Dyrkningsvejledning til cannabis af Royal Queen Seeds

By Steven Voser

Dyrkningsrapport: Purple Punch Automatic

Purple Punch Auto


Purple Punch er en populær, moderne hybrid, der er skabt af sorterne Larry OG og Granddaddy Purple. Royal Queen Seeds' Purple Punch Automatic byder på de samme aromaer og fysisk afslappende virkninger som originalen, men kommer i en enkel, hurtig og kompakt automatisk blomstrende version. Passer Purple Punch Automatic til dit næste dyrkningsprojekt? Læs min omfattende dyrkningsrapport nedenfor, og find ud af, om den er noget for dig.

Purple Punch Automatic: Udstyr

Jeg besluttede mig for at bruge en ret simpel opsætning til dyrkning af Purple Punch Auto, på samme måde som jeg tidligere har gjort med nogle af mine andre vækstrapporter. Her er listen over, hvad jeg brugte:

 • Telt: Secret Jardin DS120W 120 × 60 × 178
 • Lys: MIGRO 200+
 • Ventilation: Blauberg Turbo - E 100
 • Filter: Prima Klima filter PK 100/125
 • Ventilator: Oscillerende Koala Fan
 • Luftfugter: Beurer LB 45
 • Jord: Biobizz Light Mix
 • Potte: 11-liters AirPot
 • Næringsstoffer: Biobizz og RQS Økologisk næring
 • pH-opløsning: Plagron Lemon Kick

Bemærk! Vandet, hvor jeg bor, er ret basisk, så jeg bruger Plagron Lemon Kick til at bringe pH-værdien ned til et sted mellem 6-6,5. Jeg lader også mit vand stå i åbne beholdere i mindst 24 timer, før jeg bruger det for reducere indholdet af klor (som skader rødder og naturlige jordorganismer).

Purple Punch Automatisk: Kimplantestadiet (uge 1)

Jeg valgte at spire mine Purple Punch Auto frø direkte i deres vækstmedium. Selvom det på ingen måde er nødvendigt, har jeg fundet ud af, at ved at spire autofrøene direkte i jorden (i stedet for i et fugtet klæde eller vand) reduceres stress under den altafgørende kimplantefase.

For at sætte gang i tingene forberedte jeg 2x 11 liters AirPots med følgende jordblanding:

Bemærk! For at sikre, at alle mine jordingredienser var godt blandede, fyldte jeg først mine potter halvt med Biobizz-blandingen og tilføjede derefter næringspillerne, Rhizobacter og mycorrhiza. Jeg blandede derefter alt sammen med hænderne og tilføjede gradvist mere jord, samtidig med at jeg sørgede for at blande det hele jævnt. Da min jord var klar, gennemvædede jeg den med rigeligt pH-reguleret, ikke-kloreret vand.

Spiring af Purple Punch Automatic-frø

Efter at have forberedt min jordblanding lavede jeg et lille hul (cirka 2 cm dybt) i midten af hver potte. For at fremme spiringshastigheden og en stærkere rodvækst dryssede jeg også 1 g Royal Queen Seeds Easy Roots Mycorrhiza Mix ned i hullet, før jeg lagde frøene ned og forsigtigt dækkede dem med jord. Jeg vandede dem let for at udløse spiring, mærkede potterne og flyttede dem ind i deres nye hjem på Butterfly Farm.

For at sikre hurtigere spiring og for at fremme væksten af stærke kimplanter brugte jeg følgende opsætning under kimplantefasen:

 • Lys: Jeg placerede mine lys 35 cm over toppen mine AirPots og havde dem tændt i 24 timer for at maksimere fotosyntesen tidligt.
 • Miljø: I hele uge 1 holdt jeg temperaturen i mit telt på mellem 23-25 grader og den relative luftfugtighed på 45-60%. Både temperaturen og luftfugtigheden i mit telt lå lidt i den lave ende de første to dage, men jeg nåede mine mål på dag 4.
 • Næringsstoffer: Ingen.
 • Vand: Jeg sprøjtede mine frø flere gange i løbet af de første tre dage for at sikre, at jorden ikke tørrede ud.

Det første Purple Punch Auto-frø spirede på dag 4. Da det andet frø ikke spirede, forberedte jeg et reservefrø, som jeg spirede på en fugtet vatrondel. På dag 7 var det andet frø stadig ikke begyndt at spire, så jeg plantede i stedet mit spirede reservefrø i den anden potte. På dag 9 var den nye kimplante dukket op af jorden. Begge kimplanter så ud til at være robuste og havde udviklet lyse, grønne kimblade. 13 dage efter spiring havde begge Purple Punch Auto-kimplanter udviklet to sæt ægte blade og var nu officielt trådt ind i den vegetative fase.

Dyrkningsrapport: Purple Punch Automatic

Purple Punch Automatic: Den vegetative fase (uge 2, 3 og 4)

Begge mine Purple Punch Automatic-planter var på det vegetative stadie i 3 uger. Nedenfor kan du se min detaljerede beskrivelse af dyrkningsprocessen under den vegetative fase uge for uge.

Uge 2

Hen mod slutningen af mine planters første uge i den vegetative fase så mine Purple Punch Auto-planter sunde og stærke ud. Purple Punch #1 (den første plante, der spirede) blev 11 cm høj, mens Purple Punch #2 (reservefrøet) nåede op på 7 cm. Uge 2 foregik sådan:

 • Lys: Det samme som i uge 1 (24 timers lys med lampen placeret 35 cm over toppen af planterne).
 • Miljø: Temperaturen i mit telt lå på 23 grader, og jeg brugte en luftfugter til at holde luftfugtigheden på mellem 50-60%.
 • Næringsstoffer: Jeg brugte Biobizz Root-Juice på dag 3. Hver plante fik 1 ml Root-Juice opløst i 1 liter vand.
 • Vand: Jeg vandede begge Purple Punch Auto-planter én gang på dag 7. Hver plante fik 1,5 liter vand (pH 6,3).
Dyrkningsrapport: Purple Punch Automatic

Uge 3

Den anden uge af den vegetative fase var ret ligetil. Begge mine Purple Punch Auto-planter voksede fint, og de begyndte endda at udvikle nogle små blomster i slutningen af ugen. Begge planter blev dobbelt så store: Purple Punch #1 nåede op på 23 cm og Purple Punch #2 kom op på 15 cm. Purple Punch #1 udviklede en gul farve på spidserne og i kanterne af bladene (se billeder), som jeg endnu ikke helt kendte årsagen til.

 • Lys: Det samme som uge 1.
 • Miljø: Temperaturen i mit telt i lå på 23,5-25 grader, og luftfugtigheden lå på 40-49%.
 • Næringsstoffer: Ingen.
 • Vand: Jeg vandede begge Purple Punch Auto-planter på dag 14.
Dyrkningsrapport: Purple Punch Automatic

Uge 4

Mine Purple Punch Auto-planter blev større og støre i løbet af deres sidste uge af den vegetative fase. I slutningen af ugen var Purple Punch #1 nået op på 50 cm, mens Purple Punch #2 var blevet 30 cm høj (det er acceptabelt, da dette frø fik en lidt forsinket start). Begge planter havde også udviklet deres første knopper i slutningen af ugen. Purple Punch #1 havde stadig gule områder på bladene, og jeg tror, at det muligvis er genetisk, da de to andre planter i teltet ikke viste lignende tegn.

 • Lys: Det samme som uge 1, men jeg reducerede lyset til 80%.
 • Miljø: Temperaturen i mit telt lå på ca. 24 grader. Luftfugtigheden faldt fra 40% til 35% i løbet af ugen, så jeg satte luftfugteren i gang igen.
 • Vand/næringsstoffer: I løbet af ugen fodrede/vandede jeg mine planter 3 gange:

På dag 15 opløste jeg 1x RQS Easy Grow-næringstablet i 6 liter vand og gav hver plante 2 liter vand hver. På dag 18 vandede jeg mine planter uden næringsstoffer, og på dag 21 fodrede jeg mine planter igen, men denne gang brugte jeg General Hydroponics CaMg+ (1,5 ml/l), Biobizz Bio Heaven (2 ml/l), Bio Grow (2 ml/l), Acti Vera (2ml/l) og Alg-A-Mix (2ml/l).

Dyrkningsrapport: Purple Punch Automatic

Purple Punch Automatic: Blomstringsfasen (uge 5-11)

Begge mine Purple Punch Automatic-planter begyndte at blomstre hen mod slutningen af den fjerde uge efter spiring. Blomstringsfasen varede i 7 uger. Her er et nærmere kig på Purple Punch Autos blomstringsfase.

Uge 5

I slutningen af uge 5 havde mine Purple Punch Auto-planter strakt sig markant. Purple Punch #1 nåede op på 66 cm, og Purple Punch #2 var blevet 54 cm høj. Begge planter udviklede også masser af sunde blade, og selvom jeg godt ved, at nogle avlere vælger at afløve deres autoer, har jeg valgt ikke at gøre det endnu.

Begge mine Purple Punch-planter så også ud til at reagere godt på de næringsstoffer, jeg havde fodret dem med i uge 4, især sammenlignet med deres Watermelon-nabo, som virkede lidt stresset efter den sidste fodring. Purple Punch #1 havde stadig gule bladspidser, hvilket jeg fortsat tror er en genetisk ting.

 • Lys: Jeg ændrede mit lysskema til 20/4, og jeg holdt min lampe 35 cm over kronen på mine planter.
 • Miljø: Temperaturerne i mit telt nåede op på 25 grader, når lyset var tændt og ned på 20 grader, når lyset var slukket. Den relative luftfugtighed forblev mellem 40-43%.
 • Vand/næringsstoffer: Jeg vandede mine planter 3 gange og gav dem 2 liter vand hver gang. På dag 21 fodrede jeg dem med 1,5 ml/l General Hydroponics CaMg+. På dag 25 vandede jeg planterne igen, men denne gang tilsatte jeg 1ml/l CaMg+ og 1ml/l Biobizz Bloom. På dag 27 vandede jeg mine planter uden næringsstoffer.
Dyrkningsrapport: Purple Punch Automatic

Uge 6

I denne uge fortsatte mine planter med at blomstre pænt, og Purple Punch #2 indhentede endelig Purple Punch #1 størrelsesmæssigt, så nu havde jeg endelig fået en pæn, jævnt plantekrone i mit telt. Purple Punch #1 blev ikke højere i løbet af ugen, og det er et tegn på, at den er godt i gang med blomstringsfasen, hvor den fokuserer al sin energi på at udvikle blomster. Begge planter havde fået en flot, tyk krone (som jeg overvejer at udtynde lidt), og de begyndte begge at udvikle flotte runde knopper.

 • Lys: Det samme som i uge 5.
 • Miljø: Temperaturerne holdt sig på 25 grader, når lyet var tændt lys og 20 grader, når lyset var slukket. Luftfugtigheden derimod faldt betydeligt fra 42% på dag 29 til 35% på dag 32, og derefter røg den op på 39% på dag 35.
 • Vand/Næringsstoffer: Jeg vandede mine Purple Punch Auto-planter 3 gange i uge 6. På dag 29 opløste jeg 1 RQS Easy Bloom-tablet i 7 liter vand, som jeg fordelte jævnt mellem alle 3 planter. På dag 32 gav jeg begge Purple Punch Auto-planter ca. 2 liter vand, som indeholdt 1 ml/l Biobizz Bio Bloom. På dag 35 gav jeg alle mine planter almindeligt pH-reguleret vand.
Dyrkningsrapport: Purple Punch Automatic

Uge 7

I slutningen af uge 7 var begge Purple Punch Auto-planter nået op på 67 cm i højden (lidt højere end ugen før). De så flotte og sunde ud med mørke, lækre blade. De udviklede også flotte runde knopper med røde pistiller og et sukkeragtigt lag af klare, men allerede aromatiske, trichomer.

 • Lys: Det samme som i uge 6.
 • Miljø: I uge 7 lå temperaturen i mit telt på ca. 25 grader om dagen og 21 grader, når lyset var slukket. Luftfugtigheden lå på 41% i starten af ugen og faldt til 39% i slutningen af ugen.
 • Vand/Næringsstoffer: På dag 37 opløste jeg 1 RQS Easy Bloom Booster-tablet i 7 liter vand, som jeg fordelte ligeligt mellem de 3 planter i teltet. På dag 41 vandede jeg hver plante med 2 liter vand, som jeg havde beriget med 1ml/l CaMg+ og 2ml/l Biobizz Bio Bloom.
 • Pantetræning: Jeg afløvede alle 3 planter i mit telt på dag 42. Jeg fjernede de ældre og store blade fra de nederste grene af begge Purple Punch Auto-planter og fjernede de syge blade på min Watermelon-plante (som havde udviklet gule blade med brune pletter).
Dyrkningsrapport: Purple Punch Automatic

Uge 8

Endnu en uge med blomstring og jeg må sige, at jeg er meget imponeret over udseendet og duften af Purple Punch Auto. Begge planter har udviklet lidt gult løv, hvilket er et tegn på, at de nærmer sig de sidste uger af deres livscyklus. Deres blomster bliver mere og mere modne og udvikle store, svulmende knopper med et frostagtigt lag af lækre trichomer og flere røde pistiller.

 • Lys: Det samme som i uge 7.
 • Miljø: Temperaturer lå på 25 grader, når lyset var tændt og 23 grader, når det var slukket. Luftfugtigheden lå på ca. 40% hele ugen med mindre ubetydelige udsving.
 • Vand/Næringsstoffer: På dag 44 gav jeg begge planter 2 liter pH-reguleret vand. På dag 46 fodrede jeg dem en sidste gang med Biobizz Bio Bloom (2ml/l). Fra nu og frem til høst fik de kun vand.
Dyrkningsrapport: Purple Punch Automatic

Uge 9

Baseret på udseendet af mine Purple Punch Automatic-planter i denne uge gætter jeg på, at der er ca. 2 uger tilbage inden høst. Begge planter ser meget sunde ud, og de udvikler flere og flere gule blade, efterhånden som de opbruge deres næringsdepoter for at sætte skub i væksten af blomsterne. Knopperne på begge planter er pæne og tætte, og de udvikler flere og flere røde pistiller. Knopperne føles dejlige og hårde at røre ved og frigiver en lækker aroma. Jeg brugte et mikroskop til at holde øje med udviklingen af trichomer, som stadig er mere eller mindre klare på dette stadium.

 • Lys: Det samme som i uge 8.
 • Miljø: 25 grader, når lyset er tændt og 22 grader, når det er slukket. Luftfugtigheden startede på 38% og faldt til 34% i slutningen af ugen.
 • Vand: Jeg vandede mine planter 3 gange i denne uge, hvor jeg gav hver plante 2,3 liter hver.
Dyrkningsrapport: Purple Punch Automatic

Uge 10

Høsttiden nærmer sig med hastige skridt, og jeg er stadig imponeret over både udseendet og duften af mine Purple Punch Auto-planter. Som du kan se på billederne fra denne uge, er knopperne flotte og fede, og de har endda udviklet de smukke lilla nuancer, som mange af os elsker. Både Purple Punch #1 og #2 producerer masser af harpiks, og deres gyldne blade er et godt tegn på, at de opbruger deres sidste næringsstoflagre, så de kan producere en glat og lækker rygeoplevelse.

 • Lys: Det samme som i uge 9.
 • Miljø: 25 grader, når lyset er tændt og 22 grader, når det er slukket. Luftfugtigheden lå på 32% i begyndelsen af ugen og 36% hen mod slutningen.
 • Vand/næringsstoffer: Jeg vandede mine planter 2 gange i denne uge. Hver plante fik 2,3 liter vand begge gange.

Uge 11

I alt 80 dage efter spiring er mine Purple Punch Automatic-planter endelig klar til høst. Selvom jeg stødte på lidt problemer med at spire et af frøene, må jeg sige, at denne sort overgik alle mine forventninger. Autoer bliver ofte kritiseret for deres lille størrelse og mangel på styrke, men Purple Punch Auto fra RQS ser ud til at levere på begge fronter. Jeg kan stadig ikke bekræfte, hvor kraftfuld denne sort er, da jeg stadig mangler at tørre og hærde mine knopper, men baseret den store mængde af harpiks på blomsterne og deres lækre aroma er jeg ikke et øjeblik i tvivl om, at resultatet bliver fremragende.

Da jeg havde taget de sidste billeder af planterne, klippede jeg dem i bunden af stilkene og hængte dem til tørre i mit telt med hovedet nedad. Temperaturen i teltet lå på 25 grader, og luftfugtigheden lå lige under 40%.

Dyrkningsrapport: Purple Punch Automatic

Anmeldelse af Purple Punch Automatic efter høst

Efter ca. to ugers tørring kan jeg nu endelig fylde mine hærdningsglas med Purple Punch Auto-knopper. Indtil videre må jeg sige, at det har været min foretrukne sort at dyrke på Butterfly Farm. Da planterne blev op til 70 cm høje, fungerede de perfekt i mit lille telt, og jeg vil helt klart anbefale dem til alle med et lignende setup.

De fysiske egenskaber ved begge Purple Punch Automatic-planter var ret ens, men deres knopper var lidt forskellige. Den ene plante producerede mindre, tættere blomster, mens knopperne på den anden var lidt mere aflange. Uanset hvad, så havde knopperne alle en solid struktur og masser af aromatisk harpiks. Efter en hurtig smagstest kan jeg helt klart sige, at mine antagelser om styrken og smagen af Purple Punch Auto var spot on. Denne kompakte auto giver kraftfulde fysiske virkninger, der er perfekte til afslapning. Purple Punch Auto har en sød bærlignende aroma, og jeg fik et meget respektabelt udbytte på ca. 70 gram tørrede knopper pr. plante.

Alt i alt kan jeg varmt anbefale denne sort til enhver dyrker/ryger. Purple Punch Autos vækstegenskaber er ideelle til små indendørs dyrkningsprojekter, og dens aromaer, smag og styrke er helt i top.

Purple Punch Auto
Purple Punch x Old Skunk Auto
350 - 400 gr/m2
60 - 100 cm
7 - 8 uger
THC: 19%
20% Sativa, 75% Indica, 5% Ruderalis
80 - 130 gr/plant
80 - 120 cm
9-10 Uger efter spiring
Fysisk afslappende

Køb Purple Punch Auto

Er du fyldt 18 år?

Indholdet på RoyaQueenSeeds.com er kun egnet til voksne og er forbeholdt myndige personer.

Sørg for, at du kender loven i dit land.

Når du klikker på ENTER, bekræfter
du, at
du er fyldt 18 år.

Grow Guide Topic Finder

Kategorier
eKomi silver seal
4.7 ud af 5
ud af 37835 bedømmelser