Generelle oplysninger om cannabisdyrkning

Dyrkning og Blomstring

Cannabisplantens vækst afhænger af antallet af timer med lys, som den modtager hver dag. Jo flere timers lys, jo stærkere bliver planten. Den mest anvendte lysperiode i cannabisdyrkning er på 18 timers lys pr. dag og 6 timers mørke. Dette svarer til d. 21. juni, som er årets længste dag og en solrig én af slagsen. Vi narrer planten med, at det altid er den mest fantastiske og længste dag på året. Men du kan lige så godt give dine planter 19 timers, 20 timers - helt op til 24 timers lys om dagen.

Med en 24-timers lysperiode brænder dine lys naturligvis hele tiden. Men hvis du giver planterne mindre end 18 timers lys, øger du sandsynligheden for, at planten begynder at blomstre. Nogle varianter blomstrer, når de gives 15-16 timers lys. Når vi taler om at "sætte planten i blomstring", henviser vi til teknikken, hvor lamperne sættes på en timer med 12 timers lys og 12 timers mørke. Dette er den optimale periode til blomstring. Hvis du giver hende flere timers mørke, blomstrer planten hurtigere, men udbyttet bliver mindre, fordi du har overbevist hende om, at vinteren er lige rundt om hjørnet.

Growth and flowering of cannabis plants

Dette er nogle gang værd at gøre ved slutningen på blomstringsperioden for at skubbe planten ind i en "høstklar" tilstand lidt tidligere. Hvorfor bare 12 timer? Fordi planten har brug for lys til at udvikle sine knopper og lave dens THC. Jo mere lys, jo mere blomst og THC-produktion. Den perfekte grænse er derfor 12 timer, så planten kan blomstre ordentligt, samtidig med at den udvikler en god, THC-rig blomst med et pænt udbytte. Nu kan jeg høre dig tænke, "Så giver jeg bare planten endnu mere lys!". Men det forlænger bare blomstringsperioden uden at tilføre noget til din afgrødes størrelse eller styrke. Længden på blomstringsperioden afhænger af plantens sort og kan være alt mellem 5 og 16 uger. De mest almindelige sorter blomstrer dog efter 8-10 uger.

Hanplanter kontra hunplanter

Cannabishunplanter er nemme at genkende ud fra deres produktion af små hvide hår. De første hvide hår findes i plantens "armhule", hvor to af dem udspringer fra en blomsterhule. Blomsterhulen er på planten dér, hvor bladet knytter sig til hovedstammen, og hvor en sidegren spirer. Hanplanten har derimod ingen hvide hår og er derfor nem at genkende i forhold til hunplanten.

Hanplanten har små kugler, som ses i grupper, der hænger fra planten i en tråd. Disse kugler åbner sig efter en længere blomstringsperiode. Her kan du tydeligt se THC-krystaller på en blomsterknop. Pressede THC-krystaller er ingrediensen til hashish. Dette er, hvordan du kan se dem, ved at bruge en lup. Jo mere funklende blomsten er, jo bedre er kvaliteten. Herefter bliver bananformede stykker synlige. Ud af disse kommer pollen, som kan befrugte dine hunplanter.

difference between male and female cannabis plantsHuncannabisplante (venstre) og hancannabisplante (højre)

Lige i starten af blomstringen ser hanplantens kugler og hunplantens blomsterhuler ens ud, fordi de kun er en millimeter eller deromkring i størrelsen, men ved at kigge nøje efter kan du se, at hanplantens kugler vokser væk fra hovedstammen, hænger på en tråd og gror adskillige kugler af sig selv. Hunplantens blomsterhule forbliver forholdsvis tæt på hovedstammen indtil på et bestemt tidspunkt, når den er stor nok, to hvide hår viser sig. Så hvis du ser to kugler i en blomsterhule, der vokser, så er sandsynligheden allerede stor for, at du kigger på en hanplante.

På denne måde kan du tidligt i blomstringen fastslå, hvilke der er hanplanter og fjerne dem for at efterlade mere plads og flere ressourcer til hunplantens udvikling. Hermafroditter er tvekønnede planter med både kendetegn fra han- og hunplanter. Hermafroditter kan opdeles i forskellige typer. Nogle af dem er 90% hanplante og 10% hunplante, mens andre 90% hunplante og 10% hanplante eller 50% han- og hunplante. I de tilfælde, hvor de er 90% hunplante-hermafroditter, kan vi bare fjerne hanplantens blomster og på denne måde fortsat udvikle blomster, der kan høstes og er ubefrugtede - og derfor uden frø. Pollen fra disse hermafroditter producerer for det meste hunplantefrø.

Hvordan skabes blomster, og hvilke dele af planten kan ryges?

For at forstå, hvordan en blomst produceres på planten - fra blomst til rygeligt produkt - skal du virkelig se det med dine egne øjne. En simpel beskrivelse af, hvordan hunplanten fremstiller en blomst gør ikke mange mennesker klogere. Som du kan se producerer hunplanten mange små hvide hår, som dukker op fra en mindre blomst, og jo mere avanceret blomstringen skrider frem, jo mere svulmer dine blomster op og bliver større.

I mange tilfælde vokser blomsterne med tiden ind i hinanden, hvilket får det til at at se ud som om, at der er én stor blomst. Efterhånden stopper blomsterne med at vokse i størrelsen - ved slutningen på blomstringsprocessen - og disse hvide hår tager farve. Når dette er sket for 80% af plantens blomster, så er det tid til at høste planten. De eneste stykker af cannabisplanten, som kan ryges, er blomsterne. De kultiverede blomster tørres i et mørkt, køligt (15-20°C) område, hvor de stille og roligt kan gennemgå tørringsprocessen og på samme tidspunkt "konverteringsprocessen", som producerer stoffer, der giver en "high".

Amnesia Haze cannabis plant ready for harvest

Det giver ikke meget mening at tørre dine blomster hurtigt, da den rigtige følelse af at være høj, som du får fra at ryge cannabis, har brug for tid til at modne i løbet af tørringsprocessen. Blade trimmede fra omkring blomsten kan ryges, men de smager ikke så godt som selve blomsterne. Du får mere ud af at lave hashish ud af dette, men der kommer mere omkring det her i fremtidige udgaver.

Forskel mellem hash og pot

Som du nu burde vide, er pot tørrede blomster fra en cannabishunplante. Kun hunplanter kan producere stærk pot. Hashish er derimod indsamlede krystaller, som findes på plantens blomsterknopper, blade og stamme. Da et billede siger mere end tusindvis af komplicerede ord, kan du sikkert se det for dig selv, hvor mange krystaller, der er. Nogle mødre har dem: Denne plante har rigeligt med krystaller, som findes på en cannabisblomst.

De gennemsigtige små kugler, som du ser i forstørrelse, er krystallerne, jeg taler om, og du kan finde dem på små stilke. Når cannabisplanten er moden, får disse krystaller en gul til guld farve. Ved at tørre plantens blomster og blade kan krystallerne nemt løsne sig fra vegetationen, især når vi propper disse blade i pollinatoren. Dette er en firkantet æske med en tromme indeni - ligesom en vaskemaskine, kun med en rund si.

Trommen drejer rundt, og krystallerne rystes fri som et resultat af kærning. De falder gennem sien, hvorefter vi kan skrabe dem sammen til en bunke, som vi kalder "skuff" eller upresset hashish. Vi kan presse hashpulver til en dejlig blok, som du måske har set til salg. Hashish er derfor samlingen af THC-krystaller, som findes på cannabisplanten og ikke kan ses af det blotte øje. Det er en ren koncentration og giver derfor en mere energisk, klar følelse af at være høj. Hvis du ruller en joint med en blomst, lægger du mærke til, at dine fingre bliver dækkede af et guldfarvet pulver fra at åbne blomsten op og smuldre det. Dette pulver er de krystaller, jeg har talt om.

Indendørs eller udendørs dyrkning?

Indendørs eller udendørs dyrkning? Der er virkelig meget, der kan siges om dette emne, og det skal siges, at begge har deres fordele. Udendørs kan du presse tre høst indimellem forår og vinter. Undtagen hvis du er afhængig af vejrguderne, og derfor er der meget få konstante forhold, du kan regne med, når du dyrker udendørs. Meget kan gå galt, og efter flere måneders kamp kan du stå med nogle få ynkelige blomster til høst. Yderst uvelkomment.

Fordelen ved at dyrke udendørs er, at det koster dig næsten ingenting. Du skal bare bruge et godt stykke jord og en dejlig stor potte, hvori du planter dit frø eller din klon, som vokser sig til et huntræ, som giver dig flere hundrede gram af blomster. Hvis vejret altså tillader det...En klon er et afskåret stykke af gren, som er blevet stimuleret til at producere rødder. Udendørs dyrkning er en god måde for begyndere at lære cannabisplanten og hendes fodringsønsker at kende. Dyrkningsperioden udenfor begynder i tidlig april og fortsætter frem til midten af august, så hvis du får ødelagt en plante, kan du bare spire en ny. Ved at begynde dyrkningen udendørs opbygger du en rigdom af viden, som du får gavn af senere hen, hvis og når du begynder at dyrke indendørs. Det store udenfor er kort sagt det ideélle dyrkningsrum for begyndere, som vil nyde de mange overraskelser, som de støder på, mens de prøver at hjælpe deres planter med at trives.

outdoor growing cannabis

Især hvis du planter dine babyer i fast jord, hvor du har meget lidt at foretage dig ud over at sidde på din dovne ende og vente på, at de bliver modne til høst. Med indendørs dyrkning er du Moder Natur hende selv, og du skal tage styringen i alle aspekter af dyrkningen fra at sikre luftgennemstrømning og ventilation, luftfugtighed osv. Indendørs dyrkning er lidt sikrere end udendørs dyrkning, da planterne er sikkert gemt væk indenfor. Nysgerrige naboer kan nemt se dine planter vokse udendørs og skabe stor drama. Indendørs kan du høste op til fire, fem og endda seks høster pr. år afhængig af længden på dyrkningsperioden af den udvalgte sort, som du dyrker.

Du begrænses ikke af sæsoner og kan derfor selv vælge, hvornår du vil gå i gang. Du har fuld frihed med indendørs dyrkning. Du kan dyrke enhver sort når som helst. Omvendt skal du give dine planter langt større opmærksomhed med indendørs dyrkning. Det er lidt mere arbejde - men naturligvis behageligt arbejde. Du får også brug for startkapital for at investere i alt det essentielle. Du kan tjekke din plantage hver dag og vande planterne, når de har brug for det.

Hvis du vælger at dyrke indendørs, vælger du også at bruge en del af din fritid på denne aktivitet. Hvis du bare tror du kan få klemt nogle planter ind på den måde, og når det lige passer dig, så kigge rundt om hjørnet og tjekke dem lidt ud, så finder du altså hurtigt ud af, at du narrer dig selv. Men da du enkelt kan styre de fleste klimaforhold, kan du løbende arbejde mod et maksimalt udbytte af pot af høj kvalitet. Du kan styre temperaturen ved at lade luftpumper arbejde på et bestemt niveau, det optimale... Luftfugtighed til hanplanter kan opnås ved at installere en luftfugter og en god luftgennemstrømning ved at opsætte én eller flere ventilatorer i dit dyrkningsrum. Indendørs såvel som udendørs dyrkning kan levere fremragende kvalitetspot i enestående mængder. Afhængig af dine egne muligheder og ønsker bør du vælge dét, som passer bedst til dig.

cannabis indoor growing

pH og EC

pH-værdien er et tal, der viser jordens syreniveau. pH-skalaen løber fra 1 til 14. En opløsning med pH mellem 1 og 7 kaldes "syre", en pH på 7 kendes som "neutral" og mellem 7 og 14 kaldes "base". Jo lavere pH, jo mere syreholdig er opløsningen. Når pH er for høj eller for lav, kan planten ikke optage nogle af deres essentielle næringsstoffer. Dette fører til underskudssygdomme. En god pH ligger mellem 5,6 og 6,6. Med en pH i dette spænd er cannabisplanterne bedst til at udtrække næringsstoffer fra deres dyrkningsmedie.

pH-værdien påvirker også den (bakterielle) jordbund, og en aktiv jordbund øger jordens frugtbarhed, hvilket skaber sundere og stærkere planter. Ved at afmåle vandingsvandet med et pH-meter kan vi afsyre det ned til den korrekte værdi. Det meste postevand har en pH på omkring 7,0, så vi skal tilsætte lidt pH-syre for at sænke pH-værdien til fx 6,3. Vi kan enten gøre dette for hele dyrkningsområdet eller slet ikke. Så snart du er begyndt på at justere på pH-værdien, skal du fortsætte med at gøre det.

Selv uden et pH-meter kan du få et fremragende udbytte, men når du gerne vil opnå lidt mere, sikrer den rette pH-værdi bedre vækst og blomstring. pH-værdien er vigtigere end EC, så hvis du skal vælge, pung ud efter et pH-meter først. Jordens pH-værdi ligger omkring 6,3, fordi det bakterielle liv kan udvikle sig fuldt ud, og husk, at pH-værdien for kokosfibre ligger på omkring 6,0. EC måler en opløsnings ledningsevne. Ledningsevnen øger tilstedeværelsen af salte i opløsningen. Gødningsstoffer er intet mere end salte.

Jo mere gødning, du tilsætter dit vand, jo højere en EC-måling. EC måler derfor den samlede koncentration af gødningsstoffer i vandet, som gives til planten. Gennem hele dyrkningsprocessen ligger EC mellem 1,2 og 2,8. Man starter med en lav koncentration af foderstoffer omkring 1,2 - og dette øges i løbet af dyrkningsperioden til en maksimal værdi på 2,8. Hvis du begiver dig ud i højere koncentrationer, så er sandsynligheden stor for, at du brænder rødderne på grund af en for høj dosis. Så bare sæt dit EC-meter i din vandtank, tilsæt næringsstoffer indtil til den ønskede EC-måling, og så er den i hus.

ER DU FYLDT 18 ÅR?

Indholdet på RoyaQueenSeeds.com er kun egnet til voksne og er forbeholdt myndige personer.

Sørg for, at du kender loven i dit land.

Når du klikker på ENTER, bekræfter
du, at
du er fyldt 18 år.