Dyrkningsvejledning til cannabis af Royal Queen Seeds

By Steven Voser

Lollipopping er en beskæringsteknik, der hjælper dine cannabisplanter med at fokusere deres energi på deres største knopper, som normalt findes på topskuddet. Teknikken er nem at udføre, forvolder kun lav stress, og den kan hjælpe dig med at producere en tung høst af exceptionelle knopper. Læs videre for at lære mere om lollipopping.


Fordelene ved lollipopping

På samme måde som alle andre planter skaber cannabisplanter energi fra det lys, vand og de næringsstoffer, de optager fra deres miljø. Denne energi er dog begrænset. Lollipopping, som cannabisavlere kalder det, handler om at hjælpe dine planter med at fokusere denne begrænsede mængde energi på at udvikle knopper de rigtige steder. Mere specifikt flytter det fokus mod de områder på planten, der modtager mest lys.

Formen af utrimmede eller utrænede cannabisplanter ligner juletræer. Når de er klar til at blomstre, har de som regel udviklet en tæt plantekrone, som lyset har svært ved at trænge igennem. Det betyder selvfølgelig, at lyset ikke når knopperne, der sidder længere nede på planten. Hvis planten får lov til at gro uden indblanding, vil disse nedre knudepunkter producere små, luftige popcornknopper, der har mindre styrke, smag og aroma.

Lollipopping går ud på at fjerne plantevækst op til et vist punkt på hver gren af din cannabisplante, så planten kan fokusere sin energi på de øverste knopsteder. Ved at bruge lollipopping-teknikken hjælper du ikke kun med at lede lyset til de rigtige områder, men du optimerer samtidig dine planters begrænsede energidepoter. Slutresultatet er en tungere høst af store, tætte knopper med maksimal styrke og smag.

Lollipopping Cannabis Plant

Lollipopping Cannabis Plant

Sådan bruger du lollipopping på dine cannabisplanter

Lollipopping er en simpel teknik, men du skal stadig være forsigtighed. Du skal helst bruge teknikken på dine planter, lige før de begynder at blomstre. Vi anbefaler også beskæring – fjernelse af unødvendige grene – men du bør være forsigtig og systematisk.

1. Start med at beskære dine plante med en skarp, ren saks. Vores buede trimmesakseer fx gode til at lave præcise snit tæt ved knudepunkterne. Når du skal klippe de større, tykkere grene, er det bedst at investere i en beskæresaks. Begynd med at fjerne de mest åbenlyse blade og et par af de nederste grene. De vil helt naturligt ikke få nok lys til at udvikle sig fuldt ud, så dem kan du lige så godt fjerne med det samme.

Step 1

Step 1

2. Når du har taget hånd om de mest åbenlyse problemområder, anbefaler vi, at du følger Kyle Kushmans beskæringsråd og fjerner eventuelle grene, der ikke overstiger midten af planten. Når dine planter strækker sig i løbet af de første uger af blomstringen, vil disse grene blive overskyggede, og de vil derfor aldrig udvikle sig korrekt. Når du bruger lollipopping-teknikken behøver du ikke nødvendigvis at fjerne grene, men mange vælger at supplere lollipopping med beskæring af planten, hvis det er nødvendigt.

Step 2

Step 2

3. Begynd derefter at fjerne grene, der vokser i midten af planten, især dem under plantekronen. Ikke nok med at de højst sandsynligt ikke vil få nok lys, men disse blade inde i planten dækker også over en masse steder, der potentiel kan udvikle sig til store knopper. Samtidig bør du også fjerne alle grene eller blade, der er ved at dø eller som er gule.

Step 3

Step 3

4. Nu er du endelig nået til selve lollipopping af hver enkelt gren på din plante. Nogle dyrkere anbefaler, at man ikke efterlader mere end tre knudepunkter fra spidsen af hver gren. Det afhænger dog meget af plantens størrelse, hvor sund den er, og hvilken sort du dyrker. Tidspunktet, du udfører lollipopping på, har også noget at sige. Hvis dine planter er mindre, og du fx trimmer sent i dyrkningsfasen, anbefaler vi, at du trimmer under de øverste 4/5 knudepunkter. Under alle omstændigheder skal du fjerne al vækst op til de øverste knudepunkter på hver gren.

Step 4

Step 4

Når du er færdig med hver gren, anbefaler vi, at du giver dine planter 2-3 dage til at komme sig i, før du ændrer på lyset. Husk, at det er vigtigt, at du ikke overdriver beskæringen, da det kan hæmme planternes vækst. Hvis du aldrig har prøvet lollipopping før, så start stille og roligt, indtil du har fundet frem til den ideelle beskæringsstrategi.

Lollipopping vs. afløvning – forstå forskellene

Afløvning er ikke det samme som lollipopping, men mange avlere forveksler de to teknikker med hinanden. Selvom de begge går ud på at fjerne blade, fokuserer lollipopping-teknikken på den nederste del af en plante. I bund og grund handler det om at fjerne vækst, der ikke får nok lys. På den måde kan planterne fokusere energien på at udvikle knopper i toppen af planten, hvor der er masser af lys. Når du har brugt lollipopping på en plante ligner den visuelt en slikkepind (deraf navnet). Planterne har bare stængler og ingen blade og grene i bunden.

Afløvning handler derimod om at forbedre lyseksponering og luftgennemstrømning for hele planten. I stedet for at sætte ekstra fokus på knopper i toppen af planten, giver afløvning alle knopperne en chance. Hvis du har lyst til at give dig i kast med afløvning, anbefaler vi, at du lærer mere om selve afløvningsprocessen samt fordelene.

Lollipopping Planta Cannabis

Lollipopping Planta Cannabis

Kombiner lollipopping med Scrog og Main-lining

Hvis du virkelig vil forbedre størrelsen og kvaliteten af dine udbytter anbefaler vi, at du kombinerer lollipopping med andre træningsteknikker.

Main-lining er fx nøglen til at kontrollere cannabisplanters naturlige apikale dominans. Det går ud på at bruge en kombination af topning og LST til at skabe symmetriske planter med en Y-formet, manifold-lignende hovedstamme. Hver gang du gør dette, multiplicerer du antallet af klaser, som din plante udvikler, og det hjælper planten med at rette sin energi til alle dens grene.

Denne teknik passer ekstremt godt sammen med lollipopping. Når de to teknikker kombineres, maksimerer du ikke kun lyset i dit dyrkningsrum, men det får også dine planter til at fokusere deres energi på produktionen af knopper.

Udover mail-lining fungerer lollipopping også exceptionelt godt sammen med ScrOG. Husk, at ScrOG handler om at udvikle en jævn baldakin ved at væve grene og blade gennem et net eller skærm. Ved at kombinere ScrOG med mail-lining og lollipopping hjælper du dine planter med at bruge sin energi på de helt rigtige steder.Lollipopping and Mainlining Cannabis Plant

Lollipopping and Mainlining Cannabis Plant

Kom i gang med lollipopping i dag!

Hvis du nærmer dig blomstringsfasen, anbefaler vi helt klart, at du prøver lollipopping-teknikken, før du ændrer din lysplan. Men husk, at du skal starte langsomt og med forbehold. Hvis tekniknikken er noget helt nyt for dig, kan du overveje at prøve forskellige grader af lollipopping og beskæring på forskellige planter af samme sort, og derefter sammenligne resultaterne, når det bliver høsttid, så du finder frem til den helt rigtige metode.

Er du fyldt 18 år?

Indholdet på RoyaQueenSeeds.com er kun egnet til voksne og er forbeholdt myndige personer.

Sørg for, at du kender loven i dit land.

Når du klikker på ENTER, bekræfter
du, at
du er fyldt 18 år.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 ud af 5
ud af 37825 bedømmelser