Dyrkningsvejledning til cannabis af Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter


Selvom du måske er ny inden for cannabisdyrkning, er det stadig værd at overveje plantetræning med lav stress på dine planter. Plantetræning med lav stress (LST) er en nem og hurtig måde at øge dit udbytte på, samtidig med at det hjælper dig med at kontrollere højden og formen på dine planter.

Hvad er plantetræning med lav stress, og hvad er formålet?

LST er en plantetræningsmetode, der bruges til at udnytte din tilgængelige plads og lys bedst muligt og dermed øge dit udbytte. Kort fortalt går det ud på, at du forsigtigt bøjer og binder cannabisplantens grene og stængler. Der er to grunde til at gøre dette: For det første udvikler cannabis normalt ét stort topskud, med én stor knopsamling. Derudover har planterne mindre sidegrene med mindre knopper. Ude i naturen udvikler cannabisplanterne den typiske juletræsform. Dette kaldes også apikal dominans eller topskuddominans. Målet med LST er at ændre denne apikale dominans og i stedet forsøge at flade topskuddet ud, så alt løv vokser i samme højde.

Det bringer os til en anden god grund til at bruge LST: bedre lysfordeling. Ved at bøje og binde plantegrenene på en måde, der bryder den apikale dominans og spreder plantekronen, kan alle områder på planten få mere og bedre lys. Dermed opnår du mere levedygtige knopsteder, og i sidste ende betyder det et større udbytte. Men ikke nok med det. Når du anvender LST har du ikke engang brug for at ændre i din dyrkningsopsætning for at opnå fantastiske resultater. Alt, du har brug for, er lidt knowhow og et par vigtige redskaber.

Vídeo aneu: 569373769

Historien bag plantetræning med lav stress

Hvis du er bekendt med cannabisdyrkning, ved du også, at planterne normalt udvikler et par fede knopper i toppen og flere mindre knopper nedenfor. Det gælder dog ikke kun for cannabis. Det er også tilfældet med mange andre blomster, frugter og grøntsager.

I århundreder har gartnere udtænkt måder til få mere ud af deres planter ved hjælp af simple træningsteknikker. Disse teknikker kan involvere topning og beskæring af planter samt bøjning, ScrOG og mange andre metoder. Selvom alle metoderne er lidt forskellige, er formålet stort set det samme: optimal udnyttelse af lys, plads og ressourcer.

LST er en moderne variant af en gammel teknik, der bruges til at tvinge frugttræer til at vokse i en flad struktur. Man mener, at de gamle egyptere brugte lignende metoder til at dyrke figentræer i en vandret struktur for mere end 3.000 år siden. I det 17. århundrede brugte man en metode, der kaldes espalier. Denne teknik blev meget populær i Europa, hvor espalierede (dvs. omhyggeligt trimmede og formede) hegn af levende frugttræer blev meget udbredt. Denne praksis blev også hyppigt brugt på æble- og pæreplantager – ikke bare for at opnå en bedre høst, men mere som en måde at forskønne landskabet på.

¿Qué Es El Entrenamiento De Bajo Estrés?

LST: En træningsteknik, som er skånsom over for dine cannabisplanter

Nøgleelementet i denne træningsteknik ligger i navnet: "lav stress" og det er det, der adskiller denne metode fra andre teknikker som fx topning, der udsætter planterne for høj stress. Plantetræning med høj stress går ud på at beskære plantens vigtigste topskud i et forsøg på at omfordele væksthormonerne. LST er derimod en meget blidere teknik. Ikke nok med at LST mindsker risikoen for at planterne overbelastes, men det betyder også, at du sparer tid, mens du venter på, at din plante kommer sig og tilpasser sig de stressfremkaldende ændringer. LST involverer ikke beskæring eller trimning, men metoden bruges ofte sammen med andre, mere indgribende teknikker. Generelt set reagerer planterne mere positivt på LST, og du vil blive belønnet for din indsats og finesse med flere sunde og store knopper.

Hvad du skal bruge til LST?

For at udføre LST korrekt på dine planter har du brug for følgende udstyr:

  • Gummibelagt plantetråd/blød plantesnor
  • Tynde træ- eller bambuspinde
  • En lille håndboremaskine
  • Gaffatape

Som du kan se, kræver det ikke særlig mange forsyninger. Vi fraråder dog at bruge almindelig snor eller tråd til at holde dine planter nede med. Almindelig snor er ofte for tynd eller hård og kan gnave sig ind i stilkene. De gør som regel mere skade end gavn. Det er meget bedre at bruge lidt tid på at finde skånsom plantetråd, der er skabt til opgaven.

Low Stress Training o LST (trenzado de bajo stress)

Forbered din urtepotte til LST

Vi nævner igen og igen, at stængler og grene skal bindes, men hvad skal de bindes til? Det eneste, du skal gøre, er at bore huller forskellige steder i kanten af din plantepotte. På den måde kan du fastgøre snorene i hullerne og binde dem rundt om grenene for at holde skuddene på plads.

Derudover kan du også bruge tynde træ- eller bambuspinde, der er ca. 30 cm lange, til at hjælpe med at holde det hele på plads. Sidst men ikke mindst kan der ske et par uheld, når man bøjer grene, så sørg for, at du har gaffatape ved hånden, så du kan fikse eventuelle skadede eller knækkede stængler.

Sådan bruger du LST på cannabisplanter

Lad os gå videre til den mere interessante del: Hvordan bruger du LST på dine cannabisplanter?

Cómo Aplicar el LST

Bryd den apikale dominans

Først og fremmest handler det om at bryde den apikale dominans. Start med at bøje hovedstammen forsigtigt ned mod kanten af plantepotten. Brug det bløde blomstersnor og hullerne i potten til at binde stammen ned. Så enkelt er det! Nu har du gjort din cannabisplantes krone flad, så den kan sprede sig vandret fremfor at vokse opad. På denne måde vil mange flere knopper få mere og bedre lys, hvilket igen resulterer i et større udbytte.

Tip: Nogle dyrkere vælger først at toppe hovedstammen og derefter bøje de sekundære skud ud til siderne. På denne måde får planten en mere edderkoppeagtig form. Selvom du vælger udelukkende at holde dig til LST – uden topning – kan du overveje at tynde lidt ud i løvet for at øge lysgennemtrængningen.

Form og vedligehold dine planter

Når du bruger LST, skal du huske, at formålet er at bevare en flad plantekrone, så alle grene holdes i nogenlunde samme højde. Når du skal forme din plante, er det vigtigt at du bøjer skud udad og væk fra hovedstammen. Det er ikke raketvidenskab, men det er praktisk at have en plan i tankerne mht. formen i stedet for en tilfældig tilgang. Det er ikke et absolut must, men begyndere er bedre stillet ved at have en grundlæggende plan for at undgå faldgruber.

Desuden kan der af og til ske ulykker, fx hvis du ved et uheld knækker en gren, mens du bøjer den. Der er dog ingen grund til at gå i panik. Planter er faktisk mere robuste, end man lige tror. Så længe grenen ikke er knækket helt af, kan du altid fikse sådan et uheld med noget gaffatape. Det tager ca. en uge for planten at hele, men det er ikke verdens undergang.

Det er også vigtigt at vide, at LST ikke er noget, der er overstået, efter du har gjort det én gang. Denne teknik kræver konsekvent vedligeholdelse. Grunden er, at din plante fortsætter med at gro, uanset hvilken form du giver den. Med tiden vil der komme nye skud, og bladene bliver større. Derfor skal du helst justere dine bøjninger en gang imellem for at sikre, at du holder planten jævn og lav.

Hvor og hvornår skal du bruge LST?

Nogle tror, at LST kun er for indendørs dyrkning, men det er langt fra sandt. Husk, at plantetræning ikke ligefrem er et nyt fænomen, og det hele startede udendørs. Hvis du bor i et koldere klima som Storbritannien og andre dele af Nordeuropa, kan udendørs LST være en god måde at øge udbyttet i sommersæsonen, da der højst sandsynligt er begrænsede mængder solskintimer. LST kan også være et praktisk værktøj til at holde dine udendørs cannabisplanter mere diskrete. En plante, som du har bundet ned, giver dig ikke bare et bedre udbytte, men den tiltrækker også mindre opmærksomhed sammenlignet med en tårnhøj cannabisplante et sted ude i naturen, hvor alle og enhver kan opdage den.

Hvornår skal du så starte med LST? Svaret er: så hurtigt som muligt! Når din plante er påbegyndt sin vegetative fase, er den mere eller mindre klar. Du skal helst ikke starte for tidligt, før planten har fået etableret et par gode knudepunkter, men du skal heller ikke vente for længe. Der er kun ét tidspunkt, hvor LST kan give problemer, og det er, når din plante allerede er i fuld blomstring. På det tidspunkt kan plantens stængler være for stive til at bøje, og du risikerer at komme til at knække en gren med dine dyrebare knopper. Bortset fra det kan du faktisk starte LST stort set når som helst i den vegetative fase. Jo tidligere jo bedre.

Low Stress Training o LST (trenzado de bajo stress)

Hvad med LST og Automatiks blomstrende sorter?

Automatisk blomstrende planter vokser hurtigt og har ikke brug for en ændring i lyscyklussen for at påbegynde blomstringen. Det betyder, at de ikke har særlig meget tid til at komme sig i efter træningsmetoder med høj stress som topning og trimning. Hvis du bruger LST kan planterne nyde godt af den optimale lyseksponering, og de har ikke brug for tid til at komme sig i, da det ikke forårsager skader på planterne. De ældre autoer klarer sig muligvis ikke så godt med LST, men den nye generation håndterer det ganske glimrende.

Faktisk kan LST være en fantastisk måde at øge udbyttet på dine automatisk blomstrende sorter på. Du skal bare huske, at autoer begynder at blomstre allerede efter ca. 4 uger, så du skal tage en hurtig beslutning og komme i gang så tidligt som muligt for at opnå de bedste resultater.

Her er de 5 bedste sorter til LST-metoden:

1. Chocolate Haze

Chocolate Haze er en dejlig lækkerbisken for smagsløgene. Når den ryges eller vapes byder den på en lækker smag af chokolade, sødme og jordagtige noter. Sorten har arvet sin unikke terpenprofil fra forældresorterne OG Chocolate Thai og Cannalope Haze. Chocolate Haze er en sativa-domineret plante, der består af 95 % sativa og kun 5 % indica-genetik. Dette resulterer i potente, cerebrale virkninger, der giver dig et boost af motivation og energi. Den indeholder 20 % THC, og virkningerne tager hurtigt fat. Disse virkninger er ofte kilden til nogle meget interessante og dybe samtaler.

Chocolate Haze kan dyrkes både indendørs og udendørs og er fremragende til LST. Indendørs planter, der dyrkes i dyrkningsrum eller -telte, kan belønne dig med en høst på 475-525 gram pr. m². Udendørs planter, der dyrkes i havebede eller potter kan give dig op til 500 gram pr. plante og er klar til høst sidst i oktober. Chocolate Haze trives bedst i et mildt klima og har en blomstringstid på 9-10 uger.

Chocolate Haze

Er du fyldt 18 år?

Indholdet på RoyaQueenSeeds.com er kun egnet til voksne og er forbeholdt myndige personer.

Sørg for, at du kender loven i dit land.

Når du klikker på ENTER, bekræfter
du, at
du er fyldt 18 år.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 ud af 5
ud af 37826 bedømmelser