By Luke Sumpter

Hvordan man kan se forskel på gode og dårlige cannabisknopper.


Da du begyndte at ryge marihuana, tog det højst sandsynligt ikke lang tid, før du fandt ud af, at der er forskel på cannabisknopper. Selvom alle hævder, at deres marihuana er i topklasse, har du sikkert bemærket, at nogle knopper bare ikke helt lever op til forventningerne. Når du derimod sidder med cannabisknopper af høj kvalitet, ved du det med det samme.

For at sikre at du kun køber de bedste knopper, er det vigtigt at lære, hvad forskellene er mellem knopper af høj kvalitet og dem af dårlig kvalitet. Du behøver heller ikke være en kender, da du sagtens selv kan både se og lugte det ud fra de karakteristiske træk. Når du kender til forskellene, kan du nemmere gennemse udvalget, men det hjælper dig også med at vurdere planterne i din egen have. Det hjælper dig med at foretage de nødvendige justeringer.

Typer af cannabisknopper

Cannabisknopper kan inddeles i forskellige kvalitetsspektre. Der ses på klæbrighed, terpenprofil, smag, struktur og en række andre faktorer. For at gøre det mere simpelt har vi indskrænket det til tre grundlæggende kategorier: knopper af lav, middel og høj kvalitet.

Lav kvalitet

Cannabis af lav kvalitet har et lidt kedeligt udseende. Det skyldes hovedsageligt, at knopperne skal på en lang rejse, efter de er blevet pakket i deres emballage. Disse knopper, der med rette kaldes mursten, ankommer ofte til kunderne som tæt komprimerede klumper.

Producenterne af disse knopper går sjældent op i kvaliteten, dyrker ikke med omhu og fokuserer ofte på rent profit. Knopper af lav kvalitet er ofte et produkt på det sorte marked og kommer typisk syd for den amerikanske grænse og syd for det europæiske kontinent.

Selvfølgelig kan nogle hjemmeavlere, der har til hensigt at sælge deres knopper, også utilsigtet komme til at dyrke cannabis af samme dårlige kvalitet. Begynderavlere begår ofte fejl undervejs i processen og selv ende med tørre og kedelige knopper.

De vigtigste tegn på cannabisknopper af lav kvalitet:


 • Udseende: Mindre farverige end knopper af højere kvalitet. De er ofte mørkere og er mere brunlige i farven.
 • Ved berøring: De føles skrøbelige, flaget og tørre på den forkerte måde. Den manglende klæbrighed et tegn på et lavt indhold af trichomer.
 • Aroma: Mangel på terpener såvel som nedbrydningsprocessen resulterer i en tydelig mangel på lugt og fremmer fugt og skimmel.
 • Smag: Disse knopper føles kradse i halsen og smage bittere, jordagtige og krydrede.
 • Virkninger: Du kan stadig blive høj af murstensmarihuana, men du får højst sandsynligt en lavere mængde THC.

Middel kvalitet

Hjemmeavlere over hele verden producerer for det meste knopper, der falder i denne kategori. Disse knopper adskiller sig fra cannabis af dårlig kvalitet ved, at de har en bedre farve og mere duft og smag.

De fleste avlere formår at finde frem til de rette næringsstoffer, den rigtige vandingsplan og et miljø, der kan give cannabis af denne kvalitet. Den vigtigste faktor er dog at lægge stolthed og kræfter i deres arbejde.

Hvis du leder efter knopper af middel kvalitet eller bare forsøger at undgå de dårlige, skal du være på udkig efter følgende egenskaber:


 • Udseende: Lysere grønne farver, et skinnende lag af trichomer, en sund pæreformet æstetisk og orange pistiller. De kan indeholde overskydende sukkerblade for at få blomsterne til at se større ud.
 • Ved berøring: Kompakte, klæbrige og retter sig ud igen, efter de har fået et tryk.
 • Aroma: De har en behagelig og mærkbar duft, men stadigvæk ikke overvældende.
 • Smag: Du skal kunne smage terpenerne med hvert hiv.
 • Virkninger: De indeholder flere trichomer og cannabinoider og giver en væsentlig stærkere virkning end murstensknopper.

Høj kvalitet

Topkvalitet. Første klasse. Hot.

Knopper af høj kvalitet har mange navne, men alle giver et praj om disse knoppers fantaktiske smag og kraftfulde virkninger. Disse knopper er svære at få fat på udenfor storbyer og områder, hvor der dyrkes cannabis. De er generelt et produkt fra dygtige landmænd og mesteravlere i hotspots som det nordlige Californien, Spanien og Holland.

Du finder disse fantastiske knopper på hylderne ved velrenommerede cannabisbutikker og højt rangerede kaffebarer. Hvis du er på udkig efter de bedste knopper, du overhovedet kan købe, skal du kigge efter følgende:


 • Udseende: Virkelig velplejede, nuggetlignende knopper som er farverige og med pistiller i dybe orange farver og et lækkert lag af trichomer.
 • Ved berøring: Disse knopper er klumpede, ekstremt klæbrige og har det perfekte fugtighedsniveau.
 • Aroma: Disse knopper har en skarp, skunkagtig og kompleks terpenprofil - luk vinduerne, når du ryger disse knopper.
 • Smag: De har en virkelig velbevaret smag med rige terpenprofiler, som fyrer op for smagsløgene.
 • Virkninger: De nøje skræddersyede cannabinoidprofiler tilbyder en lang række oplevelser, lige fra potente psykoaktive virkninger til klare CBD-sensationer.

Sådan skelner du mellem gode og dårlige knopper: Se vores guide

Vi håber, at ovenstående generaliseringer gør det nemmere for dig at skelne mellem knoppernes kvalitet, men det kan blive lidt mere kompliceret. Nedenfor går vi lidt mere i dybden og undersøger cannabisknopperne nærmere.

Aroma

Som vi nævnte tidligere, er de aromatiske molekyler kendt som terpener ansvarlige for den karakteristiske duft.

Selvom de alle har lignende undertoner, har de fleste sorter dog deres egen helt unikke duft på grund af deres forskellige koncentrationer af terpener.

Du er højst sandsynligt bekendt med de små, skinnende strukturer på overfladen af cannabisknopperne og sukkerbladene. Disse svampeformede kirtler - trichomer - pumper terpener ud under blomstringsfasen.

Du ved, at du har at gøre med marihuana af god kvalitet, når du åbner dit opbevaringsglas, og den kraftige duft af terpener går lige i næsen på dig. Selvom en behagelig duft og kvaliteten ikke nødvendigvis hænger sammen, er førstnævnte dog en god indikation af sidstnævnte. Nogle af de mest almindelige aromaer er duften af blomster, brændstof, jord, krydderier, sukker, frugt, citrus og bær.

Kvaliteten af en sorts terpenprofil afhænger af flere ting:

 • Genetik: Nogle sorter er genetisk konstrueret til at pumpe flere aromatiske terpener ud end andre. Det skyldes hovedsagelig selektiv avlspraksis.
 • Tørring og hærdning: Genetik alene er ikke nok. Korrekt tørring, hærdning og opbevaring af cannabis bevarer terpenprofilen og giver bedre smag.
 • De rigtige næringsstoffer: I blomstringsfasen har cannabisplanter et større behov for kalium og fosfor og mindre behov for kvælstof. Hvis du kan finde denne balance, kan du producerer du nogle fantastiske vellugtende knopper.
 • En levende jord: Et godt mikrobiel indhold i jorden hjælper planterne med at få adgang til alle de næringsstoffer, de har brug for, for at udvikle en optimal terpenprofil.
 • Ledsagerplantning: Mange avlere hævder, at du kan forbedre cannabisduften ved at plante basilikum i nærheden af din cannabisplante.

Hurtigt dyrkningstip: Øget produktion af terpener forbedrer den samlede duft og smag af dine planter. Vælg sorter som Lemon Shining Silver Haze og Haze Berry for at få en genetisk fordel fra start.

How to Differentiate Good Buds From the Bad: A Guide

Farve

Selvom man ikke skal skue hunden på hårene, kan du helt sikkert dømme cannabisknopper ud fra deres udseende. Der er mange faktorer, som et trænet øje kan bruge til at bedømme kvaliteten af cannabisknopper på, og en af de vigtigste er farven.

Cannabisknopper findes naturligvis i en række forskellige nuancer af lilla, orange, grøn og rød. Det er ikke så meget farven, der fortæller om kvalitet, men mere hvor livlig farven er.

Sunde og veldyrkede cannabisblomster ser lyse og skinnende ud.

En lys og livlig farve signalerer god genetik, gode dyrkningsteknikker og den rette hærdning og opbevaring. Cannabis af dårlig kvalitet ser derimod mat, kedelig og bleg ud. Disse knopper har ofte en blegnet mørkegrøn eller brunlig farve og ser ikke særlig tiltalende ud.

Hurtigt dyrkningstip: Hvis du udskyller dine planter på det helt rigtige tidspunkt, forhindrer du, at overskydende næringsstoffer ophober sig i blomsterne og dermed også forbrændingen af næringsstofferne.

Ekstra tip: Eksperimenter med genetik og temperatur for at dyrke lilla marihuana! Start med genetik som Purple Queen for at øge dine chancer for succes.

Orange/brune pistiller

Hvis du kigger nærmere på overfladen af dine cannabisblomster, opdager du et miniaturelandskab, som ligner bakker, dale og meget andet. Dette landskab er skabt af forskellige kirtler, organer og strukturer. Pistillerne er dem, der skiller sig mest ud i landskabet.

Disse hårlignende slyngtråde er hunplantens kønsorgan, som den bruger til at opfange pollen fra en hanplante med. Når dette genetiske støv kommer i kontakt med hunplanten, bliver blomsten frugtbar og begynder at danne frø.

Udover deres biologiske rolle fungerer pistiller som nyttige fremskridtsmarkører. I den tidlige blomstringsfase har disse reproduktive organer en strålende hvid farve. Efterhånden som ugerne går, skifter de til en mørkeorange farve.

Du skal altid kigge efter mørke orange pistiller, når du holder øje med dine knopper. Ideelt set skal du høste, når mindst 70% af pistillerne har fået denne farve. Det fortæller, at knopperne er fuldt udviklede, modne og klar til at høst. Blomster med flere hvide pistiller betyder, at din cannabis ikke er helt moden endnu. Hvis du lader blomsterne sidde lidt længere, bliver de modne og frigiver en komplet cannabinoid- og terpenprofil.

Hurtigt dyrkningstip: Høst på det helt rigtige tidspunkt, og sørg for, at pistillerne har den rigtige farve på det rigtige tidspunkt. Du skal værne dig med tålmodighed, når du dyrker sorter som Amnesia Haze, da de har en lidt længere blomstringstid.

Orange/Brown Pistils

Krystaller/harpiks

Trichomer er den største indikator på overfladen af knopper af god kvalitet. For det blotte øje fremstår de som et fint lag af krystaller, der skinner i lyset af en lommelygte eller en lighter.

Disse svampeformede strukturer har et pæreformet hoved på en smal stilk. Specialiserede celler i hovedet har til opgave at producere masser af harpiks i blomstringsfasen. Harpiksen flyder ned og dækker gradvist størstedelen af blomstens overflade. Denne harpiks og dens aktive fytokemikalier hjælper med at beskytte knopperne mod insektangreb og ekstreme temperaturer.

Harpiksen indeholder en kompleks samling af molekyler. De molekyler, der har størst interesse for os, er bl.a. cannabinoider som THC og CBD samt terpener som myrcen, pinene og limonen. Jo flere trichomer en blomst har, jo mere harpiks producerer den. Jo mere harpiks, der dækker overfladen af en knop, jo flere cannabinoider og terpener sidder der klar til at blive røget, vapet eller tygget og spist.

Du kan bedømme, hvor højt et indhold af trichomer og harpiks en knop har, bare ved at kigge på den og holde den i hånden. Læg mærke til, hvor meget den skinner, hvor klæbrig den er, og mærk efter, hvor meget modstand der er, når du kører fingerspidserne over blomsten.

Hurtigt dyrkningstip: Brug de miljømæssige faktorer til at booste produktionen af trichomer. Sorter som ICE er genetisk programmeret til at producere store mængder trichomer.

Tæthed/luftighed

Du kan lære meget om knoppernes kvalitet ud fra, hvordan det føles at holde dem i hånden. Alle dyrkere håber på tætte og tunge knopper i slutningen af dyrkningssæsonen. Disse blomster er simpelthen større, ser meget sundere ud og har en glattere røg.

Når du kværner tætte cannabisknopper, føles det nærmest som om, at de fordobles i størrelse. Selv når du kværner en lille klump af en kompakt knop, har du nok til at fylde en pæn stor joint. Bløde knopper er derimod lidt skuffende og giver meget mindre plantemateriale. Disse luftige blomster er ofte resultatet af suboptimale dyrkningsforhold eller mangel på lys eller næringsstoffer.

Luftige knopper ser ikke bare mindre appetitvækkende ud, men du bliver nødt til at bruge mere af din høst, hver gang du ruller en joint eller fylder din bong. Hvis du klemmer lidt på tætte knopper, kan du mærke mere modstand, og de retter sig hurtigt tilbage til deres oprindelige form. Luftige knopper falder nærmest fra hinanden, og de føles mere skrøbelige at røre ved.

Hurtigt tip: Sativa- og indicaknopper ser som regel forskellige ud. Lær, hvad du skal kigge efter.

Dyrkningstip: Brug kraftfulde lys til at dyrke tætte og kompakte blomster.

Dense/Fluffy

Frø

Blomster, som indeholder frø, er aldrig et tegn på kvalitetsknopper. Selve ordet sinsemilla er et navn, man har givet marihuana af enestående kvalitet, og det refererer til blomster uden frø.

Kan du huske de pistiller, vi nævnte tidligere? Når pollen fra en hanplante lander på en slyngtråd, sætter den gang i en proces, hvor cannabisblomstens biokemiske aktivitet ændres. Planten stopper med at bruge sin energi og indsats på at producere klæbrigt harpiks og begynder i stedet for at producere frø.

Blomster, som indeholder frø, opnår ikke sin maksimale styrke og modenhed, fordi ressourcerne bliver brugt på de reproduktive bestræbelser i stedet. Cannabisfrø gør også blomsterne tungere, og det betyder, at du ender med at betale mere for en mindre mængde kopper. Hvis du køber et gram marihuana og finder 200 mg frø indeni, har du spildt dine penge. Det virker måske ikke af så meget, men tænk over, hvad det betyder efter 50-100 køb. Du går glip af en pæn mængde knopper.

Frø, du ikke opdager i tide, kan også ødelægge din rygning. Frøene springer, når de opvarmes, og de kan ødelægge din zen og give krads røg i lungerne.

Hurtigt dyrkningstip: Lær, hvordan du undgår bestøvning, så du holder din marihuana fri for frø.

Stilke

Rygning af stilke sker enten ved et uheld eller i en desperat handling. Stængler indeholder meget små mængder af cannabinoider og giver en krads røg. Hvis du finder stilke i din pose, er det dog ikke ensbetydende med, at det er dårlig marihuana.

Det er snarere en tegn på en forhastet forberedelsesproces. Og så betaler du for den ekstra vægt! Når du kigger på marihuana hos din lokale cannabisforhandler eller kaffebar, skal du undgå knopper med overskydende stilke. Alternativt kan du blot bede vedkommende, der betjener dig, om at trimme knopperne, inden du køber dem.

Hurtigt tip: Stilke er ikke ligeså værdifulde som knopper, men du kan bruge dem til at lave en række hjemmelavede produkter som fx fra hash eller produkter til hudpleje.

Veltrimmede vs. rig på blade

Trimning af ukrudt går ud på at fjerne sukkerbladene, som er de små blade, der vokser ud af og omkring cannabisblomsterne. Hvis du finder sukkerblade i dit marihuana, er det ikke ensbetydende med, at din cannabis er af dårlig kvalitet, men det kan dog gøre en stor forskel.

Velplejede knopper simpelthen bare flotte ud. Trimning giver knoppen et flot sfærisk udseende, og det æstetiske er et stort set et universelt tegn på blomster af høj kvalitet.

For det andet påvirker de overskydende sukkerblade blomsten. Du skulle gerne bruge dine penge på knopper og ikke på blade. Sidst, men ikke mindst kan sukkerbladene give problemer under hærdningsprocessen. Der kan dannes små lommer med fugt, og det skaber grobund for patogener og påvirker smagen af din marihuana.

Hurtigt dyrkningstip: Du kan trimme din ukrudt enten før eller efter tørring.

Skimmel

Skimmelsvamp ødelægger ikke kun smagen af din cannabis, men det kan også forårsage sundhedsmæssige problemer. Indånding af svampesporer kan medføre alt lige fra en dårlig smag til en grim lungeinfektion.

Muggen marihuana er tegn på dårlig tørring, hærdning og opbevaring. Svampe har brug for høj fugtighed for at kunne trives. De forekommer hovedsageligt på levende blomster og på knopper, der er blevet hærdet under dårlige forhold.

Velrenommerede cannabissælgere, -avlere og -cafeer bør aldrig opbevare muggen marihuana. Nogle virksomheder har endda forstørrelsesglas på disken, så kunderne selv kan tjekke. Du skal aldrig ryge mugne knopper, uanset hvor høj kvalitet de eller ser ud til at have.

Hurtigt dyrkningstip: Lær, hvordan du undgår skimmelsvamp, når du dyrker og hærder din marihuana. Sorter som Royal Moby  er modstandsdygtige over for svampe og er langt mindre tilbøjelige til at bukke under for skimmelsvamp.

Skadedyr

Chancerne for at finde skadedyr i dine nyindkøbte knopper er minimale. Hvis en plante har været plaget af skadedyr, ville producenten højst sandsynligt have fjernet dem, inden de blev sendt til salg. Uanset hvad kan det selvfølgelig forekomme.

Men hvad betyder det egentlig, hvis du finder skadelige insekter på en cannabisblomst? Det kan betyde, at avlerne ikke beskyttede deres afgrøde mod angreb. Hvis insekterne påførte planten nok skade, kommer dine knopper måske fra en forkrøblet og underudviklet plante. Det betyder, at knoppernes overordnede kvalitet muligvis ikke er optimal.

På den anden side indikerer insekter også en naturlig og økologisk dyrkningspraksis. Selvom det ikke er behageligt at se et insekt i dine knopper, foretrækker de fleste rygere at fjerne insekter frem for at inhalere pesticider.

Hurtigt dyrkningstip: Hold insekter væk helt naturligt ved hjælp af biologiske skadedyrsbekæmpelsesmetoder.

Klæbrighed

Jo mere klæbrig din marihuana er, desto mere potent er det sandsynligvis. Et højere harpiksindhold betyder et højere indhold af cannabinoider. Knopper af høj kvalitet føles klæbrige at røre ved, og nogle efterlader endda lidt harpiks på din hænder. De kan være lidt sværere at håndtere, men virkningen, du får, er uden tvivl det hele værd.

Hurtigt dyrkningstip: Økologisk dyrkning garanterer den bedste kvalitet og reneste cannabis.

Sticky

Smag

Når du har gennemgået alle de øvrige egenskaber af dine knopper, er smagstesten det sidste, du mangler. Den eneste rigtige måde at finde ud af, hvilken cannabiskvalitet du har at gøre med, er at prøve dine knopper og derefter mærke virkningen.

Der er to hovedfaktorer, du skal være opmærksom på, når du tager de første par hiv: smag og glathed. Disse variabler giver tilsammen cannabisentusiaster mulighed for at skelnen klart mellem cannabis af lav, middel og høj kvalitet.

Hvis du har mulighed for at prøve nogle af de knopper, som du overvejer at købe, skal du lade hvert hiv hvile på tungen et øjeblik. Knopper af middel og høj kvalitet efterlader en tydelig smag af frugt, blomster, skunk, brændstof, bær eller sødme. Marihuana af lav kvalitet er derimod relativ smagløst, og har endda af og til en smag, der minder om hø.

Røgens glathed fortæller dig noget om, hvor godt hærdede knopperne er. Knopper af høj kvalitet, som er perfekt hærdede, har en meget blød røg. Marihuana af lav kvalitet efterlader en krads følelse i halsen og giver anledning til et voldsomt hosteanfald.

Hurtigt dyrkningstip: Bevar de smagsdannende molekyler i dine cannabisblomster ved hjælp af skylning, beskæring og hærdning.

Er du fyldt 18 år?

Indholdet på RoyaQueenSeeds.com er kun egnet til voksne og er forbeholdt myndige personer.

Sørg for, at du kender loven i dit land.

Når du klikker på ENTER, bekræfter
du, at
du er fyldt 18 år.