Dyrkningsvejledning til cannabis af Royal Queen Seeds

By Luke Sholl


Automatisk blomstrende cannabissorter er fantastiske. De vokser hurtigt, er nemme at holde, og så passer de stort set ind overalt takket være deres kompakte størrelse. Selvom automatisk blomstrende planter er gode til indendørs dyrkning, kan du få mest muligt ud af dem, hvis du dyrker dem udendørs, hvor de kan få en kærlig, hjælpende hånd fra naturen.

For bare et par år tilbage var der mange dyrkere, der ikke regnede automatisk blomstrende sorter for noget særligt. De blev anset som planter til nybegyndere, da de første automatisk blomstrende varianter ikke helt kunne matche udbyttet, aromaen og styrken af de fotoperiodiske sorter. Men det har ændret sig markant i de senere år. Moderne auto-planter byder på store udbytter, og kvaliteten af deres knopper kan snildt konkurrere med de fotoperiodiske sorter. Det er ikke nogen dum idé at dyrker disse sorter udendørs, hvis du vil have mest muligt ud af deres nøgleegenskaber. Her kan du se nogle af fordelene ved at dyrke dine autoer udendørs:

  • Sollys betyder bedre udbytte og federe knopper
  • Du kan opnå flere høste i løbet af en enkelt dyrkningssæson
  • Du kan dyrke dem udendørs når som helst på året (afhængigt af vejret)
  • De er mere modstandsdygtige overfor skadedyr på grund af deres hurtige vækstcyklus
  • De kan dyrkes på meget lidt plads på din altan, terrasse eller i din have
  • De er perfekte til diskrete udendørs dyrkning/guerillaprojekter på grund af deres lille størrelse

Før du starter – Planlægning af din udendørs auto-dyrkning

En af fordelene ved autoer er deres hurtige vækstcyklus. Nogle automatisk blomstrende sorter kan levere varen allerede 50-55 dage fra det øjeblik, du planter dine frø. Selvom deres meget hurtige vækstcyklus normalt er en fordel, betyder det også, at autoer er knapt så tilgivende, hvis du begår visse fejl under dyrkningen. Du har ganske simpelt ikke tid nok til at rette op på tingene igen på samme måde, som hvis du dyrker fotoperiodiske planter. Og hvis der opstår større problemer i løbet af deres korte levetid, som fx sygdom, overvanding, skadedyrsangreb osv., vil det i høj grad reducere dit udbytte.

For at undgå dette, skal du planlægge dit automatisk blomstrende udendørsprojekt omhyggeligt, så dine planter kan nå deres fulde potentiale på den korte tid, de har til rådighed. Først og fremmest skal du overveje placering.

Hvordan er klimaet? Vil du så dine frø direkte i et havebede eller i potter? Hvilken type næringsstoffer vil du bruge? Får dine planter nok sollys? Er du i stand til at passe og pleje dine planter, eller dyrker du et fjerntliggende sted, hvor du ikke kan besøge dem så tit?

Hvis du fx bor i et koldere, mere regnfuldt klima, er det en god idé at vælge en automatisk blomstrende sorte, der ikke har noget imod køligere temperaturer, og som samtidig er modstandsdygtig over for skimmelsvamp. Selv disse simple overvejelser kan være nok til at optimere dine planters vækst og undgå katastrofer.

Video id: 484519466

Hvornår skal du plante dine auto-planter udendørs?

Fotoperiodiske cannabisplanter er afhængig af naturlige dagslystimer under den vegetative og blomstrende fase. Disse frø plantes normalt i det sene forår, og de holder sig i den vegetative fase frem til sensommer, når de kortere dage, tvinger dem til at blomstre. De er klar til høst i slutningen af sommeren/begyndelsen af efteråret.

Det fantastiske ved automatisk blomstrende cannabissorter er, at de ikke er afhængige af antallet af dagtimer, hvilket betyder, at du kan plante og høste auto-sorter, når som helst du vil. Hvis du bor i et klima uden frostgrader, som fx i Middelhavsområdet, kan du i princippet dyrke automatisk blomstrende sorter året rundt.

Men husk, at cannabisplanter trives bedst, når de kan få mindst 10-12 timers sollys hver dag, og det gælder også de automatisk blomstrende planter. Derfor er det stadig bedst at plante frø om foråret fra slutningen af april til begyndelsen af maj, hvis du bor i Europa. På det tidspunkt er dagene allerede længere, og det vil gavne dine planters vækst. Du kan så høste i slutningen af juli og starte endnu et dyrkningsprojekt i begyndelsen af august, som så er klar i oktober måned. Hvis du tilfældigvis lever i et varmt klima uden frostgrader, kan du høste op til fire gange på et år!

Hvis du bor længere mod nord, er det bedst at undgå årets koldeste og mest regnfulde måneder. I disse klimaer kan du plante dine automatisk blomstrende sorter i det sene forår, når du ved, at der ikke er risiko for frost. Det nøjagtige tidspunkt afhænger af, hvor du bor, og det kan variere fra april til begyndelsen af juni. Kortere somre i et koldere klima er altså også en faktor, du skal overveje. Du bør heller ikke så dine frø for sent, da du helst skal undgå, at dine cannabisplanter blomstrer i regntiden. Bor du et sted med et regnfuldt efterår, kan det være godt at plante i begyndelsen af juni, så du kan høste sidst i august. På denne måde slipper du for det dårlige vejr, så dine knopper ikke bliver angrebet af skimmelsvamp og mugner.

Kort sagt: Det bedste tidspunkt at plante i afhænger af klimaet du dyrker i. Sørg for, at dine planter kan få masser af sollys, og undgå frost og for meget regn.

Xylem

Sådan dyrker du dine automatisk blomstrende sorter udendørs

Nu om disse dage kan du finde mange fantastiske varianter af automatisk blomstrende cannabisfrø. Tjek Royal AK Automatic, Amnesia Haze Automatic, Northern Light Automatic og de mange andre fantastiske auto-frø fra Royal Queen Seeds. Når du har fundet en sort, du kan lide – en, der kan trives godt i dit klima – er du klar til at komme i gang med dit udendørs dyrkningsprojekt.

1. Spir dine automatisk blomstrende frø

Germinate

Du kan spire dine automatisk blomstrende cannabisfrø på samme måde som fotoperiodiske frø. Nogle dyrkere foretrækker spire frøene ved hjælp af køkkenrullemetoden eller ved at putte frøet i et glas vand. Men du kan også så dine frø direkte i deres endelige potter. Husk, at det ikke anbefales at omplante automatisk blomstrende cannabis, da det kan bremse planternes vækst, når de flyttes fra en mindre til en større potte. Da væksttiden for autoer allerede er begrænset, og omplantning kan reducere dit udbytte, skal du helst undgå dette.

Hvis du vil opnå de bedste resultater med spiring af dine automatisk blomstrende frø, anbefaler vi Startpakken til Automatisk blomstrende. Denne pakke indeholder alt, hvad du behøver, for at kunne give dine cannabisplanter den bedst mulige start på livet.

2. Forbered din plantepotte eller dyrkningssted

Planting containers

Hvis du dyrker din auto-planter i en potte, skal du sørge for at vælge en potte, der er stor nok. Selvom automatisk blomstrende sorter normalt kan klare sig godt i mindre potter sammenlignet med nogle af de større fotoperiodiske sorter, er det bedst ikke at begrænse deres vækst. En potte på 7-15 liter, er passende. Husk på, at den potte, du vælger, skal kunne rumme din fuldvoksne plante.

Hvis du ikke bruger en potte men i stedet vælger at så dit frø direkte i jorden, skal du være opmærksom på, at den udendørs jord på dit valgte sted muligvis ikke er optimal. Den naturlige jord indeholder højst sandsynligt ikke tilstrækkelige mængder næringsstoffer, og den kan dræne dårligt og/eller indeholde skadelige mikroorganismer, der kan have en negativ indvirkning på væksten af din plante. Derfor vælger de fleste udendørsavlere at grave et hul til deres udendørsplanter først, som de så fylder med et passende substrat, før de planter deres frø.

3. Vanding og næringsstoffer til dine udendørs automatisk blomstrende cannabisplanter

Watering

Da autoer normalt ikke bliver særlig store, har de ikke brug for så meget vand som en stor fotoperiodisk sativa-plante, men du skal stadig sikre dig, at din udendørs auto har rigeligt at drikke. Hvor meget og hvor ofte, du skal vande, afhænger igen af dit klima og den specifikke plantes behov. Ligesom med enhver anden form for cannabisdyrkning, er det især vigtigt at undgå overvanding, selvom undervanding selvfølgelig heller ikke er godt.

Når det kommer til næringsstoffer, skal du også være forsigtig med, hvor meget du fodrer din plante. Du kan altid starte med en ½ eller ¾ af dosen for at sikre, at du ikke overfodrer dine planter. Du kan også overveje at bruge næringsstoffer, der frigives langsomt. De kan være perfekte, når du dyrker udendørs på et sted, som du ikke kan besøge så tit. Når du ændrer dit substrat med næringsstoffer, der frigives langsomt, får din plante alt, hvad den har brug for, og du behøver ikke at døje med at fodre den igen. Alt du skal gøre er vande.

4. Høst af dine planter

Harvesting

Nogle auto-knopper kan være klar i løbet af kun 50-60 dage, men der findes også sorter, der har brug for op til 80 dage. Ligesom med fotoperiodiske sorter, kan du se, at høsttiden nærmer sig, når de hvide pistiller på knopperne begynder at blive brune. Hvis du vil være helt sikker på at høste på det helt rigtige tidspunkt, skal du undersøge trichomerne på din cannabisplante. Trichomerne er små, svampeformede strukturer på knopperne og sukkerbladene af din plante. Til at starte med er trichomerne krystalklare. Senere i blomstringsfasen får trichomerne en mælkehvid farve, og omkring høsttidspunktet skifter de til en ravgul farve. Du kan ikke se trichomerne ordentligt med det blotte øje, så brug en urmagerlup for at få et nærmere kig. Dyrkere høster som regel, når en vis procentdel af trichomernes små "boblehoveder" bliver ravgule. På dette tidspunkt begynder bladene på din plante normalt også at blive gule.

Når du er klar til at høste, skal du hurtigt klippe grenene med knopperne af din plante. Spild ikke en masse tid på dette, hvis du vil undgå at tiltrække uønsket opmærksomhed. Når du har fået din høst sikkert i hus derhjemme, kan du begynde at trimme knopperne yderligere. Alternativt kan du hænge grenene til tørre med knopperne på.


Der er naturligvis også ulemper ved at dyrke udendørs. Et af problemerne er, at nogen kan opdage din cannabis ude i naturen, men der er også risiko for, at dyr og insekter angriber din afgrøde. Her kan du se, hvad du kan gøre ved det.

🐞SKADEDYR
Heldigvis er automatisk blomstrende cannabissorter mindre tilbøjelige til at blive angrebet af skadedyr og insekter. Faktisk findes der automatisk blomstrende sorter, som specifikt er avlet til at være modstandsdygtige over for skimmelsvamp og skadedyr. Derudover har insekterne ofte ikke tid nok til at udvikle sig til de helt store problemer på grund af autoernes kortere livscyklusser. Hvis du opdager, at din planter er blevet angrebet af insekter som fx bladlus eller mellus, findes der forskellige ikkesyntetiske løsninger, du kan prøve: insekticid sæbe og neemolie kan håndtere de fleste af de mest almindelige cannabisskadedyr på en sikker og naturlig måde.
🐦DYR, SOM SPISER DINE PLANTER
Hvis du dyrker udendørs, er der også større risiko for, at dine planter tiltrækker dyr som fugle, katte eller hjorte. Hvis du dyrker et sted, hvor der strejfer dyr omkring, som elsker at gnaske løs på cannabisplanter, kan du beskytte dine planter med bure lavet af hønsetråd eller bambuspæle.
🕵️ANDRE MENNESKER KAN OPDAGE DINE PLANTER
Din dyrebare planter kan også være i fare, hvis de bliver opdaget af forbipasserende. Dine planter kan blive stjålet, men du kan også komme i problemer, fordi du dyrker cannabis. Da automatisk blomstrende cannabisplanter er mindre i størrelsen, reducerer de allerede risikoen for, at dine planter bliver fundet. For at reducere risikoen yderligere, skal du vælge et fjerntliggende dyrkningssted, der ligger længere væk fra stier og andre offentlige steder, hvor det er mere usandsynligt, at nogen kommer forbi. En anden fordel er, at automatisk blomstrende sorter afgiver mindre lugt, og derfor er det nemmere at holde dit udendørs dyrkningsprojekt skjult. Når du planter dine cannabisplanter sammen med ledsagerplanter som fx urter, blomster eller grøntsager, camouflerer du ikke kun dine planter. Du er også bedre stillet mod skadedyr, og samtidig forbedrer du jorden omkring dine planter.

Disse tips kan forhåbentlig hjælpe dig til at opnå en flot og lækker høst fra din automatisk blomstrende cannabis udendørs.

Rigtig god fornøjelse!

Er du fyldt 18 år?

Indholdet på RoyaQueenSeeds.com er kun egnet til voksne og er forbeholdt myndige personer.

Sørg for, at du kender loven i dit land.

Når du klikker på ENTER, bekræfter
du, at
du er fyldt 18 år.

Emnefinder

eKomi silver seal
4.7 ud af 5
ud af 37803 bedømmelser