Dyrkningsvejledning til cannabis af Royal Queen Seeds

By Steven Voser

HVAD ER DET BEDSTE LYSSKEMA TIL AUTOMATISK BLOMSTRENDE CANNABIS?

Automatisk blomstrende cannabissorter gror baseret på deres alder snarere end en ændring af deres lyscyklus. Det er dog stadig vigtigt, at dine autoer får den rigtige mængde lys for at sikre den bedst mulige høst. Læs videre, og lær alt, hvad der er at vide om belysning til automatisk blomstrende cannabissorter.

Video id: 527684146

18/6-LYSCYKLUS

Cannabis er en C3-plante. Det betyder, at den kan absorbere CO₂ til fotosyntese selv i lystimer. Og da autoer har korte vegetative faser og ofte bliver mindre i størrelse end de fotoperiodiske sorter, dyrkes de typisk med mindst 18 timers lys. Det giver planten mulighed for en solid vækst uden at bruge for meget energi. Dine autoer elsker lys lige så meget som de traditionelle fotoperiodiske sorter - de er bare ikke afhængige af det for at kunne påbegynde deres blomstring.

18/6 LIGHT CYCLE

24-TIMERS LYSCYKLUS

Nogle avlere giver endda deres autoer et fuldt døgn med lys og hævder, at det hjælper planterne med at maksimere den vegetative vækst. Avlere, der holder sig til 18-timers lyscyklusser, hævder derimod, at det giver deres planter en kortere restitutionsperiode, som er afgørende for sund vækst.

Der er delte meninger om, hvorvidt autoer vokser bedre under 18- eller 24-timers lys, og vi har set dyrkere opnå gode resultater med begge metoder. For at du kan beslutte dig for, hvilken metode du vil bruge, anbefaler vi, at du eksperimenterer lidt med begge muligheder og så holder fast ved den, som du føler, fungerer bedst for dig.

24HR LIGHT CYCLE

HVAD MED EN 12/12-LYSCYKLUS?

Nogle dyrkere vælger dog at dyrke deres autoer med en 12/12-lyscyklus i blomstringsfasen. Det kan du også sagtens, da autoer, der dyrkes under disse forhold, stadig producerer en anstændig høst. Du skal bare huske, at de knopper, du høster under en 12-timers lyscyklus, bliver noget mindre end dem, som du får med 18-24-timers lys. Her er nogle grunde til, at du måske overvejer at dyrke dine autoer med en 12/12-lyscyklus:

  • Varmeproblemer: Hvis du bor i et meget varmt klima, kan du vælge at slukke dine vækstlamper om dagen for at undgå overophedning i dit dyrkningsrum. I dette tilfælde er det en god idé at dyrke dine autoer under en 12/12-lyscyklus - med lamperne tændt om natten - for at undgå at stresse dine planter.
  • Dyrkning af autoer og fotoperiodiske sorter sammen: Hvis du dyrker autoer sammen med feminiserede fotoperiodiske sorter, er du højst sandsynligt nødt til at placere dine autoer i samme rum som dine blomstrende feminiserede planter. Derfor får dine autoer kun får 12 timers lys om dagen.
  • For at spare penge: Det kan blive temmelig dyrt at holde vækstlys kørende i 18-24 timer i et par måneder. Hvis du vil dyrke autoer på et stramt budget, kan du vælge at bruge et lysskema med 12-timers lys i stedet.
WHAT ABOUT A 12/12 LIGHT CYCLE?

BRUG AF SOG-METODEN PÅ AUTOER

SOG, eller Sea of Green, er en træningsmetode til cannabisplanter, der kan give en stor høst. I stedet for at lade dine planter vokse sig så store som muligt, går SOG ud på at dyrke flere mindre planter tæt på hinanden for at danne en ensartet baldakin, der maksimerer lyseksponering og plads.

SOG er en god teknik til autoer, fordi den udnytter den naturligt mindre størrelse af disse sorter. Selvom hver avler har sin egen SOG-teknik, dyrker de fleste mellem 4-16 planter pr. m² - afhængigt af hvor stor de lader hver plante blive.

Alt afhængigt af størrelsen på den bestemte sort, du dyrker, anbefaler vi at bruge 7-10 liters potter og dyrke mellem 4-6 planter pr. m². På den måde udnytter du bedst pladsen og lyset, samtidig med at du stadig giver dine planter nok luftgennemstrømning til at undgå problemer med skimmelsvamp. Hvis du beslutter dig for at dyrke flere planter pr. m², skal du huske at bruge mindre potter for at holde planternes størrelse under kontrol og undgå, at dit dyrkningsrum bliver overfyldt.

LIDT OM LYSSPEKTRUM

Uanset, hvilken type cannabisplante du dyrker, er det supervigtigt, at du bruger det rigtige lysspektrum. Det gælder også for autoer. Da automatisk blomstrende planter har så korte livscyklusser, skal du sørge for, at de får de bedste og helt rigtige former for lys, næringsstoffer og jord.

Som du måske kan huske fra fysiktimerne, spaltes lys i forskellige farvespektre, når det skinner gennem et prisme. Planter, der har brug for lys til fotosyntese, reagerer forskelligt på disse forskellige spektre. På samme måde som med fotoperiodiske cannabissorter anbefaler vi, at du holder dig til følgende lysspektre:

  • 6500K blåt lys under den vegetative fase: Det blå lysspektrum har vist sig at stimulere den vegetative vækst. Det hjælper cannabisplanterne med at vokse sig tætte i en lav højde og forhindrer, at de strækker sig alt for meget.
6500K blue light during veg
  • 2700K rødt lys under blomstringsfasen: De røde lysspektre er ideelle til blomstringsfasen, da de stimulerer blomstring og får planterne til at strække sig lidt. Det hjælper planterne med at producere store, tætte knopper.
2700K red light during flowering

EKSTRA TIP TIL AT FÅ FANTASTIKE RESULTATER MED AUTOER

Hvis autoer er nyt for dig, kan du bruge disse enkle tip til at opnå en bedre høst:

  • Vælg en auto med højt udbytte: Ikke alle autoer er ens, så sørg for, at du vælger en sort med højt udbytte, hvis en stor høst er vigtig for dig.
  • Så den i dens endelige potte: Omplantning af cannabisplanter forårsager altid stress. Da autoer kan gå fra frø til høst på helt ned til 8 uger, er det bedst at undgå den slags stress. Så altid dit frø direkte i den endelige potter.
  • Brug et luftigt vækstmedium: Dette hjælper med at stimulere rod- og bladvækst.
  • Brug LST: Hvis du vil træne dine automatisk blomstrende cannabisplanter, skal du kun bruge træningsteknikker med lav stress. Teknikker som fimming, topning og superbeskæring stresser planterne meget, og det vil i sidste ende gøre mere skade end gavn.

Er du fyldt 18 år?

Indholdet på RoyaQueenSeeds.com er kun egnet til voksne og er forbeholdt myndige personer.

Sørg for, at du kender loven i dit land.

Når du klikker på ENTER, bekræfter
du, at
du er fyldt 18 år.

Emnefinder

eKomi silver seal
4.7 ud af 5
ud af 37746 bedømmelser