Dyrkningsvejledning til cannabis af Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter


Hos Royal Queen Seeds besluttede vi os for at sammensætte en artikel, der dækker det grundlæggende om udendørs cannabisdyrkning for at hjælpe vores kunder, som måske aldrig har dyrket udendørs før, med at blive klar til den kommende sæson. Målet er at opnå store udbytter af kvalitetsrig cannabis ved hjælp af Moder Jord – og måske med lidt hjælp fra en entusiastisk dyrker.

Forberedelse er et stort skridt på vejen til at opnå specifikke mål. Udendørs cannabisdyrkning er ingen undtagelse, og det kræver langsigtet planlægning, lidt fysisk arbejde ude i det fri og en vis grad af fleksibilitet til at overvinde problemer, der kan true høsten. Det er meget godt at være motiveret til at gøre tingene rigtigt, men det er ikke nødvendigvis nogen garanti for at opnå gode resultater. Den bedste læremester, er de fejl, vi begår hen ad vejen. Mahatma Gandhi sagde engang: "Frihed er ingenting værd, hvis ikke den indbefatter friheden til at fejle". Det er muligvis et godt mantra for nybegyndere, der lige har kastet sig ud i cannabisdyrkning.

Vi har opdelt "Det grundlæggende om udendørs dyrkning" i fire dele, hvor vi dækker nogle af de vigtigste trin, du skal overveje, når du planlægger at dyrke udendørs. Her er et hurtigt overblik over, hvad du kan forvente i hver del af vores korte udendørs dyrkningsguide.

Bases del Cultivo de Marihuana en Exterior (Parte 1)
Bases del Cultivo de Marihuana en Exterior (Parte 1)

Vælg den rigtige sort

Når det kommer til udendørs cannabisdyrkning, starter hele processen med, at du får valgt den rigtige sort, som matcher klimaforholdene det sted, hvor du vil dyrke. De fleste avlere baserer også deres valg på personlige præferencer mht. virkninger og smag, blomstringstider, størrelse og udbytte. Høstmåneden, plantens genetiske arv (om det er en indica- eller sativa-variant) og dens endelige størrelse er nogle af de mest afgørende aspekter.

Høstmåneden

 • Høstmåneden for en feminiseret sort er vores største bekymring
 • Årsagen er risiko for skimmelsvamp på grund af kraftig nedbør og høj luftfugtighed om efteråret (en af vores største fjender!)
 • Oktober er nok den vigtigste måned i hele sæsonen. Det er her, de fleste feminiserede sorter er modne, men høj luftfugtighed og regn i oktober er ofte årsagen til skimmelsvamp
 • Analysér vejrdata fra tidligere år, og vælg en sort, der modnes i god tid, før vejret skifter
 • Automatisk blomstrende sorter har ikke problemet med sen høst. De påbegynder og afslutter deres blomstringsperiode uanset antallet af lystimer pr. dag
The Basics of Cannabis Outdoor Growing (Part 1)

Indica eller sativa?

 • Indica-dominerede sorter er mere modstandsdygtige, når det gælder hårde vejrforhold
 • Sativa-dominerede sorter foretrækker højere lysintensitet og varmere temperaturer
 • Nordeuropæiske dyrkere bør vælge indica-dominerede sorter, der er modne i slutningen af september eller i begyndelsen af oktober (fx Somango XL, Critical)
 • Sydeuropæiske dyrkere er heldige, da de stort set kan dyrke, hvad de vil, inklusive sativa-dominerede sorter og sorter, der modner senere (fx Amnesia Haze, Royal Moby)
 • Er du i tvivl om, hvor du skal starte? Tag et kig på vores top-5 over cannabissorter til koldere klimaer og vores top-5 over cannabissorter til varmere klimaer.
The Basics of Cannabis Outdoor Growing (Part 1)

Hvad så med størrelsen?

 • Feminiserede sorter kan blive helt op til 2-3 meter høje. De fleste automatisk blomstrende sorter holder sig på under 1 meter.
 • Plantevæksten over jordens overflade korrelerer med størrelsen af rodklumpen
 • Hvis du ikke begrænser rodklumpen i en plantekrukke, opnår du de største planter
 • Kompakte planter er nemmere at skjule i naturlig vegetation og bymiljøer

Sådan finder du et passende sted

Et andet vigtigt trin i processen er at finde et passende sted, og de fleste avlere bruger som regel lidt tid på at tænke over dette. Det første spørgsmål, du skal stille dig selv, er, hvor tæt du vil være på dine planter. Der er to grundlæggende principper for udendørs dyrkning. Den nemmeste og mest praktisk måde er at dyrke på din egen jord, eller jord du lejer. På den måde kan du være tættere på dine planter, så du kan passe dem hver dag, og det gør også vandingsprocessen meget nemmere.

Forbud og restriktive cannabislove gjorde, at en anden tilgang blev temmelig populær – guerilladyrkning. Det lyder måske spændende, og det er det virkelig også. Guerillaavlere dyrker deres planter på jord, der ikke nødvendigvis tilhører dem selv. På den måde mindskes de juridiske risici. At finde et godt sted til guerilladyrkning er et komplekst emne, og derfor har vi planer om at lave en separat og mere detaljeret artikel om dette emne på et senere tidspunkt. Men nu, hvor vi allerede har berørt emnet, kan du her se nogle af de grundlæggende ting, som dyrkere og guerillaavlere skal overveje, når de leder efter et godt sted.

The Basics of Cannabis Outdoor Growing (Part 1)

Dyrk i eget hjem eller egen have

 • Sydvendte altaner er en god mulighed
 • Tagterrasser er et af de bedste scenarier
 • Tænk på steder i din have, hvor cannabisplanterne ikke skiller sig ud blandt andre planter, og hvor de kan få masser af direkte sollys
 • Drivhuse holder dem ude af syne og er ikke alt for dyre
The Basics of Cannabis Outdoor Growing (Part 1)

Gode steder til guerilladyrkning

 • Gåafstand til vandkilder (brug Google Earth til at finde floder, søer eller damme)
 • Masser af direkte sollys fra solopgang til solnedgang (du kan bruge onlineværktøjer som fx suncalc.net)
 • Der bør helst ikke komme andre besøgende (helst 1 time væk fra civilisationen)
 • Cannabisplanter blander sig med andre planter i naturen (buske af samme størrelse osv.)
The Basics of Cannabis Outdoor Growing (Part 1)

Er du fyldt 18 år?

Indholdet på RoyaQueenSeeds.com er kun egnet til voksne og er forbeholdt myndige personer.

Sørg for, at du kender loven i dit land.

Når du klikker på ENTER, bekræfter
du, at
du er fyldt 18 år.

Emnefinder

eKomi silver seal
4.7 ud af 5
ud af 37803 bedømmelser