By Miguel Ordoñez


Har du nogensinde spekuleret på, hvordan man laver hash? Det er et af de mest potente cannabisprodukter, der findes. Dele af fremstillingsprocessen kan virke lidt langtrukken, men det er ikke så svært at lave det selv - tværtimod! Faktisk kan du lave din egen hash derhjemme, hvis du har de rigtige værktøjer ved hånden.

Har det vækket din interesse? Nå, kære læser, men vi har meget at byde på. Når du læser denne artikel, lærer du mere om, hvad hash egentlig er. Derefter gennemgår vi de forskellige processer til fremstilling af hash. Det kan give dig en idé om, hvad din foretrukne metode kan være.

Hvad er hash?

Kort fortalt er hash det, du får, når du adskiller trichomer fra cannabisplanten. Hvad er trichomer, spørger du? Kig efter hårlignende strukturer på overfladen af dine knopper. Det er trichomer, hvis du ikke allerede har gættet det.

Hvis du ikke har set trichomer tæt på endnu, kan du prøve at kigge på en knop under et forstørrelsesglas eller mikroskop. De er også den klæbrige harpiks, du føler på fingrene, og de indeholder alle de gode ting som terpener og vores elskede THC og CBD.

Selvom de fleste trichomer findes på modne cannabisblomster, findes de faktisk i hele planten bare i lidt mindre mængder. Mange dyrkere gemmer deres trimmede plantemateriale (cannabisstilke, blade osv.), så de kan udtrække alle trichomer til fremstilling af spiselige produkter eller hash, som vi snart kommer meget mere ind på.

What Is Hash?

Hash vs. kief

Indtil for nylig blev trichomer bare kaldt kief, som er et fint pulver, der ikke ligner sand.

Hash er et biprodukt af kief, der er blevet ekstraheret fra cannabisplanten og ført igennem en række forskellige processer. Der findes adskillige hashfremstillingsmetoder, som vi gennemgår i den næste del af denne artikel, men generelt involverer det opvarmning og tryk, hvor slutresultatet enten er en blød kugle eller en flad mursten.

Folk, der elsker koncentrater, men som foretrækker en nem, overkommelig ekstraktionsmulighed, bruger kief som deres primære udgangspunkt. Det er meget psykoaktivt og ret nemt at få fat på.

Hvilke dele af cannabisplanten kan du bruge til fremstilling af hash?

Cannabisplanten er mere kompleks, end du måske tror. Du kan bruge forskellige dele af plantens anatomi til at skaffe trichomer:

 • Hanplanter: De fleste dyrkere skiller sig normalt af med deres hanplanter for at undgå, at de bestøver deres hunplanter. Men smid ikke dine hanplanter ud endnu, fordi du kan bruge dem til at lave hjemmelavet hash med. Selvom hanplanternes samlede indhold af cannabinoider er lavere end hunplanternes, kan du stadig udnytte trichomerne.
 • Vifteblade: Disse er de største og mest genkendelige blade på cannabisplanten. De indeholder ikke så meget kief som sukkerbladene, men de er stadig værdifulde til fremstilling af hash.
 • Sukkerblade: Disse er de meget små, spidse blade, du finder inde i blomsterne. De kaldes sukkerblade, fordi de indeholder et fint støv af trichomer på overfladen.
 • Tørrede knopper: Dette er den bedste mulighed. Tørrede knopper bruges ofte til tørsigtning, og det også er en af de nemmeste metoder til fremstilling af hash.

Hvordan fremstilles hash?

Grundprincippet i hashfremstilling er ret ligetil. Som vi tidligere nævnte, går det ud på at samle kief og forme det til enten en plade, blok eller kugle ved hjælp af en række forskellige mekanismer. Lad os kigge på de vigtigste forskelle mellem hash, som er fremstillet ved hjælp af et opløsningsmiddel og hash fremstillet uden opløsningsmiddel, inden vi går dybere ned i de forskellige produktionsmetoder.

Fremstillingsmetoder uden opløsningsmiddel

Dette er den traditionelle måde at fremstille hash på, hvor du ikke bruger opløsningsmidler. I stedet bruger du mekaniske midler - som kan være så enkle som at bruge dine hænder eller bruge en ramme til silketryk. I sidstnævnte metode tager du simpelthen din tørrede urt og gnider den mod en sigte for at adskille trichomerne.

Når du har forvandlet trichomerne til en bunke kief, skal du lægge det i forme, opvarme dem og presse dem i blokke, kugler eller stænger.

Fremstillingsmetoder med opløsningsmiddel

Brug af opløsningsmidler er den mere moderne måde at fremstille hash på. I denne proces bruges butan, propan eller C02 til at udvinde cannabinoiderne og terpenerne fra trichomerne.

Inden det er sikkert at bruge din hash, skal opløsningsmidlet dog udrenses. Til BHO (butan-hasholie) skal du enten lave den til voks ved hjælp af en varmeplade eller køre den gennem et vakuumudtørringskammer. Det er meget letantændeligt, og det anbefales ikke at udføre denne metode derhjemme, da det kan være meget farligt.

Sådan laver du hash derhjemme: forskellige metoder

Vi har selvfølgelig valgt at fokusere på de mere sikre metoder til fremstilling af hash. Nedenfor kan du se nogle hashfremstillingsteknikker, hvor du ikke har brug for opløsningsmidler.

Håndrullet

Denne metode siger næsten sig selv. Som navnet antyder, går håndrullemetoden ud på, at du håndterer store mængder cannabis. Typisk bruges der tørrede, hærdede knopper til denne metode.

Når du ruller knopperne mellem dine håndflader, får du et sort lag af klæbrig harpiks. Du ved, at du har samlet nok materiale, når du er i stand til at forme små kugler med hash.

Det er vigtigt at huske på, at du også kan forvente at samle olier og snavs fra din hud, fordi du bruger dine hænder. Derfor skal du altid vaske dine hænder grundigt, inden du går i gang.

Sko-metoden

Sko-metoden er en nem måde at fremstille hash på ved at komprimerer en lille mængde kief. Som navnet antyder, indebærer det brugen af en sko.

Udstyr

 • Fem gram kief
 • Et lille stykke tape
 • Pergamentpapir eller cellofan
 • En nål
Sådan laver du hash derhjemme

Fremgangsmetode

1. Indpak dit materiale tæt sammen i enten pergamentpapir eller cellofan. Brug et stykke tape til at forhindre, at det folder sig ud. Undgå at bruge plastposer, da hash har en tendens til at sidde fast på plastik.

2. Lav et lille hul i pakken ved hjælp af en nål, så den indeklemte luft kan sive ud. Sørg for, at pakken er tæt forseglet.

Sådan laver du hash derhjemme

3. Når pakken er tæt lukket, skal du placere den nede i hælen på din sko. Det er bedst at bruge støvler eller andet lukket fodtøj med en hård sål, da de sko er meget bedre til presning.

Sådan laver du hash derhjemme

4. Din kropsvægt og din kropsvarme hjælper med at presse hashen til en plade, mens du går. Denne metode tager mindst 15 minutter og op til en time.

Sådan laver du hash derhjemme

Omdan kief til hash

Ligesom den første metode på denne liste er det mest normalt at bruge håndkræft til at presse kief til hash. Det er den mest praktiske metode, da du ikke har brug for specielt udstyr - du skal dog forberede dig selv på at lægge lidt arbejde i. Hvis du ikke er vant til denne metode, skal du nok forvente lidt ømme hænder bagefter.

Til denne proces skal du bruge kief af middel til høj kvalitet. Sørg for, at den er frisk sigtet, og at den ikke indeholder plantematerialer, så du nemmere kan forme den.

Fremgangsmetode

1. Brug en lille mængde kief. Du ved, at du har den rigtige mængde, når den passer perfekt i din håndflade (du har normalt brug for et par gram).

Sådan laver du hash derhjemme

2. Bearbejd den lille bunke kief ved at rulle den, indtil den samler sig i en solid masse. Fortsæt med at rulle den mellem håndfladerne i ca. 10 minutter længere, indtil du kan mærke en ændring i tætheden.

Sådan laver du hash derhjemme

3. Pak klumpen ind i cellofan, og sørg for, at det er tæt forseglet uden indespærret luft indeni.

Sådan laver du hash derhjemme

4. Svøb pakke ind et par lag af en fugtig klud, avis eller køkkenrulle.

5. Anbring den på en opvarmet stegepande under meget lav varme. Sørg for at vende pakken ofte. Du behøver ikke opvarme denne pakke særlig længe. Målet er sådan set bare at få materialet til at klæbe sammen.

Sådan laver du hash derhjemme

Tørsigtning

Tørsigtning er en meget nem og ligetil metode. Alt, hvad du behøver, er noget tørret cannabis og en ramme til silketryk. Det er alt.

Husk på, at jo mindre hullerne er i rammen, jo renere hash får du. Dybest set afhænger kvaliteten og kvantiteten, af de værktøjer, du bruger.

Et vigtigt trin, som du skal huske, er at nedfryse din tørrede cannabis i et par timer, før du går i gang. Det gør det nemmere at adskille trichomerne fra plantematerialet.

Fremgangsmetode

1. For at starte denne proces skal du placere silketrykskærmen på en flad og ren overflade. Læg knopperne/trimningerne ovenpå skærmen.

Sådan laver du hash derhjemme

2. Gnid forsigtigt materialet mod skærmen i en cirkulær bevægelse. Trichomerne drysser ned på overfladen under skærmen.

Sådan laver du hash derhjemme

3. Fortsæt denne proces, så længe det er nødvendigt. Du ved, at du har samlet nok, når du har ca. 10% af den samlede vægt af dit startmateriale i trichomer.

Sådan laver du hash derhjemme

Blender-metoden

Som navnet antyder, skal du bruge en blender til denne metode. Men ligesom tørsigtning skal du også have en ramme til silketryk ved hånden.

Fremgangsmetode

1. Placer dine trimninger i blenderen, og tilsæt lidt vand, indtil alt materialet er dækket. Tilsæt en håndfuld isterninger, og blænd det i op til ét minut.

2. Efter den korte blandingsproces skal du si blandingen igennem silketryksrammen og ned i en glaskrukke. Lad krukken stå i ca. én time. I løbet af den time kan du se, at trichomerne falder ned på bunden af krukken. Det er et tegn på, at du er på rette vej.

3. Hæld ca. ⅔ af vand fra, men sørg for, at du ikke kommer til at hælde trichomerne ud. Hæld nyt isvand i krukken, og lad den igen stå i op til fem minutter. Hæld igen ⅔ af vandet ud, og gentag denne proces fire til fem gange.

How to Make Hash at Home

4. Når du har tømt så meget vand ud som muligt, skal du hælde opløsningen gennem et kaffefilter for at adskille vandet fra trichomerne. Klem overskydende vand ud, og lad din kief tørre.

How to Make Hash at Home

Det er en lidt langtrukken proces, men den tørrede kief er dit endelige produkt. Du har ikke brug for yderligere opvarmning eller presning, og du kan bruge det, som det er, i en bong eller en joint.

Lav hash med tøris (boblehash)

Boblehash-metoden betragtes som den reneste fremstillingsmetode til hash uden opløsningsmiddel (tøris betragtes ikke som et opløsningsmiddel i denne forbindelse), da slutproduktet praktisk talt indeholder nul plantemateriale.

Udstyr

 • Tøris
 • Stor spand
 • Netposer med mindre maskestørrelser (73μm giver det reneste harpiksresultat)
 • Kreditkort
 • Pollenpresser (valgfrit)
Sådan laver du hash derhjemme

Fremgangsmetode

1. Anbring trimninger eller knopper i en stor spand med tørisen. Rør om og ryst spanden let i et par minutter for at hjælpe harpikskirtlerne med at adskille sig fra plantematerialet.

How to Make Hash at Home

2. Sæt netposerne rundt om spanden. Vend spanden på hovedet, så alt materialet ender i poserne, og læg det på en stor, flad og ren overflade.

3. Ryst spanden i et par minutter, indtil du ser ravfarvet støv på overfladen.

4. Tag et kreditkort eller en hvilken som helst flad og hård genstand, og brug det til at skrabe alt produktet (nu harpiks) sammen.

5. For at lave harpiksen til hash skal du placere det indsamlede materiale i en pollenpresser for at lave pæne små kief-mønter.

How to Make Hash at Home

Varm flaske-metoden

Metoden med en varm flaske svarer til håndrulle-metoden. Forskellen er dog, at du har brug for mere varme for at smelte den voksagtige membran af hvert trichomehoved.

Udstyr

 • Cellofan eller pergamentpapir
 • En vinflaske
Sådan laver du hash derhjemme

Fremgangsmetode

1. Læg harpiksen oven på cellofanen eller pergamentpapiret, og fold det på midten. Kog vand, og fyld det på vinflasken. Lad det køle af i fem minutter.

How to Make Hash at Home

2. Anbring vinflasken oven på den harpiksfyldte pakke, og hold den der i 30 sekunder. Harpiksen skulle gerne blive mørkere i farven.

How to Make Hash at Home

3. Rul den varme flaske hen over papiret, og pres ganske let. Ved hjælp af trykket og varmen fra flasken smelter harpiksen relativt nemt.

4. Vend papiret om på den anden side, og gentag processen.

How to Make Hash at Home

5. Når du er færdig, skulle harpiksen gerne ligne en flad, men klæbrig og skinnende lille frikadelle. Fold papiret igen, og gentag presseprocessen en sidste gang, inden du tager dit hash ud til brug.

How to Make Hash at Home

Charas

Denne metode er nøjagtigt den samme som håndrulle-metode - bortset fra, at du her bruger uhærdede knopper. De fleste dyrkere fjerner et par stiklinger fra planterne, som er 2-3 uger fra at være fuld modnede. Andre vælger at vente, til det bliver høsttid.

Som med håndrulning går charas-metoden ud på at gnide knopperne og trimningerne forsigtigt mellem håndfladerne, indtil der dannes en tykt lag. Når du er færdig, skal du bare skrab det af, og voilà: Nu har et produkt, du kan føje til dine yndlingsknopper i en joint, pibe, bong eller i et rør.

Mekanisk tromle

Hvis økonomien tillader, og du foretrækker, at en maskine udfører arbejdet for dig, er den mekaniske tromlemetode muligvis lige noget for dig. Det er i bund og grund tørsigte-metoden, men du bruger et komplekst og effektivt apparat.

Sådan fungerer det: Du placerer dit plantemateriale i en beholder, der er dækket af en stor sigte. Maskinen ryster derefter beholderen for at frigøre alle trichomerne. Du skal dog være opmærksom på, at denne metode kun er til udvinding af kief. Du har stadig brug for en pollenpresser for at gøre dit produkt til hash-mønter.

For at få det bedste resultat skal du nedfryse din cannabis i ca. 3 timer, inden du lægger det i maskinen.

Sådan tørrer du din hash

Tørring og hærdning af din hash er vigtig for at kunne bevare kvaliteten. Hvis det opbevares fugtigt, dannes der svamp eller mug.

Især med boblehash har du brug for tilstrækkelig tørring og hærdning for at opnå de bedste resultater. Den bedste måde at fjerne fugt fra din kief på er ved at sprede det ud på et stykke pap dækket med pergamentpapir. Når du spreder det ud, øger du overfladearealet og fremskynder tørringsprocessen, og pap er med til at trække fugten ud af din kief. Sørg for, at du tørrer din boblehash på et køligt og mørkt sted.

Efter tørring er det tid til at lade hashen hærde i den form, du foretrækker (fx som hashmønter). Det er en god løsning at opbevare det i pergamentpapir i en fugtkontrolleret glaskrukke. Det hjælper med at modne smagen og aromaen.

Vælg den fremstillingsmetode, der passer dig bedst

Hvilken metode, du skal vælge til fremstilling af din egen hash, afhænger af de ressourcer, du har til rådighed og dine præferencer. Har du råd til at investere i mere komplekse maskiner? Hvis du har, er det så noget du vil bruge dine penge på?

Du skal bruge lidt penge på en ramme til silketryk, netposer og tøris, men fordelen er, at du så kan lave din helt egen hash derhjemme. Det bedste ved det hele er, at det er virkelig nemt.

Vi håber, at denne artikel kan guide dig succesfuldt gennem din helt egen hash-fremstillingsmission. Held og lykke!

DE BEDSTE SORTER TIL FREMSTILLING AF HASH

ROYAL GORILLA

Hvis du overvejer at fremstille en frisk hash, skal du helt sikkert overveje at bruge Royal Gorilla, men kun hvis du kan klare de høje mængder THC. Dette monster er resultatet af et ambitiøst dyrkningsprojekt med forældresorterne Sour Dubb, Chem Sis og Chocolate Diesel. Denne stamme viser ingen barmhjertighed. Du får øjeblikkelige og langvarige virkninger med et THC-indhold på over 25%. Derudover består Royal Gorilla af 50% sativa-genetik og 50% indica-genetik, som giver en lige så kraftfuld virkning på kroppen som i hovedet. Sativa-egenskaberne vækker hjernen og åbner dørene til dyb kreativ tænkning og problemløsning, mens indica-egenskaberne sender en varm og afslappende følelse ud i musklerne.

Denne prisvindende sort producerer store mængder harpiks under blomstringsfasen, og derfor er det en drøm for dyrkere, der elsker at rulle hash af friske blomster. Denne meget psykoaktive hash kan formes til kugler og blokke og har en behagelig jord- og fyragtig duft. Royal Gorilla trives bedst i et varmt klima og producerer mere harpiks til hashfremstilling, hvis den dyrkes under disse forhold. Indendørs planter, som dyrkes i et dyrkningsrum eller dyrkningstelte, kan blive op til 160 cm høje og give store udbytter på 550 gram pr m², forudsat at den får tilstrækkelig belysning og de nødvendige næringsstoffer. Planter, som dyrkes på større udendørsarealer, bliver lidt højere og kan nå op på 170 cm med udbytter på op til 600 gram pr. plante. Du kan forvente at høste og trimme disse knopper midt i oktober måned. Royal Gorilla har en blomstringstid på 8-9 uger.

Royal Gorilla

Royal Gorilla
23_genetic background_1 Sour Dubb x Chem Sis x Chocolate Diesel
33_Yield indoors_1 500 - 550 gr/m2
31_plant height outdoor_1 90 - 160 cm
25_flowering time_1 8 - 10 uger
29_THC_1 THC: 27%
28_Type Blend_1 Sativa 50% Indica 50%
34_yield outdoor_1 550 - 600 gr/plant
32_plant height outdoors_1 130 - 170 cm
27_harvest period_1 Midt oktober
22_Effect_1 Beroligende, Klar

Køb Royal Gorilla

SOUR DIESEL

Hash er kendt for at give en euforisk og summende virkning, så det giver god mening at vælge en sort, der kan understrege disse virkninger. Sour Diesel er den helt rigtige til denne opgave. Denne sativa-dominerede sort består af 70% sativa-genetik og 30% indica-genetik, og den giver derfor et intenst, energisk kick, der går hånd i hånd med virkningen af kvalitetsrig hash. Sorten er en krydsning af forskellige sorter som bl.a. Original Diesel, Northern Light, Shiva og Hawaiian. Når du ryger en joint fyldt med disse knopper, får du en klar cerebral virkning, der øger opmærksomhed og kritisk tænkning. Hash, som fremstilles af disse blomster, pirrer smagsløgene med en smag af urter og surhed.

Sour Diesel producerer små og kompakte lysegrønne blomster, der danner pænt formede knopper. Når du kigger nærmere på disse knopper vil du helt sikkert glæde dig over synet af masser af trichomer, der pumper store mængder psykoaktivt harpiks ud. Denne egenskab gør Sour Diesel til en fremragende hashplante. Gnid løs og indsaml godterne. Sorten trives i et mildt til varmt klima og klarer sig godt både indendørs og udendørs. Indendørs planter giver generøse udbytter på 475-525 gram pr. m² og vokser til en højde på mellem 90-160 cm. Udendørs planter producerer udbytter på 600 gram pr. plante og kan blive op til 2 meter høj. Udendørs planter er klar til høst og forarbejdning i slutningen af oktober. Sour Diesel har en blomstringstid på 10-11 uger, men ventetiden er det hele værd.

Sour Diesel

Sour Diesel
23_genetic background_1 Original Diesel x (Northern light x Shiva x Hawaiian)
33_Yield indoors_1 475 - 525 gr/m2
31_plant height outdoor_1 90 - 160 cm
25_flowering time_1 10 - 11 uger
29_THC_1 THC: 19%
28_Type Blend_1 Sativa 70% Indica 30%
34_yield outdoor_1 550 - 600 gr/plant
32_plant height outdoors_1 150 - 200 cm
27_harvest period_1 Sen oktober
22_Effect_1 Fysisk afslappende, Klar

Køb Sour Diesel

ICE

ICE, også kendt som Indica Crystal Extreme, har fået sit navn på grund af dens enorme produktion af trichomer. De store og pæreformede blomster fra denne sort ser ud som om de er dækket af sne, men i virkeligheden er det faktisk bare enorme mængder harpiks! Man skulle tro, at denne sort udelukkende blev skabt til hashfremstilling. Hver gang du gnider op disse blomster, efterlader de en tyktflydende harpiks, som klistrer sig til dine håndflader. Det tager ikke lang tid at danne en stor kugle. Sortens enestående hash-genetik stammer fra forældresorterne Afghan, Northern Light og Skunk. Denne krydsning har skabt en meget indica-domineret sort, der giver en øjeblikkelig virkning i kroppen, når du inhalerer den. Virkningerne er afslappende, meditative og terapeutiske. Hvis du ryger denne hash om aftenen med stearinlysene tændt, er du garanteret en beroligende følelse af eufori. Hvert hiv er beriget med smagen af krydderier, urter og mynte. Et THC-indhold på 18% sikrer tilfredsstillende virkninger, der ikke er alt for intense.

ICE trives godt både indendørs og udendørs og giver godt udbytte i begge miljøer. Indendørs planter giver på op til 450 gram pr. m² og strækker sig til en højde af 120 cm. Udendørs planter opnår et udbytte på mellem 500-550 gram pr. plante og bliver op til 2 meter høje. Du kan forvente at høste udendørs afgrøder i september. ICE har en blomstringstid på 8-10 uger.

ICE

ICE
23_genetic background_1 Afghan x Northern Light x Skunk
33_Yield indoors_1 400 - 450 gr/m2
31_plant height outdoor_1 80 - 120 cm
25_flowering time_1 8 - 10 uger
29_THC_1 THC: 18%
28_Type Blend_1 Sativa 10% Indica 90%
34_yield outdoor_1 500 - 550 gr/plant
32_plant height outdoors_1 150 - 200 cm
27_harvest period_1 September
22_Effect_1 Fysisk afslappende, Stenet

Køb ICE

Er du fyldt 18 år?

Indholdet på RoyaQueenSeeds.com er kun egnet til voksne og er forbeholdt myndige personer.

Sørg for, at du kender loven i dit land.

Når du klikker på ENTER, bekræfter
du, at
du er fyldt 18 år.