Dyrkningsvejledning til cannabis af Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter


Automatisk blomstrende cannabissorter er kendte for at være den nemmeste mulighed, når det kommer til dyrkning af cannabis. Deres hårdføre natur, hurtige vækstegenskaber og evne til at blomstre uden ændring af lysforhold gør dem til det perfekte valg for både begyndere og garvede dyrkere. Disse robuste sorter kræver ofte meget lidt vedligeholdelse, og samtidig er det temmelig overbærende, hvis du begår et par fejl undervejs. Der er dog et par ting, du skal sørge for at opfylde, hvis du er på jagt efter det optimale udbytte og bedste kvalitet. En af disse ting er jorden, du bruger.

Automatisk blomstrende sorter indeholder gener fra ruderalis, som er en cannabisunderart, der udviklede og tilpassede sig de ekstreme vejrforhold og lyscyklusser på den nordlige halvkugle. Disse tilpasninger har gjort dem utrolig hårdføre, og det betyder at de automatisk blomstrende sorter ikke er kræsne med hensyn til jorden, de vokser i. For at hjælpe dem med at opnå deres fulde potentiale, skal du dog bruge en optimal jordblanding.

Let og luftig jord

Automatisk blomstrende sorter foretrækker let og luftig jord med færre næringsstoffer, end de fotoperiodiske sorter foretrækker. Det er bedst at købe specialbladet let jord til cannabis (fx Lightmix) eller at lave din egen jordblanding, i stedet for at købe en færdigblanding fra havecentret, da disse jordblandinger kan indeholde for høje mængder næringsstoffer som nitrogen.

Tung pottejord stresser automatisk blomstrende planter, og det forhindrer deres rødder i at få tilstrækkelige mængder ilt. Rødderne kan også have svært ved at trænge igennem og vokse gennem et tungt vækstmedium.

Denne grundlæggende opskrift giver dig en jordblanding, som indeholder tilstrækkelige mængder af næringsstoffer samt materialer, der hjælper med at gøre jordmediet mere luftigt.

  • 3 dele tørvemos
  • 3 dele kompost
The Best Soil For Growing Autoflowering Cannabis
  • 2 dele perlit (fugtet på forhånd)
  • 1 del vermiculit (fugtet på forhånd)
The Best Soil For Growing Autoflowering Cannabis

Spar på gødningen

Automatisk blomstrende sorter er normalt lave og kompakte, et genetisk karaktertræk, der stammer fra ruderalis-underarten. Denne egenskab, tilsammen med deres hurtige væksttider, betyder, at automatisk blomstrende sorter faktisk ikke har brug for så mange yderligere næringsstoffer.

De fleste autoer holder sig i den vegetative fase i en meget kort periode. Det betyder, at de ikke har brug for enorme mængder vegetabilske næringsstoffer som nitrogen. Hvis de får for meget, kan det faktisk kvæle de automatisk blomstrende sorter, så hold igen med næringsstofferne.

I kimplantefasen har dine auto-planter ikke brug for næringsstoffer. Du kan begynde at supplere med næringsstoffer ca. 2 uger fremme i dyrkningsprocessen, men du bør holde dig til let fodring for at undgå at beskadige dine planter.

Selv under blomstringsfasen har de automatisk blomstrende sorter ikke brug for enorme mængder ekstra mad. Du kan dog stadig bruge næringsstoffer til blomstring og boostere, men sørg for, at du ikke overdriver. Hold godt øje med din plante, og tilføj kun ekstra næringsstoffer, når det er absolut nødvendigt.

Jordens pH

pH-skalaen kan bruges til at bestemme surhedsgrad eller alkalitet af et stof. Skalaen har 14 værdier, hvor 7 er neutralt, tal lavere end 7 betyder, at stoffet er surt, og tal over 7, betyder at et stof er basisk. pH-værdien af jorden kan variere, og forskellige planter trives under forskellige værdier. Ligesom de fotoperiodiske varianter foretrækker de automatisk blomstrende sorter et lettere surt vækstmedium.

Du skal helst forsøge at holde jorden inden for et optimalt pH-område på 6,0-6,5. Hvis du køber din jord, skal du sørge for, at produktet har den egnede surhedsgrad. Hvis du har brug for at regulere pH-værdien i din jord, findes der adskillige produkter, der kan bruges.

PH Soil Cannabis

Mikroorganismer

Jorden, som dine auto-planter vokser i, er ikke bare et vækstmedium, hvor rødderne bor, mens planten vokser — det er meget mere end det. Jorden er et mangfoldigt og levende netværk, som omfatter både symbiotiske organismer og skadedyr.

Uanset om du dyrker dine planter indendørs i et dyrkningsrum eller -telt, eller udendørs i drivhuse eller havebede, kan du supplere planternes jord med gavnlige mikroorganismer.

De fleste dyrkere ved, at der findes masser af skadedyr , som elsker at mæske sig med friske cannabisblade, rødder, stængler og blomster, især hvis du dyrker ude i det fri. De kommer i alle former og størrelser, og mange af dem opholder sig i jorden. Parasitære nematoder kan være et stort problem, da de spiser cannabisrødderne både indefra og udefra.

Avlere kan supplere deres jord med rovnematoder, der lever af disse parasitter, og som derved reducerer antallet i rhizomet.

En anden mikroorganisme, der vil gavne jorden af dine automatisk blomstrende planter, er mykorrhizasvampe. Disse svampetyper danner et symbiotisk forhold til dine planters rødder. Rødderne af cannabisplanter udskiller forskellige stoffer, herunder sukkerarter. Nyttige svampe binder sig til rødderne, hvor de lever af disse sukkerarter. Derudover fungerer de også som en forlængelse af rodsystemet og rækker ud over et større areal, end planten kan nå alene. På den måde kan de transportere næringsstoffer langvejs fra.

Ud over at mykorrhizasvampe hjælper planterne med at få næringsstoffer fra jorden, kan de også hjælpe med at fange og dræbe skadedyr som bl.a. parasitære nematoder.

Er du fyldt 18 år?

Indholdet på RoyaQueenSeeds.com er kun egnet til voksne og er forbeholdt myndige personer.

Sørg for, at du kender loven i dit land.

Når du klikker på ENTER, bekræfter
du, at
du er fyldt 18 år.

Emnefinder

eKomi silver seal
4.7 ud af 5
ud af 37803 bedømmelser