Dyrkningsvejledning til cannabis af Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter

Høsttid er den vigtigste og mest spændende fase inden for cannabisdyrkning. Det er den tid, hvor dit hårde arbejde endelig belønnes. Men det er nemmere sagt end gjort at nå til dette punkt. Der er meget, der kan nå at gå galt, før det bliver høsttid. Og tidspunktet, du vælger at høste på, kan også være knald eller fald for udfaldet. Det er en god idé at vide, hvornår og hvordan du skal høste dine planter, samt hvad du skal gøre med dine høstede knopper bagefter.

Hvis du føler dig lidt forvirret over, hvordan du finder ud af, hvornår du skal høste, så læs videre – vi gennemgår alt, hvad du har brug for at vide.


Video id: 540076385

Tegn på høst

1. Trichomernes farve

Der findes flere forskellige måder, du kan finde ud af, hvornår det er tid til at høste dine cannabisknopper. Den mest pålidelige måde er at undersøge farverne på trichomerne. Disse harpiksholdige kirtler anses for at være den bedste metode, da de viser mere konsistente tegn end andre genkendelsesmetoder. For at gøre dette har du brug for et forstørrelsesglas - trichomerne er ret små.

Trichomer gennemgår tre farvetilstande: gennemsigtige, uklare og ravgule. Det bedste tidspunkt at høste på er når 50 % af trichomerne er ravfarvede og 50 % er gennemsigtige eller uklare. Denne farveforskel skyldes, at de øverste knopper modnes tidligere end de nederste. Under alle omstændigheder er det ikke nogen god idé at vente på, at alle trichomer bliver ravfarvede, da det generelt set betyder færre mængder THC og et højere indhold af CBN – en cannabinoid med søvndyssende virkninger.

Trichomes

2. Gule blade

Gule blade er også et tegn på, at din cannabisplante er klar til høst. Du kan udskylle din plante, når dens store vifteblade begynder at blive gule, eller når de falder af helt af sig selv. Men husk, at det er usandsynligt, at bladene falder af, hvis du bruger gødning. Derfor er det en god idé at kigge efter andre tegn for at finde frem til høsttidspunktet.

Yellow Leaves

3. Pistiller

Hvis du har en fotoperiodisk cannabisplante, er det en god idé at tjekke pistiller og støvfang for at vurdere, om den er klar til høst. Du kan som regel gå ud fra, at en plante er klar til høst, når ca. halvdelen af pistillerne er brune. Igen skal vi nævne, at trichome-metoden er mere pålidelig.

Pistils

4. Krøllede blade

Tørre og krøllede blade er endnu et tegn på, at din cannabisplante højst sandsynligt er klar til at blive høstet. Det sker, fordi din cannabis optager mindre vand, når den nærmer sig sin sidste fase af livet. Men sørg for, at du bruger andre metoder samtidig, da skadedyr og sygdom også kan forårsage tørre og krøllede blade.

Curling

5. Frøspecifikationer

Selvom det stadig kan variere lidt, er det stadig vigtigt, at du også tjekker specifikationerne fra din frøkilde. Disse finder du som regel på frøemballagen. Den anførte tidsplan giver dig et estimeret antal dage/uger, som dit cannabisfrø er om at blive til en moden plante. Denne tidsplan kan dog svinge lidt afhængig af vækstbetingelser som bl.a. miljø, vand og varme. Du skal altid tage denne værdifulde information med et gran salt.


Tidlig høst

Hvis du vil høste det maksimale antal knopper, som din cannabisplante kan producere, er det ikke en god idé at høste tidligt. Der er dog flere grunde til, at du kan vælge at høste lidt tidligere end normalt. Nogle af de mest almindelige årsager er forebyggelse skadedyr og skimmelsvamp. I klimaer, der ikke er ideelle, kan dårligt vejr bl.a. være skyld i, at dine knopper begynder at rådne, når høstsæsonen nærmer sig. Hvis du ikke kan flytte dine planter indenfor for at undgå de barske vejrforhold, kan det være en fordel at høste tidligt.

Sideskud og planter i nærheden kan også vælte din cannabis, og derfor er det nogle gange en god idé at høste tidligt. Avlere, som har gang i et diskret dyrkningsprojekt, kan også vælge at høste, før planten er helt klar. Selvom du teknisk set kan begynde at høste, så snart din plante producerer blomster, vil cannabinoidindholdet være meget lavt, indtil knopperne er helt modne.

Det er altid bedst for så vidt muligt at undgå at høste alt for tidligt, men hvis du virkelig har brug for det, er det ikke verdens undergang. Hvis du kun høster et par dage for tidligt, påvirker det kun styrken meget lidt. Få knopper er bedre end slet ingen knopper!

Cannabis Mouldy Bud

Sen høst

Sen høst betyder derimod, at du lader din cannabisplante modne længere og forbi det punkt, hvor de er mest potente. Mange mener, at det er en dårlig idé på grund af nedbrydningen af THC - den cannabinoid, de fleste brugere går efter. Og selvom terpenerne på knopperne faktisk er mere skarpe, når de får lov til at modnes, vil det ødelægge smagen og aromaen, hvis de holdes i live for længe.

Når du høster dine planter sent, fremkalder knopperne en mere narkotisk og "stenet" virkning i modsætning til energiboostende og cerebral stimulation. Hvis du dyrker en sativa-sort, kan sen høst mange gange resultere i virkninger, der er tilsvarende virkningerne fra indca-dominerede sorter. Selvom det ikke er ideelt for de fleste, er der medicinske brugere, som foretrækker højere niveauer af CBN og mere søvnfremkaldende virkninger af cannabis, som får lov til at modne i længere tid.

Sidst men ikke mindst skal du også være forsigtig med sen høst, da nogle sorter begynder at selvbestøve og som følge heraf udvikler sig til hermafroditter.

Konklusion

Timing er en vigtig faktor, når du dyrker cannabis. Den tid, du lader din plante modne, har store konsekvenser for dens cannabinoidindhold. Det er bedst at overveje ovenstående genkendelsesmetoder, når du skal vælge, hvornår du vil høste din plante, og sørg for, at du ikke høster for tidligt og for sent. På denne måde får du det bedste fra begge verdener og dermed den bedste oplevelse.

Er du fyldt 18 år?

Indholdet på RoyaQueenSeeds.com er kun egnet til voksne og er forbeholdt myndige personer.

Sørg for, at du kender loven i dit land.

Når du klikker på ENTER, bekræfter
du, at
du er fyldt 18 år.

Emnefinder

eKomi silver seal
4.7 ud af 5
ud af 37803 bedømmelser