Dyrkningsvejledning til cannabis af Royal Queen Seeds


By Steven Voser


Mikrodyrkning af cannabis er en ny trend, der udfordrer normerne for, hvor meget plads du behøver for at kunne dyrke fantastisk cannabis derhjemme.

Takket være nyt og forbedret dyrkningsudstyr (især vækstlamper) og bedre viden om cannabisplanten, er mikroavlere i stand til at opnå store udbytter i ekstremt små rum.

I denne artikel gennemgår vi alt, hvad du har brug for at vide om mikrodyrkning, og hjælper dig med at dyrke fantastisk cannabis (stort set) alle steder.

Det grundlæggende om mikrodyrkning

Mikrodyrkning er almindelig indendørs dyrkning men i meget mindre skala. Det handler om at producere knopper på øverste hylde med lækker smag, aroma og styrke men på meget lidt plads (som fx små gør-det-selv-telte, skabe, barkøleskabe eller endda hule stationære computertårne). Alternativt kan du også vælge at købe specifikt fremstillede stealth-dyrkningskasser.

Det mindste dyrkningsareal, du skal bruge for at kunne dyrke cannabis i en mikroopsætning, er 35 × 35 × 75 cm. Når du bruger mikrodyrkning, skal du tage stilling til justeringer af lys og ventilation, sorterne, du vælger, dit vækstmedium og din vanding/fodringsplan.

Den rigtige mængde jord

Mikrodyrkning foregår normalt ved hjælp af jord, da det kan være meget vanskeligt at skabe en jordfri eller hydroponisk opsætning i et rum på størrelse med et minikøleskab. For at imødekomme den begrænsede mængde plads, som er hele essensen af mikrodyrkning, skal du bruge mindre mængder jord for at forhindre, at dine planter vokser sig alt for store.

Rodsystemet er en afgørende del af planten, og størrelsen af rødderne har stor indflydelse på, hvor høj planten bliver. De fleste planter optager som regel den samme mængde plads under jorden, som de gør over. Med mikrodyrkning kan vi bruge denne sammenhæng mellem størrelsen af rodsystemet (altså mængden af vækstmedium) og plantestørrelsen til at kontrollere væksten af vores cannabisplanter og tilpasse planterne til pladsbegrænsninger.

Nedenfor kan du se, hvordan forskellige pottestørrelser påvirker højden af dine cannabisplanter:

  • 12 liters potter: ca. 1-1,5 m
  • 5 liters potter: ca. 60 cm
  • 2-3 liters potter: ca. 24cm
  • 500 ml potter: ca. 13 cm

Du skal være opmærksom på, at disse tal kun er et vejledende skøn. Den nøjagtige størrelse af dine cannabisplanter kan variere afhængigt af deres genetik. Husk også, at planter dyrket i små potter skal fodres og vandes oftere end planter, der dyrkes i større potter, som har mere jord til rådighed.

Når du vælger mikrodyrkning, anbefaler vi generelt, at du holder dig til 3 liters potter. Nogle avlere, der har lidt mere plads til rådighed har dog haft succes med potter på op til 9 liter. Det er helt op til dig at vælge hvor store eller små potter, du vil bruge. Bare husk, at større potter sandsynligvis begrænser antallet af planter, du kan dyrke (men flere planter vil ikke nødvendigvis være ensbetydende med et større udbytte).

Microcultivos de marihuana: cómo conseguir hierba de calidad en espacios minúsculos

Find det rigtige vækstlys

Først og fremmest er LED-lys en fordel til mikrodyrkning. HPS- og HPI-lys er simpelthen ikke egnede til disse små steder, da de producerer alt for meget varme.

For at opnå de bedste resultater anbefaler vi, at du bruger LED-paneler. Et 15W-panel er i stand til at producere op til 3000 lumen, samtidig med at det stort set ikke producerer varme eller stjæler for meget plads (panelet måler kun 130 × 110 mm).

Alternativt anbefaler vi, at du bruger et hvilket som helst lille 60W LED-panel til din mikrodyrkning. På grund af det lille areal behøver du højst sandsynligt aldrig at holde panelet kørende på fuld styrke. Vi anbefaler, at du holder det på 25-50 % for undgå, at dine planter strækker sig under den vegetative fase. Derefter kan du skrue op til 50-75 % under blomstringsfasen, afhængigt af plantens strækning. Mange gange kan du også styre panelets lysskema ved hjælp af en app-funktion.

Korrekt placering af dit vækstlys

Et meget almindeligt spørgsmål fra mikroavlere er: Hvor skal jeg placere mine vækstlys?

I traditionelle indendørs dyrkningsopsætninger placeres det primære vækstlys direkte over baldakinen. Men da mikroavlere ofte arbejder med ekstremt små rum, er denne opsætning måske ikke altid den bedste mulighed.

I små, høje rum (som fx en dyrkningskasse, et lille skab eller møbel eller et computertårn) er det som regel bedre at placere dine primære vækstlys langs en eller flere sider af din plante. Det giver dig mulighed for at dyrke en større krone, forbedre lysindtrængning gennem kronen og forhindrer planterne i at strække sig mod toppen af dit dyrkningsrum.

For at opnå endnu bedre kontrol kan du overveje at bygge to separate dyrkningskasser: en til den vegetative fase og en anden til blomstringsfasen. I boksen til den vegetative fase kan du muligvis slippe afsted med at placere din vækstlampe lige over din plante, da lysindtrængning ikke er nær så stort et problem under denne fase, som det er under blomstringsfasen. Husk at være opmærksom på, hvor hurtigt dine planter vokser, og sørg for at vælge sorter, der vokser med en hastighed, som passer til dit dyrkningsareal.

Hvis du vælger at placere dine vækstlys over dine planter under den vegetative fase, skal du huske at holde det i en passende afstand og intensitet. Hvis dit vækstlys er for tæt på planten eller for kraftfuldt, vil planterne højst sandsynligt udvikle meget kortere afstand mellem knudepunkterne, og du risikere, at de får lysstress. Hvis dit lys derimod er for langt væk fra planten, eller hvis det er for svagt, kommer planten til at strække sig og udvikle længere afstand mellem knudepunkterne.

I dyrkningsboksen til blomstringsfasen anbefaler vi dog, at du placerer dit vækstlys langs siderne af dine planter. På den måde opnår du den bedste lysindtrængning, og det gør det muligt at dyrke en længere lodret krone med knopper. Vi anbefaler også, at du bruger et lodret net for at holde dine planter centreret. Du kan også bruge dette net til forsigtigt at træne dine planter og kontrollere væksten, så det passer med den plads, du har til rådighed.

Microcultivos de marihuana: cómo conseguir hierba de calidad en espacios minúsculos

Sådan håndterer du ventilation og lugt under mikrodyrkning

Selvom det måske virker som en ubetydelig detalje, er det et must at ventilere din dyrkningsrum under mikrodyrkning. Når du arbejder med så lille et rum, kan luften hurtigt blive stillestående, og det kan skabe en masse problemer for dine planter. Grunden er, at planter bruger CO₂ i deres miljø til fotosyntese. Når du dyrker i så små rum, har dine planter meget lidt CO₂-rig luft, og derfor er god ventilation et absolut must, hvis du vil have sunde planter.

Heldigvis er det nemt at ventilere en cannabis-mikrodyrkningsrum.

Hvis du beslutter dig for at bygge din egen mikrodyrkningskasse, er den eneste udluftning, du har brug for, en lille ventilator som fx en 24V centrifugalblæser. Selvom det måske ikke ser ud af meget, kan denne lille ventilator fint suge gammel, stillestående luft ud af din dyrkningskasse. For at opnå de bedste resultater anbefaler vi, at du installerer den direkte over dine planter.

Hvis du har plads nok, kan du endda overveje at have en lille håndholdt ventilator inde i dit dyrkningsrum for at få luften til at cirkulere omkring dine planter.

For endnu bedre ventilation og luftcirkulation anbefaler vi, at du installerer en lille ventilator, der blæser frisk luft ind i dit mikrodyrkningsrum. En højhastigheds køleventilator vil fx skabe en konstant tilstrømning af frisk luft i dit mikrodyrkningsrum.

Da mikrodyrkningsopsætninger som regel kun har plads til at dyrke en lille cannabisplante (eller to), er det ikke nødvendigt at bruge kulfiltre til at kontrollerelugten. Men hvis du vil være på den helt sikre side, er det ret enkelt at installere et kulfilter. Filteret skal installeres foran din udsugningsventilator. Husk, at den kan frarøve dig lidt plads inde i dit mikrodyrkningsrum/-kasse.

Sådan vander du dine cannabisplanter under mirkodyrkning

Det kan være vanskeligt at vande dine cannabisplanter i en indendørs mikrodyrkningsopsætning på grund af den begrænsede mængde plads. Hvis du bygger din egen mikrodyrkningsopsætning, så hold dette i baghovedet, og forsøg at efterlade nok plads omkring bunden af dine planter, så du kan vande dem nemmere. Husk, at vand, der sprøjter op på dine planters blade og knopper, kan forårsage svampeproblemer, så det skal du helst undgå for enhver pris.

Hvis du dyrker i et virkelig lille rum – et som du ikke kan gå rundt om, eller hvor det er svært at komme til dine planter – så sørg for, at du kan tage dine planter ud af rummet, når du vander dem, så du ikke sviner i dyrkningsboksen.

Da mikrodyrkningsopsætninger er så små, er det ikke ideelt at installere automatiske vandingssystemer. Værn dig med lidt tålmodighed, og vand dine planter med en lille vandkande eller flaske.

Sådan bruger du plantetræningsteknikker i en cannabis-mikrodyrkningsopsætning

Mikrodyrkning kræver typisk mindre, buskagtige planter. For at opnå denne struktur, og for at du kan opnå en anstændig høst i så små rum, er det en god idé at bruge plantetræningsteknikker som LST, HST eller ScrOG og trimning. Nedenfor deler vi nogle grundlæggende tips om, hvordan du tilpasser disse teknikker til en mikrodyrkningsopsætning.

LST

LST er en af vores foretrukne dyrkningsteknikker, og metoden kan være superpraktisk, når du dyrker i små rum. Den eneste måde LST-teknik kan variere, når du bruger mikrodyrkning, er måden, du styrer din plantes vækst på. Husk, at målet med LST er at få din plante til at åbne sig og dermed forbedre lysindtrængning. Tænk over, hvordan du kan opnå dette alt efter belysningen i dit mikrodyrkningsrum.

LST

HST (Topping, superbeskæring, fimming osv.)

Plantetræningsteknikker med høj stress (HST) kan være lidt sværere at anvende under mikrodyrkning. Topping eller fimming skaber fx flere hovedklaser, og det er muligvis ikke ideelt i små, smalle lodrette indendørs rum.

Hvis du dyrker i en lav men bred kasse (som fx på en hylde), kan du bruge superbeskæring eller fimming tidligt for at skabe en lav plante fyldt med fede klaser. Faktisk kan superbeskæring være nyttig i begge tilfælde, da det styrker din plante i tide til blomstring og, ligesom LST, kan det lede væksten i den rigtige retning, så du kan udnytte dine lys bedre.

HST (Topping, Super Cropping, FIM, etc.)

ScrOG

Screen of green er en anden af vores foretrukne træningsteknikker, og du kan faktisk drage fordel af denne metode selv i små mikrodyrkningshaver. Hvis du fx arbejder med en smal lodret kasse med sidelys, kan brug af en lodret skærm være en af de bedste måder til at skabe en stor krone, der får masser af lys.

I et lav, bredt mikrodyrkningsskab kan du derimod bruge ScrOG på samme måde som i en almindelig indendørs opsætning til at skabe en vandret tæt og jævn krone, der er fyldt med klæbrige knopper.

ScrOG

Trimning

Trimning er afgørende for mikrodyrkning. I et smalt, højt dyrkningsrum med sidelys kan du fjerne unødvendige blade og grene og sikre, at alle dele af din plante får nok lys til at udvikle store, fede knopper.

Defoliación

Hvornår skal du skifte din mikrodyrkningshave til blomstringsfasen

Generelt set anbefaler vi, at du fører dine planter fra den vegetative fase og over i blomstringsfasen, når de har opnået en højde, der svarer til halvdelen af højden af din mikrodyrkningskasse. På den måde er du sikker på, at der stadig er plads nok til, at de kan trække sig lidt før blomstringen uden at vokse for tæt på toppen af din boks eller dit rum.

Husk, at hastigheden af dine planters vækst er direkte relateret til den mængde af lys, de får. Mere lys giver kortere afstand mellem knudepunkterne, mens planter, der dyrkes med mindre lys, strækker sig, hvilket resulterer i større mellemrum mellem hvert knudepunkt. Du skal muligvis eksperimentere lidt med belysningen i dit mikrodyrkningsrum for at finde den perfekte balance for hver sort.

Mikrodyrkning af cannabis: Forvent realistiske resultater

Som med enhver form for cannabisdyrkning er det vigtigt at have realistiske forventninger til størrelsen og kvaliteten af din høst samt tiden, det tager at nå fra frø til høst.

Generelt set kan du forvente at høste mellem 25-45 gram afhængigt af sorten, næringsstoffer, træningsteknikker og dine færdigheder, når du dyrker i et lille rum på 35 × 35 × 75 cm med et gennemsnitligt lys på 30 W gennem hele dyrkningsperioden. Normalt kan du gå fra frø til høst inden for 3-4 måneder, men det afhænger naturligvis af din lyscyklus og dine planters gener.

Sidst men ikke mindst kan omkostningerne ved en mikrodyrkningsopsætning variere meget. Hvis du vælger at bygge dit eget mikrodyrkningsrum, kan du muligvis gøre det relativt billigt (dit LED-panel vil som regel være den største omkostning).

Vælg en passende sort

Når det kommer til mikrodyrkning, er det også utrolig vigtigt at vælge den helt rigtige sort på grund af den begrænsede mængde plads, du har til rådighed. Én af de ting, du skal være opmærksom på, er højden af cannabissorten. Sativa-planter bliver højere og mere slanke end indica-varianterne, som har tendens til at være korte og buskagtige.

Derudover øges højden af sativa-planterne som regel med 200-300 % under blomstringsfasen, mens indica-planterne kun stiger med 50-100 %. Indica-sorterne er derfor bedre egnede til mikrodyrkning.

En anden god mulighed er de automatisk blomstrende sorter. Uanset hvilke forhold, de dyrkes under, holder autoplanterne sig forholdsvis små på grund af deres genetik (mange af dem er endnu mindre end indica-sorterne). Derudover er de ikke afhængige af et lysskema, hvilket betyder, at de har en kortere blomstringstid.

3 gode sorter til mikrodyrkning

Nogle sorter er naturligvis bedre egnede til mikrodyrkning end andre, og de følgende tre varianter er gode eksempler. Du vil bemærke, at disse 3 sorter alle har én ting til fælles: de er alle automatisk blomstrende planter.

ROYAL DWARF

Royal Dwarf er en ægte miniaturecannabisplante, der kan holdes i en højde af 40 cm, hvis du bruger de træningsteknikker, som vi nævnte tidligere. Denne plante blev skabt med ét formål i tankerne: diskretion. Avlere kan snildt dyrke flere Royal Dwarf-planter derhjemme uden at vække opsigt. Planten kan dyrkes i ombyggede køkkenskabe, garderobeskabe, kasser og computertårne. Du kan bruge små LED-lys i disse små rum for at undgå, at lyset afgiver for meget varme. Royal Dwarf er i bund og grund den automatisk blomstrende udgave af den legendariske Skunk, og den blev skabte ved hjælp af en Skunk-sort blandet med en specifik ruderalis-sort. Den har stimulerende men milde sativa-virkninger, som er drevet af et THC-indhold på 13 %. Du kan altså nyde denne sort hele dagen lang og stadig kan holde dig på toppen, uden at du bliver for høj af det. Plantens små og kompakte knopper byder på en smag af sødme og citrus.

Royal Dwarf er klar til at høst allerede 8-9 uger efter spiring. Planter dyrket indendørs giver et udbytte på op til 200 gram pr. m², og de bliver ikke højere end 70 cm. Dyrker du planten udendørs i havebede eller i guerilla-opsætninger, kan planten blive mellem 50-90 cm høj og give et afkast på 30-80 gram pr. plante.

Royal Dwarf

Royal Dwarf
23_genetic background_1 Skunk x Ruderalis
33_Yield indoors_1 150 - 200 gr/m2
31_plant height outdoor_1 40 - 70 cm
25_flowering time_1 6 - 7 uger
29_THC_1 THC: 13%
28_Type Blend_1 Sativa 10% Indica 60% Ruderalis 30%
34_yield outdoor_1 30 - 80 gr/plant
32_plant height outdoors_1 50 - 90 cm
27_harvest period_1 9-10 Uger efter spiring
22_Effect_1 Kreativ, Motiverende

Køb Royal Dwarf

EASY BUD

Der skal ikke så meget fantasi til at gætte, hvordan denne sort har fået sit navn. Easy Bud er den perfekte sort til begyndere, og den er endnu bedre for dem, der ikke vil vække opsigt. Denne sort er utrolig diskret, uanset hvor du dyrker den. Planterne bliver i gennemsnit ca. 50 cm høje. Derfor kan den dyrkes i lave rum, tomme skabe og skjulte hjørner af haven. Easy Bud består primært af indica-gener og giver subtile og milde afslappende virkninger, der stimulerer appetitten. Easy Bud har et THC-indhold på 12 % og er derfor meget velegnet til begyndere. Knopperne er fulde af smag af citrus og urter, hvilket gør den særdeles velegnet til spiselige produkter med lav intensitet.

Easy Bud er skabt ved hjælp af forældresorterne White Indica og ruderalis. Den producerer betydelige mængder udbytte i forhold til, hvor lille en plante den er. Indendørs planter giver op til 325 gram pr. m² og når en højde på mellem 50-60 cm. Dyrkes den udendørs, kan du opnå et udbytte på 30-80 gram pr. plante. Her bliver den gerne op til 60-110 cm høj. Easy Bud er klar til høst allerede 8-9 uger efter, at du har lagt dit frø i jorden.

Easy Bud

Easy Bud
23_genetic background_1 White Indica x Ruderalis
33_Yield indoors_1 275 - 325 gr/m2
31_plant height outdoor_1 50 - 60 cm
25_flowering time_1 5 - 7 uger
29_THC_1 THC: 12%
28_Type Blend_1 Sativa 15% Indica 55% Ruderalis 30%
34_yield outdoor_1 30 - 80 gr/plant
32_plant height outdoors_1 60 - 110 cm
27_harvest period_1 9-10 Uger efter spiring
22_Effect_1 Fysisk afslappende

Køb Easy Bud

QUICK ONE

Quick One er en anden kompakt cannabissort, der kan dyrkes diskret. De fleste automatisk blomstrende sorter har hurtige blomstringstider, men Quick One er langt hurtigere end gennemsnittet. Quick One er afkommet af Lowryder 1 og Old School-indica, og den er klar til høst allerede 8 uger efter spiring. Hvis du leder efter en indica-domineret sort, der er lynhurtig., så er denne plante lige noget for dig. Et THC-indhold på 13 % giver afslappende fysiske virkninger, hvilket er fantastisk, hvis du vil slappe af om aftenen uden at blive fuldstændig stenet i hovedet. Disse behagelige virkninger går hånd i hånd med en lækker smag af sødme og citrus.

Lad ikke Quick Ones størrelse narre dig. Den kan producere rigeligt med knopper. Indendørs planter giver 275-325 gram pr. m² og bliver op til 50-60 cm. Dyrker du denne sort udendørs, kan den nemt skjules af andre plantearter, og du kan opnå 100-150 gram frugtagtige knopper pr. plante.

Quick One

Quick One
23_genetic background_1 Lowryder 1 x Old School Indica
33_Yield indoors_1 275 - 325 gr/m2
31_plant height outdoor_1 50 - 60 cm
25_flowering time_1 5 - 6 uger
29_THC_1 THC: 13%
28_Type Blend_1 Sativa 10% Indica 60% Ruderalis 30%
34_yield outdoor_1 100 - 150 gr/plant
32_plant height outdoors_1 60 - 100 cm
27_harvest period_1 9-10 Uger efter spiring
22_Effect_1 Fysisk afslappende

Køb Quick One

Er du fyldt 18 år?

Indholdet på RoyaQueenSeeds.com er kun egnet til voksne og er forbeholdt myndige personer.

Sørg for, at du kender loven i dit land.

Når du klikker på ENTER, bekræfter
du, at
du er fyldt 18 år.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 ud af 5
ud af 37835 bedømmelser