By Steven Voser

Lær, hvordan du kan tvinge dine udendørs cannabisplanter til at blomstre.

Udenfor under solen er uden tvivl en af de bedste måder at dyrke din egen marihuana på. Desværre kan udendørs dyrkning være vanskelig, hvis du bor langt mod nord, langt mod syd eller langs ækvator. Heldigvis kan du overvinde nogle af udfordringerne, der er forbundet med dyrke i disse områder ved at tvinge dine udendørs planter til at blomstre. I denne artikel gennemgår vi, hvad du skal gøre, så du kan få mere kontrol over din udendørs dyrkning.


Hvornår blomstrer cannabis udendørs?

Fotoperiodiske cannabisplanter begynder at blomstre i slutningen af sommeren (efter sommersolhverv), når dagene bliver kortere og nætterne bliver længere. Breddegraden har selvfølgelig stor betydning for, hvornår cannabisplanter begynder at blomstre, da det korrelerer med antallet af timer med dagslys i en bestemt region.

Generelt set begynder cannabisplanter at blomstre efter sommersolhverv i juni (20. eller 21. juni, afhængigt af året) på den nordlige halvkugle. På den sydlige halvkugle sker det efter vintersolhvervet i december (20. eller 21. december). Husk, at overgangen til blomstringsfasen sker meget mere gradvist, når du dyrker udendørs, da dagslyset aftager med få minutter hver dag.

Hvor lang tid varer blomstringsfasen?

Tiden, en plante er om at blomstre udendørs, afhænger af plantens genetik og miljø. Generelt er cannabisplanter dog klar til høst mellem september og november på den nordlige halvkugle og marts og maj på den sydlige halvkugle.

Hvorfor tvinge cannabis til at blomstre?

Når det kommer til udendørs dyrkning, kan man være tilbøjelig til at tro, at vi stort set ikke har nogen form for kontrol over vores cannabisplanters lyscyklus. Men sådan behøver det ikke at være. Selvom der er noget smukt over at lade naturen gå sin gang, kan vi mennesker hjælpe planterne lidt på vej og dermed opnå en stor høst fremfor en gennemsnitlig høst.

Fordele ved at tvinge udendørs cannabisplanterne i blomst

Her kan du se, hvorfor du måske skal overveje at tvinge dine udendørs planter til at blomstre:

1. Undgå frost

Områder, som ligger langt nord for eller langt syd for ækvator, har normalt lange, barske vintre, der starter meget tidligere end andre områder på kloden. Hvis du fx dyrker udendørs i det nordlige Europa eller det sydlige Argentina, kan du tvinge dine planter til at blomstre lidt tidligere for at undgå frost om vinteren eller regn, som kan ødelægge din høst.

2. Reducer plantestørrelsen

Hvis du derimod bor langs ækvator, kan du tvinge dine udendørs planter i blomst for at forhindre, at de vokser sig alt for store. Områder tæt på ækvator har mange, konsistente timer med sollys hele året rundt. Derfor kan fotoperiodiske sorter i de områder være længe om at påbegynde blomstringsfasen, og hvis de får plads nok, kan de vokse sig kæmpestore.

3. Endeløs høst

Du behøver ikke at bo i Tierra del Fuego eller Oslo for at blive fascineret af idéen om at tvinge dine udendørs planter til at blomstre. Der er faktisk mange udendørs dyrkere, som vælger at tvinge deres planter i blomst for at kunne høste flere gange på et år. Nogle erfarne avlere høster faktisk planter ca. hver anden uge gennem hele dyrkningssæsonen.

How to Force Cannabis Flowering Outdoors

Hvornår kan du tvinge cannabis til at blomstre udendørs?

Hvis du bor i et køligt, tempereret klima (som Storbritannien, Nordeuropa eller langt mod syd i Sydamerika), har du et koldt, fugtigt efterår og en tidlig vinter, som overlapper hinanden, når dine planter afslutter deres blomstringsfase. For at forhindre at disse forhold påvirker kvaliteten og størrelsen af din høst, anbefaler vi, at du tvinger dine udendørs planter til at blomstre tidligt i midten af juni eller begyndelsen af juli, hvis du bør på den nordlige halvkugle. Bor du på den sydlige halvkugle skal du sigte mod midten af januar eller begyndelsen af februar.

I blandt andet Storbritannien begynder udendørs cannabisplanter ikke at blomstre naturligt før omkring september. For at undgå efterårets hårde regn og blæst anbefaler vi, at udendørsavlere i Storbritannien tvinger deres planter til at blomstre allerede i midten af juni eller begyndelsen af juli. På grund af de kolde forår i regionen, er det også en god idé at begynde dyrkningen af dine planter indendørs.

Hvis du bor tæt på ækvator eller i troperne, kan du derimod stort set dyrke udendørs hele året rundt. Under disse forhold kan du dybest set tvinge dine planter til at blomstre, når du vil (hvis det lokale vejr tillader det selvfølgelig).

Sådan tvinger du dine udendørs cannabisplanter til at blomstre

Princippet bag at tvinge de udendørs planter i blomst er simpel: Du skal bare reducere mængden af lys, dine planter får. Måden, du kan vælge at gøre det på, afhænger dog af, hvor mange planter du har og vejret i dit område.

Hvis du kun dyrker et par planter på din altan eller terrasse, og hvis du ikke har ekstreme temperaturer og hård regn, kan en simpel træ- eller PVC-ramme overdækket med en presenning, som lyset ikke kan trænge igennem, være alt, hvad du behøver. Du skal bare flytte dine planter ind under presenningen om natten og give dem 12 timers uafbrudt mørke for at tvinge dem til at blomstre.

Alternativt kan du også flytte dine planter ind i en garage, en kælder eller et skur om natten. Men husk, at stedet skal 100% lystæt, for at planterne kan begynde at blomstre korrekt.

Hvis du dyrker mange planter, har du højst sandsynligt ikke lyst til at slæbe rundt på dem hver dag. I det tilfælde kan du måske overveje en automatisk presenning eller et tag, som du kan dække dem med. Du kan derefter bruge en timer til at sikre, at dine planter bliver mørklagte på samme tid hver dag uden at skulle flytte dem en efter en.

Hvis vejret i dit område ikke er ideelt i det tidlige efterår, kan det være en god idé at investere i et lille indendørs dyrkningstelt udstyret med lys og ventilator. Når du er klar til at tvinge dine udendørs vegetative planter til at blomstre, skal du flytte dem ind i teltet for at afslutte dyrkningsprocessen. På den måde behøver du ikke bekymre dig om kulde, regn eller blæst.

Tvunget blomstring: Vigtige faktorer, du skal overveje, når du tildækker dine planter

Selvom det er ret simpelt at tvinge dine planter til at blomstre, er der et par ting, du skal huske på for at sikre, at processen går glat.

🌬️ Luftcirkulation

Når du tildækker dine planter, er luftcirkulation en af de første ting, du skal tænke på. Gammel, stillestående luft kan øge temperaturen og den relative luftfugtighed omkring dine planter og skabe grobund for skadedyr, svampe og bakterielle patogener. Uanset, om du holder dem under en hjemmelavet ramme overdækket med en presenning eller i et indendørs dyrkningstelt, skal du sørge for, at der er cirkulation af ren, frisk luft for at holde dine planter sunde.

📅 Tidsplan

Dernæst er det vigtigt, at du holder dig til en stram tidsplan. Fotoperiodiske sorter er meget følsomme over for ændringer i lyscyklussen, og den mindste afvigelse fra tidsplanen, mens du forsøger at tvinge dem til at blomstre, kan få dem til at gå tilbage til den vegetative fase eller udløse hermafroditisme. For at opnå de bedste resultater skal du lave en tidsplan med masser af påmindelser for at sikre, at dine planter kommer ind og ud af mørklægning på de samme tidspunkter hver dag.

🕶️ Total mørklægning!

Sidst, men ikke mindst skal du være helt sikker på, at strukturen, der huser dine planter i deres blomstringsfase, er 100% mørklagt. Selv meget lidt lys under blomstringscyklussen kan medføre, at dine planter bliver stressede og afbryder deres blomstringscyklus. Uanset, hvor du holder dine planter, skal du sørge for, at planterne på ingen måde udsættes for lys under mørklægningstimerne.


Har du ikke lyst til at tvinge dine planter til at blomstre? Prøv de hurtigblomstrende eller automatisk blomstrende sorter

I stedet for at skulle tvinge dine udendørs planter til at blomstre hver sæson, anbefaler vi, at du prøver sorter med blomstringstider, der passer til dit lokale klima.

Vores hurtigblomstrende sorter er fx opdrættes specielt til at blomstre efter så lidt som 40 dage. Vores erfarne dyrkere har udviklet disse sorter specielt til avlere, der ønsker at høste hurtigere eller høste flere gange pr. sæson.

En anden god mulighed er de automatisk blomstrende sorter, især hvis du bor i troperne eller tæt på ækvator. I modsætning til feminiserede eller almindelige sorter opdrættes vores automatisk blomstrende cannabisvarianter specielt med ruderalis-genetik. Deres blomstring er derfor aldersbestemt og afhænger ikke af en ændring i deres lyscyklus for at kunne blomstre. Hvis du vil høste flere gange om året, er vores autoer det helt rigtige for dig.

Nedenfor er nogle af vores foretrukne hurtigblomstrende og automatisk blomstrende sorter:

Candy Kush Express

Candy Kush Express er en krydsning mellem Sweet Special og Royal Kush. Det er en velafbalanceret hybrid med kraftig styrke og lækre søde citrusaromaer. Candy Kush Express er en direkte efterkommer af en Afghan Kush og giver en kraftig og tung stenet virkning, der får dig til at smelte sammen med sofaen i timevis. Sorten har en blomstringstid på kun 7-9 uger, og der findes kun ganske få fotoperiodiske feminiserede sorter, der kan høstes så hurtigt.

Candy Kush

Candy Kush Express (hurtigt blomstrende)
23_genetic background_1 Sweet Special x O.G. Kush
33_Yield indoors_1 475 - 525 gr/m2
31_plant height outdoor_1 60 - 100 cm
25_flowering time_1 7 - 9 uger
29_THC_1 THC: 18%
28_Type Blend_1 Sativa 40% Indica 60%
34_yield outdoor_1 450 - 500 gr/plant
32_plant height outdoors_1 100 - 170 cm
27_harvest period_1 Tidlig september
22_Effect_1 Fysisk afslappende, Stenet

Køb Candy Kush Express (hurtigt blomstrende)

Honey Cream

Honey Cream er resultatet af en spændende krydsning mellem BlueBlack, Maple Leaf Indica og White Rhino. Denne smukke feminiserede plante har en kraftig vækst lige fra start og udvikler hurtigt en sød, næsten karamellignende aroma. Dens knopper vokser meget tætte og producerer en afslappende stenet virkning, der er fantastisk til at slutte en lang dag på. Honey Creams indica-dominerede genetik gør, at den kan være klar til høst efter kun 6-7 ugers blomstring.

Honey Cream

Honey Cream (hurtig blomstring)
23_genetic background_1 BlueBlack x Maple Leaf Indica x White Rhino
33_Yield indoors_1 500 - 550 gr/m2
31_plant height outdoor_1 100 - 160 cm
25_flowering time_1 7 - 8 uger
29_THC_1 THC: 16%
28_Type Blend_1 Sativa 35% Indica 65%
34_yield outdoor_1 625 - 675 gr/plant
32_plant height outdoors_1 180 - 250 cm
27_harvest period_1 Tidlig oktober
22_Effect_1 Psykedelisk

Køb Honey Cream (hurtig blomstring)

Royal Dwarf

Royal Dwarf er en af vores mest værdsatte autoer. Planen er lille og tæt og bliver kun 40-60 cm høj. Derfor er den ideel til avlere, som dyrker i smug. Men lad dig ikke narre af størrelsen. Royal Dwarf producerer fede, tætte knopper med middel styrke og intens, sød citrussmag. Bedst af alt er, at den kan gå fra frø til høst på kun 8-9 uger og producerer op til 80 gram pr. plante.

Royal Dwarf

Royal Dwarf
23_genetic background_1 Skunk x Ruderalis
33_Yield indoors_1 150 - 200 gr/m2
31_plant height outdoor_1 40 - 70 cm
25_flowering time_1 6 - 7 uger
29_THC_1 THC: 13%
28_Type Blend_1 Sativa 10% Indica 60% Ruderalis 30%
34_yield outdoor_1 30 - 80 gr/plant
32_plant height outdoors_1 50 - 90 cm
27_harvest period_1 9-10 Uger efter spiring
22_Effect_1 Kreativ, Motiverende

Køb Royal Dwarf

Sweet ZZ Auto

Sweet ZZ Auto har et THC-indhold på op til 18% og tilbyder den samme styrke som en fotoperiodisk sort, men i en lille, diskret og superhurtig version. Den indeholder en kraftig citrusaroma og en langvarig stenet virkning. Sorten er klar til høst efter ca. 10-11 uger og er i stand til at producere op til 160 gram pr. plante. Dermed sætter Sweet ZZ Auto en stopper for de automatisk blomstrende sorters dårlige ry.

Sweet ZZ Auto

Sweet ZZ Auto
23_genetic background_1 Sweet ZZ x Diesel Auto
33_Yield indoors_1 350 - 400 gr/m2
31_plant height outdoor_1 70 - 120 cm
25_flowering time_1 6 - 7 uger
29_THC_1 THC: 18%
28_Type Blend_1 Sativa 35% Indica 60% Ruderalis 5%
34_yield outdoor_1 90 - 175 gr/plant
32_plant height outdoors_1 100 - 120 cm
27_harvest period_1 9 - 11 Uger efter spiring
22_Effect_1 Stenet

Køb Sweet ZZ Auto

Er du fyldt 18 år?

Indholdet på RoyaQueenSeeds.com er kun egnet til voksne og er forbeholdt myndige personer.

Sørg for, at du kender loven i dit land.

Når du klikker på ENTER, bekræfter
du, at
du er fyldt 18 år.