Dyrkningsvejledning til cannabis af Royal Queen Seeds


By Steven Voser Reviewed by: Mr José

Høsttidspunktet er uden tvivl enhver dyrkers yndlingsdato i kalenderen. Høsttidspunktet kan dog i høj grad påvirke styrken og virkningerne af din cannabis, og derfor er det vigtigt, at du høster dine knopper på det helt rigtige tidspunkt.


Sådan ved du, at din cannabis er klar til høst

Frøbanker giver ofte grove skøn over høstdatoer for deres sorter, som du kan bruge til at estimere, hvornår du kan forvente, at dine planter er klar til høst. Derudover kan en sorts genetik også give dig en idé om, hvor lang tid dine planter er om at blive modne.

Sativa-sorter er som regel længere tid om at blomstre end indica-sorterne, og det skyldes sandsynligvis at de stammer fra varme områder med lange somre. Vores Shining Silver Haze har fx en blomstringstid på ca. 11 uger (hvilket stadig betragtes som en kort blomstringstid for en Haze-sort), mens vores Special Kush 1 kun er 7-8 uger om at blomstre.

Den bedste måde at finde ud af, om dine planter er klar til høst på, er dog ved at kigge på dem. Modne cannabisplanter viser flere tydelige tegn på, at de er modne. Det gælder bl.a.:

1. Gule blade

When is My Cannabis Plant Ready for Harvest

Gule blade er som regel et tegn på næringsmangel eller et problem med skadedyr/sygdomme under den vegetative vækstfase. Det er dog helt normalt, at cannabisplanter udvikler gule blade under blomstringsfasen. Det starter som regel på de store blade (dvs. de brede blade under knopper og ved knudepunkterne) og spreder sig gradvist til de mindre blade tættere på blomsterne, efterhånden som dine planter opbruger næringsstofferne, der er lagret i de gamle blade, og fokuserer al energien på at udvikle større, tungere knopper.

I sunde, modne cannabisplanter er de ældre blade i bunden af planten, der først begynder at blive gule. Efterhånden som planterne bliver mere modne, begynder de ældre blade i midten og toppen af planten også at blive gule. Hvis cannabisplanterne overlades til sig selv, kan de med tiden også udvikle gule sukkerblade og knopper, når de langsomt nærmer sig afslutningen af deres livscyklus. Du vil naturligvis helst høste dine planter, før det når dertil, mens blomsterne stadig er grønne og livlige.

Bemærk! Afhængigt af den genetik, du arbejder med, kan du også opleve, at dine planter udvikler rødlige, lilla og endda sorte farvenuancer, når de modnes. Det afhænger i høj grad af genetikken og miljømæssige forhold (køligere temperaturer under blomstringen kan få planter til at udvikle lilla blomster).

2. Orange pistiller

When is My Cannabis Plant Ready for Harvest

Kan du huske de hvide hår, der dukkede op på dine planters blomster, da de begyndte at blomstre? Disse små hår kaldes pistiller, og de er faktisk huncannabisplanternes kønsorganer, som er designet til at fange pollen, som hanplanterne spreder i luften. Efterhånden som blomster modnes, begynder disse pistiller at skifte farve fra hvid til orange/ravfarvet. De fleste dyrkere høster deres blomster, når cirka 90% af en plantes pistiller er blevet orange, da man anser THC-koncentrationen for at være på sit højeste på det tidspunkt.

3. Fede blomsterbæger

When is My Cannabis Plant Ready for Harvest

Blomsterbægerne er de knopper, hvor huncannabisplantens pistiller sidder. Det er her du finder den højeste koncentration af harpiks på cannabisplanten, og udover at de danner strukturen af cannabisblomsterne, er de også en god indikator for, hvor moden en plante er. Generelt set bliver blomsterbægerne på cannabisplanterne mere fyldige, når blomsterne bliver modne og ikke befrugtes i længere perioder.

Efterhånden som dine cannabisplanter begynder at blomstre, vil du lægge mærke til, at deres blomsterbægere bliver mere og mere opsvulmede. Når de ser pæne og fyldige ud med tydelige orange pistiller, der stikker op, er det tid til at tage mikroskopet frem og undersøge dine planters trichomer for at få et mere konkret svar på, om det er tid til høst.

4. Hvide/ravfarvede/gennemsigtige trichomer

When is My Cannabis Plant Ready for Harvest

Den bedste måde at finde ud af, om dine cannabisplanter er klar til høst på, er ved at kigge på deres trichomer ved hjælp af et mikroskop eller en urmagerlup. Trichomer er de små harpikskirtler, som danner den frostagtige, klæbrige substans på cannabisblomsterne. Under et mikroskop harpikskirtlerne små champignon, perler eller hår. Når cannabisblomster modnes, skifter trichomerne farve. Først er de gennemsigtige, derefter bliver de mælkehvide, og til sidst skifter de til at være ravfarvede.

De fleste dyrkere vælger at høste deres knopper, når ca. 70 % af deres trichomer er blevet mælkehvide eller uklare i farven, hvilket signalerer det højeste THC-indhold. 15 % skal stadig være gennemsigtige, og de sidste 15 % skal være ravfarvede.

Man mener at knopper, som høstes på dette tidspunkt, giver mere potente cerebrale virkninger, mens blomster, der høstet senere, menes at være rigere på CBN (cannabinol) og derfor giver mere afslappende, fysiske virkninger. Knopper hvor størstedelen af trichomerne er klare i farven menes at have mindre potent effekt og mere klare mentale virkninger.

Ttichomes Colours

Sådan høster du cannabisplanter

Når du har sikret dig, at dine cannabisplanter er modne, er det tid til at høste! Selvom de fleste dyrkere har deres helt egne måder at høste på, som kan variere lidt fra person til person, følger cannabishøstproceduren mere eller mindre disse grundlæggende principper:

  1. Beskæring af dine levende planter.
  2. Trim knopperne ved at fjerne de store vifteblade og sukkerblade (vådtrimning). Hvis du foretrækker at tørtrimme dine knopper, kan du springe dette trin over.
  3. Hæng hele planter eller separate grene til tørre i et mørkt, tørt rum.
  4. Trim vifte- og sukkerblade væk (du kan springe dette trin over, hvis du har vådtrimmet dine planter). Læs mere om forskellene og fordelene ved våd- vs. tørtrimning her.
  5. Hærd dine knopper i opbevaringsglas for at forbedre deres smag og styrke.
Vídeo aneu: 540076385

Det bedste tidspunkt at høste cannabisplanter

Når du ved, hvordan høsttidspunktet påvirker styrken og virkningerne af dine knopper, ved du også præcis, hvornår du skal høste dine planter ned for at sikre, at dine knopper har de virkninger, du vil have. Husk, at du generelt set får mere afslappende virkninger, jo senere du høster dine knopper. Klik her, hvis du vil vide mere om, hvorvidt du skal høste dine knopper tidligt eller sent i sæsonen.

Kan du høste cannabis med meldug?

Meldug er en form for svamp, der ofte angriber cannabis og andre planter. Som navnet antyder, danner det et hvidt, melagtigt pulver på cannabisblade og -blomster. Hvis det opdages på planter under den vegetative fase, kan det behandles, men hvis dine cannabisknopper er angrebet af meldug, når det er tid til høst, skal de kasseres, da de indeholder svampesporer, som kan være ekstremt skadelige for mennesker, hvis de indtages.

Hvis du opdager meldug i løbet af den vegetative fasen, skal du behandle dine planter hurtigst muligt med en kombination af insektsæbe og neemolie eller Propolix Fungicid. Se vores guide til forebyggelse og behandling af skimmelsvamp i cannabisplanter, hvor vi giver en detaljeret vejledning om, hvordan du afværger meldug og andre svampeinfektioner i cannabisplanter. Husk, at de fleste typer af skimmelsvamp er ekstremt effektive til at producere sporer, så det er vigtigt, at du følger instruktionerne i vores artikel til punkt og prikke for at minimere skaden.

Hvis du derimod opdager meldug på blomstrende cannabisplanter, er der ikke meget andet, du kan gøre end at fjerne de inficerede dele af planter for at undgå, at svampen spreder sig. Selvom nogle dyrkere forsøger at redde de knopper, der ikke er synligt angrebet af svampen, er det noget, vi kraftigt fraråder, da selv de knopper, der ikke synligt er angrebet, højst sandsynligt indeholder svampesporer.

When is My Cannabis Plant Ready for Harvest

Hvornår skal du høste cannabisfrø?

Selvom sinsemilla (dyrkning af planter uden frø) blev en revolution inden for dyrkningen af cannabisblomster til rekreativ og medicinsk brug, er det ikke alle cannabisplanter, der dyrkes for deres knopper. Avlere, frøbanker og hampefrøproducenter har brug for, at hunplanterne bestøves for. På samme måde som ubestøvede knopper skal cannabisplanter, der dyrkes for frø, også høstes på det rigtige tidspunkt for at sikre, at frøene er af højeste kvalitet.

Husk, at bestøvede cannabisblomster tager længere tid om at modne end ubestøvede blomster. Der er også mere plads til fejl ved høst af cannabisfrø, da høst af frø før de er modne kan påvirke deres spirehastighed. Den bedste måde at teste, om en bestøvet hunplante er klar til høst, er ved at inspicere et af plantens frø. Modne frø har en større, mere fyldig form og en mørkere brun farve med sorte tigerstriber. Umodne frø er derimod mindre og har en bleg grøn eller beige farve uden striber.

Sådan høster du cannabispollen

Selvom de fleste hobbydyrkere fjerner han- eller hermafroditplanter, har de stor værdi for cannabisavlere på grund af deres pollen, der kan indeholde genetikken til stærke, robuste hybrider. For at sikre, at det pollen, du høster, er af højeste kvalitet, er det vigtigt at indsamle det, så snart en hanplante åbner sine pollensække. Det sker som regel et par uger efter, at hanplanterne begynder at blomstre. Den nemmeste måde at høste pollen på er ved at fjerne hele knoppen på hanplanten og tørre dem i flere dage i en lufttæt beholder. De tørrede blomster kan derefter rystes over en mikrosi for at skille pollen fra plantematerialet. For at opbevare pollen bedst muligt og beskytte det mod fugt, er der mange avlere, der blander deres pollen med mel.

Hvad sker der, hvis du ikke høster cannabis?

Hvis cannabisplanter ikke høstes, fuldender de deres livscyklus, hvorefter de visner og dør. Når det sker ude i naturen, frigives frøene fra en bestøvet hunplante i luften og på jorden, hvor de så baner vejen for den kommende generation af cannabisplanter. Alle cannabisplanter har i øvrigt også et medfødt ønske om at reproducere. Når de ikke befrugtes med pollen fra hanplanter, bliver nogle planter stressede, og det kan resultere i hermafroditisme, som er en tilstand hvor de begynder at producere hanblomster i et desperat forsøg på at bestøve sig selv. Hvis det lykkes for planten at bestøve sig selv, udvikler den mindre værdifulde knopper, der indeholder et højt antal frø. Denne proces er almindeligvis kendt som "rodelization."

Høst dine afgrøder!

Nu ved du, hvordan du effektivt høster cannabisblomster, -frø og -pollen, så nu er det tid til at komme tilbage til din have. Sørg for at holde denne artikel ved hånden, så du nemt og hurtigt kan finde hjælp til at identificere modne cannabisblomster og høste dine knopper på det rigtige tidspunkt for at sikre, at de har den helt rigtige styrke og virkning. Husk også at bogmærke vores blog i din browser for at få flere tips om cannabisdyrkning.

Er du fyldt 18 år?

Indholdet på RoyaQueenSeeds.com er kun egnet til voksne og er forbeholdt myndige personer.

Sørg for, at du kender loven i dit land.

Når du klikker på ENTER, bekræfter
du, at
du er fyldt 18 år.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 ud af 5
ud af 37835 bedømmelser