Dyrkningsvejledning til cannabis af Royal Queen Seeds


By Luke Sumpter


Burde dine cannabisplanter være i blomst på nuværende tidspunkt? Ingen grund til panik. Der kan være flere grunde til, at dine planter er længere tid om at blomstre, og de fleste årsager er ganske harmløse. Nogle gange kræver det bare en lille justering af luftfugtigheden, total mørklægning at dit dyrkningstelt eller bare lidt mere tålmodighed. Når det er sagt, findes der dog andre mere obskure grunde til, at din plante ikke blomstrer. Læs videre, hvis du føler, at dine planter er alt for længe om at påbegynde blomstring, og find ud af, hvad du kan gøre.

Hvornår begynder fotoperiodiske planter at blomstre?

Blomstringsstadiet begynder på forskellige tidspunkter afhængigt af den type plante, du dyrker. Fotoperiodiske sorter er nogle af de mest dyrkede sorter nu om dage, og disse planter er afhængige af årstidernes ændringer og antallet af solskinstimer for at påbegynde blomstringsstadiet. Derfor er det nok bare at ændre lyscyklussen til 12 timer lys og 12 timer mørke for at få dem til at blomstre.

Men hvad sker der inde i cannabisplanterne, når de udsættes for et bestemt lysmønster? Under den vegetative fase ved de, at de skal fokusere sollysenergien på at udvikle store og stærke stilke, vifteblade, grene og stængler. Når lyset skifter, begynder de at bruge den samme energi på at udvikle knopper på disse grene og stængler.

Indendørs avlere har stort set fuldstændig kontrol over lysets cyklus. I stedet for at være afhængige af solens cyklus, kan de vælge at forlænge den vegetative fase efter behag. Nogle avlere foretrækker at holde sine planter i det vegetative fase i flere måneder. Når det gøres korrekt, resulterer det i store og modne planter. Andre foretrækker at sætte gang i blomstringen tidligt. Det gør ofte udbyttet lidt lavere, men det giver dem samtidig mulighed for at høste mere end én gang.

¿Cuándo comienza la fase de floración fotoperiódica?

Hvordan tvinger man en fotoperiodisk plante til at blomstre?

Hvis du dyrker fotoperiodiske planter, kan du tvinge dem over i blomstringsfasen, når det passer dig. Før du starter blomstringsstadiet, skal du sørge for, at dine planter er modne nok til at kunne give en god høst. Større plantekroner giver flere knopsteder og dermed højere udbytte.

Når du er klar, er der kun én ting, du skal gøre: du skal ændre lyscyklussen. Indstil din timer til en lyscyklus på 12/12, der efterligner sensommeren og det tidlige efterår. Denne lysændring narrer dine planter og tvinger dem til at begynde den reproduktive proces.

  • Ingen ekstra sollys eller lyslækager

Selvom denne metode som regel fungerer, kan du dog løbe ind forskellige problemer. Først og fremmest skal du tjekke, at dine planter ikke udsættes for ekstra lys. Sørg for, at der ikke kommer lys ind i dit dyrkningsrum eller -telt udefra. Selv den mindste mængde lys fra fx en gadelampe kan få dine planter til at tro, at de stadig har tid i den vegetative fase.

Evita la exposición adicional a la luz solar y las fugas de luz
  • Efterlign planternes naturlige habitat

Hvis dine planter stadig nægter at blomstre, kan du gå et skridt videre for at efterligne efterårets mønster. Reducer temperaturen en lille smule i dit dyrkningstelt og sørg for bedre ventilation for at reducere luftfugtigheden. Derudover skal du justere lystimerne for at efterligne et skift i årstiderne. Du kan endda give dem lidt mindre lys (ca. 10-11 timer), hvis de ikke reagerer hurtigt nok. Disse ændringer er også med til at fortælle dine planter, at det er tid til at blomstre.

Replica su hábitat natural
  • Mørklæg dine planter

Hvis det ikke fungerer, er det muligvis tid til at tage nogle mere drastiske metoder i brug. Nogle gange hjælper det at udsætte planterne for uafbrudt mørke i 24-48 timer. Det lyder muligvis som noget, der kan være skadeligt for dine planter, men det er heldigvis ikke lang nok tid til at skade væksten. Mørklægningsperiode skal dog være lang nok til at overbevise dine planter om, at det er tid til at starte blomstringsfasen.

Provoca un shock a las plantas con la oscuridad
  • Forstyr ikke dine planter under mørklægningen

Hvis du bruger ovenstående metode, er det vigtigt, at du ikke forstyrrer dine planter i den periode. Lad dem stå i mørket helt uforstyrret, og lad være med at gå ind og se til dem. I løbet af denne mørke periode gennemgår dine planter en masse forskellige interne forvandlinger. De bruger al den energi, de passivt akkumulerede i løbet af dagen, så enhver form for forstyrrelse kan give problemer. Hvis der er noget, du har brug for at justere hos planterne, så vent, indtil lysene igen er tændt.

No molestes a las plantas cuando están a oscuras

Per què algunes plantes triguen més que unes altres a florir?

Hvorfor er nogle planter langsommere end andre?

Når det kommer til fotoperiodiske sorter, har indendørs avlere stort set fuld kontrol over, hvornår deres planter påbegynder blomstringsfasen. Dyrkere kan sætte gang i blomstringen, når de vil, bare ved at holde lyset tændt i 12 timer og slukke i 12 timer.

De fleste dyrkere vælger at vente til deres planter når en vis størrelse, og det kan variere fra sort til sort. Nogle planter modner hurtigere. Det gælder som regel de sorter, der er specifikt fremavlet til hurtig vækst. Andre er længere tid om at nå en god højde – fx de store sativa-varianter. Hvis du vil vente på, at disse store planter modnes under den vegetative fase, er det helt uundgåeligt, at du skal vente lidt længere tid på blomster.

Indica-sorter, der oprindeligt stammer fra Hindu Kush-bjergene, er genetisk programmeret til at blomstre hurtigere, da denne egenskab giver dem mulighed for at formere sig, før de barske forhold får dem til at bukke under.

Hvordan ved man, hvor stor en plante bliver?

En plantes størrelse afhænger af to primære faktorer: pottestørrelse og gener. Nogle sorter er mindre af natur. Disse små planter er perfekte til diskret dyrkning, da de holder sig små uanset, hvilket miljø du dyrker dem i.

Andre planter kan blive mere end 3 meter høje, når de dyrkes direkte i jorden eller i store beholdere. Men dyrkere kan også tæmme disse planter ved hjælp af træningsteknikker og ved at holde dem i mindre potter.

For at få et estimeret svar på, hvor stor en specifik sort bliver, kan du tjekke profilen af sorten fra den frøbank, du køber fra.

Hvor lang tid tager det, før knopperne dukker op?

Før du begynder at gå i panik over, at dine planter ikke blomstrer, skal du først give dem tilstrækkelig tid til at krydse over i den næste fase. Når du har ændret lyscyklussen i dit dyrkningsrum, skal du være lidt tålmodig. Det tager ca. 2-3 uger, før dine planter begynder at vise synlige tegn på blomstring.

¿Cuánto tardan en aparecer los cogollos?

Hvad sker der i den første uge af blomstringsfasen, og hvordan formes knopperne?

For at følge med i udviklingen af knopperne, skal du holde øje med knudepunkterne (skæringspunktet mellem hovedstammen og grenene). I begyndelsen af perioden vil du opdage, at der begynder at stikke små hvide hår op disse steder. Kort tid efter vil disse små strukturer begynde at udvikle sig til fyldige og harpiksholdige knopper.

Du vil også bemærke en ændring i væksthastigheden efter påbegyndelsen af blomstringsfasen. Inden knopperne dukker op, strækker cannabisplanterne sig mod lyset og bliver betydeligt større. Sativa-sorterne er især kendte for at blive dobbelt så store i løbet af den periode. Indica-sorterne vokser også en del, men ikke nær så meget. Hvis du bemærker, at dine planter skyder i vejret, ved du, at du er på rette spor.

Dyrkning af planter ved ækvator

Når du dyrker cannabis indendørs, har du ikke de samme udfordringer som naturen giver dig udendørs. Men selvom du ikke skal kæmpe med udsving i lys, regn og dårligt vejr, er der stadig miljømæssige faktorer, som du skal holde styr på indendørs. Det gælder bl.a. temperatur og luftfugtighed. Cannabisdyrkere, der bor tæt ved ækvator, er især påvirket af høj luftfugtighed, og det kan være ret problematisk, når man dyrker cannabis – især under blomstringsstadiet, hvor kompakte knopper kan blive grobund for patogener, der elsker de fugtige forhold.

Cannabisplanter, der dyrkes tæt ved ækvator, kan også strække sig en del, og det betyder, at de er længere tid om at blomstre. Sativa-sorter, der har tilpasset sig disse regioner, skal nogle gange stimuleres lidt mere for at få dem til at forstå, at dagene bliver kortere.

Lyscyklussen ved ækvator ligger konstant på 12/12 hele året rundt, og der er stor set ingen forskel på lyset i løbet af de forskellige årstider. Hvis du dyrker sativa-planter i denne region, og du kæmper med at få dem til at påbegynde blomstring, skal du være ekstremt streng med lyseksponering indendørs. Begræns enhver lækage, forstyr ikke dine planter i de mørke timer, og reducer lysplanen til 10 timers lys og 14 timers mørke for at tvinge dem til at blomstre.

Hvorfor blomstrer dine cannabisplanter ikke: Er det hanplanter?

Bare rolig. Du er ikke den første, der har oplevet det. Hanplanter producerer ikke blomster. I stedet danner de kugleformede pollensække ved knudepunkterne. Hvis du får øje på en hanplante i dit dyrkningsrum, skal du fjerne den så hurtigt som muligt for at undgå, at den bestøver dine andre planter.

Hvornår begynder automatisk blomstrende sorter at blomstre?

I modsætning til fotoperiodiske sorter blomstrer automatisk blomstrende planter baseret på et indre ur. Disse sorter udviklede sig på nordlige breddegrader med kortere vækstsæsoner. Deres forfædre havde ikke tid til at vente på eksterne signaler for at overleve. Autoer har en forholdsvis kortere livscyklus og begynder typisk at blomstre efter fem ugers vækst.

Sådan tvinger du automatisk blomstrende sorter til at blomstre

Selvblomstrende planter påbegynder som regel blomstringsfasen helt af sig selv. Ca. fem uger efter spiring tvinger deres gener dem over i blomstringsfasen, da planterne ganske enkelt er programmeret til at tro, at de har en kort og udfordrende vækstsæson.

Mange avlere sætter stor pris på denne unikke egenskab. Det giver meget kortere væksttider og hurtig høst til gavn for både diskrete og kommercielle avlere.

I sjældne tilfælde kan denne interne mekanisme dog svigte. Nogle genetiske fejl kan få automatisk blomstrende sorter til at blive i den vegetative fase. Selvom det kan være temmelig frustrerende og spild af kostbar tid, kan du stadig nå at redde disse planter.

Først og fremmest er det en god idé at vente lidt længere. Nogle gange har planterne bare brug for lidt mere tid til komme i gang. Hvis dine planter stadig ikke viser tegn på blomstring efter yderligere tre uger, skal du ændre din taktik. At reducere livscyklussen til 12/12 er som regel stimulus nok til at tvinge disse genstridige planter over i blomstringsfasen.

Hvordan ved du, at din automatisk blomstrende plante blomstrer?

Hvis du vil vide præcis, hvornår dine automatisk blomstrende planter begynder at blomstre, skal du holde godt øje med knudepunkterne. Så snart de små pistiller begynder at dukke op på disse steder, er det et tegn på, at der er cannabinoidrige knopper på vej.

Er du fyldt 18 år?

Indholdet på RoyaQueenSeeds.com er kun egnet til voksne og er forbeholdt myndige personer.

Sørg for, at du kender loven i dit land.

Når du klikker på ENTER, bekræfter
du, at
du er fyldt 18 år.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 ud af 5
ud af 37835 bedømmelser