Dyrkningsvejledning til cannabis af Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter


Nogle gange går tingene ikke altid efter planen, når man dyrker cannabis. Uanset om du dyrker indenfor i et dyrkningstelt eller udenfor i din have, kan der opstå mange problemer hen ad vejen.

Foxtails er et af disse problemer, og det er ofte temmelig frustrerende og irriterende. Når du har dyrket dine planter fra kimplanter til store og modne planter, er det virkelig ærgerligt at se dem lide.

Heldigvis forårsager foxtails sjældent plantedød. Det er hovedsageligt bare et tegn på, at dine blomstrende planter er stressede. Hvis du opdager det tidligt nok og identificerer årsagen, er der gode chancer for, at du kan løse problemet.

Hvad er foxtails inden for cannabisdyrkning?

Foxtails er en tilstand, hvor cannabisblomsterne får en mærkelig og unormal form. Som navnet antyder, ligner dette aflange og pjuskede udseende halen på en ræv.

Under normale omstændigheder er cannabisblomster tætte, faste og runde i formen. Visse sorter udvikler lange og slanke knopper på grund af deres genetik, men de er stadig tække og faste.

Foxtail-cannabisblomster er derimod ekstremt tynde og lange. De har flere lange og klumpede sukkerblade, der giver dem et pjusket udseende, som minder meget om pelsen på en rævs hale.

De fleste dyrkere bliver som regel skuffede, når de opdater, at deres blomstrende knopper begynder at udvikle foxtail-blomster. Disse knopper er nemlig ikke særlig kompakte og giver derfor højst sandsynligt et meget lavere udbytte.

Men hvad kan du gøre for at forhindre foxtails? Og kan problemet løses, når det det først er begyndt?

What Is Foxtailing Weed?

Årsagerne til foxtails i cannabis

For at forhindre dine knopper i at udvikle foxtails, skal du vide præcis, hvad der udløser denne mærkelige proces. Den største årsag til foxtails er plantestress – det gælder både over og under jordoverfladen.

Der kan ske mange mærkelige ting, når cannabisplanter kæmper med stress. De kan endda begynde at udvikle de forkerte kønsorganer ved blomsterbægerne. Selvom stress er årsagen til, at nogle planter udvikler foxtails, findes der også sorter, som bevidst dyrkes til at producere disse strukturer. Nogle dyrkere elsker denne egenskab og køber bevidst frø, der øger chancerne for foxtails.

  • Lysstress

Uden lys kan cannabisplanter ikke overleve. Lys er nok den vigtigste faktor for planter. Lys gør dem nemlig i stand til at skabe den energi, de behøver for at kunne overleve. Men lys kan også gøre skade. Hvis dine lys er for intense, for tæt på dine knopper eller producerer for meget varme, kan din plante begynde at udvikle foxtail-knopper.

Din plante begynder at udvikle symptomer de steder på planten, som er tættest på den miljømæssige kilde til stress. Du vil opdage, at de øverste blade og knopper begynder at blive blege og falmede fra lysene.

Gule blade kan også være et tegn på lysstress. I modsætning til gule blade forårsaget af nitrogenmangel, vil disse blade stadig være relativt stærke, og de visner ikke på samme måde. Disse farveændringer er tidlige tegn på lysstress. Hvis blandingen af miljø og gener gør det muligt, kan dine knopper til sidst begynde at udvikle sig til foxtails.

  • Varmestress

For meget varme kan også stresse planterne. Cannabisplanter foretrækker en konstant lun temperatur gennem hele vækstcyklussen. Hvis temperaturen bliver for høj eller for lav, kan det hæmme væksten, og det går ud over dit udbytte. Cannabisplanter foretrækker forskellige temperaturområde i løbet af de forskellige stadier af vækstcyklussen. Tjek denne korte guide:

  • Kimplantefasen: 20-25 grader
  • Den vegetative fase: 22-28 grader
  • Blomstringsfasen: 20-26 grader

Hvis temperaturen i dit dyrkningsrum, drivhus eller have overstiger disse temperaturer i en længere periode, kan du risikere, at knopperne begynder at udvikle sig til foxtails.

Lys er ikke den eneste varmekilde i et dyrkningsrumme. Hedebølger udenfor kan også påvirke temperaturen indenfor, og når lufttemperaturen bliver for høj, kan det have skadelige konsekvenser for dine planter. Drivhuse er også designet til at fange varme. Længere fremme i artiklen kan du se, hvordan du kan løse problemer med for høje temperaturer.

changeimage
  • Rodzonesundhed

Vi kan kun observere vores planters sundhed over jorden, men der foregår også en hel del under jordoverfladen. Faktorer som pH-balance og mikrobielle problemer kan overbelaste rodsystemet.

Hvis en af disse faktorer begynder at tage overhånd, vil cannabisplanter blive mere og mere stressede. Bliver det slemt nok, vil du muligvis opleve foxtail-blomster på dine planter, selvom du måske har styr på tingene over jordoverfladen. Nedenfor kan du se de primære grunde til stress i rodzonen.

- pH-balance

Når det gælder pH-balancen, elsker cannabisplanter et let surt vækstmedie. Ideelt set skal du holde pH-værdien i din jord på mellem 6,0-7,0. Cannabisrødderne er bedre i stand til at optage næringsstoffer inden for dette område.

Små udsving er acceptable, men hvis niveauerne svinger for meget i den forkerte retning og for længe, kan rødderne ikke optage næringsstoffer. Når det sker, forårsager det nærringsstoflockout, som stresser planterne og giver anledning til foxtails.

- Dårlige mikrober

For det blotte øjne ligner jorden bare et inert brunt stof. Men hvis du kigger nærmere på jorden under et mikroskop, vil du hurtigt opdage, at der bor millioner af mikrober i dette vækstmedium.

Nogle af disse livsformer, som bl.a. forskellige arter af bakterier og svampe, danner et symbiotisk forhold til cannabisrødderne og hjælper dem med at optage næringsstoffer. Der findes dog andre skadelige mikrober, der kan skabe kaos.

Nogle mikrober, som fx parasitiske nematoder, elsker at gnaske i rødderne og fortære dem. Det kan få bladene på din plante til at blive gule og rådne. Denne form for stress kan også gøre, at cannabisblomsterne begynder at udvikle sig til foxtails. Længere fremme i artiklen viser vi dig måder, som du kan bruge til at holde din jord mikrobielt sund.

  • Gener

Cannabisavlere har skabt tusindvis af forskellige sorter. Ved hjælp af selektiv avl har de skabt planter med hundredvis af forskellige smage, former, størrelser, dufte og virkninger.

Nogle avlere har med vilje fremavlet sorter, der er helt naturligt udvikler foxtail-knopper. Hvorfor? Fordi der rent faktisk er en efterspørgsel på dem. Nogle dyrkere er vilde med denne sjældne egenskab, og de elsker at dyrke blomster, der har et ejendommeligt udseende.

Hvis du ved en fejl har fået fat i en sort, der er skabt til at producere foxtail-blomster, kan du ikke rigtig gøre noget ved det. Hvad gør man så? Høst blomsterne, brug dem, og vælg en anden sort næste gang.

Er Foxtail-knopper dårlige?

Ja og nej. Vi er nok klar over, at det ikke lige var det svar, du havde håbet på, men det afhænger helt og holdent af perspektivet. Hvis du havde til hensigt at dyrke foxtail-cannabisblomster med en sort, der er skabt til at udvikle dem, er foxtail en god ting. Hvis du derimod gerne vil dyrke runde, kompakte og almindelige cannabisknopper, er det en dårlig ting.

Men bare rolig, de indeholder stadig masser af cannabinoider og terpener. Selvom de måske vejer mindre og indeholder færre fytokemikalier end almindelige blomster, kan du stadig få noget ud af dem. Herefter kan du bruge vores råd nedenfor for at sikre dig, at du opnår en helt almindelig høst fremover.

Sådan fikser du foxtail-knopper

Ligner dine knopper foxtails? Du kan muligvis fikse det, men det afhænger af, hvor langt fremme i blomstringsfasen du er.

Hvis det er tidligt i processen, og du har mange mindre knopper, der endnu ikke blomstrer, kan du forsøge at reducere stressniveauet og dermed øge chancerne for normal blomsterdannelse.

Juster belysningen regelmæssigt
Hold dine lys i bevægelse! Efter du har sat dine lamper op i dit dyrkningsrum, skal du ikke bare lade dem hænge. Du skal hæve dine lys i takt med, at din plante gror. Forsøg at holde en afstand på ca. 25 cm mellem lyskilden og toppen af dine planter. Denne afstand kan variere afhængigt af den varme, som dine lamper afgiver. Hvis du opdager tegn på blegning, skal du flytte lamperne højere op, indtil symptomerne forsvinder.
Øg luftstrømmen

Dyrkningstelte, polytunneler og drivhuse kan lynhurtigt blive ekstremt varme under kraftige temperaturstigninger i løbet af sommeren. Du skal være til at håndtere disse ændringer. Først og fremmest skal du anbringe et hygrometer i dit dyrkningsrum. Denne praktiske digitale enhed hjælper dig med at holde øje med temperaturen i dit dyrkningsmiljø. Når du ser, at temperaturen overstiger de anbefalede niveauer, som vi nævnte tidligere, skal du gøre dine blæsere klar, så du kan fordele den varme luft. Blæsere fungerer ekstremt godt i dyrkningstelte og drivhuse. Det er også en god idé at vælge et drivhus med en dør eller ventilationsåbninger for at forhindre, at dine planter udvikler foxtails i intenst vejr. Hvis du dyrker udendørs, kan du beskytte dine planter mod ekstrem varme ved hjælp af en skyggesejl og markiser.

Hold øje med pH-balancen
Du bør regelmæssige tjekke pH-værdien af din jord for at forhindre, at der opstår næringsstoflockout. Brug en pH-tester ca. en gang om ugen for at sikre, at alt er, som det skal være. Du kan bruge pH-regulerende midler til at justere og holde pH-balancen mellem 6,0-7,0.
Mikrobiel balance
Hvis du opdager symptomerne på en nematode-invasion, kan du bruge gode mikrober til at hjælpe med at bekæmpe disse små skadedyr. Vi anbefaler, at du tilføjer mykorrhizasvampe og rhizobakterier i dine potteblandinger i starten af din vækstcyklus. Hvis du opdager symptomerne på et nematode-angreb, kan du tilføje disse levende kosttilskud i vandet og bruge dem som et flydende jordbehandlingsmiddel.

Hvornår skal man høste foxtail-knopper?

Hvis din cannabisplante udvikler foxtail-blomster, kan du stadig bruge dem! Hvis du ikke kan løse problemet, eller hvis du opdager det alt for sent, kan du stadig nyde deres smag og virkninger.

For det første skal du reducere kilden til stress så meget som muligt for at hjælpe dem med at opretholde en vis kvalitet. Flyt dine lys, løs eventuelle problemer med pH-balance og mikrober, og hold temperaturen i skak.

Husk at udskylle dine cannabisplanter ca. to uger før høst, og høst knopperne, når trichomerne skifter fra at være gennemsigtige til uklare i farven.

Er du fyldt 18 år?

Indholdet på RoyaQueenSeeds.com er kun egnet til voksne og er forbeholdt myndige personer.

Sørg for, at du kender loven i dit land.

Når du klikker på ENTER, bekræfter
du, at
du er fyldt 18 år.

Emnefinder

eKomi silver seal
4.7 ud af 5
ud af 37803 bedømmelser