Dyrkningsvejledning til cannabis af Royal Queen Seeds


By Steven Voser

De fleste ved, at cannabis trives bedst i områder med varme somre og masser af solskin. Men da det er en alsidig og hårdfør plante, spekulerer du muligvis på, om det er muligt at dyrke cannabis i koldt vejr. Svaret er ja, men der er nogle vigtige tips og tricks, du skal være opmærksom på.

I denne artikel gennemgår vi alt, hvad du har brug for at vide, om dyrkning af cannabis i de kolde vintermåneder.


Kom godt i gang – Vælg den perfekte genetik

Hver cannabisdyrkning er dikteret af genetik. Den bedste chance for at opnå et respektabelt udbytte, hvis du har planer om at dyrke om vinteren eller i kolde klimaer, er ved at investere i den rigtige genetik fra starten.

Det er bedst at kigge efter sorter med genetik, der stammer fra de køligere områder i verden. Indica-dominerende sorter og landracevarianter fra bjergområder i Asien er som regel meget bedre egnede til køligere temperaturer end sativa-sorter.

Automatisk blomstrende sorter er en anden god mulighed for dyrkere, der bor eller dyrker i kolde områder. Ruderalis er en cannabisvariant, der består af både indica- og sativa-gener, og som giver sit afkom deres automatisk blomstrende-egenskaber. Denne variant er hjemmehørende i Central-/Østeuropa og Rusland og er kendt for at være særligt hårdfør. Derudover kan autoer gå fra frø til høst på helt ned til 8 uger, og derfor er de perfekte, hvis du vil presse en ekstra høst ind i det tidlige forår eller sene efterår.

Sådan påvirker koldt vejr cannabisplanter

Der er 2 primære problemer, når det kommer til at dyrke cannabis i koldt vejr eller om vinteren. Det første problem er, at plantens rodsystem kan gå i chok.

Sunde rødder er hjertet og sjælen i en sund cannabisplante, og koldt vejr kan påvirke sundheden af en plantes rødder.

Cómo afecta el frío a las plantas de marihuana

Når jordtemperaturen kommer under 12 grader, nedsættes cannabisplantes metabolisme markant. Når det sker, vil planten kæmpe for at optage vand, næringsstoffer og ilt fra jorden, og mange af de enzymatiske processer, der er nødvendige for at sætte skub i væksten, vil gå i stå. Med tiden vil planten højst sandsynligt lide af hæmmet vækst og kan endda begynde at visne.

I koldt vejr kan nogle sorter også udvikle sig til hermafroditter, hvilket betyder, at planten producerer både pollensække og knopper. Det medfører selvbestøvning, som markant reducerer udbyttet.

Cómo afecta el frío a las plantas de marihuana

Skimmelsvamp er et andet stort problem, når du dyrker cannabis i koldt vejr, især hvis luftfugtigheden er høj.

Fugt i form af nedbør, sne eller frost kan samle sig og blive fanget på en plantes blade eller blomster, og det kan forårsage skimmelsvamp, som kan være ekstremt svære at slippe af med igen. Det kan få knopperne på planten til at rådne, før de er klar til høst.

Cómo afecta el frío a las plantas de marihuana

Hvor meget kulde kan cannabis tåle?

Det fører os til et andet spørgsmål: Hvor meget kulde kan cannabisplanter tåle, før der opstår problemer? For at besvare det spørgsmål skal vi først kigge lidt på den perfekte temperatur for cannabisplanter.

Cannabisplanter trives som regel bedst ved temperaturer, der ligger mellem 20-25 grader, afhængigt af hvilken fase af livscyklussen de befinder sig i. Planter i den vegetative fase har det fx bedst, når det er lidt varmere. Dette stadie finder normalt sted i løbet af sommermånederne. Planter i blomstringsfasen har en tendens til at foretrække lidt køligere temperaturer, da de normalt befinder sig i denne fase i begyndelsen af efteråret. Den ideelle jordtemperatur for sund, stabil rodvækst ligger dog mellem 15-20 grader.

Dine planter vil dog ikke dø, hvis temperaturerne er lidt højere eller lavere end de ideelle temperaturer. Husk på, at cannabis, der vokser frit eller dyrkes ude i naturen, ikke altid lever under de perfekte temperaturforhold. Men hvis du dyrker indendørs og har mulighed for at kontrollere alle aspekter nøje, kan du sikre, at dine planter trives optimalt ved at holde dig inden for disse temperaturer.

Opnå en ekstra sen (eller tidlig) høst

En af grundene til at du måske overvejer at dyrke cannabis i årets koldeste måneder, er at du gerne vil have ekstra høst i hus enten før eller efter dyrkningssæsonen. Hvis det er tilfældet, anbefaler vi, at du planter autoer og spirer dem enten sent om efteråret eller senere på sommeren, hvilket er endnu bedre.

Afhængigt af blomstringstiden for den specifikke sort, du dyrker, kan dine planter være høstklare enten midt om vinteren (hvis du spirede dine frø om efteråret) eller midt på efteråret (hvis du spirede dem om sommeren).

Du skal være opmærksom på, at denne teknik kun fungerer i områder med milde vintre eller varme forårsmåneder. Vi anbefaler ikke denne teknik, hvis du bor i et område med hårde, kolde vintre og ustabile forårstemperaturer. I disse områder er du nødt til at bygge et drivhus for at beskytte dine planter mod elementerne.

Hvad gør kolde temperaturer ved blomstrende cannabisplanter?

Mange indendørs avlere vælger at reducere temperaturerne i deres dyrkningsrum under blomstringsfasen. På den måde efterligner man det naturlige fald i temperatur, som planterne udsættes for, hvis de vokser udendørs. Det kan også hjælpe med at fremme udviklingen af knopper, når planten forbereder sig på vinteren og fokuserer på at reproducere. Mange avlere oplever også, at det kan hjælpe deres planter med at producere knopper med lilla nuancer, hvis de gradvist reducerer temperaturerne i dyrkningsrummet.

Consejos para cultivar marihuana en climas fríos

Kan du dyrke cannabis udendørs om vinteren?

Nej. Medmindre du bor i et område med meget milde vintre og meget lidt nedbør, anbefaler vi ikke, at du dyrker cannabis udendørs om vinteren. Det resulterer som regel i syge planter og/eller en dårlig høst.

Hvis du forsøger at holde en masse udendørs planter om vinteren, så følg disse tips for at holde dem sunde og for at få de bedst mulige resultater:

  • Hold rødderne på dine planter varme. Ved at bruge varmemåtter til at holde jordtemperaturen over 12 grader kan du minimere belastningen af din plantes rodsystem og fremme sund vækst og blomstring.
  • Beskyt dine planter mod regn eller sne. Husk, at fugt, der er fanget på din plantes blade eller knopper, kan forårsage alvorlige problemer med skimmelsvamp.
  • Kend dine datoer. Hvis du dyrker dine planter udenfor, skal du huske at flytte dem indendørs, før det bliver for koldt.

Undgå lysstres, eller at planterne går tilbage til den vegetative fase (når du flytter dine planter indendørs)

Hvis du har brug for at flytte dine cannabisplanter indendørs for at beskytte dem mod den hårde vinter, skal du sørge for at gøre det forsigtigt. Du skal være meget opmærksom på dagtimerne og temperaturerne og gøre dit bedste for at matche disse forhold indendørs.

Hvis dine planter er begyndt at blomstre, skal du være endnu mere forsigtig. Hvis du giver dem mere lys indendørs, end de har fået udenfor, kan de vende tilbage til den vegetative fase. Denne proces udsætter planten for ekstrem stress.

Consejos para cultivar marihuana en climas fríos

Tving planterne til at blomstre udendørs

Hvis du ikke har mulighed for at flytte dine planter indendørs i tide til at redde dem fra vinteren, kan du overveje at tvinge dine planter til at blomstre udendørs. Den nemmeste måde at gøre dette på er ved at dække planterne med et klæde eller materiale, som lyset ikke kan trænge gennem (som fx en presenning), i løbet af deres nye "nattetimer". På den måde tror planterne, at årstiden begynder at skifte, og det får dem til at skifte til blomstringsfasen.

Flyt dine planter til et drivhus

Drivhuse giver dig mere eller mindre frihed til at dyrke cannabis hele året rundt, da du kan kontrollere lys, temperatur og luftfugtigheden inde i dit drivhus. Hvis du overvejer at dyrke cannabis i et drivhus, er her et par ting, du skal huske:

  • Omkostningerne ved at bygge og holde et drivhus kørende kan hurtigt løbe op, og de kan nemt overstige omkostningerne ved at dyrke indendørs i et dyrkningsrum eller -telt.
  • Drivhuse giver dig mulighed for at udnytte solens kraft hele året rundt (forudsat at din region får masser af sollys).
  • Det er nemmere at skjule dine planter fra nysgerrige øjne, hvis du dyrker dine planter i et drivhus.

Derfor er den garvede old school-indendørs avler glad for koldt vejr?

Udover at producere lys udsender de lidt ældre HID-systemer også en masse varme. Det er faktisk nemmere at holde cannabisplanter i den vegetative fase med en MH-pære under en lyscyklus, der kræver mere end 18 timers lys, i koldt vejr. Det er også en nem måde at opbevare moderplanter og/eller stiklinger på i vintermånederne.

Når du bruger HPS-lys under blomstringsfasen og MH-pærer under den vegetative fase har du normalt brug for nedkøling. En dyrker af den gamle skole kan vende koldt vejr til sin fordel og samtidig spare penge på airconditionregningen. Nogle dyrkere tilføjer endda ekstra lys for at øge udbyttet, når vejret bliver køligere.

Derfor skal næste generations dyrkere skrue op for varmen om vinteren

LED-belysningssystemer er hurtigt blevet mere populære end HID-pærer for den nyere generation af cannabisdyrkere, men teknologien er stadig ikke helt perfekt. LED-lys er køligere, da de udsender ca. 75 % af deres energi i form af lys. Det er for det meste af tiden helt fantastisk, og det gør det normalt lettere at kontrollere miljøet i dyrkningsteltet.

LED-lys kan dog blive for kolde i vintermånederne. Den nemme løsning er at skrue op for varmen, men det kan desværre ophæve de elregningsbesparelser, du har opnået ved at køre LED-lamper med lave watt-tal.

Høj luftfugtighed kan også være et problem med LED-systemer i koldt vejr, og du har muligvis brug for at tilføje en affugter i din dyrkningsopsætning især under blomstringsfasen.

CFL-lys er mere eller mindre overflødige, når der er koldt i længere perioder. Selv de højest tilgængelige pærer med 300W kan ikke producere tilstrækkelig varme til at stoppe en frostklar vinter.

Rådne knopper er en reel trussel for dyrkere, der høster i koldt vejr, og som bruger næste generations belysning som LED'er og CFL'er. Hydroponiske og LED-opsætninger er som regel den perfekte opskrift på en katastrofe i koldt vejr. Det skyldes at både skimmelsvamp og rådne knopper er reelle trusler, hvis vandet, du vander planter med, er under stuetemperatur, og hvis luftfugtigheden overstiger 60 % under blomstringsfasen.

Consejos para cultivar marihuana en climas fríos

Den eneste langsigtede løsning er at holde kontrol med dyrkningsmiljøet hele året rundt. Hold godt øje med termometrene, og foretag de nødvendige justeringer, når der er brug for det. Det er meget nemmere at opvarme et dyrkningsrum om vinteren, end det er at afkøle en varm HID-dyrkningsopsætning om sommeren.

Dyrkere, der bruger HID-opsætninger kan muligvis undgå at tænde for varmen under den mørke cyklus, hvis de tænder deres lys under de kolde vinternætter. Dagtemperaturerne er normalt lidt højere, så det brude være muligt.

Bruger du LED-opsætning, er du nødt til at holde opvarmningen kørende nonstop. En kombination af HID og LED er muligvis den smarteste løsning i den kolde tid for den moderne indendørs cannabisavler.

Og vi skal lige huske at nævne, at det kan være en fordel at høste dine cannabisplanter i koldt vejr, da det øger chancerne for, at visse sorter udvikler smukke lilla og mørklilla nuancer, som de fleste cannabisdyrkere er vilde med.

De fem bedste sorter til dyrkning i koldt vejr

Når du har fået den bedste dyrkningsopsætning, der passer til dine behov, på plads, kan du forhåbentlig opnå rigtig gode resultater. Og når du nu har brugt tid og kræfter på din opsætning, er du højst sandsynlig også interesseret i at finde den helt rigtige sort, som kan sætte prikken over i’et. Du kan bestille alle disse frø hos os nu.

CRITICAL

Du finder ganske få cannabisplanter, der er ligeså modstandsdygtige som vores Critical-sort. Den klarer sig endda temmelig godt i kolde klimaer nordpå. Blomstringstiden ligger på ca. 7 uger, så du er sikret hurtige resultater. Den er lav og er derfor også nem at håndtere under begrænsede dyrkningsforhold. Hvis du dyrker Critical-planten indendørs, bliver den kun ca. 80-140 cm høj. Knopperne har en sød, jordagtig duft, og du kan opnå et udbytte på ca. 550-600 gram pr. m².

Denne hybrid har arvet sine sativa-egenskaber fra Skunk og sine dominerende indica-gener fra afghanske landracer. Afghanske planter stammer fra meget potente og modstandsdygtige planter i Hindu Kush-bjergene. Derfor kan du nyde lækre summende virkninger, der får både krop og sind til at slappe af blandt andet takket være et THC-indhold på ca. 18 %. Vores Critical-frø skal helt klart opleves.

Critical

Critical
23_genetic background_1 Afghani x Skunk
33_Yield indoors_1 550 - 600 gr/m2
31_plant height outdoor_1 80 - 140 cm
25_flowering time_1 7 - 9 uger
29_THC_1 THC: 18%
28_Type Blend_1 Sativa 40% Indica 60%
34_yield outdoor_1 600 - 650 gr/plant
32_plant height outdoors_1 180 - 220 cm
27_harvest period_1 Sen september
22_Effect_1 Fysisk afslappende, Stenet, Tung

Køb Critical

WHITE WIDOW

White Widow er berømt i hele verden, især blandt dem der besøger Amsterdam. Amsterdam og andre hollandske byer, hvor turister kan ryge cannabis, har altid White Widow i deres coffeeshops. Denne sort er en bestseller i Amsterdam, og den kan bare et eller andet. Måske er det den lækre duft af fyrretræ. Måske er det de sanselige virkninger, der har en perfekt afbalanceret blanding af sativa- og indica-egenskaber. Måske er det de kraftfulde psykedeliske virkninger af et THC-indhold på over 19 %.

Sorten har været mange førstegangsrygeres introduktion til cannabis, og nu kan du vælge at dyrke den selv. Selvom du muligvis har brug for at maskere dens skarpe jordagtige og krydrede duft, er planterne gode til diskrete indendørs dyrkningsprojekter, da de kun bliver ca. 60-100 cm høje. Og så kan du glæde dig over et udbytte på helt op til 450-500 gram pr. m².

White Widow

White Widow
23_genetic background_1 White Widow S1
33_Yield indoors_1 450 - 500 gr/m2
31_plant height outdoor_1 60 - 100 cm
25_flowering time_1 8 - 10 uger
29_THC_1 THC: 19%
28_Type Blend_1 Sativa 50% Indica 50%
34_yield outdoor_1 550 - 600 gr/plant
32_plant height outdoors_1 150 - 190 cm
27_harvest period_1 Tidlig oktober
22_Effect_1 Kraftfuld, Stenet

Køb White Widow

SKUNK XL

Skunk er blevet berømt blandt alle stonere i hele verden. Den er endda blevet kendt i medierne som en særlig potent form af THC-rig cannabis. Dog kan THC-indholdet i Skunk-sorterne variere meget. Skunk er mest af alt populær på grund af dens euforiske virkninger smat dens rige, krydrede smag. Sorten vi sælger, har fx et THC-indhold på 17 %, som er flot afbalanceret med et højt CBD-indhold. Det betyder, at vores sort giver beroligende og opløftende virkninger. Den har også en velafbalanceret genetisk profil, som er jævnt fordelt mellem sativa og indica.

Hvis det lyder som noget for dig, kan den blive din inden for relativt kort tid. Skunk XL’s blomstringsperiode ligger typisk på 7-8 uger. Hvis du dyrker planten udendørs, kan den blive op til 2 meter høj. Indendørs er den lidt nemmere at overskue. Her bliver den ca. 60-100 cm høj. Sorten kan give mellem 625-675 gram pr. plante udendørs, mens det indendørs udbytte ligger på ca. 600-650 gram pr. m².

Skunk XL

Skunk XL
23_genetic background_1 Skunk 1 x Afghan
33_Yield indoors_1 600 - 650 gr/m2
31_plant height outdoor_1 60 - 100 cm
25_flowering time_1 8 - 9 uger
29_THC_1 THC: 17%
28_Type Blend_1 Sativa 50% Indica 50%
34_yield outdoor_1 625 - 675 gr/plant
32_plant height outdoors_1 160 - 200 cm
27_harvest period_1 Oktober
22_Effect_1 Balanceret, Klar, Stenet

Køb Skunk XL

ROYAL DWARF

Vores prisbelønnede sort giver dig masse af værdi i en lille indpakning. Royal Dwarf er en kompakt hybrid, der fremkalder summende fysiske virkninger i hele kroppen. Det skyldes sortens kraftfulde sativa-virkninger og et THC-indhold på over 13%. Planten kan også takke ruderalis for sine fantastiske gener. Det er her, den har arvet sin styrke, stabilitet og lille størrelse, der gør det muligt for denne cannabisplante at overleve ude i naturen. Royal Dward er en krydsning mellem Skunk og Easy Bud, og den byder på det bedste fra begge verdener, især når det gælder dens søde og syrlige citrussmag.

Denne plante har en praktisk statur, og derfor er den nem at dyrke diskret. Selv udendørs bliver planten sjældent over 90 cm høj, og indendørs topper den ved 40-60 cm. Denne plante kan give alt lige fra 30-80 gram pr. plante udendørs eller 150-200 gram pr. m², hvis den dyrkes indendørs. Den er 8-9 uger om at gå fra frø til høst, og nu kan du opleve tilfredsstillelsen af at dyrke denne nemme plante selv.

Royal Dwarf

Royal Dwarf
23_genetic background_1 Skunk x Ruderalis
33_Yield indoors_1 150 - 200 gr/m2
31_plant height outdoor_1 40 - 70 cm
25_flowering time_1 6 - 7 uger
29_THC_1 THC: 13%
28_Type Blend_1 Sativa 10% Indica 60% Ruderalis 30%
34_yield outdoor_1 30 - 80 gr/plant
32_plant height outdoors_1 50 - 90 cm
27_harvest period_1 9-10 Uger efter spiring
22_Effect_1 Kreativ, Motiverende

Køb Royal Dwarf

NORTHERN LIGHT AUTO

Den klassiske indica-sort Northern Lights er et andet populært valg i de hollandske coffeeshops. Den er også blevet temmelig populær i Nordamerika. Dens indica-egenskaber står bag dens karakteristisk smag. De krydrede toner af jord og fyrretræ vil minde dig om plantens afghanske rødder. Den frugtagtige kombination skaber en kompleks og sensuel smagsprofil. Det eneste, der kan gøre denne sort endnu bedre, er en hurtigere vækst. Og det er her, Royal Queen Seeds kommer ind i billedet.

Det ville være en skam, hvis ikke alle dyrkere i verden skulle have mulighed for at dyrke denne fantastiske plante. Derfor har tilføjet ruderalis-genetik og skabt vores egen eksklusive sort: Northern Light Auto. Nu kan du også nyde denne ikoniske sort allerede efter en blomstringstid på 5-7 ugers. THC-indholdet på 14 % giver opløftende, behagelige virkninger, og du får et ganske respektabelt udbytte. Du kan forvente 170-220 gram pr. plante udendørs og 500-550 gram pr. m² indendørs, når denne plante er klar til høst.


Northern Light

Northern Light Auto
23_genetic background_1 Northern Light x Ruderalis
33_Yield indoors_1 500 - 550 gr/m2
31_plant height outdoor_1 80 - 120 cm
25_flowering time_1 6 - 8 uger
29_THC_1 THC: 14%
28_Type Blend_1 Sativa 0% Indica 80% Ruderalis 20%
34_yield outdoor_1 170 - 220 gr/plant
32_plant height outdoors_1 130 - 160 cm
27_harvest period_1 10-12 Uger efter spiring
22_Effect_1 Klar, Opløftende

Køb Northern Light Auto

Er du fyldt 18 år?

Indholdet på RoyaQueenSeeds.com er kun egnet til voksne og er forbeholdt myndige personer.

Sørg for, at du kender loven i dit land.

Når du klikker på ENTER, bekræfter
du, at
du er fyldt 18 år.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 ud af 5
ud af 37835 bedømmelser