Dyrkningsvejledning til cannabis af Royal Queen Seeds

By Steven Voser

Selvom høsten er i hus, er det ikke tid til at smække fødderne og slappe af endnu – lær, hvordan du beskytter dine knopper mod skimmelsvamp i de sidste stadier af dyrkningsprocessen.


Hvorfor bliver cannabisknopper mugne?

Cannabis kan blive angrebet af skimmelsvamp, som også kaldes ”knopråd”. Skimmelsvamp skyldes Botrytis cinerea, som er en nekrotrof svamp, der også vokser på vindruer, jordbær, tomater og andre frugter og grøntsager.

Botrytis trives i varme, fugtige klimaer og angriber de levende celler i planter eller frugter, hvor den lever af det døde materiale. Den udvikler sig på stilkene af levende cannabisplanter eller høstede knopper og vokser langsomt indefra og ud, hvilket gør den svær at få øje på. Når du først opdager botrytis på overfladen af en knop, har svampen som regel allerede ødelagt knoppen indeni og gjort den fugtig, slimet og ildelugtende .

Sådan forhindrer du skimmelsvamp efter høst

For at forebygge skimmelsvamp i dit dyrkningsrum skal du sørge for at opretholde de optimale temperaturer og relative luftfugtighedsniveauer samt sørge for, at du har en god luftcirkulation i dit dyrkningsrum. Efter høst skal du følge nøjagtig de samme principper for at undgå at dine dyrebare knopper bliver ødelagte af mug.

Tørring

Cannabisblomster har et højt vandindhold, når de høstes. Derfor skal du være lidt tålmodig og sørge for, at du tørrer dem korrekt, indtil de kun indeholder ca. 10-15 % vand, før du kan nyde dem.

At tørre dine knopper er en meget simpel proces. Du skal egentlig bare hænge dem med hovedet nedad på en tørresnor. Det er helt op til dig, hvor du hænger dem, så længe du sørger for, at de hænger et tørt, mørkt sted med god luftcirkulation. Dyrkere tørrer typisk deres knopper i et specielt indrettet rum eller skab. Hvis du mangler plads, kan du også hænge dine knopper i en papkasse. Bare sørg for, at du laver nogle lufthuller i kassen, så luften kan cirkulere.

Skab det perfekte tørringsmiljø

Ideelt set skal du helst tørre dine knopper et sted hvor temperaturen ligger på 18-20 grader, og den relative luftfugtighed ligger på 50-60 %. Nogle dyrkere vælger at holde temperaturen i den højere ende af spektret i de første 3 dage, for knopperne kan tørre lidt hurtigere, før de reducerer temperaturen for at bremse processen. Du ved, at dine knopper er klar til at blive hærdet, når stilkene er nemme at knække. Det kan tage op til 2 uger, men det kan naturligvis variere afhængigt af de temperaturer og luftfugtigheden.

Hvis det er varmt, anbefaler vi, at du tørrer dine knopper i et rum med aircondition. Du kan også bruge aircondition til at reducere luftfugtigheden, hvis du bor i et område med højere luftfugtighed. Husk at bruge blæsere til at få luften til at cirkulere i rummet, så de tørrer jævnt. Det er også med til at forbygge, at der dannes mug på dine knopper.

Cómo prevenir el moho después de la cosecha

Hærdning

Når dine knopper er tørre, skal de helst hærdes i lufttætte beholdere i mindst 2-3 uger (eller mere, hvis du har tålmodighed).

Under hærdningsprocessen tørrer knopperne yderligere, men fugten forsvinder bare lidt langsommere. Denne langsomme frigivelse af fugt hjælper med at bringe aromaen og smagen frem i dine knopper og renser dem også for eventuelle urenheder. Desværre skaber fugtophobninger i dine hærdningskrukker også den perfekte grobund for botrytis.

Trim korrekt, og hold dit arbejdsområde rent

Før du hærder dine knopper, skal du sikre dig, at de er blevet trimmet så godt som muligt. Blade og stængler kan samle fugt og skabe det ideelle miljø for skimmelsvamp. Uanset om du foretrækker at våd- eller tørtrimme dine knopper, skal du sørge for, at dine høstede knopper er fri for unødvendigt plantemateriale, før du putter dem i hærdningskrukkerne.

En anden vigtig ting, når det kommer til forebyggelse af mug under hærdning af cannabis, er renlighed. Sørg for, at dine krukker er sterile og tørre, før du begynder at fylde dem med knopper. Det er også vigtigt, at du kun fylder dine glas eller krukker til ¾ af deres kapacitet. Opbevar dine krukker på et køligt, tørt og mørkt sted (lys nedbryder THC og kan reducere styrken af dine knopper).

Udluftning

For at forebygge mug yderligere, når du hærder cannabis, anbefaler vi, at du åbner og udlufter dine krukker 2-4 gange om dagen for at udskifte den gamle, fugtige luft. Efter en uges tid kan du begynde at udlufte dine krukker mindre hyppigt (1-2 gange om dagen), da knopperne til den tid er mere tørre og frigiver mindre fugt.

Hvis du er nervøs for, om du husker at udlufte dine krukker (eller du er så heldig at have en kæmpe høst på hylden), kan du bruge fugtregulerende pakker til at kontrollere fugtniveauet i dine krukker. Vi anbefaler, at du bruger pakker, der kan hjælpe med at opretholde en luftfugtighed på 62 %.

Vær opmærksom

Sidst men ikke mindst er et skarpt øje den bedste beskyttelse mod skimmelsvamp. Sørg for, at du regelmæssigt undersøger dine knopper under hærdningsprocessen. Hvis du har mistanke om, at nogle af dine knopper er ved at udvikle skimmelsvamp, skal du fjerne dem fra krukken så hurtigt som muligt for at undgå, at svampen spreder sig yderligere.

Opbevaring

Når du har hærdet dine knopper i mindst 2-3 uger, er de officielt klar brug. Du kan fortsætte med at opbevare dine knopper i dine hærdningskrukker, ved at bruge fugtregulerende poser, så du undgår, at de tørrer for meget ud og for at opretholde et optimalt fugtighedsniveauet i krukkerne. Husk, at dine knopper fortsætter hærdningsprocessen, og at deres smag intensiveres, efterhånden som de modnes, så spar lidt på forbruget, så du får mest muligt ud af dit hårde arbejde.

Vídeo aneu: 441346585

Hold skimmelsvamp i skak: konklusion

Det er vigtigt, at du ikke haster igennem de sidste stadier af dyrkningsprocessen. Selvom vi ved, at du er ivrig efter at prøve dine hjemmedyrkede knopper, vil lidt tålmodighed belønne sig. Ved at tage dig god tid til at trimme, tørre og hærde dine knopper, kan du opnå meget bedre smag, aroma og styrke, samtidig med at du forebygger skimmelsvamp.

Og hvis du finder knopper, der er ramt af den frygtede svamp, skal du sørge for at fjerne dem og nøje undersøge resten, da det kan være skadeligt for dit helbred at ryge muggent cannabis.

Fugtpakker beskytter mod skimmelsvamp

Fugtpakker er små og simple værktøjer, der absorberer fugt fra omgivelserne. Når fugtniveauet stiger, absorberer de vandpartikler, der ellers ville fungere som grobund for skimmelsvamp.

Moisture Fighters giver tovejs kontrol

Hos Royal Queen Seeds har vi skabt vores helt egne pakker til fugtighedskontrol, som er udviklet specielt til hærdning af cannabisknopper. Vores Moisture Fighters har en tovejs kontrolmekanisme, der gør, at de både kan absorbere og frigive fugt. På den måde kan de absorbere overskydende fugt og samtidig forhindre dine blomster i at blive alt for tørre og miste smag.

Et plantebaseret produkt uden konserveringsmidler

Vores Moisture Fighters er fremlavet med miljøsundhed og dine knopper i tankerne. Hver pakke er udelukkende fremstillet af plantebaserede materialer og indeholder absolut ingen konserveringsmidler. Du behøver ikke være bekymret for om dine økologiske knopper forurenes af uønskede kemikalier.

Fugtindikatorer holder dig orienteret

Med vores Moisture Fighters behøver du ikke gætte dig frem under hærdningsprocessen. Hver pakke indeholder en fugtighedsindikator, og dette genanvendelige værktøj kan fortælle dig, hvornår det er tid til at udskifte dine Moisture Fighters. På den måde kan du opretholde det perfekte hærdningsmiljø under hele processen.

Sådan bruger du Moisture Fighters

Moisture Fighters er utrolig nemme at bruge. Hold dine knopper lækre og fulde af terpener ved at bruge nedenstående trin.

  1. Fjern Moisture Fighters fra emballagen, og sørg for, at du ikke åbner selve pakken.
  2. Placer en Moisture Fighter og fugtighedsindikatoren sammen med dine knopper i hærdningskrukkerne.
  3. Lad Moisture Fighters-pakken gøre sit arbejde. Når prikken på fugtighedskortet skifter fra pink til blå, skal du udskifte pakken.
  4. Nulstil den genanvendelige indikator, så den igen viser pink, for at holde styr på den nye pakke.

Er du fyldt 18 år?

Indholdet på RoyaQueenSeeds.com er kun egnet til voksne og er forbeholdt myndige personer.

Sørg for, at du kender loven i dit land.

Når du klikker på ENTER, bekræfter
du, at
du er fyldt 18 år.

Emnefinder

eKomi silver seal
4.7 ud af 5
ud af 37803 bedømmelser