By Luke Sumpter


Cannabisrygning resulterer for det meste i fnisen, hyggelige stunder, lækkersult og eufori. Prøv at husk tilbage på, da du røg i går aftes (eller hvad du kan huske derfra). Det foregik højst sandsynligt sådan her: du røg, spiste nogle snacks, havde et par dybe samtaler og gik i seng. Hvem elsker ikke det?

Selvom cannabis for det meste giver os stunder med gode oplevelser og nydelse, kan det nogle gange gå lidt anderledes. På et eller andet tidspunkt oplever alle rygere den mørkere side af urten.

Af en eller anden grund kan cannabis give os følelser af at være ængstelig, paranoid og dårligt tilpas. Disse følelser kan endda eskalere til et panikanfald.

Men hvorfor? Og hvor kommer disse følelser fra? Læs videre for at finde ud af, hvad der forårsager et dårligt cannabistrip, hvordan du afhjælper en negativ oplevelse, og hvordan du kan forhindre den i fremtiden.

Hvad er et dårligt cannabistrip?

Cannabis kan få os til at grave ned i de dybeste tanker. I ædru tilstand skifter vi ofte og hurtigt mellem idéer og tanker. Tanker dukker op i hovedet og erstattes næsten øjeblikkeligt med nye tanker, når vi bliver distraheret eller uinteresserede.

Denne normale funktion ændrer sig, når vi du er høj. Cannabis hjælper os med at zoome ind i detaljer på hver eneste tanke. Det kan hjælpe dig, hvis du skal skrive en bog, male et billede eller er filosofisk sammen med venner, men det kan give problemer, når der opstår negative tanker.

Hvis du har det dårligt mentalt eller befinder dig i en usikker situation, forstærker cannabis dine tanker og følelser, og det kan udløse en dårlig reaktion på marihuana. Du kan nemt komme til at sidde fast i en negativ tankespiral, indtil du trækker vejret hurtigere og overfladisk, dine pupiller udvides, og angstfølelsen tager fat.

I bund og grund er der ingen grund til bekymring. På samme måde som cannabis får almindeligt mad til at smage himmelsk og musik til at lyde fantastisk, forårsager cannabis de samme forstærkende virkninger på vores tanker, hvad enten de er positive eller negative.

Hvad er et dårligt cannabistrip?
 • Er cannabis psykedelisk?

Mange folk går ud fra, at cannabis har psykedeliske egenskaber, og det giver anledning til spørgsmålet: Kan man trippe på marihuana? Godt nok kan tingene af og til blive intense med urten, men den har en anden virkning end den klassiske psykedeliske virkning af DMT, LSD, psilocybin og mescalin.

Disse stærke stoffer karakteriseres ved deres evne til at fremkalde intense og langvarige visioner, følelsesmæssige ændringer og sanseforvrængning. Det sker delvist på grund af stoffernes midlertidige forstyrrelse af serotoninsignalering i hjernen.

Virkningerne af cannabis sker derimod ved hjælp af det endocannabinoide system. Det aktive molekyle THC binder sig til CB1-receptorer i hjernen, hvor det udløser psykoaktive virkninger. De forskellige terpener i cannabis (de kemikalier, der får marihuana til at dufte godt) tilføjer også energigivende eller afslappende virkninger.

Intensiteten og den pseudo-psykedeliske natur af cannabis ændres dog, når urten spises. Her omdannes THC til et mere potent og længerevarende stof kendt som 11-hydroxy-THC.

Selvom mange brugere beskriver indtagelse af spiselige cannabisprodukter som en psykedelisk oplevelse, forekommer der sjældent hallucinationer, og det har ikke samme virkninger som de fleste ægte psykedeliske stoffer.

Hvad udløser et dårligt cannabistrip?

Der er mange faktorer, der bidrager til et dårligt cannabistrip eller en negativ reaktion fra marihuana. Det kan være lige fra din sindstilstand, før du ryger cannabis til overdreven brug. Det kan både ske for ivrige begyndere og erfarne brugere. Nedenfor kan du se nogle af hovedårsagerne til, at folk oplever et dårligt cannabistrip.

 • Meget potente sorter

Den mest almindelige årsag til, at folk oplever et dårligt cannabistrip er indtagelse af for meget THC. Det bliver mere og mere almindeligt at komme til at ryge eller spise for meget af dette psykoaktive stof, simpelthen fordi at cannabissorterne bliver mere og mere potente.

I 60'erne og 70'erne måtte cannabisentusiaster tage til takke med dårligdyrket cannabis med lavt THC-indhold. Hvis mam var heldig, kunne man måske få fat på noget importeret hash af høj kvalitet. I moderne tid findes der cannabisforhandlere, cannabisklubber og kaffebarer, der alle serverer cannabis af høj kvalitet.

De gennemsnitlige THC-niveauer i cannabissorter er steget markant, og det er ikke ualmindeligt at finde sorter, som indeholder 30% THC. Disse potente sorter kan nemt komme bag på begyndere, og det kan resultere i et dårligt trip.

 • Spiselige fødevarer

Spiselige cannabisprodukter sender dit sind til en helt anden verden. Selvom du måske har røget cannabis i flere år, kan den spiselige oplevelse stadig være overvældende. Styrken, varigheden og de psykedeliske aspekter er meget forskellige fra virkningerne af at ryger cannabis.

Hvis du ikke er forsigtig, og hvis du spiser mere, end du egentlig kan klare, oplever du højst sandsynligt et dårligt cannabistrip.

Hvad udløser et dårligt cannabistrip?
 • Dabbing

Dabbing giver din krop og dit sind et enormt kick af THC. Potente koncentrater fyrer op under dit endocannabinoide system på en måde, som du aldrig har oplevet før. Selv erfarne rygere kan komme i vanskeligheder under deres første tunge dabbing-session.

Du kan se det sådan her: En stor dab indeholder den samme mængde THC, som der findes i en stor joint - forskellen er bare, at du inhalerer alle disse cannabinoider i et enkelt hiv.

 • Sindstilstand

Indtagelsesmetoden påvirker virkningen af cannabis, men det gør din sindstilstand også. Cannabis fungerer som et forstørrelsesglas til dine problemer. Hvis du har en stressende opgave, som du udskyder, økonomiske bekymringer, der hober sig op, eller følelser, som du undertrykker, skubber marihuana sandsynligvis disse tanker i forreste række inde i dit hoved.

Den amerikanske psykolog og aktivist inden for forskning og brug af psykedeliske stoffer Timothy Leary talte om vigtigheden af ”set and setting” (tilstand og omgivelser) for psykedeliske stoffer. "Set" refererer til det at starte oplevelsen med en klar og ren tankegang, mens "setting" henviser til optimale, trygge og rolige omgivelser.

Den samme logik gælder stort set også cannabis. Forsøg at løse dine problemer, eller i det mindste lave en plan om at få dem løst, inden du ryger for at undgå denne ubehagelige oplevelse. Nogle gange er et skub i den rigtige retning lige nøjagtig, hvad vi har brug for.

Symptomer på et dårligt cannabistrip

Et dårligt cannabistrip kan manifestere sig på forskellige måder, lige fra uønskede hallucinationer til forvrængede og paranoide tanker. Nedenfor kan du se de mest almindelige symptomer på et dårligt marihuanatrip.

 • Hallucinationer

Selvom det er sjældent, at du oplever hallucinationer, når du ryger eller spiser cannabis, kan det dog ske. De fleste som har prøvet at spise lidt for mange rumkager på én gang, kan fortælle om deres oplevelser med rumvæsener og geometriske scenerier.

Realistisk set er det usandsynligt, at du oplever hallucinationer efter at have røget for meget marihuana. Men spiselige fødevarer er en helt anden sag. Selv en oral dosis på 10 mg kan få de fleste erfarne rygere til at føle sig ængstelige, og større doser kan føre til hallucinationer, vrangforestillinger og et galoperende hjerte.

Alle disse faktorer er med til at fremkalde et dårligt trip, hvis brugeren ikke er vandt til at håndtere denne sindstilstand.

Symptomer på et dårligt cannabistrip
 • Intens paranoia / angst

Kan du huske den tendens, vi talte om tidligere? Den med at marihuana får dig til at overtænke? Det kan nogle gange få brugerne til at få det ekstremt dårligt, når de oplever et dårligt marihuanatrip. Stirrer den fyr på mig? Har jeg tabt min pung? Måske skal jeg lige dobbelttjekke bare lige for at være sikker? Ved den tilfældige forbipasserende, at jeg er høj?

Det er nogle af de mest almindelige spørgsmål, som folk begynder at stille sig selv, når de bliver for høje. Det er meningen, at cannabis skal være sjovt og behageligt, og ikke en negativ oplevelse. Disse følelser er et tegn på, at du er gået over din personlige dosis, og at du skal tage den lidt mere med ro næste gang.

 • Frygt

Hvis man ikke er forberedt, kan spiselige cannabisprodukter eller tunge dabs føre til en dyb følelse af frygt. Frygtfølelsen kan være alt lige fra bekymringer om hverdagens ansvar til eksistentiel angst over altings eksistens, og det kan ramme hårdt og komme ud af det blå.

 • Fysiske fornemmelser

Et dårligt trip kan også manifestere sig som fysiske symptomer. Det kan bl.a. være:

 • Svedeture
 • Forhøjet puls
 • Ubehag i maven
 • Følelsesløshed
 • Rysteture

Sådan forhindrer du et dårligt cannabistrip

Et dårligt cannabistrip skyldes i bund og grund enten din mentale tilstand eller indtagelse af alt for meget marihuana. Nedenfor kan du se, hvordan du kan forhindre en dårlig cannabisoplevelse for at undgå at komme helt derud til at starte med:

Tøm hovedet

Hvis der er noget, som går dig på, skal du ikke bare begynde at ryge. Gå en tur, sæt dig med dine følelser, mediter, og arbejd med din vejrtrækning. Du skal først begynde at ryge, når du har opnået en tilstand af indre fred.

Tag kontrol over dine omgivelser

Det er mere sandsynligt, at du får et dårligt cannabistrip inde i byen, eller når du er et sted, hvor du ikke burde være høj. Ryg derhjemme i dit hyggelige soveværelse, ude i naturen eller på stranden for at fange de gode vibes.

Start med lidt og tag dig god tid

Behersk dig selv! Tag et par hiv ad gangen, vent på, at din krop reagerer, før du fortsætter. Hvis du tager dabs og spiselige fødevarer, skal du ikke føle, at du absolut skal følge med alle andre. Start med en lav dosis. Du kan altid tage mere senere, hvis det er nødvendigt.

Sådan stopper du et dårligt cannabistrip

Under et dårligt cannabistrip kan du føle dig overvældet og hjælpeløs. Men bare rolig. Husk på, at det snart går over igen. Indtil da er der flere ting, du kan gøre for at lindre og reducere intensiteten af oplevelsen:

Træk vejret

Når vi oplever en kamp- eller flugttilstand, bliver vores vejrtrækning overfladisk. Træk vejret dybt nede i maven for at fortælle dit nervesystem, at der ingen fare er, og at du er klar til at slappe af.

Gå en tur

Bevæg dig, og få gang i blodcirkulationen. Frisk luft rydder hovedet, og når du bevæger dig hjælper du kroppen med at forbrænde THC.

Tag noget CBD

Denne ikke-psykoaktive cannabinoid får dig til at slappe af og tager toppen af virkningen.

Drik lidt urtete

Rosmarin og citronmelisse indeholder den afslappende terpen og cannabinoid beta-caryophyllen, som giver ro i sindet. Opbevar disse urter i dit skab, så du har dem, hvis det skulle blive nødvendigt.

Tag en snak med dig selv

Husk, du bliver snart ædru igen. Lær af det. Mørke ting er kommet op til overfladen. Cannabis har lige vist dig, hvad du skal gøre for at forbedre dit liv og blive den bedste udgave af dig selv.

Hvor længe varer et dårligt cannabistrip?

Et dårligt trip fra rygning af marihuana varer i ca. 1-2 timer. Men din krops reaktion reduceres højst sandsynligt inden for denne tidsperiode. Hvis du begynder at blive oprevet og bange, gør høje niveauer af adrenalin og andre hormoner dig hurtigere ædru.

Dårlige trips fra spiselige cannabisprodukter varer meget længere. De kan tage mellem 6-8 timer, afhængigt af hvor stor en dosis du indtog.

Kan man få en overdosis af cannabis?

Nej, i hvert fald ikke en dødelig overdosis. Hvis du ryger eller spiser for meget cannabis, kan du få bivirkninger af det, men det kan ikke føre til en overdosis i klassisk forstand. Der er stor risiko for at overdosere på narkotika som opioider, da de påvirker receptorer i hjernen, der styrer vejrtrækningen. Der findes ingen cannabisreceptorer i den del af hjernen.

Hvad er forskellen på et dårligt cannabistrip og en green-out?

Et dårligt cannabistrip medfører bivirkninger som fx angst, stress og panik. Selvom du også kan føle fysisk ubehag, er et dårligt trip og green-out to forskellige ting.

Green-out er, når du tager for meget cannabis og føler de efterfølgende fysiske bivirkninger, som fx kvalme og en uimodståelig trang til at sove. Man kan sagtens opleve en green-out uden at få et dårligt trip.

Uanset, om du får et dårligt trip eller en green-out, skal du bare huske på, at det snart går over igen. Drik lidt vand, sip lidt varm te, træk vejret, og mind dig selv om, at alt er okay.

Når du først har oplevet et dårligt cannabistrip, ved du, hvor ubehageligt det kan være. Hvis det sker for en af dine venner, så tilbyd din hjælp. Brug vores tips fra denne artikel til at hjælpe dem igennem det hele.

Ansvarlig cannabisbrugRoyal Queen Seeds lægger stor vægt på ansvarlig cannabisbrug.

Selvom mange mennesker hyppigt nyder cannabis uden problemer, kan nogle personer være mere tilbøjelige til at udvikle negative adfærdsmønstre. Vi mener, at cannabis bør berige vores liv – ikke hæmme det.

Ansvarlig cannabisbrug indebærer, at det udelukkende bruges af voksne, at man under ingen omstændigheder kører bil eller betjener maskiner under påvirkning, og at man undgår overforbrug og misbrug.

Stay Cultivated.

Er du fyldt 18 år?

Indholdet på RoyaQueenSeeds.com er kun egnet til voksne og er forbeholdt myndige personer.

Sørg for, at du kender loven i dit land.

Når du klikker på ENTER, bekræfter
du, at
du er fyldt 18 år.