyrkere og -kendere. Dyrkerne at denne sort er nem at vedligeholde og er glæder sig spændte til at se dannelsen af de tætte knopper, som processen skrider frem. Planten udvikler fantastiske lilla knopper, og en duft af Kush, sød mynte og frugtagtige dessertaromaer tiltager i styrke. Green Gelato er helt sikkert den mest velsmagende måde at introducere dit system for et THC-indhold på langt over 25%. Denne sort har en unik terpenprofil, og virkningen får din hjerne og krop til at slappe fuldstændig af.

Green Gelato er lettere indica-domineret, og det giver denne sort en række egenskaber, som passer godt til ScrOG-metoden. Der er god afstand mellem blomst og blad, og derfor får knopperne større lyseksponering, da der ikke er så meget skygge fra overdreven bladproduktion. Minimal bladproduktion betyder også, at du sparer tid på tidskrævende vævning. Sorten danner tætte blomsterklynger ved hvert knudepunkt i stedet for at danne lange klaser, og derfor får du en jævn baldakin med ensartede knopper. De lavtsiddende blomster, der på en utrænet plante ville være små, får mulighed for maksimal vækst.

Green Gelato

Green Gelato
23_genetic background_1 Sunset Sherbet x Thin Mint Girl Scout Cookies
33_Yield indoors_1 500 - 700 gr/m²
31_plant height outdoor_1 80 - 120 cm
25_flowering time_1 8 - 10 uger
29_THC_1 THC: 27%
28_Type Blend_1 Sativa 45% Indica 55%
34_yield outdoor_1 800 gr/plant
32_plant height outdoors_1 150 - 200 cm
27_harvest period_1 Tidlig oktober
22_Effect_1 Fysisk afslappende, Klar

Køb Green Gelato

OG KUSH

OG Kush blev hurtigt en meget efterspurgt sort, fra det øjeblik den blev introduceret i USA. Det varede ikke længe, før den blev højt værdsat globalt. Denne plantes duft, udseende, styrke og smag begejstrer fortsat cannabisfans over hele verden. Den har en markant og dominerende citrussmag og blide søde og syrlige undertoner, samt en behagelig eftersmag som varer ved længe efter, du er blevet færdig med din joint - ekstrakter er en ren smagsnydelse. Den har en Euforisk virkning, som giver mental klarhed og en dyb fysisk effekt. Den er derfor en favorit til rekreativ og terapeutisk brug.

Den gode afstand mellem knudepunkterne gør OG Kush velegnet til ScrOG-metoden. Ved at beskære den et par gange og bytte om på hvilket område, der ligger øverst i skærmen, gør det muligt for alle knopperne at nå deres fulde potentiale og dermed skabe et tæppe af Kush med en god afstand mellem knopperne. Det forhindrer skygge og tillader luftstrøm. Cannabis reagerer generelt godt på træningsteknikker, og denne sort er ingen undtagelse. OG Kush producerer lige store og lige tætte knopper og leverer et stort udbytte set i betragtning af, hvor ubesværet den er at dyrke.

OG Kush

OG Kush
23_genetic background_1 Chemdawg x Lemon Thai x Pakistani Kush
33_Yield indoors_1 425 - 475 gr/m2
31_plant height outdoor_1 90 - 160 cm
25_flowering time_1 7 - 9 uger
29_THC_1 THC: 19%
28_Type Blend_1 Sativa 25% Indica 75%
34_yield outdoor_1 500 - 550 gr/plant
32_plant height outdoors_1 180 - 220 cm
27_harvest period_1 Oktober
22_Effect_1 Beroligende, Opløftende

Køb OG Kush

Er du fyldt 18 år?

Indholdet på RoyaQueenSeeds.com er kun egnet til voksne og er forbeholdt myndige personer.

Sørg for, at du kender loven i dit land.

Når du klikker på ENTER, bekræfter
du, at
du er fyldt 18 år.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 ud af 5
ud af 37835 bedømmelser