Dyrkningsvejledning til cannabis af Royal Queen Seeds

By Max Sargent


VIGTIGHEDEN AF AT PASSE GODT PÅ DINE CANNABISKIMPLANTER

Efter spiring eller beskæring skal dit frø eller din klon have et sted at slå rod. Det primære mål for cannabisplanten i kimplantestadiet er at udvikle et sundt rodsystem. Hvis dine kimplanter allerede kæmper nu, kommer de højst sandsynligt aldrig til at klare sig godt, og det er endnu mere sandsynligt, at de ikke kan nå deres fulde potentiale. I værste fald dør kimplanterne, og dit dyrkningsprojekt er slut, før den overhovedet startede.

DE OPTIMALE BETINGELSER FOR KIMPLANTER

Cannabiskimplanter skal håndteres skånsomt. Pas på dine marihuanaplanter, som om de var dine børn. Hvis kimplanterne har brug for støtte, kan du bruge en tandstik eller en cocktailpind og blød plantetråd til at støtte dem med.

De fleste dyrkere bruger en lysplan på 18-6, og hvidt lys er bedst. Lyskilden skal være CFL, MH eller LED. Du kan også opnå gode resultater, hvis du har en solrig vindueskarm.

Rodsystemet udvikler sig i de mørke timer. Det er derfor, vi foretrækker en lysplan på 18-6 eller 20-4 fremfor en 24-timers lyscyklus. Kimplanter trives bedst, når den relative luftfugtighed ligger på ca. 70 %, og når temperaturen ligger mellem 20-24 grader. En propagator, et termo-hygrometer og en sprayflaske med vand er gode værktøjer, der kan hjælpe dig med at opfylde kimplantens behov.

Hvis din kimplante strækker sig eller hænger, kan det skyldes genetik. Det er dog ofte et tegn på, at vækstlampen er forkert placeret. En 250W CFL-pære med koldt, hvidt lys kan uden problemer hænge 15 cm over et dusin eller flere kimplanter, uden at bladene bliver afbrændte.

THE OPTIMAL CONDITIONS FOR SEEDLINGS

HVAD ER DET BEDSTE SUBSTRAT?

Vækstmediet skal være fugtigt, men det må ikke svømme i vand. Målet er at opnå en effektiv våd-tør-cyklus. Det er vigtigt, at du ikke falder for fristelsen til at overvande. Hvis du er i tvivl, kan du også vælge at dugge planterne med en sprayflaske. Du kan nemt mærke, hvor tørt vækstmediet er med fingrene. Sørg for, at du holder den relative luftfugtighed høj.

Før vi går i detaljer, vil vi lige understrege, at der er en vis risiko forbundet med at starte i én typpe vækstmedium og omplante den til et andet. Hold det simpelt og konsekvent. Du kan ikke starte kimplanterne i jord og senere ompotte dem i en DWC-potte.

TERNINGER, KOPPER OG SMÅ POTTER

Rockwoolsterninger og -blokke er lavet til hydroponiske dyrkere. Hvis du starter din kimplante i en lille terning, er det supernemt at omplante den senere. Du kan selv skære et stykke rockwool til i størrelse og plante frøet deri. Processen kan gentages uden at dine planter lider for meget stress.

Desværre er rockwool en rigtig dårlig idé for jorddyrkere, selv hvis blokkene holdes små. Blokken suger meget mere vand til sig end jorden omkring den, og du kan hurtigt få et problem med grøn, slamlignende algevækst. Nogle gange kan du muligvis slippe afsted med de bittesmå terninger, men hvorfor løbe risikoen?

Et godt drænet og iltrigt medium er den ideelle blanding, hvis du dyrker i jord og/eller kokosfibre. Disse to dyrkningsteknikker deler de fleste ligheder, når det kommer til kimplanter. Kokos- eller tørvterninger er nemme at bruge og er relativt billige. På samme måde som med rockwool kan du se, hvordan rødderne udvikler sig og vokser ud af terningen som spaghettilignende tråde. Både økologiske dyrkere og hydroavlere, der arbejder med kloner, opnår de bedste succesrater ved at starte med sådanne terninger.

Mange avler som dyrker i jord og kokosfibre bruger kopper eller små plastikpotter som startpotter, der typisk kan rumme 0,5-5 liter. Let gødet jord blandet med perlit eller kokosfibre blandet med 30-50 % perlit er de mest almindelige blandinger til kimplanter. Så længe bunden af beholderen har masser af drænhuller, og potterne kan rumme den nødvendige mængde substrat, er de ganske udmærkede startpotter. Du skal ikke være bange for at improvisere. Brug en nål til at prikke par huller i bunden af et papkrus, og så har du en fin begynderpotte.

THE OPTIMAL CONDITIONS FOR SEEDLINGS

HVORNÅR SKAL DU OMPLANTE DINE KIMPLANTER?

Det rigtige tidspunkt at omplante dine kimplanter på er lige før, de vokser ud af deres nuværende potter. Hvis du bruger terninger og ser, at rødderne begynder at stikke ud, er det tegn på, at det er tid til at ompotte. Hvis du bruger en kop eller en lille potte, er du afhængig af signalerne, der viser sig over jordoverfladen. Typisk er det tid, når omkredsen af de første ægte blade af kimplanten er større end omkredsen af potten. Vertikal vækst er også en oplagt indikator.

Du skal helst ikke vente alt for længe med at omplante. Rodbundne planter, hvor rødderne fylder hele potten, har brug for mere tid til at komme sig, og ofte er de permanent underudviklede. Generelt set tager det 7-10 dage for en kimplante at slå rod og vokse ud af små startpotter på 1 liter eller mindre.

SÅDAN OMPLANTER DU DINE KIMPLANTER

Terninger er de nemmeste at arbejde med. Du kan enten klippe et hul i en større blok, som den mindre terning passer ned i, eller lave et hul i vækstmediet med fingrene. Hvis du omplanter din kimplante i større potter, kræver det lidt mere finesse. For det første skal du ikke fylde din store potte helt til randen. Efterlad lidt plads, så du kan vande ordentligt senere. Hvis du fylder potten helt til toppen, løber vandet for det meste over og når ikke ned til rødderne.

Lav derefter et aftryk i din store potte ved hjælp af en anden lille potte eller brug potten med kimplanten i, hvis du ikke har andre. Før du gør det, skal du vande vækstmediet i den nye potte. På den måde får du et perfekt hul med den helt perfekte størrelse.

Det er bedst at vente, indtil vækstmediet i den lille potte er tørt, før du går i gang med at omplante. Våd jord kan nemt smuldre fra hinanden, og det er meget mere besværligt at fumle med mudder. Vend den tørre plante på hovedet, og bank let i bunden af potten. Tag fat i bunden af plantestænglen og lirk forsigtigt vækstmediet ud af potten i ét stykke. Du kan ikke undgå at spilde lidt jord i processen, men det betyder ikke så meget.

Anbring forsigtigt planten i den store potte med rødderne først. Erstat den spildte muldjord eller kokosfibre med en håndfuld eller to på toppen og vand substratet. Nu kender du hemmeligheden bag stressfri omplantning.

Transplant Cannabis Seedling

OMPOTTING VS. STORE POTTER FRA STARTEN

Hvis din endelige pottestørrelse er op til 11 liter, kan du også så frøet direkte i potten. Det kan dog kun lade sig gøre, hvis du dyrker frø. Kloner vil ikke slå rødder i så store potter. Til at begynde med vil kimplanter i store potter vokse langsommere end i mindre potter, men efter et par uger i den vegetative fase er der ikke nogen mærkbar forskel.

Hvis du ikke omplanter, undgår du risikoen forbundet med omplantningschok, men du begrænser samtidig dine cannabisplanters potentiale. Når det er sagt, er det nogle gange den bedste mulighed for automatisk blomstrende sorter med en kort livscyklus.

Medmindre du har begrænset plads at dyrke på, er større planter altid bedre end små planter. Hvis du er nybegynder, skal du dog ikke være bange for at omplante. Den eneste måde at lære på er ved at gøre det. Hvis du går og drømmer om at dyrke ægte marihuanamonstre, har du brug for at lære, hvordan du omplanter dine kimplanter.

Er du fyldt 18 år?

Indholdet på RoyaQueenSeeds.com er kun egnet til voksne og er forbeholdt myndige personer.

Sørg for, at du kender loven i dit land.

Når du klikker på ENTER, bekræfter
du, at
du er fyldt 18 år.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 ud af 5
ud af 37826 bedømmelser