Dyrkningsvejledning til cannabis af Royal Queen Seeds


By Luke Sumpter

Hvorfor, hvornår og hvordan skal du trimme cannabis?


De fleste dyrkere er enige om, at høsttid er den mest belønnende del af dyrkningscyklussen. Du har brugt måneder på at passe og pleje dine planter, lige fra de var små kimplanter, til de blev store, modne planter fyldt med knopper, og nu kan du endelig høste frugterne af dit hårde arbejde!

Der er dog stadig arbejde, der skal gøres. Du skal forberede dine knopper til tørring, hærdning og opbevaring. Hvis du gør det rigtigt, opnår du lækre knopper, der ser bedre ud, smager bedre, og som giver dig en meget bedre rygeoplevelse. Tro os, når vi siger, at det er tiden og indsatsen værd.

Når du har klippet knopperne af grenen, skal du trimme sukkerbladene. Har du nogensinde set det smukke syn af de pæne og lækre nuggetlignende knopper fra en coffeeshop? Det er resultatet af trimning. Udover at det får dem til at se flottere ud, giver en god trimning også disse knopper en meget bedre aroma og rygeoplevelse. Derudover kan de også holde sig friske i længere tid.

Lad os kigge nærmere på, hvorfor du bør trimme din høst samt de forskellige teknikker, du kan bruge.

Video id: 265566827

Hvorfor skal du trimme dine cannabisknopper?

At fjerne sukkerbladene kan hjælpe med at sikre, at dine knopper er fri for mug og overskydende plantemateriale. Er du stadig ikke overbevist? Nedenfor gennemgår vi de vigtigste grunde til, at du skal trimme dine cannabisknopper.

🏵️Udseende

Smag, aroma og virkninger er de vigtigste aspekter af cannabis. Men udseendet er dog ikke helt uden betydning. Der findes trods alt ikke noget bedre end at trække flotte, velplejede knopper op af opbevaringskrukken. Trimning af dine knopper forvandler dem fra pjuskede knolde til flotte kunstværker, der fortjener en plads på øverste hylde.

👃Aroma

Hver sort består af en unik sammensætning af terpener, der er med til at producere deres aroma. Når du fjerner sukkerbladene, vil terpenerne være meget mere fremtrædende. Trim på det helt rigtige tidspunkt, så du undgår at miste for mange trichomer – kirtlerne, der producerer disse aromatiske molekyler.

💨En mere behagelig rygeoplevelse

Sukkerbladene er hårde for lungerne, når de ryges, og de indeholder langt mindre THC. Derfor er det bedst at fjerne dem. Hvis du trimmer dine knopper, bliver de lige så behagelige at ryge, som den cannabis du ryger i en coffeeshop.

🦠Indhold af cannabinoider

De fleste af de trichomer, der producerer cannabinoider og terpener, sidder på knopperne. Sukkerbladene indeholder også trichomer, men i langt færre mængder. Når du trimmer dine knopper, opnår du et meget bedre forhold mellem plantemateriale og cannabinoider.

X

Hvornår skal du trimme din cannabis?

Nu ved du, hvorfor du skal trimme dine knopper, og nu kommer vi så til spørgsmålet om, hvornår du skal gøre det. Som vi nævnte tidligere, er timingen vigtig, når det kommer til trimning af dine cannabisblomster. Det er det næste skridt efter høst.

Der er dog ting, du kan gøre for at maksimere fordelene ved trimning, før du overhovedet høster. Her taler vi om udskylning af dine planter. Udskylning går ud på at fjerne så mange næringsstoffer som muligt fra din plante ved at vande vækstmediet med rent vand før høst. Denne metode opfordrer planterne til at opbruge sine næringsstofdepoter før høsttid, hvilket resulterer i mere behagelige og velsmagende knopper.

De fleste dyrkere vælger at udskylle deres planter i slutningen af blomstringsfasen ca. to uger før høst. Hvis du derefter trimmer, tørrer og hærder dine knopper korrekt, kan du forbedre smagen og deres aromatiske egenskaber yderligere.

Nogle avlere foretrækker at trimme lige efter høst, mens andre foretrækker at tørre knopperne først. Der er både fordele og ulemper ved begge teknikker.

Trimning: De bedste værktøjer

Som med alle dyrkningsrelateret opgaver, har du brug for det helt rigtige værktøj, når du skal trimme dine knopper. Selvom disse værktøjer virker simple og ubetydelige, er de alligevel temmelig vigtige.

1. Buet trimmesaks

Først og fremmest vil enhver avler fortælle dig, at en buet trimmesaks gør både høst og trimning meget lettere. De afrundede klinger passer perfekt rundt om bunden af knopper, så du nemmere kan klippe dem af grenene.

De passer også perfekt til cannabisknoppernes naturlige buede form, og derfor er det nemmere at fjerne sukkerbladene uden at beskadige knopperne. Trimning af planter kan dog være lidt hårdt mod hænderne, og det er meget almindeligt at få hård hud. Heldigvis har disse sakse et behageligt PVC-greb og fjedre, der hjælper på disse problemer.

2. Rullebakke/opsamlingsbakke

Det er også en god idé at trimme dine knopper hen over en opsamlingsbakke, så du kan gemme sukkerbladene til senere brug. Hvis du ikke ved, hvor du skal finde sådan en bakke, kan du tjekke vores sortiment af rullebakker. De fås i flotte designs og har hævede kanter, så du undgår, at noget går til spilde. Du har også vælge mellem forskellige farver og størrelser.

3. Opbevaringskrukker/-glas

Har du tænkt over, hvor du vil opbevare dine færdigbehandlede knopper? De kan ikke ligge fremme på sofabordet eller løst i skuffen! Du skal bruge en beholder, der er lufttæt, rummeligt og praktisk. Vores helt egne RQS Re:tash-opbevaringsglas er den perfekte løsning.

Disse lufttætte krukker er pakket ind i et silikonehylster, der isolerer den indvendige glaskrukke. Låget er BPA-frit og fremstillet af genbrugshampefibre, og det hjælper med at holde dine knopper friske, samtidig med at det optimerer terpenindholdet.

X

De forskellige trimningsmetoder

Der findes to måder, du kan trimme cannabis på i hånden: vådtrimning og tørtrimning. Alternativt kan større mængder knopper behandles ved hjælp af en maskine. Avlere har hver deres præference, men de ender alle med det samme slutresultat (hvis alt går vel). Vi gennemgår proceduren samt fordele og ulemper ved hver metode nedenfor, så du kan finde frem til den metode, der passer bedst til dig.

Video id: 753816362

Vådtrimning

Vådtrimning går ud på at fjerne sukkerbladene umiddelbart efter høst. Da knopperne stadig indeholder meget vand, er de temmelig våde og klæbrige.

1. Høst dine knopper

Step 1

Klip hver gren nær knudepunkterne ved hjælp af din buede trimmesaks. Der vil være flere knopper på hver gren. Det er nemmere at trimme knopperne, hvis du lader dem sidde på grenen. Placer grenene i en stor skål eller spand, indtil du har fjerner alle grenene på planten.

2. Gø dine værktøjer og hænder klar

Step 2

Hent din saks og bakke, sæt en podcast på, og lav noget kaffe, så du er helt klar til den næste opgave. Vask og tør dine hænder grundigt. Tag derefter et par latexhandsker på for at undgå, at dine hænder bliver klistrede af harpiks.

3. Trim

Step 3

Trim én gren ad gangen. Brug din buede trimmesaks, og fjern forsigtigt alle de små sukkerblade på hver knop. Mange avlere foretrækker at starte fra bunden og arbejde sig opad for at sikre jævne, afrundede kanter. Nogle af sukkerbladene vil sandsynligvis gemme sig godt inde i blomsterne. Fjern så meget som muligt uden at beskadige knopperne. Der vil altid være spor af sukkerblade tilbage, men det skal du ikke bekymre dig om!

4. Tørring og hærdning

Step 4

Du skal naturligvis tørre og hærde dine velplejede knopper, før du ryger dem. Hæng grenene på et tørrestativ i et let opvarmet rum med en blæser. Når de er tørre, kan du fjerne de enkelte knopper fra deres grenene, før du lægger dem til hærdning i opbevaringskrukker.


Tørtrimning

Tørtrimning foregår mellem tørring og hærdning. Tørre knopper er knapt så klistrede, men de kan være lidt mere vanskelige at trimme. Her kan du se, hvordan du gør.

1. Høst og tørring

Step 1

Kap din plante i bunden, og hæng den på hovedet i et varmt rum med en blæser.

2. Behandling

Step 2

Når de er helt tørre, skal du skære hver enkelt gren af planten og lægge dem side til trimning.

3. Gør dine værktøjer klar

Step 3

Sæt dig godt til rette, sæt en podcast på, og find din trimmesaks frem. Vask dine hænder og tag et par handsker på.

4. Trimning

Step 4

Når du er klar, skal du fjerne alle sukkerbladene fra hver knop. Brug din saks til at klippe hver knop af grenen en efter en. På den måde er de nemmere at hærde og opbevare.

5. Start hærdningsprocessen

Step 5

Læg dine knopper i dine hærdningsglas for at opnå en bedre smag og rygeoplevelse.


Maskintrimning

Når du trimmer dine knopper i hånden, kan du gå helt i detaljer med behandlingen af dine knopper, og som hjemmeavler har du sjældent brug for at håndtere store mængder knopper. For de Kommercielle avlere er håndtrimning dog temmelig upraktisk, og de vælger i stedet at bruge maskiner til at gøre arbejdet.

Trimmemaskiner fås i mange forskellige størrelser, modeller og prisklasser. Kommercielle maskiner kan trimme store mængder på ingen tid, men de er ikke tilgængelige for almindelige hjemmeavlere. Der findes dog også mindre enheder, som kan klare opgaven for dig.

Det lyder muligvis som en fantastisk idé, men det har også visse ulemper. Maskiner kan nemt ødelægge dine værdifulde cannabisblomster. De kan spare tid, men du skal huske at overveje, om det er det hele værd i sidste ende.

Fordele og ulemper ved hver trimningsmetode

Som vi nævnte tidligere, er der både fordele og ulemper ved hver af metoderne.


FORDELE VED VÅDTRIMNING
ULEMPER TIL VÅDTRIMNING

Hjælper med at forhindre skimmelsvamp i regioner med høj luftfugtighed

Det er en mere klæbrig proces, der kan virke lidt langtrukken

Det er en mere logisk proces efter høst (der er ingen arbejde mellem tørring og hærdning)

Knopperne kan tørre for hurtigt, og det kan medføre mindre nuance i smagen

Blomsterne tørrer hurtigere uden sukkerblade

Knopperne er ikke så tætte og kompakte, som nogle avlere foretrækker

Du kan tørre flere knopper på dit tørrestativ

-

FORDELE VED TØRTRIMMING ULEMPER VED TØRTRIMMING

Velegnet metode i regioner med lav luftfugtighed

Sukkerbladene kan indeholde fugt, som kan medføre skimmelsvamp

Knopperne bliver flotte, kompakte og guldklumpsagtige

Tørtrimmede blomster mister deres oprindelige farve ret hurtigt

Blomsterne tørrer langsommere og bevarer deres fulde smag

De tørrede sukkerblade bliver endnu mindre og sværere at fjerne

FORDELE VED MASKINTRIMNING

ULEMPER VED MASKINTRIMNING

Du sparer tid sammenlignet med begge håndtrimningsmetoderne

Du risikerer, at maskinen ødelægger knopperne

Mindre maskiner kan hjælpe hjemmeavlere med at behandle større mængder knopper

Støjen og det ekstra udstyr er ikke ideelt for diskrete avlere

De sparer avlere for én af de mange opgaver forbundet med cannabisdyrkning -

Hvad skal du gøre med resterne efter trimning?

Når du har trimmet hele din høst, vil din opsamlingsbakke være fyldt - eller måske overfyldt - med stængler, stilke, vifteblade og sukkerblade. I stedet for at lade det gå til spilde, kan du faktisk bruge dette plantemateriale.

Nej, du kan ikke ryge det, men alt materialet indeholder faktisk cannabinoider og terpener. Du kan bruge materialet til at lave alle mulige hjemmelavede produkter.

Sukkerbladene er perfekte at eksperimentere med. De er ikke de bedste at ryge, men du kan bruge dem til at lave cannabissmør, te eller endda en lækker kief, som du kan blande med knopperne.

Derudover kan du bruge stilkene til at lave forskellige ekstrakter og koncentrater. De bedste anvendelser for cannabisstængler inkluderer:

  • Charas
  • Kief
  • Boblehash
  • Te og chai
  • THC-smør
  • Salver og cremer

Tørring og hærdning af cannabis: det næste trin

Når trimningen er overstået, skal du tørre (medmindre du tørtrimmede) og hærde dine knopper. Tørring fjerner overskydende fugt fra dine knopper, minimerer skimmelsvamp og gør dem langtidsholdbare.

Når du hærder dine knopper, forbedrer du i høj grad smagen, og du får en meget bedre rygeoplevelse. Processen tvinger knopperne til at opretholde den helt rigtige mængde fugt, så de kan holde sig længere, og så de bliver meget mere behagelige at ryge.

Læs vores artikel om, hvordan du tørrer og hærder din høst korrekt, hvis du vil vide mere!

AVANTATGES DEL MANICURAt EN VERD

Er du fyldt 18 år?

Indholdet på RoyaQueenSeeds.com er kun egnet til voksne og er forbeholdt myndige personer.

Sørg for, at du kender loven i dit land.

Når du klikker på ENTER, bekræfter
du, at
du er fyldt 18 år.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 ud af 5
ud af 37835 bedømmelser