Dyrkningsvejledning til cannabis af Royal Queen Seeds

By Steven Voser Reviewed by: Mr José

Det er meget mere berigende at lave din egen hjemmeblandede superjord til cannabis end at købe jord og næringsstoffer på flaske - og det er faktisk ikke så svært at lave.


Nogle jordblandinger, der kan købes færdigblandede, fungerer fint til dyrkning af cannabis, men de er ikke ideelle. For at dyrke den bedste cannabis derhjemme, anbefaler vi, at du bruger jord, der er udviklet specifikt til cannabis, eller at du forbereder din egen jordblanding. Læs videre, og se en trinvis guide til, hvordan du forbereder din egen cannabisjordblanding.

HVAD ER FORDELENE OG ULEMPERNE VED AT LAVE DIN EGNE SUPERJORD?

Som mange aspekter inden for dyrkning er der en række fordele og ulemper ved at lave din egen cannabisjord. Der er dog langt flere fordele end ulemper, og vi opfordrer enhver avler til at prøve at lave sin egen jordblanding mindst en gang.

Fordele

Hjemmeblandet jord af god kvalitet er rig på både makro- og mikronæringsstoffer, og det betyder, at du er mindre afhængig af kemisk gødning.

Dyrkning med hjemmelavet jord giver dig fuld kontrol over, hvor dine planter får deres næringsstoffer fra. Hvis du vil dyrke økologisk, er hjemmeblandet jord løsningen.

Knopper dyrket uden kemiske næringsstoffer giver en kraftfuld, naturlig smag uden sidestykke. Du kan forvente en blødere og mere velsmagende røg.

Kemikalierne i næringsstofopløsninger danner en hård afstrømning, der kan have en ødelæggende effekt på det lokale miljø. Hvis du derimod bruger din egen hjemmeblandede jord, vælger du en bæredygtigt og miljøvenligt løsning.

Ulemper

Det tager tid at forberede din egen jord, og det er ikke alle avlere, som er lige privilegerede, når det kommer til ekstra tid. Hvis du tilbereder en dårlig jordblanding, kommer dine planter ikke til at trives. En dårlig blanding er en, der indeholder for mange eller for få næringsstoffer. Heldigvis kan du i denne artikel lære, hvordan du tilbereder en god og passende jordblanding.

Du skal investere lidt mere i opstarten, når du vælger at blande din egen jord, end hvis du bare købte almindelig færdigblandet jord og lidt næringsstoffer. Det skal du lige huske, hvis du dyrker på et begrænset budget. Men husk også, at resultaterne absolut er det hele værd.

FORSTÅ JORD- OG CANNABISERNÆRING

Når du forbereder din egen superjord til cannabis, har du mulighed for at skabe et rigt medium til dine planter på forhånd, i stedet for at skulle fodre dine planter efter behov med mineralsk eller organisk gødning. Jord har to vigtige funktioner, når det kommer til dyrkningsprocessen af cannabis. Først og fremmest forankrer det dine cannabisplanter og holder dem rodfæstede og beskyttede mod vind. Det andet og vigtigere formål er, at jord tjener som et vækstmedium, der transportere næringsstoffer og vand til dine planters rødder. For at få en bedre forståelse af jord, og hvordan vi kan bruge en hjemmelavet blanding til at gøde og pleje vores cannabisplanter, er det godt at kende de grundlæggende næringsstoffer, som cannabisplanter behøver for at kunne overleve og trives.

Udover vand har cannabis brug for tre hovednæringsstoffer eller _makronæringsstoffer_: kvælstof (N), fosfor (P) og kalium (K). Når du køber færdigblandet gødning, finder du produkter med forskellige koncentrationer af disse næringsstoffer, som er designet til brug under de forskellige faser af vækstcyklussen. Her er en kort gennemgang af, hvordan disse næringsstoffer hjælper cannabisplanter med at gro:

Kvælstof

Er en af hovedkomponenterne i klorofyl, og det er en grundlæggende byggesten for vigtige aminosyrer.

Fosfor

Er afgørende for produktionen af adenosintrifosfat og fosfolipider, som bruges til at opbygge cellemembraner.

Kalium

Hjælper med fotosyntesen, regulerer CO₂-optagelse gennem stomata i plantes blade og hjælper med at styrke cellevægge.

Kvælstof, fosfor og kalium udgør størstedelen af næringsstofferne i de fleste gødninger, du finder i et plantecenter eller gartnerbutik. Der findes dog mange andre næringsstoffer, som kaldes mikronæringsstoffer, der også er vigtige for at holde dine planter sunde og hjælpe dem med at producere de bedst mulige knopper.

Calcium, jern, svovl, zink, bor, mangan og kobber er bare nogle af disse mikronæringsstoffer, og de findes naturligt i ting som flagermusguano, vermicompost, melasse, tang, kaffegrums og meget mere.

NPK Ratio

Når du blander din egen superjord til cannabis, har du muligheden for at forberede et rigt vækstmedium til dine planter på forhånd i stedet for at fodre dine planter efter behov ved hjælp af kemisk gødning. Arbejdet og kræfterne, som du lægger i at forberede din egen naturlige og økologiske jord, før du sår dine frø, betaler sig i sidste ende med hensyn til smag og kvalitet, når det bliver tid til høst.

SÅDAN BLANDER DU DIN EGNE SUPERJORD TIL CANNABIS

Det lyder måske skræmmende at skulle sammensætte din egen superjord, men det er det slet ikke. Konceptet er faktisk ret simpelt. Du skal starte med noget økologisk jord af god kvalitet og berige jorden med naturlige ingredienser på forhånd. Når det er tid til at så dine frø, har du et rigt vækstmedium klar til brug, som kan give dine planter alt, hvad de har brug for til at producere smukke, aromatiske knopper.

TRIN 1: KØB DIN BASISJORD

Det er supervigtigt at vælge den rigtige basisjord til dine cannabisplanter. Husk, at cannabis elsker luftig, gennemtrængelig og let sur jord (pH på 6-6,5 er ideel). Hvis det er muligt, skal du vælge en økologisk jord, der indeholder naturlige ingredienser som vermicompost, kompost, kokosfibre, sand og meget mere. Selvom disse jordarter generelt koster lidt mere, gør de en markant forskel for planternes sundhed og kvaliteten og størrelsen af din høst.

Her er andre ingredienser, du kan kigge efter, i økologiske jordarter:

Tørvemos Guano
Gødning Stenmel
Sand Kokosfibre
Naturlig gødning
(som K-Mag)
Fyrkompost
Perlit Vermiculit

Hvis du ikke kan finde en økologisk jord af god kvalitet med i hvert fald nogle af disse ingredienser, er der ingen grund til bekymring. Du skal bare gå til den lokale planteskole eller plantecenter og købe en neutral pottejord. Her skal du igen vælge en let sur jord, hvis det er muligt.

TRIN 2: BERIG DIN JORD

Start med at hælde din jord i en stor beholder. Brug en havegaffel til at løsne jorden til den er luftig. Når jorden er pæn løs, kan du begynde at berige den med flere naturlige ingredienser for at skabe et rigt vækstmedium til dine cannabisplanter.

Her er nogle af de ting, du kan tilføje, til din jord:

Vermicompost Kaffegrums og/eller
teblade
Æggeskaller Grøntsags-og
frugtskræl
Kompost kKokosfibre
Perlit Vermiculit
Sand Benmel
Blodmel Phosphorit
Magnesiumsulfat Kalk
Dolomit Økologiske gødningspiller

Du skal bare tilsætte ingredienserne til din jord og bruge din havegaffel til at blande det hele godt sammen.

Den rigtige mængde af hver ingrediens til din superjord afhænger af kvaliteten af din basisjord, og hvor lang tid der er til, at du planter. Hvis det er muligt, skal du forberede din jord mindst seks måneder, før du planter. På den måde er du i stand til at bruge flere af de ovennævnte ingredienser, da de har tid til at nedbrydes ordentligt.

Når de er nedbrudte, skaber de en rig muldjord til dine planter, som svarer til, hvad du finder ude i naturen. Denne superjord er rig på nitrogen, fosfor og kalium samt alle de andre mikronæringsstoffer, som vi nævnte tidligere.

Processen tager dog tid. Kompost kan fx tage lige fra et par måneder og helt op til et år om at blive klar, og det er du selvfølgelig nødt til at tage i betragtning, når du planlægger din dyrkning. Det kan tage et par måneder at nedbryde rester fra grøntsager eller frugter.

Hvis du vil plante med det samme, kan du stadig bruge nogle af ingredienserne på listen ovenfor. Du er bare nødt til at være mere forsigtig, da du risikerer at skabe en virkelig næringsrig (eller varm) jord, der rent faktisk kan brænde dine planter af. Som en generel tommelfingerregel skal du bruge følgende forhold mellem jord og andre ingredienser:

- 4 dele basisjord
- 1 del vermicompost
- 1 del kokosfibre
- 1 del perlit/vermiculit (til ekstra dræning)
- 2,5-5% guano
- 2,5% ben- og/eller blodmel

Når du tilsætter mikronæringsstoffer som fx magnesiumsulfat, azomit, kalk og dolomit til din jord, skal du altid læse vejledningen på pakken. Disse næringsstoffer er virkelig kradse og kan forårsage næringsstofforbrænding, hvis de ikke bruges korrekt.

How To Create Your Own Cannabis Super Soil Mix

TRIN 3: VASK DIN SUPERJORD (HVIS DU VIL PLANTE HER OG NU)

Hvis du ikke har flere måneder til at forberede din egen superjord, er der her en nemmere og hurtigere måde at forberede din egen cannabisjord på derhjemme.

I potterne, du vil dyrke i, skal du kombinere:

- 3 dele organisk basisjord
- 1 del perlit
- 1 del vermicompost
- ½ kop grønsand
- ⅓ kop guano
- ½ kop dolomitkalk

Bland det hele sammen ved hjælp af din havegaffel, og læg jorden i blød i mindst to dage i rent vand. Jorden skal være fuldstændig gennemblødt under hele processen. Det gør, at din jord ikke er for varm til dine kimplanter. Lad vandet løbe fra, og lad størstedelen af jorden tørre ud, inden du planter. Når du har plantet, skal du sørge for, at du kun bruger helt almindeligt vand de første tre gange, du vander dine planter.

TRIN 4: PLANT IKKE DIREKTE I HJEMMEBLANDET SUPERJORD

Det er virkelig vigtigt at påpege, at hjemmeblandet superjord er meget næringsrig og ikke egner sig til frø, kimplanter eller stiklinger. Disse unge planter er meget sarte og vil lide af næringsstofforbrænding i et så varmt vækstmedium. I stedet bør du spire dine frø og holde dine unge planter i neutral jord i minimum de første 2 uger og først omplante dem, når de har udviklet et godt rodfæste og 3 eller flere bladfæster med større blade.

Er du fyldt 18 år?

Indholdet på RoyaQueenSeeds.com er kun egnet til voksne og er forbeholdt myndige personer.

Sørg for, at du kender loven i dit land.

Når du klikker på ENTER, bekræfter
du, at
du er fyldt 18 år.

Emnefinder

eKomi silver seal
4.7 ud af 5
ud af 37746 bedømmelser