Dyrkningsvejledning til cannabis af Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter Reviewed by: Miguel Ángel Garcia


Som navnet måske antyder, er hydroponik en metode til dyrkning af cannabis uden brug af jord, men med vand som det primære vækstmedium. I en hydroponisk opsætning dyrkes cannabisplanter i spande eller kurve fyldt med et inaktivt vækstmedium, som placeres over en beholder med vand.Vandet er fyldt med alle de næringsstoffer, planterne behøver for at kunne overleve og trives, og luftsten bruges til at ilte vandtanken. Denne grundlæggende model findes i mange forskellige former og systemer, og hver dyrker har deres egen foretrukne opstilling. Der er mange fordele ved hydroponisk dyrkning, og vi gennemgår dem alle i denne artikel. Men lad os først dykke ned i historien bag denne fascinerende kunstform.

HISTORIEN BAGE HYDROPONIK

Hydroponisk dyrkning kan i første omgang virke som et resultat af moderne teknologiske fremskridt. Men det er det slet ikke. Dyrkning af planter i vand går tusindvis af år tilbage i menneskets historie. Man mener, at de berømte hængende haver i Babylon, som blev skabt i år 600 f.Kr., gjorde brug af hydroponiske principper. Området ved Eufrat var tørt og ufrugtbart. Man mener, at afgrøderne i haven blev plejet ved hjælp af et drypsystem, der startede ved floden.

Lidt længere fremme i tiden i det 10. og 11. århundrede var den aztekiske civilisation også kendt for at bruge hydroponik til at holde samfundet kørende. På grund af konflikt var folket tvunget til at forlade deres område, og de bosatte sig derfor ved Texcoco-søen. De fortsatte med at bygge flydende flåder dækket med jord, så deres afgrøder kunne vokse gennem jorden og sprede deres rødder i vandet nedenunder.

I nyere tid, selvom det stadig ligger længe tilbage, brugte den engelske videnskabsmand John Woodward hydroponisk dyrkning tilbage i 1699. Hans arbejde involverede dyrkning af mynteplanter i vand. Han fandt ud af, at plantearterne voksede hurtigere i en vandkilde blandet med jord.

Det hydroponiske systems historie har vist, hvor effektiv denne metode kan være i mange forskellige situationer og scenarier, og cannabisdyrkning er ikke er nogen undtagelse. Lad os kigge på fordelene ved at bruge denne interessante metode, og hvordan den kan bruges til at dyrke storslået cannabis.

The History of Hydroponics

FORDELENE VED HYDROPONISK DYRKNING

Hvis du taler med en avler, der har erfaring inden for hydroponisk dyrkning, er en af de første ting, vedkommende vil fortæller dig højst sandsynligt, at deres hydroponiske planter vokser meget, meget hurtigere end planter, som dyrkes i jord. Det er en af de største fordele ved denne dyrkningsmetode - hydroponiske planter vokser normalt 30-50% hurtigere og giver ofte større udbytter. En af grundene til det er, at næringsstofferne i et hydroponisk system er meget mere tilgængelige for planterne. Næringsstofferne tilføjes i vandet og kommer direkte ind op i rodsystemet, da der ikke er noget jord de skal navigere sig igennem. Planter dyrket i jord, skal derimod søge gennem vækstmediet for at optage næringsstoffer nedefra. Nem adgang til næringsstoffer giver planterne mulighed for at spare på deres energi og i stedet bruge den på at gro.

OMKOSTNINGEN VED HYDROPONISK DYRKNING

Når du tænker på hydroponisk dyrkning, forestiller du dig nok en højteknologisk opsætning: automatiske afbrydere, blinkende kontrolpaneler, tikkende timere. Men prisen på et hydroponisk system afhænger fuldstændig af, hvor mange penge du er villig til at bruge på det. Systemerne kan være alt lige fra en simpel plastikspand til automatiske ebbe/flod-systemer. For at spare tid kan du investere i en billigt hydroponisk startpakke. Disse pakker indeholder alle de materialer, du behøver, for at dyrke fra frø til høst. Du kan købe en startpakke til omkring 235 euro.

DISSE MATERIALER SKAL DU BRUGE FOR AT LAVET DIT EGET HYDROPONISKE SYSTEM

Hvis du vil opbygge dit eget hydroponiske system, kan du bruge den korte vejledning nedenfor. Listen dækker alt det udstyr, du behøver, for at konstruere en grundlæggende indendørs opsætning. Alt, du skal gøre, er at finde de produkter, der opfylder dine behov for hvert punkt. Hvis du køber dit udstyr separat, kan du reducere omkostningerne på nogle områder og samtidig få råd til at investere mere i de vigtige ting som fx belysning.

Her er, hvad du skal bruge:

a) Belysning (LED eller HPS)

b) Lampeophæng

c) Dyrkningstelt

d) Hydroponisk beholder og bakke

e) Luftsten og pumpe

f) Vækstmedium (fx kokosfibre)

g) Netpotter

h) Frø

i) Ventilator og ventilationsrør

j) Kulfilter

k) Blæser

l) Hydroponiske næringsstoffer

m) pH- og PPM-målere

n) Hygrometer

Hydroponics

1. VÆLG ET VÆKSTMEDIUM FOR AT KOMME I GANG

Nu, hvor du kender til historien bag og fordelene ved hydroponisk dyrkning, er det tid til at komme i gang. Først skal du vælge et vækstmedium - et materiale, der kan holde på stilken og rødderne. Det er herfra, at rødderne vokser ned i vandet på jagt efter næringsstoffer. Det inerte medium giver også god lufttilgang til toppen af rødderne. Der findes en lang liste af forskellige vækstmedier, der kan bruges. Nedenfor kan du se de mest almindelig brugte. Alle vækstmedier har hver deres unikke fordele, og nogle fungerer bedre end andre i forskellige systemer. Til at starte med handler det om at eksperimentere lidt for at finde ud af, hvad der fungerer bedst for dig.

 • LERKUGLER
  Clay Pebbles

  Lerkugler er en af de mest populære muligheder, og de er fremragende til luftning af rodsystemet. Hvis du bruger lerkugler, skal du nogle gange ændrer pH-værdien for at skabe et optimalt vækstmiljø, men du kan også købe kugler, som er tilpasset i forvejen. Du bliver nødt til at placere lerkuglerne i en hydroponisk plastikkurv, der har plads nok til, at rødder kan vokse ud af.

  • ROCKWOOL
   Rockwool

   Rockwool er et andet populært valg. Det er et materiale med uldtekstur, som er lavet af vulkanklipper, og det er derfor, det har fået sit navn. Rockwool har en utrolig vandretentionskapacitet, og det giver derfor god hydrering af det øvre rodsystem. Rockwool kan placeres i en hydroponisk kurv, men det kan også placeres direkte ovenpå en spand eller tank uden en kurv.

   • PERLIT
    Perlite

    Perlit er et vulkansk glas, der udvider sig under høje temperaturer. Det bruges ofte i havejord for at give iltning, og det er lige præcis derfor, at det er nyttigt at bruge som et hydroponisk vækstmedium til cannabis.

    • KOKOSFIBRE
     Coco Coir
     Kokosfibre er en god bæredygtig mulighed til vækstmedium. Disse fibre fra kokosnødder sørger for god iltning og fugtretention. Kokosfibre er også kendt for at beskytte rødder mod infektion, da det indeholder plantestimulerende hormoner.

     2. VÆLG EN HYDROPONISK VÆKSTOPSÆTNING, SOM DINE PLANTER KAN TRIVE I

     Nu, hvor du har valgt et vækstmedium, er det tid til at vælge, hvilken type hydroponisk opsætning, du vil bruge. Alle systemer er ens, da de alle bruger en næringsstofberiget vandopløsning. Opsætningerne kan dog variere meget afhængigt af faktorer som fx vandeksponering og cirkulation. De fleste af de følgende systemer kan købes, men hvis du er en handyman, kan du nemt lave din egen ved hjælp af en spand, en boremaskine, en pumpe og luftsten.

     DYBVANDSKULTUR

     Dybvandskultur (DWC) er et godt sted at starte for begyndere og er sandsynligvis også den billigste løsning. Planterne anbringes i spande fyldt med en næringsstofopløsning, og en luftpumpe som giver konstant iltning.

     Deep Water Culture

     EBBE OG FLOD

     Et ebbe/flod-system består af et vandsystem, som ja, danner ebbe og flod. Disse systemer består af flere spande, der er hængt op over en dyrkningsbakke med vandtilløb og -afløb. Begge disse vandveje er tilsluttet en ekstern tank, som indeholder næringsstoffer, en luftsten til iltning af vandforsyningen og en pumpe, der transporterer vandet ind i vækstbakken. Rødderne i disse systemer er ikke konstant nedsænket i vand. I stedet fyldes vækstbakken periodisk med vand som er rig på ilt og næringsstoffer. Når pumpecyklussen er afsluttet, drænes alt vand tilbage i den eksterne tank.

     Dette system gør det muligt at fodre planterne periodisk. Den tid, hvor vækstbakken er tom, har producenterne nemt ved pleje rødderne og høste planterne.

     Ebb and Flow

     DRYPSYSTEM

     Et drypsystem i hydroponisk dyrkning svarer meget til et drypvandingssystem, som bruges til dyrkning i jord. Dette system består af en stor bakke fyldt med et vækstmedium som fx lerkugler. Planterne placeres direkte i vækstmediet, og hver plante har sit eget dryprør i nærheden. En ekstern vandtank med en pumpe og luftsten drypfodrer hver plante med vand i en konstant strøm. Rødderne på disse planter udsættes konstant for luft, og det overskydende vand drypper ned gennem vækstmediet og tilbage i den eksterne tank.

     Drip System

     NÆRINGSFILMTEKNIK

     Hvis dybvandskultur svarer til dyrkning af cannabisplanter i en dam, svarer næringsfilmteknikken (NFT) til at dyrke cannabis i en flod. Dette system går ud på at placere planterne i et rør med en hældning, så vandet kan komme ind af den ene ende og løbe ud i den anden ende ved hjælp af tyngdekraften. Rødderne vokser ned i røret, og her udsættes de for strømmende vand. Vandet kommer ind fra en tank med en luftsten og en pumpe og løber tilbage i tanken, når cyklussen er afsluttet.

     Nutrient Film Technique

     VÆGESYSTEM

     Et vægesystem er en grundlæggende hydroponisk opsætning, hvor man bruger en vækstbakke fyldt med lerkugler, som i dryppesystemet. Bakken er placeret over en vandtank, og flere væger strækker sig fra vandtanken og op i vækstmediet. Vandet bevæger sig op ad vægerne og forsyner vækstmediet passivt med vand. Dette system kræver ingen pumpe.

     Wick System

     AEROPONIK

     Aeroponik er måske den mest futuristiske version af hydroponisk dyrkning. Her bruges der forstøvet vand, som spredes gennem luften for at optimere iltning og hydrering. Planterne placeres oven på en stor vandtank, som er 25% fyldt med vand. Under vandet er der en pumpe, som pumper vand til forstøvere under rodsystemerne. Denne fine vandtåge fugter konstant rødderne, så planterne kan få store mængder ilt og vand samtidigt.

     Aeroponics

     3. GØR DIT SYSTEM KLAR FOR AT SIKRE SUCCESFULD DYRKNING

     Når du har valgt, hvilket system du vil bruge, er det vigtigt, at du forbereder dig godt for at forhindre uheldige situationer. Fugtige og mørke vandtanke er den perfekte yngleplads for en lang række patogener. Før du bruger dit system, skal du sterilisere alt dit udstyr for at minimere risikoen for kontaminering. Tør alle dine spande, bakker, rør og tanke af med sprit, varmt vand og peroxid. Når dit system er steriliseret, skal du følge instruktionerne for at konfigurere det korrekt.

     DU SKAL VEDLIGEHOLDE DIT SYSTEM REGELMÆSSIGT

     Alle hydroponiske systemer kræver hyppig vedligeholdelse for at have et optimalt dyrkningsmiljø. Nedenfor kan du se alle de vigtigste faktorer, du skal være opmærksom på.

     A) HOLD ALTID ØJE MED PH-VÆRDIEN

     Du bliver nødt til konstant at teste vandets pH for at sikre et optimalt dyrkningsmiljø. Næringsstoffer er mere tilgængelige for planterne, når forholdende er lidt sure. Derfor har du brug for en pH-værdi på 5,5-5,8. Brug pH-tests til regelmæssig måling, og sørg for at regulere opløsningen hver uge for holde dig indenfor dette interval. Under blomstringsfasen foretrækkes en pH-værdi på 6.

     Deep Water Culture

     How PH Affects Plant Nutrient Uptake
     How PH Affects Plant Nutrient Uptake

     B) FORSØG AT HOLDE VANDTEMPERATUREN PÅ CA. 20 GRADER

     Den ideelle temperatur til hydroponisk cannabis er 20 grader. Du kan kontrollere denne faktor ved hjælp af et vandtermometer og ændre temperaturen ved hjælp af en vandvarmer, hvis temperaturen er for lav.

     C) BRUG DEN RIGTIGE MÆNGDE AF NÆRINGSSTOFFER

     Hydroponiske planter har brug for de samme næringsstoffer som planter der dyrkes i jord. Den nemmeste måde at fodre dine planter på er ved at købe hydroponiske næringsstofopløsninger, der indeholder alle de stoffer, som planterne har brug for både i den vegetative fase og under blomstringsfasen. Producenten af de produkter, du vælger, kan også fortælle dig, hvor ofte du skal tilføje næringsstofferne i dit system, og hvor meget de skal fortyndes.

     D) HOLD ALT RENT FOR AT UNDGÅ KONTAMINATION

     Både dyrkningsbakker og vandbeholdere har brug for at blive tømt og rengjorte hver anden uge. Det beskytter rødderne på dine planter mod indtrængende patogener og sygdomme. Brug den samme fremgangsmåde, som da du gjorde systemet klar til brug første gang, som vi nævnte ovenfor.

     E) VÆLG EN SORT TIL HYDROPONISK DYRKNING

     Den sort, du vælger, er en vigtig faktor i hydroponisk dyrkning. Planter, som dyrket i disse systemer kan frit optage næringsstoffer ekstremt hurtigt, og det resulterer ofte i eksplosiv og hurtig vækst. Derfor er det ikke en god idé, at vælge en stor, tårnhøj sativa-sort, især hvis dit system er placeret indendørs i et dyrkningstelt.

     Mindre og mere kompakte sorter er ideelle til indendørs hydroponiske systemer. Der er flere grunde til at det er en fordel at starte med en mindre sort. For det første giver det dig mulighed for at dyrke flere planter på mindre plads, og det giver mulighed for mere mangfoldighed og potentielt større udbytter. Og hvis dine planter pludselig skyder i vejret, har du også mere plads og bedre mulighed for at håndtere det.

     Nedenfor kan du se de to sorter, som vi anbefaler til hydroponisk dyrkning.

     WHITE WIDOW

     White Widow er en perfekt afbalanceret hybridsort, der har 50% indica-genetik og 50% sativa-genetik. Den blev skabt ved hjælp af forældresorten White Widow S1 og giver en velafbalanceret virkning, der stimulerer og vækker dit sind, samtidig med at du får en afslappende og stenet virkning i kroppen. Sorten har et THC-indhold på 19% og har derfor potente psykoaktive virkninger, der holder i flere timer. Disse knopper indeholder en terpenprofil, der udstråler en jordagtig smag og en duft af jord og fyr.

     White Widow når en højde på 60-100 cm, når den dyrkes indendørs, og derfor er det en ideel kandidat til pladsbehovet i et hydroponisk dyrkningsprojekt. Du kan forvente gode udbytter på 450-500 gram pr. m² efter en blomstringsperiode på 8-9 uger.

     White Widow

     White Widow
     23_genetic background_1 White Widow S1
     33_Yield indoors_1 450 - 500 gr/m2
     31_plant height outdoor_1 60 - 100 cm
     25_flowering time_1 8 - 10 uger
     29_THC_1 THC: 19%
     28_Type Blend_1 Sativa 50% Indica 50%
     34_yield outdoor_1 550 - 600 gr/plant
     32_plant height outdoors_1 150 - 190 cm
     27_harvest period_1 Tidlig oktober
     22_Effect_1 Kraftfuld, Stenet

     Køb White Widow

     ROYAL DWARF

     Royal Dwarf er en anden logisk mulighed til et indendørs hydroponisk system. Denne sort kombinerer Skunk og ruderalis med det formål at skabe en kompakt plante, der kan give et godt udbytte og moderat styrke. Royal Dwarf er sativa-domineret og giver en motiverende og inspirerende virkning i hovedet drevet af et THC-indhold på 13%. Hvert hiv af denne sort har en smag af sødme med undertoner af citrus.

     Planter, som dyrkes indendørs opnår en højde på 40-70 cm, producerer et udbytter på op til 200 gram pr. m² og går fra frø til høst på kun 8 uger.

     Royal Dwarf

     Royal Dwarf
     23_genetic background_1 Skunk x Ruderalis
     33_Yield indoors_1 150 - 200 gr/m2
     31_plant height outdoor_1 40 - 70 cm
     25_flowering time_1 6 - 7 uger
     29_THC_1 THC: 13%
     28_Type Blend_1 Sativa 10% Indica 60% Ruderalis 30%
     34_yield outdoor_1 30 - 80 gr/plant
     32_plant height outdoors_1 50 - 90 cm
     27_harvest period_1 9-10 Uger efter spiring
     22_Effect_1 Kreativ, Motiverende

     Køb Royal Dwarf

     HYDROPONIK KAN VIRKE SKRÆMMENDE, MEN BELØNNINGEN ER DET HELE VÆRD

     Hydroponik kan virke skræmmende og kompliceret, hvis man kigger på udefra. Alle de forskellige dele, systemer og metoder får emnet til at virke meget komplekst. Nøglen er at starte simpelt, vælge en passende sort og holde godt øje med dine planters miljøbehov. Det er meget givende at dyrke planter i et hydroponisk system, og arbejdet lønner sig med hurtig dyrkning og store udbytter.

     Tanken om at starte på hydroponisk dyrkning kan virke skræmmende, men det er ikke umuligt. Faktisk er det meget nemmere, end det lyder til at være. Vi håber, at denne guide kan hjælpe dig med opsætning og vedligeholdelse af dit hydroponiske system.

     Er du fyldt 18 år?

     Indholdet på RoyaQueenSeeds.com er kun egnet til voksne og er forbeholdt myndige personer.

     Sørg for, at du kender loven i dit land.

     Når du klikker på ENTER, bekræfter
     du, at
     du er fyldt 18 år.

     Grow Guide Topic Finder

     eKomi silver seal
     4.7 ud af 5
     ud af 37825 bedømmelser